Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Tabanan

Tabanan is een regentschap met delen in Centraal Bali en andere delen in West Bali. De hoofdstad van deze regentschap is Tabanan. Dit gebied wordt ook wel de rijstschuur van Bali genoemd. Het is de grootste rijstproducent van het eiland.
 
Niet vreemd dus dat je hier het Subak museum vindt. Een subak is een irrigatiecoöperatie. Nadat de jonge rijstplantjes zijn uitgepoot op een ondergelopen sawa moet van tijd tot tijd de bevloeiing worden geregeld. Die bevloeiing gaat volgens een gigantisch ingewikkeld systeem van kanalen, dammen en waterbronnen. Hiervoor is natuurlijk samenwerking nodig tussen de verschillende dorpen. Reeds sinds de elfde eeuw zijn de dorpen hiervoor verenigd in irrigatiecoöperaties, subaks dus. Deze subaks coördineren niet alleen de bevloeiing van de velden maar ook het zaaien en uitpoten van de rijst, rituele offers en de festivals in de subaktempel.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter