Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Winkelen in Ubud

De hoofdstraten van Ubud zijn de Jalan Raya Ubud, Jalan Hanoman, Jalan Dewi Sita en de Jalan Monkey Forest met vele winkels (veel kunst, zilverwerk, kleding), restaurants, cafés en accommodaties. Naast de gebruikelijke toeristische prullaria kun je hier ook bijzonder fraaie en soms zelfs kostbare unica’s van Balinese kunst aantreffen. Ubud is dè plek om een Balinees schilderij aan te schaffen. Let bij het kopen van houtsnijwerk goed op. Er wordt veel nepmahonie verkocht. Het hout wordt opgepoetst met schoensmeer, dus test het hout aan de onderkant met je zakmes en let ook op het gewicht.
 

Kunstgalerieën Ubud

Overal waar je loopt vind je vele kunstgalerieën. Kunstgeïnteresseerden kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Je vindt er galerieën in allerlei soorten en maten: galerieën gespecialiseerd in schilderwerken, houtsnijwerken, textiel of fotografie. Er zijn kunstwerken voor elke smaak en iedere portemonnee, van serieuze verzamelaars tot souvenirjagers.
 

Markt Ubud

Op het belangrijkste kruispunt van de hoofdstraat Jalan Raya Ubud vind je de Ubud-markt met meerdere verdiepingen. Als u goedkope souvenirs zoekt, kun je hier je slag slaan. Een enorme sortering van snuisterijen en afdingen is hier niet moeilijk door de enorme concurrentie. Deze markt is een druk doolhof van kraampjes en winkeltjes die van alles verkopen van paperclips en papaja’s tot saffraan en sarongs. De beste bezoektijd is de ochtend, wanneer het nog niet zo druk is met toeristen. In alle vroegte komt de plaatselijke bevolking hun verse inkopen doen voor de dagelijkse maaltijd en de dagelijkse offers. Vermijd de drukte in de middag wanneer de bussen met toeristen worden uitgeladen. Ondanks dat het op deze markt druk en warm kan zijn, is een bezoek zeker de moeite waard.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter