Marinde en Robert - 13-10-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


We geven deze reis een.. 10! (kunnen echt niet verzinnen wat er anders of beter had gekund n.a.v. onze wensen)
 
We zijn zeer tevreden over de locaties: Bukit lawang, Tangkahan en de Harau valei waren echt heel indrukwekkend, passend bij de reis. We waren positief verrast over de ‘luxe’  in de vorm van goede bedden en mooie (buiten)badkamers.  De nachten op Samosir waren een cadeautje betreft de luxe en de lekkere Europese koffie. Overige nachten in hotels in steden waren niet bijzonder, maar prima plekken om te slapen. We hadden het idee dat er wel overal de beste plekken waren uitgekozen.
 
Wat mag je niet missen tijdens deze reis:
 
  • Medan: Bij familie eten, een enorme aanrader. Mooie kennismaking met een traditionele familie buiten de stad. De rit in de bentor maakt dit een extra leuk geheel!​ Stadstrip in Medan: Best leuk, geen grote aanrader, meer om wat beeld te krijgen van Medan.
  • Bukit lawang: De korte jungle tocht ter plekke om geboekt naar lange jungle tocht: dit is een absolute aanrader! Ipv met 20 mensen (korte tocht van 3 uur) met een eigen gids de jungle in geweest en prachtige beesten én orang oetangs gezien.
  • Tangkahan: olifanten wassen: geweldig!
  • Berastagi: Vulkaan Sibayak beklimmen: Topper! (daarna een zwavelbad gehad erg leuk. Ter plekke begonnen wij ons af te vragen of zwavel eigenlijk goed is, hoe dat zit. Wellicht leuk om hier wat over in jullie (mooie uitgebreide) informatieboekjes op te nemen?)
  • Samosir: Drie nachten geweest. Erg leuk en prettig! We hebben daar een mountanbike gehuurd en een dagje rond gefietst, is een aanrader!
  • Bukkittinggi: wandeling door karbauwengat, heel mooi en indrukwekkend: vallei, rijstvelden en jungle! Eten bij Dody thuis en de volgende dag fietsen zijn ook echte aanraders, is het echte go local gevoel. Zelf met fietsen ook een mooie ervaring gehad doordat het offerfeest gaande was en we door de gemeenschap een moskee in werden gevraagd en bij het slachten van de koeien zijn geweest.
  • Harau: een mooie wandeling gehad door rijstvelden, jungle en uitgekomen bij een idyllische waterval waar we een verfrissende duik hebben genomen. In de beschrijving stond ‘goede schoenen en bij voorkeur een lange broek’. Wellicht voor bloedzuigers goed geweest maar zowel door de rijstvelden als jungle ga je veel door het (soms kniehoog) water, sandalen en slippers zijn dus handiger!
  • Bungus: De snorkeltrip gedaan die jullie tipten. Deze zou wat ons betreft zo in het programma opgenomen kunnen worden. Voor ons de absolute kers op de taart van deze vakantie. Prachtige vissen, romantische stranden en veel contact met de lokale vissers (jong en oud). En terugvaren met zonsondergang: erg perfect!
 
De organisatie was erg strak. Alle betrokkenen namen veel verantwoordelijkheid op zich. Stokjes werden doorgegeven (chauffeur die zorgt dat je goed ingecheckt wordt bv.) en iedereen zet zich ten volle in. De informatieboekjes die we gekregen hebben (leuke etui!), samen met het weten dat je altijd iemand kan bellen die alles weet van je reis en een vinger aan de pols houdt, is een prettige wetenschap! Vooral veel complimenten van onze kant voor de chauffeur: Adi.  Zijn bevlogenheid, zorgzaamheid en humor hebben voor ons  de reis nog net iets specialer gemaakt!
 
Omdat beelden meer vertellen dan woorden, hieronder een aantal van onze foto’s:


Indonesië reizen - Bukit LawangIndonesië reizen - Sipoholon zwavelbronnenIndonesië reizen - Panti zwavelbronnen bij BukittinggiIndonesië reizen - De avondschemer op z'n mooistIndonesië reizen - Als echte MinangkabauersIndonesië reizen - Vanaf het strand van BungusIndonesië reizen - De buiten-badkamerIndonesië reizen - Beklimming Sibayak VulkaanIndonesië reizen - Waterval in de Harau ValleiIndonesië reizen - Kampvuur bij de homestay in de Harau ValleiIndonesië reizen - Het Toba-meer


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel