Bogor, Botanische tuinen

Java vakantie - Bogor - Botanische tuinen - Restaurants Bogor

Bogor is een stad op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Jakarta gelegen. Omdat Bogor iets hoger ligt dan Jakarta is het klimaat er iets koeler en natter dus oorspronkelijk werd de stad als een zomerresidentie door de Nederlanders gebruikt. Zij doopten de stad Buitenzorg en bouwden er riante buitenhuizen en natuurlijk de enorme Botanische Tuinen.
 
Tegenwoordig is Bogor een stad van meer dan 1 miljoen inwoners en maakt deel uit van de agglomeratie Jabotabek (Jakarta met al zijn voorsteden). Net als elke andere stad op Java zijn er kilometerlange files en is er veel industrie in de omstreken. Maar de hectiek van de stad is niet te vergelijken met die van Jakarta en, vanwege de nabijheid van de Puncak pas en de al genoemde Botanische Tuinen is de stad toch nog steeds een geliefd uitvalspunt voor wie Java wil verkennen

 

Restaurant tips in Bogor

 
Café de Daunen (in de botanische tuinen)
Café Gumati, Jl. Paledang 26, T (0251) 832 43 18. Gezellige zitjes met uitzicht over de rivier.


  • Botanische Tuinen (Kebun Raya)

    Botanische Tuinen (Kebun Raya)

    Java vakantie - Bogor - Botanische tuinen - Kebun Raya


    Op andere dagen is het er rustig en kun je heerlijk door het mooi onderhouden park kuieren. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in de botanische uitleg die hier en daar op borden te belezen valt, het park biedt voor iedereen een welkome groene vluchthaven na alle hectiek van Jabotabek.
    Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Indonesië reizen: