Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Carola Tjalsma-Dominicus en Inge Corbeau - 16-06-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben twee fantastische weken gehad. Onze vakantie op Bali was heel afwisselend, van mountainbiken tot dolfijnen kijken, van de groene heuvels bij Sidemen tot het heerlijke strand bij Kubu Lalang. Alles ging van een leien dakje: op het juiste moment stond iedere keer de juiste persoon klaar. We zijn dik tevreden met jullie organisatie!
 
In Ubud brachten we een bezoek aan de Senang Hati Foundation (waar mensen met een fysieke handicap aangepast wonen en werken). We werden door twee bewoners van de stichting opgehaald in een brommerzijspan. Wat waren wij een bezienswaardigheid;  er werd naar ons gezwaaid en gelachen op straat. Het leuke van zo’n zijspan is dat je nog makkelijker contact maakt met alles wat er op straat gebeurt.  De lunch hadden we bij de Senang Hati Foundation (Happy Heart Stichting). De mensen die hier leven zijn vanwege hun handicap maatschappelijk uitgestoten als gevolg van godsdienstige vooroordelen en zwarte magie. De stichting wil de mensen uit hun isolement halen. We hebben een kijkje kunnen nemen in hun leven. Wat ons opviel, was dat de mensen ondanks hun handicap, zeer positief in het leven staan.  Het was een bijzondere dag waar we nog steeds aan terug denken.
 
Ook het mountainbiken vanaf Mount Batur naar Ubud was heel leuk. We fietsten over rustige weggetjes langs de rijstvelden en we hadden een hele goede gids. De lunch was fantastisch, we hebben zelden zo lekker gegeten als die dag.
 
In Pemuteran hadden we het ook naar ons zin. In het hotel kwamen dorpskinderen een dansvoorstelling geven. Onze snorkelgids voor Menjangen eiland was zeer grappig, vol komische verhalen, waar we erg mee hebben gelachen. En hij begeleidde ons ook nog eens goed bij het snorkelen.
 
Het speciale plekje dat jullie voor ons in Lovina hadden uitgekozen, was een topplek, ècht een aanrader! Daar hadden we nog wel langer willen blijven. We zaten heerlijk op onze veranda voor het huisje een boek te lezen, of we genoten van de zonsondergang met een heerlijke cocktail. De beste Balinese massage hebben we hier gehad. En ook een niet te versmaden Indonesische rijsttafel.
 
In Sidemen hebben we ruim 3 uur gewandeld met een gids. De omgeving is daar prachtig. Het is een mooie plek om je vakantie af te sluiten. Sidemen is een klein dorp waar minder te doen is, maar daardoor heerlijk om uit te rusten.
 
We kijken al weer uit naar een volgende Indonesië reis!


Indonesië reizen - Zonsondergang Lovina, BaliIndonesië reizen - Meisje in rijstvelden BaliIndonesië reizen - Rijst oogsten BaliIndonesië reizen - Oma Fietstocht Batur vulkaanIndonesië reizen - Rijst oogsten BaliIndonesië reizen - Onvergetelijk bezoek aan Senang Hati - Happy Heart FoundationIndonesië reizen - Meisje BaliIndonesië reizen - Oude vrouw, Bali