Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Een bezoek aan magisch Bagan mag aan geen enkele Myanmar reis ontbreken! De vallei vol met honderden pagodes vergeet je je hele leven niet meer. Ontdek met een E-bike (scooter) de mooiste tempels via achterafweggetjes waar niemand komt. Schommel met uitzicht op de tempels: exclusief voor jou! De magie van tempelstad Bagan maakt je Myanmar vakantie onvergetelijk!
Hoogtepunten

Ontdek Bagan per E-bike!

Exclusief: Giant Swing tussen de tempels

Heerlijk hotel met zwembad

Met de luchtballon over Bagan (optioneel)

Keuze uit optionele excursies

 
€ 197,- p.p. Prijs bij 2 personen 4-5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan
9,3

Beoordeling van deze reis:
9,3/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Bagan, transfer naar hotel
Dag 2: Bagan, Excursie: E-bike & temple swing incl guide en snack (excl lunch, entree)
Dag 3: Bagan, vrije dag
Dag 4: Bagan, transfer
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie Myanmar
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.  
Onze 1e keuze voor hotel is een fijn hotel in 'New Bagan', wil je wat luxer of in 'Old Bagan' logeren, vraag ons om een upgrade of suggesties!
 
Vervoer Myanmar
Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. Tijdens de Bagan excursie maak je gebruik van een E-bike die de rest van de dag tot je beschikking staat. 
Tussen twee bouwstenen in, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt met een privé auto met chauffeur, met de bus (comfortabele VIP bus met ruime stoelen) of met een binnenlandse vlucht. 
 
Prijzen
Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 197,- p.p.€ 170,- p.p.€ 199,- p.p.€ 171,- p.p.€ 192,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 197,- p.p.€ 170,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 199,- p.p.€ 171,- p.p.€ 192,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Op het moment van schrijven is de entree voor Bagan $25 per persoon (entreeticket is alle dagen van je verblijf geldig).
Extensies
Extensie 1: Extra dag in Bagan

Een extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 4: Extra dag in BaganExtra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Aankomst Bagan, transfer naar hotel
Dag 2: Bagan, Excursie: E-bike & temple swing incl guide en snack (excl lunch, entree)
Dag 3: Bagan, vrije dag
Dag 4: Bagan, vrij
Dag 5: Bagan, transfer

Extensie 1: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting, inclusief ontbijt

Exclusief:
  • Overige maaltijden, entreegelden en donaties
  • Vervoer ter plaatse

Excursies
BaganExcursie 1: Ballonvaren over BaganBallonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.
Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, cocktail, snacks en transfer.
 

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
In Bagan draait alles om tempels, maar als je een dag iets anders wilt, is dit een echte aanrader! Je springt weer op je vers opgeladen e-bike (makkelijk te bedienen elektrische scooter) en gaat samen met je gids op pad. Je rijdt langs akkers en door dorpjes, waar de dorpelingen verbaast opkijken. Normaal komen hier nooit toeristen en ze zijn vereerd met je bezoek. Ook de ossen voor de ossenkarren kijken soms raar op van zulke buitenaardse snuiters, dus ga rustig aan de kant staan! Je ziet hoe met de hand bakstenen worden gemaakt en gebakken, zwaar werk. Na een lokale lunch in een restaurantje, verbaas je je bij een familiebedrijf over het proces van het traditionele lakwerk. Een kommetje maken, neemt zomaar 5 maanden in beslag! Dit is een fantastische trip voor fotografen en iedereen die erin geïnteresseerd is om een kijkje in het dagelijks leven te nemen. 
 

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
De geschiedenis van de Bagan-tempels en het Bagan-koninkrijk heeft niet alleen een zonnige kant uit de gloriedagen, maar heeft ook veel bloedvergieten gekend. Onze gids brengt je naar alle plaatsen met een enge geschiedenis en vertelt je mythen waar je kippenvel van krijgt. Is de geest van de Tharaba-poort echt de ziel van een persoon die levend in de deurpost is begraven? Hoeveel bouwvakkers werden hun arm afgehakt bij die steen bij Dhammayangyi stupa? En zijn er nog steeds spoken hier 's nachts? De gids zal je alles vertellen tijdens deze tour door Bagan, je inzicht geven in het gedrag van koningen en koninginnen in deze periode en uitleggen wat er gebeurde toen de Mongolen binnenvielen. Vooral kinderen en gezinnen zullen dol zijn op deze tour.
De excursie duurt een halve dag. De rest van de dag zijn de auto en gids beschikbaar voor extra bezoek aan de tempels tot 18.00 uur indien gewenst.

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Excursie 5: Dit is Bagan! Volledige dag (BGN-001)Dit is Bagan! Volledige dag (BGN-001)
Een volledige dagtour met de auto, waarbij een ervaren gids je de bekendste tempels van Bagan laat zien. Je begint de dag met een uitzichtpunt om een eerste indrukwekkend indruk van het hele gebied te krijgen. De gids neemt je mee naar verbazingwekkende tempels die hier al honderden jaren zijn. Plaatsen zoals de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen zeker indruk op je maken. De lunch wordt in een lokaal restaurant genoten. Rond 16.00 uur rijd je met een paardenkar tussen de tempels door naar een uitzichtpunt voor zonsondergang met verfrissende drankjes als afsluiter van een prachtige dag! Deze excursie vervangt de standaardexcursie 'Ebike & temple swing'. 
 

Excursie 5: Dit is Bagan! Volledige dag (BGN-001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Dag excursie (extra)op aanvraag€ 94,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.
Meerprijs (ipv Ebike temple swing)op aanvraag€ 45,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Dag excursie (extra)op aanvraag€ 94,- p.p.€ 91,- p.p.
Meerprijs (ipv Ebike temple swing)op aanvraag€ 45,- p.p.€ 48,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Dag excursie (extra)€ 91,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.
Meerprijs (ipv Ebike temple swing)€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
Van dag tot dag
 

Blogs over Myanmar


Sluiten