Natascha, Marcus, Geert-Jan en Niels - 17-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij vonden het erg leuk dat de accommodaties zo afwisselend waren en het was elke keer weer een verrassing waar we terecht kwamen. Er was eigenlijk geen enkel hotel dat tegenviel, zo had elk hotelletje zijn eigen charme. De hotels die er voor ons uit sprongen waren: het prachtige koloniale hotel in Solo, het hotel in Sukuh met een zeer gezellig terras, eigenaar en een prachtig uitzicht over Solo, Lava View om zijn ligging bij de Bromo en niet te vergeten ons plantage huisje op de plantage Kaliklatak.

Graag wil ik een compliment geven aan de gidsen, deze waren allen zeer kundig en enthousiast. De culinaire trip door Yogya is een echte belevenis, erg interessant. De fietstocht door Solo en het eten bij een Javaanse familie is ook erg leuk, ontroerend om te zien hoe ze hun best doen. Maar wat wij de meest geweldige belevenis vonden was de overnachting en rondleiding op de plantage en de volgende dag de beklimming naar de Ijen. Erg indrukwekkend!

Wij werden opgehaald in een vrij oude auto die niet in de vierde versnelling kon en waarvan de airco niet naar behoren werkte, maaréén telefoontje naar de contactpersoon in Indonesië en we kregen een veel betere auto. Het geeft een fijn gevoel dat je op iemand terug kan vallen als er iets aan de hand is. De chauffeur was altijd op tijd en kon erg goed rijden. Het is zeker geen aanrader om zelf te rijden. Ook de gidsen waren altijd op tijd, wij hebben nooit hoeven wachten.

Hoogtepunten van deze reis zijn:
  • Culinaire trip in Yogyakarta
  • Jeeptocht richting de Bromo
  • De zonsopgang en de beklimming van de Bromo 
  • Overnachting en rondleiding op de plantage
  • Beklimming Ijen-vulkaan

Wij hebben een fantastische vakantie gehad, veel gezien en gedaan. Wij hebben echt genoten!


Indonesië reizen - Wandelen bij TawangmanguIndonesië reizen - Met de jeep op weg naar de BromoIndonesië reizen - Ook Indonesiërs bezoeken de BromoIndonesië reizen - Plantage bij KalibaruIndonesië reizen - De Ijen-vulkaanIndonesië reizen - De kraterrand vam de Ijen-vulkaan Indonesië reizen - Blik in de krater van de IjenIndonesië reizen - Lopen op de kraterrand van de IjenIndonesië reizen - Zwaveldrager bij de Ijen