Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Paul van Leeuwen - 06-03-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Deze reis door Zuid-Sulawesi is uitstekend bevallen en voor herhaling vatbaar. Een formule met de bouwstenen is een absulute aanrader voor diegenen die deels iets wilt hebben georganiseerd, maar toch eigen baas wil blijven tijdens het verblijven.
 
We hebben Footprint intussen al aan anderen aangeraden en zullen dat ook zeker dit in de toekomst doen.
 
Wij willen de lokale organisatie een compliment geven wat het transport betreft. Prima vervoer en uitstekend vakwerk van Alex, de chauffeur. Een sieraad voor het bedrijf. De lokale gidsen waren we erg content mee. Niet altijd was het Engels even duidelijk, maar er werd veel verteld en uiterste best gedaan te doen wat ook wij graag wilden. Geen klachten over! 
 
Hoogtepunten waren voor ons:
Makassar – wij hebben een dag extra ervoor genomen want aankomst middag is erg laat. Neem de tijd om er zelf op uit te gaan. Wij deden dit met een fietstaxi. Oude haven, bezoek aan oude kerkhof en verblijf van de Sultan. Leuk ook als je de kans zoals wij hadden hem ook daadwerkelijk te ontmoeten. En eet lokaal bij de haven. Is een aanrader! Als je dan fort Rotterdam nog bezoekt, is een volle dag ervoor uittrekken geen overbodige luxe. 

Het Tempermeer en bezoek aan Toraja met een begrafenis tijdens de buffelslachting was fascinerend, alhoewel je hier vanzelfsprekend geluk moet hebben wanneer iets aan de gang is. Een goede gids heeft zijn contacten is wel duidelijk. 
De tocht over het Tempermeer en bezoek aan lokale bevolking. Een ochtend om niet te vergeten.
Voettocht door de rijstvelden. Prachtige natuur. Moet je gedaan hebben, alhoewel het zwaar kan worden na hevige regenval. Desondanks de moeite waard inclusief boottocht terug.