Myanmar reizen: Drijvende tuinen op het Inle meer

Myanmar vakantie– Inle Lake – Beenroeiers – Nyaung Shwe – Daw Oo Pagode - Indein - Pa O gemeenschap

Een boottocht over het Inle meer mag absoluut niet ontbreken aan je Myanmar reis. Vaar over het spiegelgladde wateroppervlak omringd door bergen: een plaatje! De beenroeiers met hun visfuiken maken het compleet. Leg aan bij de huizen op palen om kennis te maken met de oude ambachten van de Inn Thar stam. Sportief? Kies voor een mountainbike- of wandeltocht. Het Inle Lake is een hoogtepunt van je Myanmar vakantie!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Boottocht Inle meer
  • Kookwordshop aan het Inle meer
  • Levendig Nyaung Shwe
  • Beenroeiers Inle meer
  • Pagodes Indein (optionele excursie)
  • Mountainbiketocht platteland (optionele excursie)
  • Van de gebaande paden: 2-daagse tour naar het Samkar meer
   
Reisschema
Dag 1: Aankomst Nyaung Shwe, transfer vliegveld/bus- of treinstation - hotel
Dag 2: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 3: Inle meer, vrije dag
Dag 4: Inle meer, transfer airport Heho
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Nyaung Shwe

Aankomst Nyaung Shwe
Vandaag kom je aan op de luchthaven van Heho of het busstation (komend vanuit Bagan) of het treinstation (komend vanuit Kalaw) en naar Nyaung Shwe gebracht. Bezoek je hiervoor Kalaw, dan is vervoer naar Nyaung Shwe al in die bouwsteen inbegrepen. Hoewel dit plaatsje niet aan het meer ligt (het is ermee verbonden via een kanaal) is dit dé toeristische pleisterplaats geworden van het Inle meer. Slenter door Nyaung Shwe en bestel een biertje of een sapje.  
 

Dag 2: Shan kookworkshop aan het Inle meer en boottocht

Shan kookworkshop aan het Inle meer en boottocht
In Nyaung Shwe stap je in een boot en vaar je naar een van de drijvende huizen op het Inle meer. Met de bewoonster van het huis ga je naar de markt om inkopen te doen. Hierna ga je bij haar thuis samen Shan gerechten koken, een ongedwongen manier om een inkijkje in het dagelijks leven te krijgen. Hierna eet je natuurlijk de heerlijke gerechten op als lunch. (PS: Spreekt samen koken je niet aan, geef het dan aan, dan passen we de excursie voor je aan.)
Na de lunch ga je het Inle meer op, een hoogtepunt op je Myanmar reis! Omzoomd door groene bergen en spiegelglad is het bijna te mooi om waar te zijn. Je brengt de hele middag op het meer door. Je bezoekt een aantal bezienswaardigheden die aan het meer liggen, zoals de Phaung Daw Oo Pagode en een kleurrijke markt. Maar wat deze boottrip echt bijzonder maakt is dat je een intiem inkijkje in het dagelijks leven van de Inn Thar stam krijgt. Deze mensen leven letterlijk op het water in dorpen op palen. Hun unieke ‘drijvende tuinen’ zijn een lust voor het oog. Daarnaast verdienen ze de kost als vissers en je zult heel veel boten zien met bijzonder fuiken. De zogenaamde beenroeiers van het Inle meer, vissers die met één been roeien zodat ze hun armen vrij hebben om hun netten te bedienen, zul je zeker zien. Uiteraard willen deze arme vissers ook ietsje beter worden van de toeristen die in hun gebied varen. Een kleine fooi voor het poseren met hun net is dan ook gebruikelijk.

Dag 3: Vrije dag om het Inle meer te ontdekken

Vrije dag om het Inle meer te ontdekken
Een vrije dag rond het Inle meer. Het Inle meer en omgeving bieden genoeg bezienswaardigheden. Zoek je iets actiefs: boek dan de ‘Fiets-, boot- en kayaktour’. Ook is het mogelijk een dagtour te maken naar de spectaculaire pagodes van Indein of dompel je onder in het leven van de Pa O tijdens een uitdagende hike (zie: Excursies). Er is hier zoveel te doen dat we ons kunnen voorstellen dat je hier een dag langer wilt blijven. Boek in dat geval nog een extra dag aan het Inle meer bij (zie: Extensies)
 
 

Dag 4: Vertrek Inle meer

Vertrek Inle meer
Je wordt naar de luchthaven van Heho of het busstation gebracht om je reis te vervolgen. Sluit je reis af aan het strand van Ngapali (er is een vlucht van Heho naar Thandwe beschikbaar). Nadert het einde van je Myanmar reis, dan kun je terugreizen naar Yangon en direct overstappen op de internationale vlucht naar huis. Je kunt natuurlijk ook afsluiten met een nacht Yangon voordat je naar huis vliegt. 
 

Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen. Je logeert in Nyaung Shwe, ten noorden van het Inle meer, een gemoedelijk stadje. We hebben gekozen voor een stijlvolle kleinschalige lodge. 
 

Vervoer Myanmar

Je wordt van en naar de luchthaven, bus- of treinstation gebracht. 
In Nyaung Shwe is er geen eigen vervoer omdat alles makkelijk te voet te bereiken is. Wel wordt er voor lokaal vervoer van en naar de aanlegplaats van de boot gezorgd.
Tussen twee bouwstenen in, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt met een privé auto met chauffeur, met de bus (comfortabele VIP bus met ruime stoelen) of met een binnenlandse vlucht. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Myanmar reizen: Drijvende tuinen op het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Incl transfer dag 3op aanvraag€ 219,- p.p.€ 218,- p.p.€ 190,- p.p.€ 165,- p.p.€ 187,- p.p.
Incl transfer dag 1 & 3op aanvraag€ 240,- p.p.€ 239,- p.p.€ 212,- p.p.€ 185,- p.p.€ 207,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer van en naar de luchthaven, bus- of treinstation
 • Kookworkshop aan het Inle meer (met vervoer)
 • Boottocht Inle Meer met Engelssprekende gids
 

Exclusief:
 • Entree Inle op dag 2
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien
 

Excursie 1: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.

Excursie 2: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.
 Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 3: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 113,- p.p.€ 112,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.
 • Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch, Join in (maximaal 12) internationale deelnemers. 

Excursie 4: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief: Kwaliteit mountainbike, Engelssprekende fietsgids, genoemde maaltijden en snacks onderweg. Join in (max 12 deelnemers) van 7:15 tot 12:20/13:30 uur. 
Extensies

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer


Het Inle Meer zal voor waarschijnlijk een hoogtepunt zijn van je verblijf. Niet alleen is het klimaat er heerlijk, er is ook ontzettend veel te zien. Blijf gerust een extra dag.

Dag 4: Extra dag Inle Meer

Extra dag Inle Meer
Een extra dag bij het Inle Meer om er op uit te trekken of juist te relaxen in het gezellige stadje. Huur een fiets en rijd rond het meer of ga nog eens het meer op met een boot. Je kunt lekker actief een mountainbike tour in de bergen maken, of een halve dag wandeling. De pagodes van Indein staan ook op veel wensenlijstjes. Zie: excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Inle meer:
Dag 1: Aankomst Nyaung Shwe, transfer vliegveld/bus- of treinstation - hotel
Dag 2: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 3: Inle meer, vrije dag
Dag 4: Inle, vrij
Dag 5: Inle meer, transfer airport Heho

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.
Excursies

Inle Lake

Excursie 1: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer

Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
Een (in)spannende mountainbiketour van 60 km langs de stammen  op het plateau, de Shan heuvels afdalend naar het Inle meer voor een boottocht. 
Om half 7 word je in 5 kwartier per auto de bergen ingebracht. Hier staat je eersteklas mountainbike klaar en krijg je een briefing van de Engelssprekende gids.  Je maakt de tocht samen met andere (internationale) deelnemers. Van november t/m februari is een windbreaker aanbevolen omdat het in de heuvels fris kan zijn. Voor deze stoere en sportieve tocht zijn technische mountainbike vaardigheden niet nodig, wel een portie lef, een goede conditie en handig als je enigszins bekend bent met off road mountainbiken.
De eerste 15 kilometer gaan over asfalt, daarna onverharde (gravel)wegen. Je fietst langs velden, waar lokale boeren van de Pa- O en Danu stammen aan het werk zijn. In deze heuvels wacht je enkele gestage beklimmingen. Regelmatig zijn er stops om het dagelijks leven in de dorpjes die je passeert te bekijken. Je hebt weidse uitzichten over het Shan plateau, met blauwe bergen in de verte en enorme bomen op de vlakte. Na ongeveer 25 kilometer stop je in een dorpje voor een snack alvorens een spectaculair landschap in te rijden. Er zitten wat kleine klimmen in het traject, maar de echte uitdaging is de afdaling van 12 kilometers.  Een welverdiende lokale lunch wacht je aan de oever bij Indein. Per boot vaar je met je fiets over het Indein-kanaal en het Inle meer. Aan de oostkant van het meer aangekomen stap je weer op de fiets en ga je echt offroad in de heuvels over geheime bochtige ‘trails’. Je rijdt door bossen, doorwaadt stroompjes en rijdt door open ‘’crosscountry’’ terrein. Hier zijn de mountainbikes echt voor gemaakt! Een korte scherpe klim brengt je naar een wijnhuis.  Onder genot van een glas wijn en een hapje, geniet je van het panorama. Hierna is er nog een stevige klim en daarna is het alleen nog maar bergafwaarts langs lokale dorpjes. Tegen zonsondergang rijd je Nyaung Shwe weer binnen. Moe maar voldaan van deze avontuurlijke dag!
Inclusief: transfer, mountainbike, fietsgids, boottocht, snack, lunch, glas wijn met hapje.

