Kuta

Bali vakantie - Kuta - Informatie - Bezienswaardigheden Kuta - Strand Kuta - Restaurants - Activiteiten Kuta

Kuta de badplaats bij uitstek

Kuta is de meest bezochte stad op Bali en dè badplaats bij uitstek met kilometers mooi zandstrand, geweldige winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en accommodaties voor elke portemonnee. Kuta is een voormalig vissersdorp op het zuidelijke schiereiland van Bali. In de jaren 80 was Kuta vooral geliefd bij de backpackers en surfers. Tegenwoordig wordt Kuta bezocht door alle soorten toeristen, vooral jonge reizigers met name uit Australië.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surfen in Kuta

Kuta is een drukke toeristenstad, met veel verkeer, maar ook prachtige stranden om te luieren en te genieten van de zonsondergang. De golfslag is flink en regelmatig, ideaal om te (leren) surfen. Het water wordt vrij snel diep. Naast de vele officiële surfscholen zijn er ook voldoende surfers die voor minder geld privéles willen geven. Bij het huren van een surfuitrusting van de lokale bevolking moet je wel uitkijken dat het materiaal niets mankeert. Op het moment dat de planken kapot zijn, zullen ze proberen de kosten op jouw te verhalen. Verstandiger is het daarom om iets meer te betalen en de spullen te huren bij de winkels die ook lessen organiseren. Daarnaast kunnen de golven van Kuta verraderlijk zijn, dus is een professionele ook om die veiligheidsredenen aan te raden.
 

Winkelen in Kuta

Langs en op het strand biedt de bevolking hun gevarieerde waren aan. Een eldorado voor echte shoppers is het Kuta plein. Hier vindt men een groot warenhuis en een supermarkt die een enorm assortiment hebben. Hier vlakbij op het strand is een kunstmarkt met o.a. textiel, houtsnijwerk en schilderijen. Hier is afdingen een makkie door de grote concurrentie.
 

Bali Bomb Memorial

In 2002 en 2005 is Kuta getroffen door bomaanslagen. Het Bali Bomb Memorial is een monument ter nagedachtenis aan de 202 mensen die overleden tijdens de bomaanslag in Kuta op 12 oktober 2002. Het monument staat op de plek van de bar waar de aanslag was gepleegd. Op het monument staat een plaque met alle namen van de slachtoffers. Jaarlijks wordt op deze plek op de dag van de aanslag een herdenking gehouden.


  • Uitgaan in Kuta

    Uitgaan in Kuta

    Uitgaan in Kuta - Restaurants Kuta - Spa in Kuta - Waterpark Waterbom - Beroemste visrestaurant Bali - Jimbaran


    Ook is Kuta een echte uitgaansstad met naast de fastfoodketens vele eetkarretjes, -stalletjes, kleine eethuizen en eenvoudige tot zeer chique restaurants. De talloze bars, café ’s en discotheken sluiten hun deuren laat in de nacht. De populairste en supermoderne discotheken zijn in Jalan Legian en in de bars treden vaak goed live bands op.
    Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Indonesië reizen: