Familie Uijterwaal - 14-06-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis door Zuid-Sulawesi was echt een beleving. Alle uitstapjes waren heel erg leuk. Het was boven verwachting. Dat zat hem in de sfeer: je zit er middenin. Je beleeft het echt. Bijvoorbeeld door bij mensen thuis te gaan eten. De eerste minuten is dat even onwennig. Er staat een enorme hoeveelheid eten klaar, meer dan je ooit op zou kunnen en de familie kijkt natuurlijk allemaal naar je. Maar als je daar eenmaal door heen bent, is het heel erg bijzonder om mee te maken.
 
De natuur vonden we schitterend. We hebben 1200 foto’s gemaakt, dat zegt wel iets! Van te voren was ons belangrijkste doel Tana Toraja, van de andere plaatsen hadden we nog niet zo’n beeld. Maar het meest indrukwekkend vond ik Maros. Je wandelt door rijstvelden waar kalksteenbergen uit omhoog doemen. Heel bijzonder, volgens mij is dit verschijnsel verder alleen in China te zien.
 
We hebben het heel erg naar ons zin gehad op onze vakantie naar Indonesië. We hadden heel aardige chauffeurs en gidsen. Ter plekke kregen we een goede beschrijving met tips, tijden en allerlei praktische tips. Alles was goed geregeld. We konden de plaatselijke reisbegeleiding goed en snel bereiken indien we dit wilden. Door de afstanden is de reis best vermoeiend, maar we hebben iedere dag ervan genoten!