Excursie 1: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.Excursie 2: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein

Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
Op een uur varen van het Inle Meer liggen de zeer fotogenieke pagodes van Indein, verspreid over een helling. De sfeer hier is mystiek en vredig en zorgen samen met de mooie omgeving voor een bijzonder dagje uit. Je wordt opgehaald in je hotel door een gids en naar de aanlegplaats voor de boten gebracht. Je bezoekt een schilderachtige drijvende markt om te zien hoe de lokale mensen hun inkopen doen. Daarna vaar je door een mooie, bochtige kreek naar Indien. Op de oevers bewerken boeren hun rijstvelden, soms met waterbuffels. Kinderen wassen en zwemmen in de kreek. Indein Village (een klein dorpje van de  Pa O stam) ligt op de westelijke oever van het Inle Meer in een mooie omgeving. Op de top van een heuvel is een beeltenis van de Boeddha in een witte stoepa te zien. Verspreid over de helling liggen meer dan honderd stoepas, sommigen overwoekerd met struiken. De sfeer is sereen en in de wind kun je de talloze bellen horen rinkelen die aan de pagodes hangen. Vanaf de helling heb je prachtige uitzichten en je camera zal overuren maken. Na dit bezoek vaar je terug naar Nyaung Shwe en word je naar je hotel teruggebracht. Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 2: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.Excursie 3: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in

Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
Een plezierige dag met de fiets, boot en kajak het Inle Meer verkennen en de kleurrijke gemeenschappen die er leven. Op een ontspannen tempo fiets je (25 km) over geheime dorpspaden, door bamboebos en afgelegen dorpen, weg van alle drukte. Vaar per boot door kanalen en het doolhof van drijvende tuinen.  Je luncht in een Shan huis op het meer. Verken de plaatselijke dorpen op palen per kajak in de koelere namiddag.  Je hebt deze dag volop gelegenheid om te stoppen en het dagelijkse leven te zien en te fotograferen en een praatje met de locals te maken.
 
Info: Vertrek fietswinkel om 8 uur, samen met andere internationale deelnemers (max 12). Goede mountainbikes, terrein grotendeels vlak, af en toe modder. Tussen maart en september kan het heet zijn, zorg voor goede zonnebescherming. In december en januari kan het fris zijn, breng een jack of windbreker mee. Totale afstand vandaag is 40 km. Vanaf 8 jaar. Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch.

Excursie 3: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 113,- p.p.€ 112,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.Excursie 4: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in

Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
Verken per fiets het platteland rond Nyaung Shwe op gebied van Shan eten. Je fietst door de buitenwijken en smalle steegjes van Nyaung Shwe, onderweg stoppend bij favoriete lokale eettentjes voor uniek zoet en hartig ontbijt (zoals Mohinga), thee en snacks. Vervolgens fiets je door de velden waar seizoensgroenten groeien. Je stopt bij kleinschalige huisindustrie en ziet hoe lokale voedsel specialiteiten worden gemaakt (zoals Be Mont).  Je maakt echt kennis met de locals. Op het platteland proef je een traditioneel Shan gerecht en verfrissend sapje. Je zintuigen worden vandaag geprikkeld met geur, kleur en smaak!  Info: Vertrek fietswinkel om 7:15 uur, samen met andere internationale deelnemers (max 12). Afhankelijk van het tempo ben je rond 12:30 / 13:30 terug. Goede mountainbikes, terrein grotendeels vlak, in regenseizoen (juli-oktober) kan het her en der modderig zijn. Tussen maart en september kan het heet zijn, zorg voor goede zonnebescherming. In december en januari kan het fris zijn, breng een jack of windbreker mee. 
Inclusief: mountainbike, Engelssprekende fietsgids, genoemde maaltijden en snacks onderweg. 

Excursie 4: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 52,- p.p.