Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan

Myanmar vakantie – Bagan – tempels – E-bike - fiets - boottour

Een bezoek aan magisch Bagan mag aan geen enkele Myanmar reis ontbreken! De vallei vol met honderden pagodes vergeet je je hele leven niet meer. Ontdek met een E-bike (scooter) de mooiste tempels via achterafweggetjes waar niemand komt. Schommel met uitzicht op de tempels: exclusief voor jou! De magie van tempelstad Bagan maakt je Myanmar vakantie onvergetelijk!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Ontdek Bagan per E-bike!
  • Exclusief: Giant Swing tussen de tempels
  • Heerlijk hotel met zwembad
  • Met de luchtballon over Bagan (optioneel)
  • Keuze uit optionele excursies
   
Reisschema
Dag 1: Aankomst Bagan, transfer naar hotel
Dag 2: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch, entree)
Dag 3: Bagan, vrije dag
Dag 4: Bagan, transfer
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in magisch Bagan

Aankomst in magisch Bagan
Een chauffeur haalt je op bij het vliegveld, busstation of aanlegsteiger boot en brengt je naar je hotel. Je logeert in een fijn hotel. Bagan ligt in de ‘Dry zone’, het is hier dus wat warmer. Heerlijk om hier in het zwembad te springen, een boekje te lezen, te genieten van een massage en de wereldkeuken. Er zijn bijvoorbeeld heerlijke Italiaanse en Indiase restaurants. 
 
 

Dag 2: E-biken en schommelen tussen de tempels van Bagan

E-biken en schommelen tussen de tempels van Bagan
Een bijzondere dag vandaag! De magische tempels van Bagan. Na het ontbijt word je opgehaald door een Engelssprekende gids. Op elektrische scooters (want het kan best warm zijn!) bezoek je prachtige tempels. Elektrische scooters zijn makkelijk te bedienen en zorgen ervoor dat jij kunt gaan, waar anderen niet gaan.. Je betaalt de entree ter plaatse (ofwel gisteren bij aankomst of deze ochtend tijdens excursie, prijs is $25 pp voor meerdere dagen). De gids heeft een afwisselende route voor vandaag. Je gids weet precies wanneer hij waar moet zijn, om de drukte te vermijden en je naar de mooiste plekjes te brengen. De mooiste tempels zijn niet alleen van buitenaf indrukwekkend, maar hebben vaak schitterende interieurs, met huizenhoge Boeddhabeelden en prachtige fresco’s. Misschien vonden wij het nog wel het allerleukste om tussen de magische tempels door over stille zandweggetjes te rijden. Overal waar we wilden konden we foto's maken. 
Aan het eind van de ochtend wacht je een verrassing: speciaal voor jou is een grote schommel tussen de palmbomen gehangen met uitzicht op de tempels! Geniet van het uitzicht met een verse sap en lokale snack. De rest van de middag ben je vrij, de E-bike staat dan nog tot je beschikking, zodat je na een lunchpauze en een duik in het zwembad aan het einde van de dag, wanneer het koeler is, naar een van de vier sunset points kunt gaan. Je gids weet welk plekje het rustigste is. Het is prachtig om te zien hoe de tempels oranje kleuren in de ondergaande zon. 
Tip: Als je vandaag liever met een auto op stap gaat dan kan je tegen een meerprijs de excursie wijzigen.

Dag 3: Zelf er op uit in Bagan

Zelf er op uit in Bagan
Je hebt een vrije dag om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken waar je gisteren niet aan toe kwam. Via het hotel kun je e-fietsen huren of e-bikes (eigenlijk elektrische scooters), die je overal kunnen brengen. Wil je de tempels vanuit de lucht zien? Bij Bagan kun je een ballonvaart maken over de uitgestrekte tempelvlaktes. Wil je eens wat anders dan zijn een E-bike tocht over het platteland, boottocht in de namiddag, een foto-safari per jeep naar de ‘dry zone’ of een picknick lunch bij de afgelegen Minnanthu tempel echte aanraders (zie: excursies). Tip: Heb je niet genoeg aan twee dagen, boek dan een extra dag Bagan (zie extensies). 
 
 

Dag 4: Vertrek Bagan

Vertrek Bagan
Je wordt naar de luchthaven of het busstation gebracht voor je verdere reis in dit boeiende land. Ga verder met de bouwsteen Kalaw of Inle Lake.
 

Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.  
Onze 1e keuze voor hotel is een fijn hotel in 'New Bagan', wil je wat luxer of in 'Old Bagan' logeren, vraag ons om een upgrade of suggesties!
 

