Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan

Myanmar vakantie – Bagan – tempels – E-bike - fiets - boottour

Een bezoek aan magisch Bagan mag aan geen enkele Myanmar reis ontbreken! De honderden pagodes bij zonsondergang vergeet je je hele leven niet meer. Bekijk met een paardenkar in alle rust de mooiste tempels. Of trek er op uit met de fiets of e-bike en stuit op onontdekte pareltjes. De magie van tempelstad Bagan maakt je Myanmar vakantie onvergetelijk!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Zonsondergang bij tempels
  • Per E-bike Bagan ontdekken
  • Dry zone safari-excursie (optioneel)
  • Met de luchtballon over Bagan (optioneel)
   
Reisschema
Dag 1: Aankomst Bagan, transfer hotel
Dag 2: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 3: Bagan, vrije dag
Dag 4: Bagan, transfer
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in magisch Bagan

Aankomst in magisch Bagan
Een chauffeur haalt je op bij het vliegveld of busstation en brengt je naar je hotel. Als je per boot vanuit Mandalay komt, staat de chauffeur bij de aanlegsteiger te wachten. Je logeert in een fijn hotel in ‘new Bagan’. Kom je vroeg genoeg aan, dan kun je via je hotel al een fiets of e-bike regelen om in de namiddag naar een van de tempels te rijden die je mag beklimmen (de receptionist van je hotel kan je vertellen welke dat is en heeft vaak ook een plattegrond van Bagan). De entree voor Bagan is $25 voor meerdere dagen. Je kunt je toegangsbewijs dus al vandaag kopen en er de komende dagen plezier van hebben. De eerste blik op de vlakte die bezaaid is met tempels bij zonsondergang is onvergetelijk!
 
 

Dag 2: E-biken langs de onbekende tempels van Bagan

E-biken langs de onbekende tempels van Bagan
Een bijzondere dag vandaag! De magische tempels van Bagan. Na het ontbijt word je opgehaald door een Engelssprekende gids. Op elektrische fietsen (want het kan best warm zijn!) bezoek je prachtige, minder drukbezochte tempels. Je betaalt de entree ter plaatse (ofwel gisteren bij aankomst of deze ochtend tijdens excursie, prijs is $25 pp voor meerdere dagen). De gids heeft een afwisselende route voor vandaag. Je mag ten allen tijde stoppen voor foto's! De mooiste tempels zijn niet alleen van buitenaf indrukwekkend, maar hebben vaak schitterende interieurs, met huizenhoge Boeddhabeelden en prachtige fresco’s. Je gids brengt je naar een paar ‘geheimtips’: tempels waar weinig mensen komen, maar die om een andere reden bijzonder zijn om te bezoeken. In principe start je vroeg en eindigt de tour rond lunchtijd (lunch is op eigen gelegenheid). Test aan het eind van de fietstocht  de schommel tussen de palmbomen en geniet van het uitzicht met een verse sap en lokale snack. In Bagan ontmoet je, na de E-bike excursie, een bijzondere lokale persoonlijkheid uit Bagan. Bijvoorbeeld een reislustige Myanmarese globetrotter in de tijd dat dat zeer ongebruikelijk was of een internationaal bekende kunstenaar. Heb je voorkeur geef het aan of laat je verrassen! Deze excursie is aansluitend aan de E-bike tour en duurt ongeveer een uur. 
De rest van de middag ben je vrij, de E-bike staat dan nog tot je beschikking, zodat je na een pauze bij je hotel op een koeler moment van de dag nog meer tempels kunt bezoeken. De E-bike gaat elektrisch, je hoeft niet te trappen. Je kan ook mountainbikes meekrijgen vandaag, als je liever wel zelf actief trapt. En als je vandaag liever met een auto op stap gaat dan kan je tegen een meerprijs de excursie wijzigen.
 

Dag 3: Zelf er op uit in Bagan

Zelf er op uit in Bagan
Je hebt een vrije dag om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken waar je gisteren niet aan toe kwam. Via het hotel kun je fietsen huren of e-bikes (eigenlijk elektrische scooters), die je overal kunnen brengen. Wil je de tempels vanuit de lucht zien? Bij Bagan kun je een ballonvaart maken over de uitgestrekte tempelvlaktes. Wil je eens wat anders dan zijn een fietstocht over het platteland, boottocht in de namiddag, een foto-safari per jeep naar de ‘dry zone’ of een picknick lunch bij de afgelegen Minnanthu tempel echte aanraders (zie: excursies). Tip: Heb je niet genoeg aan twee dagen, boek dan een extra dag Bagan (zie extensies). 
 

Dag 4: Vertrek Bagan

Vertrek Bagan
Je wordt naar de luchthaven of het busstation gebracht voor je verdere reis in dit boeiende land. Ga verder met de bouwsteen Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook direct de auto naar Pindaya nemen (met bezoek aan de grotten) en van daaruit naar Loikaw in de Kayah provincie. 
 

Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.  
Onze 1e keuze voor hotel is een fijn hotel in 'New Bagan', wil je wat luxer of in 'Old Bagan' logeren, vraag ons om een upgrade of suggesties!
 

Vervoer Myanmar

Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. 
Tijdens de Bagan excursie maak je gebruik van een E-bike die de rest van de dag tot je beschikking staat. Vervoer naar 'local personality' is inbegrepen.
Tussen twee bouwstenen in, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt met een privé auto met chauffeur, met de bus (comfortabele VIP bus met ruime stoelen) of met een binnenlandse vlucht. 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 230,- p.p.€ 191,- p.p.€ 221,- p.p.€ 187,- p.p.€ 209,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Halve dagexcursie tempels Bagan met E-bike en Engelssprekende gids
 • Ontmoeting lokale persoonlijkheid Bagan
 • Vervoer naar de luchthaven of busstation
 

Exclusief:
 • Transfer dag 1
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden Bagan, donaties en fooien
 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.

Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 78,- p.p.€ 70,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Exclusief: entrees, fooien en donaties.

Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 22,- p.p.€ 20,- p.p.€ 19,- p.p.
Inclusief: boottocht, transfer
Extensies

Extensie 1: Extra dag in BaganEen extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 4: Extra dag in Bagan

Extra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Aankomst Bagan, transfer hotel
Dag 2: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 3: Bagan, vrije dag
Dag 4: Bagan, vrij
Dag 5: Bagan, transfer

Extensie 1: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursies

Bagan

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan

Ballonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)

Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
Met eigen auto met chauffeur en Engelssprekende gids rijdt je in anderhalf a twee uur naar Mount Popa. Dit boeddhistische klooster is op een vulkanische rots gebouwd. Deze uitgestorven stratovulkaan van 1500 meter hoog verheft zich vanuit een vlak landschap. Het uitzicht vanaf de top is schitterend. Aan de voet van het klooster worden in kleurrijke altars de zogenaamde 'nats' vereerd. Dit zijn animistische geesten die specifiek zijn voor de Myanmarese versie van het boeddhisme. Om het belangrijkste heiligdom te bereiken moet je de 777 treden van de trap beklimmen. Onderweg kom je vele apen tegen, die heilig worden beschouwd. (Tip: neem voldoende kleine bankbiljetten mee als fooitje voor de schoonmaaksters van de apenpoep.) Boven aan gekomen kun je genieten van prachtige uitzichten. Maak mee hoe de lokale bevolking hun godsdienst beleeft: het altaar en de pagode boven worden druk bezocht.
Inclusief: privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Exclusief: entrees, fooien en donaties.

Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 78,- p.p.€ 70,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan

Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Tip: neem een paar koude drankjes mee en wat te knabbelen. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, transfer
 

Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 22,- p.p.€ 20,- p.p.€ 19,- p.p.


Blogartikelen bij deze reis