Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

 

Tanah Lot

Tanah Lot is de belangrijkste van de vele zeetempels die langs de zuidkust van Bali gebouwd zijn. Bij helder weer kun je vanuit de ene zeetempel de andere zeetempel zien.
 
De naam betekent letterlijk Aarde (Tanah) en Zee (Lot). Tanah Lot is gebouwd boven op een rots in zee vlakbij Kuta en Denpasar. Vanwege de prachtige locatie en architectuur is het een van de meest karakteristieke tempels van Bali. Alleen bij eb kun je de eerste vijf meter van het eilandje van deze hindoetempel bereiken over een zanddam van ongeveer twintig meter lang. Daar is de grot, met naar men zegt een magische bron; er komt zoet water uit, terwijl het hele complex omringd is door zout zeewater. Deze tempel is opgedragen aan de God van de Zee.
 
Volgens de legende is de tempel gebouwd in de 16e eeuw door de hindoe-Javaanse priester  Danghyang Nirarta, die ooit deze plaats koos om te overnachten tijdens een reis. Hij zou met zijn magische krachten de klif met daarop de tempel in zee hebben geduwd. Door zijn sjaal te veranderen in heilige giftige slangen liet hij het heiligdom beschermen. Ook tegenwoordig worden er nog steeds rituelen uitgevoerd om deze slangen te eren. 
 
Tanah Lot is een van de meest gefotografeerde tempels van Bali en trekt dan ook erg veel toeristen aan. Het beste kun je de tempel bekijken in de late namiddag tegen zonsondergang (het is dan wel druk met andere bezoekers). Om een perfecte foto te kunnen maken moet je natuurlijk een beetje geluk hebben dat het niet bewolkt is. Vlakbij de tempel is een grote markt met Balinees handwerk in alle soorten en maten. In vergelijking met de markt in Ubud is bij Tanah Lot de kwaliteit van de producten vaak veel beter. Zoals bij elk tempel bezoek is men ook hier verplicht om een sarong te dragen.
 

Uluwatu

De naam betekent “Tempel van de Hoeksteen”. Deze waarschijnlijk uit de 10e eeuw stammende tempel is gebouwd bovenop een enorme rotsmuur op de meest westelijke punt van het schiereiland Bukit Badung, een klein uur rijden zuidelijk van Sanur. Voor Bali is Uluwatu een hele belangrijke tempel. Het is namelijk een van de negen publieke tempels die aan heel Bali behoren en dienen ter bescherming van het eiland.
 
Beroemd zijn de reliëfs aan weerszijden van de gespleten poort. Ganesha, de olifantsgod vind je op de tweede binnenplaats. Minder attractief zijn de makaken die hier rondlopen. Deze kunnen redelijk agressief zijn. Pas goed op je spullen zoals zonnebril, oorbellen of andere accessoires. Men zegt dat het getrainde apen zijn, waarbij de eigenaar later tegen betaling de goederen teruggeeft. Hij geeft de aap wat fruit.
 
Vooral tijdens de zonsondergang heb je hier een prachtig uitzicht en rond 18.00u kun je op het complex de Kecak(apen)dans bewonderen.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter