Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Een boottocht over het Inle meer mag absoluut niet ontbreken aan je Myanmar reis. Vaar over het spiegelgladde wateroppervlak omringd door bergen: een plaatje! De beenroeiers met hun visfuiken maken het compleet. Leg aan bij de huizen op palen om kennis te maken met de oude ambachten van de Inn Thar stam. Je luncht in een lokaal huis en peddelt samen met je gastheer of vrouw een stukje met een traditionele kano. Sportief? Kies voor een extra mountainbike-, kano- of wandeltocht. Het Inle Lake is een hoogtepunt van je Myanmar vakantie!
Hoogtepunten

Vaar over het Inle meer

Ontdek drijvende tuinen en beenroeiers

Lunch in lokaal huis op meer

Peddel in een traditionele kano tussen huizen op palen

Kies uit optionele excursies

 
€ 199,- p.p. Prijs bij 2 personen 4-7 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Myanmar reizen: Drijvende tuinen op het Inle meer
9,3

Beoordeling van deze reis:
9,3/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Nyaung Shwe, transfer vliegveld/bus- of treinstation - hotel
Dag 2: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 3: Inle meer, vrije dag
Dag 4: Inle meer, transfer airport Heho
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie Myanmar
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen. Je logeert in Nyaung Shwe, ten noorden van het Inle meer, een gemoedelijk stadje. We hebben gekozen voor een stijlvolle kleinschalige lodge. 
 
Vervoer Myanmar
Je wordt van en naar de luchthaven, bus- of treinstation gebracht. 
In Nyaung Shwe is er geen eigen vervoer omdat alles makkelijk te voet te bereiken is. Wel wordt er voor lokaal vervoer van en naar de aanlegplaats van de boot gezorgd.
Tussen twee bouwstenen in, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt met een privé auto met chauffeur, met de bus (comfortabele VIP bus met ruime stoelen) of met een binnenlandse vlucht. 
Prijzen
Myanmar reizen: Drijvende tuinen op het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Incl transfer dag 3op aanvraag€ 199,- p.p.€ 198,- p.p.€ 171,- p.p.€ 143,- p.p.€ 165,- p.p.
Incl transfer dag 1 & 3op aanvraag€ 221,- p.p.€ 220,- p.p.€ 192,- p.p.€ 163,- p.p.€ 185,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Incl transfer dag 3op aanvraag€ 199,- p.p.€ 198,- p.p.
Incl transfer dag 1 & 3op aanvraag€ 221,- p.p.€ 220,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Incl transfer dag 3€ 171,- p.p.€ 143,- p.p.€ 165,- p.p.
Incl transfer dag 1 & 3€ 192,- p.p.€ 163,- p.p.€ 185,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
Het Inle Meer zal voor waarschijnlijk een hoogtepunt zijn van je verblijf. Niet alleen is het klimaat er heerlijk, er is ook ontzettend veel te zien. Blijf gerust een extra dag.

Dag 4: Extra dag Inle MeerExtra dag Inle Meer
Een extra dag bij het Inle Meer om er op uit te trekken of juist te relaxen in het gezellige stadje. Huur een fiets en rijd rond het meer of ga nog eens het meer op met een boot. Je kunt lekker actief een mountainbike tour in de bergen maken, of een halve dag wandeling. De pagodes van Indein staan ook op veel wensenlijstjes. Zie: excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Inle meer:
Dag 1: Aankomst Nyaung Shwe, transfer vliegveld/bus- of treinstation - hotel
Dag 2: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 3: Inle meer, vrije dag
Dag 4: Inle, vrij
Dag 5: Inle meer, transfer airport Heho

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
mei t/m september 2019€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting, inclusief ontbijt

Opmerkingen:
  • Overige maaltijden, entreegelden en donaties
  • Vervoer ter plaatse

Extensie 2: Samkar meer - van de gebaande paden bij het Inle meer
Ga voorbij het Inle meer naar het nog onontdekte Samkar meer. Slaap in een luxe eco lodge op het water, bij een authentiek dorpje en hoor het boeiende verhaal van een monnik die 500 kinderen een beter leven geeft.

Dag 4: Verken Samkar meer en haar dorpjes per boot en tuk tukVerken Samkar meer en haar dorpjes per boot en tuk tuk
In de ochtend word je opgehaald door een privé auto en rij je in 2 uur langs de oostelijke oever naar het dorp Phaya Taung aan het Samkar meer. Het Samkar meer ligt in het verlengde van het Inle meer, maar omdat het (nog) niet beroemd is, komen hier nauwelijks toeristen. Hier ontmoet je de lokale gids. Je stapt op de boot voor een heerlijk tochtje over het water naar een dorpje waar de inwoners zowel Shan als Pa O zijn. Je luncht in het huis van het dorpshoofd, een vriendelijke familie die het leuk vindt om contact te maken: wij voelden ons heel erg welkom! Per boot steek je over naar dorpjes aan de andere oever. Hier wordt van alles gemaakt, er is een rijstwijn distilleerderij en een rijstcracker bakkerijtje. Heel bijzonder om te zien hoe met eenvoudige middelen producten voor de lokale markt worden gemaakt. Probeer zelf ook maar eens om zo’n rijstcracker te maken! Afwisselend wandelend en per tuk tuk ga je verder op pad. We bezochten een klein klooster met een mooi uitzicht en een animistisch Kayen dorp. Je logeert in een prachtige lodge aan het meer. Wat een paradijselijk plekje!
Tip: Zoek je een relax dag, dan is dit een heerlijk plekje om een extra dag te blijven. Je kunt een bezoek aan het dorp bij de lodge brengen, een professionele massage ondergaan of een uur lang les krijgen van de lokale beenroeiers. Na dit uurtje met veel gelach en een paar natte pakken, heb je nóg meer respect voor de beenroeiers!
 

Dag 5: Een bijzonder klooster en boottocht Samkar meer naar Inle.Een bijzonder klooster en boottocht Samkar meer naar Inle.
‘s Morgens ga je op bezoek bij het klooster in Samkar, aan de zuidelijke oever van het Inle meer. Dit is niet zomaar een klooster, maar een project van een monnik om kinderen in dit gebied goed onderwijs en daarmee betere kansen in het leven te geven. Het klooster zorgt inmiddels voor 500 kinderen en naast onderwijs zorgt men tevens voor onderdak en eten. De kinderen helpen mee, ze helpen elkaar of ze helpen mee om het eten voor te bereiden. Enorme pannen staan in de keuken. Het klooster is grotendeels zelfvoorzienend dankzij de water distilleerderij, die je ook bezoekt. De Lodge waar je verblijft doneert 10% van zijn opbrengst aan dit klooster. Je vaart terug richting Inle, over een rivier die de 2 meren met elkaar verbindt, deze boottocht duurt ongeveer 1,5 uur. Je komt langs de Hmawbi tempelruïnes en een pottenbakkerij in Kyauk Taing, en drijvende dorpen op palen en drijvende tuinen. Lunch krijg je vandaag mee voor op de boot. Eind van de middag kom je in Nyaung Shwe aan, een tuktuk brengt je naar je hotel.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Samkar meer - van de gebaande paden bij het Inle meer:
Dag 1: Aankomst Nyaung Shwe, transfer vliegveld/bus- of treinstation - hotel
Dag 2: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 3: Inle meer, vrije dag
Dag 4: Inle meer - Phaya Taung - Samkar meer, transfer en excursie per boot en tuk tuk
Dag 5: Phaya Taung - Samkar meer - Nyaung Shwe, wandeling, transfer per boot, tuktuk
Dag 6: Inle meer, transfer airport Heho

Extensie 2: Samkar meer - van de gebaande paden bij het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 312,- p.p.€ 256,- p.p.€ 256,- p.p.€ 224,- p.p.€ 224,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 312,- p.p.€ 256,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 256,- p.p.€ 224,- p.p.€ 224,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt
  • Boottocht
  • Wandeling met lokale gids
 

Exclusief:
  • Drankjes, persoonlijke uitgaven, entreegelden en donaties

Excursies
Inle LakeExcursie 1: Pa O voor een dag bij het Inle meerPa O voor een dag bij het Inle meer
Terwijl alle toeristen hun ogen richten op het meer, ga jij vandaag de berg op, om een Pa O dorp te bezoeken. De Pa O is een van de meest onderscheidende bergstammen van de Shan staat. Ze dragen donkerblauwe wollen kostuums met een kleurrijke tulband om hun hoofd. Ze staan bekend als goede boeren en behendige handelaren op de groentemarkt. Eerst vaar je samen met je Engelssprekende gids met de boot het kanaal uit en het meer over, waar je aanlegt bij een dorp. Hier wacht je host uit het dorp je al op, om je als gast mee te nemen naar het dorp. De trekking is heuvelopwaarts en duurt ongeveer 3 uur. In het dorp aangekomen kun je rondkijken, er wordt van alles verbouwd, we zagen oudjes kurkuma, gember en knoflook drogen of brandhout verzamelen. In een lokaal huis kun je plaatsnemen bij het vuur in de keuken, waar de vrouw des huizes bezig is een traditionele maaltijd voor je te bereiden, denk bijvoorbeeld aan gember soep, pompoen salade of courgette blad salade. Vraag gerust naar haar dagelijks leven, gewoonten of familie. De Pa O dragen een dagelijkse outfit, maar voor speciale feestdagen is er een mooier tenue. Dit mag je uit proberen, je host zal met veel zorg je aankleden, wat een leuke ervaring is. Nu zie je hoe jij eruit zou zien, wanneer je als Pa O was geboren. Is het niet voor je eigen lol, dan toch voor het plezier van je host en een aantal nieuwsgierige dorpskinderen! Hierna stap je achter op de brommer voor de rit de berg af. 
 

Excursie 1: Pa O voor een dag bij het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 82,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 82,- p.p.€ 71,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Excursie 2: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
Vlakbij het Inle Meer liggen de zeer fotogenieke pagodes van Indein, verspreid over een helling. De sfeer hier is mystiek en vredig en zorgen samen met de mooie omgeving voor een bijzonder dagje uit. Je wordt opgehaald in je hotel door een gids. Voordat je op de boot stapt, wandel je eerst een uur om een mooi uitzicht over het meer te krijgen. Je luncht bij mensen thuis. Daarna stap je in een kano. Op de oevers bewerken boeren hun rijstvelden, soms met waterbuffels. Kinderen wassen en zwemmen in de kreek. Indein Village (een klein dorpje van de Pa O stam) ligt op de westelijke oever van het Inle Meer in een mooie omgeving. Op de top van een heuvel is een beeltenis van de Boeddha in een witte stoepa te zien. Verspreid over de helling liggen meer dan honderd stoepas, sommigen overwoekerd met struiken. De sfeer is sereen en in de wind kun je de talloze bellen horen rinkelen die aan de pagodes hangen. Vanaf de helling heb je prachtig uitzicht en je camera zal overuren maken. Na dit bezoek vaar je terug naar Nyaung Shwe en word je naar je hotel teruggebracht. Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids.
 

Excursie 2: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Excursie 3: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
Een actieve excursie dag. Je komt zelf naar het verzamelpunt, waar je om 8 uur met de mountainbike vertrekt. Je fietst langs plantages en rijstvelden, met hier en daar huizen. Je kunt binnenkijken bij kleine familie bedrijfjes, zoals een familie die crackers bakt. Je stapt in een longtail boot (de traditionele vissersboten) en vaart naar een huis op het meer, waar je in een ‘huiskamer restaurantje’ een smakelijke home cooked lunch krijgt. Je zult het met ons eens zijn, de Shan keuken is heerlijk! Hierna stap je in een kayak en peddel je tussen de huizen van de Intha stam op het Inle meer (maximaal 1,5 uur). Na afloop vaar je per boot weer terug naar de opstapplaats in Nyaung Shwe.  
 
Tip: deze excursie kan zowel join in als privé (meerprijs) worden uitgevoerd. Privé word je met fiets en al per boot naar het mooiste gedeelte van de fietsroute gebracht. Je kunt zelf bepalen hoe lang je fietst.

Excursie 3: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
Excursie 4: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)
In Nyaung Shwe stap je in een boot en vaar je naar de markt op het meer om inkopen te doen. Een kleurrijk gezicht! Hierna ga je naar een huis op het Inle meer om samen met de bewoonster ervan Shan gerechten koken. Denk aan Shan pompoensoep, Shan Noodles, gestoomde vis in bananenblad, vegetarische Shan curry, tomatensalade gekweekt op het Inle meer met gecrushte pinda. Je krijgt de recepten mee, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Een ongedwongen manier om contact te hebben met de Intha bevolkingsgroep die op het Inle meer wonen. Hierna eet je natuurlijk de heerlijke gerechten op als zeer uitgebreide lunch. De rest van de dag kun je de boot en Engelstalige gids gebruiken om nog wat meer van het meer te verkennen. 
Tip: je kunt deze kookcursus boeken als een aparte dag (als je liever uitgebreid de tijd neemt) óf je kunt m invoegen in de reeds inbegrepen boottocht (als je 1 dag op het meer wil besteden).
 

Excursie 4: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Dag excursie (extra)op aanvraag€ 99,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 79,- p.p.€ 79,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 17,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Dag excursie (extra)op aanvraag€ 99,- p.p.€ 84,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 17,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Dag excursie (extra)€ 84,- p.p.€ 79,- p.p.€ 79,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 20,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
Excursie 5: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)
Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 5: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Excursie 6: Shan kookles bij het Inle meer (join in 009A)Shan kookles bij het Inle meer (join in 009A) Vandaag ga je samen koken! Een leerzame en gezellige ochtend op de markt én in de keuken. Je start bij de markt in Nyaung Shwe om de ingrediënten van de gerechten uit te zoeken. Je gaat een aantal gerechten 'Intha stijl' maken zoals curry en gebakken groenten, Shan noodles of gebakken rijstcake. De gerechten variëren al naar gelang de tijd van het jaar. Eind van de ochtend hebben jullie allemaal één of meerdere gerechten gemaakt en die eet je gezellig samen op voor lunch. 

 
Excursie 6: Shan kookles bij het Inle meer (join in 009A)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Van dag tot dag
 

Blogs over Myanmar


Sluiten