Vervoer Myanmar

Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. 
Tijdens de Bagan excursie maak je gebruik van een E-bike die de rest van de dag tot je beschikking staat. Vervoer naar 'local personality' is inbegrepen.
Tussen twee bouwstenen in, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt met een privé auto met chauffeur, met de bus (comfortabele VIP bus met ruime stoelen) of met een binnenlandse vlucht. 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 197,- p.p.€ 170,- p.p.€ 199,- p.p.€ 171,- p.p.€ 192,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Excursie tempels Bagan met E-bike en Engelssprekende gids en exclusieve reuze schommel met snacks
 • Vervoer naar de luchthaven of busstation
 

Exclusief:
 • Transfer dag 1
 • Entree historisch park Bagan
 • Extra excursies, zoals Ontmoeting lokale persoonlijkheid Bagan
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, donaties en fooien
 

Opmerkingen:
Op het moment van schrijven is de entree voor Bagan $25 per persoon (entreeticket is alle dagen van je verblijf geldig).

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
Inclusief: boottocht, transfer

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
1/2 dag excursie met Engelssprekende gids, E-bike en lunch. 
Exclusief Bagan entree (fee zone).

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief auto en gids (hele dag beschikbaar)
Je kunt deze excursie goed combineren met de 'giant swing', een schommel tussen de bomen bij één van de tempels of een picknick tussen de tempels. De meerprijs voor de combinatie met een van deze excursies is +22 euro pp.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in BaganEen extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 4: Extra dag in Bagan

Extra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Aankomst Bagan, transfer naar hotel
Dag 2: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch, entree)
Dag 3: Bagan, vrije dag
Dag 4: Bagan, vrij
Dag 5: Bagan, transfer

Extensie 1: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursies

Bagan

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan

Ballonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)

Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, cocktail, snacks en transfer.
 

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)

In Bagan draait alles om tempels, maar als je een dag iets anders wilt, is dit een echte aanrader! Je springt weer op je vers opgeladen e-bike (makkelijk te bedienen elektrische scooter) en gaat samen met je gids op pad. Je rijdt langs akkers en door dorpjes, waar de dorpelingen verbaast opkijken. Normaal komen hier nooit toeristen en ze zijn vereerd met je bezoek. Ook de ossen voor de ossenkarren kijken soms raar op van zulke buitenaardse snuiters, dus ga rustig aan de kant staan! Je ziet hoe met de hand bakstenen worden gemaakt en gebakken, zwaar werk. Na een lokale lunch in een restaurantje, verbaas je je bij een familiebedrijf over het proces van het traditionele lakwerk. Een kommetje maken, neemt zomaar 5 maanden in beslag! Dit is een fantastische trip voor fotografen en iedereen die erin geïnteresseerd is om een kijkje in het dagelijks leven te nemen. 
 

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)

De geschiedenis van de Bagan-tempels en het Bagan-koninkrijk heeft niet alleen een zonnige kant uit de gloriedagen, maar heeft ook veel bloedvergieten gekend. Onze gids brengt je naar alle plaatsen met een enge geschiedenis en vertelt je mythen waar je kippenvel van krijgt. Is de geest van de Tharaba-poort echt de ziel van een persoon die levend in de deurpost is begraven? Hoeveel bouwvakkers werden hun arm afgehakt bij die steen bij Dhammayangyi stupa? En zijn er nog steeds spoken hier 's nachts? De gids zal je alles vertellen tijdens deze tour door Bagan, je inzicht geven in het gedrag van koningen en koninginnen in deze periode en uitleggen wat er gebeurde toen de Mongolen binnenvielen. Vooral kinderen en gezinnen zullen dol zijn op deze tour.
De excursie duurt een halve dag. De rest van de dag zijn de auto en gids beschikbaar voor extra bezoek aan de tempels tot 18.00 uur indien gewenst.

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.


Blogartikelen bij deze reis

Reacties van reizigers (1)

"Na vele reizen door Azië was Myanmar één van onze mooiste ervaringen"

Yangon - Mandalay - Hsipaw - Pyi Oo Lwin - Bagan - Pindaya - Loikaw - Inle lake - Ngapali

Jan Spaans - 04-03-2019
Bijzondere reis met veel persoonlijke ontmoetingen. Wij hebben een reis van 4 weken door Myanmar gemaakt. Het doel was om zo veel mogelijk van het echte Myanmar te zien en niet alleen de hoogtepunten. Na Yangon begon onze reis in Hsipaw waar je nog niet veel toeristen te...
Verder lezen
Myanmar reizen: Honderden tempels in betoverend Bagan
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie