Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Singaraja, Noord Bali
Singaraja is met zijn populatie van meer dan 100.000 mensen, de tweede stad van Bali. Er zijn maar liefst twee universiteiten. Singaraja, wat Leeuwen koning betekent, was het centrum voor de Nederlands-Indische macht in Bali. Vanuit Java kwam men met de boot aan in Singaraja, het was dus de toegangspoort tot Bali. Het is dan ook een van de weinige plaatsen in Bali waar nog Nederlandse koloniale gebouwen te vinden zijn. Er zijn ook Chinese en islamitische (o.a. uit Java) invloeden zichtbaar. Typische handwerkproducten uit Singaraja zijn zilverwerk uit het dorp Beratan en de songket, een sarong waarin zilver en gouddraden zijn geweven. De meeste toeristen vinden Singaraja geen aantrekkelijke plaats om te verblijven, het is ook maar een korte rit vanuit Lovina, waar het aangenamer toeven is. Singaraja zal dan ook vooral worden aangedaan voor zijn grote supermarkt (Hardy’s) en pinautomaten (ATM).
 
Tempels
Verder oostwaarts langs de kust zijn enkele interessante tempeltjes te bekijken. Bij Kubu Tambahan –de afslag naar Kintamani- ligt bijvoorbeeld Pura Maduwe Karang. Deze tempel heeft tussen de religieuze afbeeldingen een stenen reliëf van een man op een fiets. Waarschijnlijk was dit de Nederlandse artiest Nieuwenkamp, die in 1904 de eerste fiets op Bali introduceerde. Dit baarde zo veel opzien, dat er een steen in de tempel werd gewijd aan dit wonder!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter