Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Orang-oetans in het Gunung Leuser Park

Bukit Lawang ligt 96 km (3 uur rijden door slecht wegdek) van Medan en is de springplank naar het Gunung Leuser Nationaal Park. Het tropisch regenwoud van bijna 8.000 km2 is in 1980 een Nationaal park geworden en uitgeroepen tot werelderfgoed. Bukit Lawang ligt aan de rivier (sungai) Bohorok en de meeste accommodaties liggen aan de andere kant van de rivier dan het Nationaal Park. Bijna al deze accommodaties zijn gericht op backpackers. Er zijn enkele middenklasse accommodaties die beter zijn, reken echter nog steeds niet op luxe als warm water voor de douche bijvoorbeeld. Gezien de warmte in de jungle is dat ook niet echt nodig en het feit dat je direct aan het Nationaal Park zit, één van de twee plekken op de wereld waar je orang-oetans kunt zien (de andere is Kalimantan, Indonesisch Borneo), maakt alles goed.
 
 

Kindertehuis Bukit Lawang

In 2003 was er een plotselinge hevige overstroming, waarbij 239 mensen zijn omgekomen en het dorp min of meer was weggevaagd. De Nederlandse Saskia heeft met haar Indonesische echtgenoot Sugianto het Kindertehuis Bukit Lawang opgezet om een aantal weeskinderen een nieuw huis te bieden. Het kinderhuis is te bezoeken op de route naar de ‘vleermuisgrot’. Bij het kinderhuis kan een donatie (ca €12,50) voor een rubberboom ten bate van het Rubberboomspaarplan worden gemaakt, waarmee het kinderhuis in de toekomst duurzaam in zijn eigen onderhoud hoopt te voorzien. Meer informatie op www.kindertehuisbukitlawang.com.
 
 

Vleermuisgrot

Aan het eind van de wandeling is een vleermuisgrot. Er wordt een kleine entree gevraagd en desgewenst kan tegen een kleine betaling een jongen met een lamp meelopen die – best handig - de weg wijst. Her en der staan wat laddertjes tegen en op de rotsen om naar boven te klimmen, waar vleermuizen in grotten hangend slapen.
Bohorok is de 15 km verderop gelegen grotere plaats met voorzieningen als een politiebureau en een medische kliniek.
 
 

Tips restaurants Bukit Lawang

Tip van reizigers Sieb en Marion:
Heerlijk gegeten bij Yusri Cafe (een stukje bij de Ecolodge vandaan lopen en dan in een straatje).
Of eet eem stukje verder in dezelfde straat bij Toni. Hier zit je op meubeltjes van bamboe aan het water super te eten.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter