Myanmar Reizen : Kalaw, olifanten en wandelen in koele hooglanden

Myanmar vakantie– Kalaw- olifantenproject - wandelen – treinreis naar Inle

Support een duurzaam olifantenproject: was en voer gepensioneerde olifanten! In dit herbossingsproject draag je jouw steentje bij door een boompje te planten. Kalaw is een koloniaal Brits ‘hill station’, heerlijk koel gelegen op 1320 meter hoogte. Je slaapt in een charmant koloniaal hotelletje. Wandel langs traditionele dorpjes en ontmoet verschillende etnische minderheden (ook wel tribes genoemd).
Reis per trein dwars door de bergen van de Shan provincie naar het Inle meer. Een afwisselde bouwsteen vol avontuur!
 
 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Bezoek Olifanten opvangproject en plant een boom
  • Wandel door groene hooglanden 
  • Ontmoet verschillende tribes
  • Slaap in charmant koloniaal hotel
  • Treinreis door de bergen naar Inle Meer
Reisschema
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (incl transfers en lunchpakket)
Dag tot dag

Dag 1: Reis naar bergdorp Kalaw

Reis naar bergdorp Kalaw
Op weg van Bagan naar Inle meer ligt Kalaw, een zogenaamd ‘hillstation’ uit de Brits koloniale tijd. Door de ligging op 1320 meter te midden van groene bergen heeft Kalaw een koel klimaat. Een uitstekende plek om wandelingen te maken, langs traditionele dorpjes en theeplantages! Je reist vandaag vanuit Bagan naar Kalaw (per bus 6 uur), indien je vanuit een andere plek start (bijv vliegt vanuit Yangon naar Heho airport), dan passen we de prijs hierop aan. Kalaw is door de Engelsen in de 19e eeuw als z.g. ‘hillstation’ gesticht. Zij waren altijd op zoek naar plekken waar ze aan de hitte konden ontsnappen en hier, in de koele groene bergen, bouwden ze een stadje dat zo veel mogelijk aan thuis deed herinneren. Vandaag de dag is er niet zo heel veel meer over van dat koloniale erfgoed, maar Kalaw is een aangename plaats met een levendige markt.
Je reist vandaag vanuit Bagan naar Kalaw (per bus 6 uur), indien je vanuit een andere plek start (bijv vliegt vanuit Yangon naar Heho airport), dan passen we de prijs hierop aan.
 
 

Dag 2: Bezoek het olifantenproject bij Kalaw

Bezoek het olifantenproject bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in een uur naar het olifantenproject - Green Hill Valley Elephant conservation - middenin het bos. Een lokale gids van het olifantenkamp wacht je op en samen maak je een wandeling heuvelafwaarts door bos en langs plantages. (Geen zin om te wandelen, een blessure of wil je meer tijd met de olifanten, dan kan de wandeling ook worden overgeslagen, geef dit van tevoren aan) Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de eerste olifant al aankomen. Deze olifanten komen uit de houtindustrie en zijn hier met pensioen en hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Gelukkig mogen er geen nieuwe olifanten uit het bos worden gehaald, maar ondertussen zijn er een paar duizend olifanten, die verzorging nodig hebben. Ecotoerisme is hiervoor een goede oplossing, en dit is op dit moment het enige verantwoorde olifantenkamp in Myanmar. Het is zeker niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Het kamp is opgezet door een gepensioneerde dierenarts en zijn familie. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Help bij het wassen van ‘jouw’ olifant. (Neem badkleding en droog t-shirt mee. Je krijgt een vissersbroek en slippers om aan te trekken en een handdoek.) De dierenarts legt uit waar hij dagelijks op let, en wat zijn de spuiten en pillen voor de olifanten groot! Hierna mag je helpen met het voeren van de olifanten. Geweldige ervaring! Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Geniet van een smakelijke lokale lunch in het sfeervolle restaurant. Hierna kun je zien hoe je van olifantenpoep papier maakt, een olifantskelet bekijken en bijzondere biologische feiten over olifanten leren. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Totaal wandel je circa 1 á 2 uur over het gemakkelijke terrein. Meenemen: Insectenspray, , pet en zonnebrand, badkleding. Inclusief: Transport van/naar Kalaw, activiteiten ter plaatse, lunch, drinkwater (je krijgt een fles die je bij kunt vullen), koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch.
Tip: Indien je op Heho vliegt, is het mogelijk vanaf de airport direct naar het Elephant Camp te gaan. Na afloop van je bezoek ga je naar je hotel.

Dag 3: Trekking, tribes en treinen door het glooiende landschap van Kalaw

Trekking, tribes en treinen door het glooiende landschap van Kalaw
Samen met je gids maak je een trekking van ongeveer 3 uur in de heuvelachtige omgeving van Kalaw. Er zijn verschillende interessante routes langs leuke dorpen te volgen. Hierdoor is elke trekking uniek. Wij maakten een praatje met een Pa-O vrouw die een omelet voor het ontbijt aan het bakken was, en terstond werden we gevraagd of we soms mee wilden eten. Het laat weer eens zien hoe gastvrij de lokale bevolking is! Vertrek op tijd, zodat je tijd hebt om te lunchen.  
Je reist met de lokale trein naar het Inle meer; het ideale vervoersmiddel om van het landschap te genieten én de lokale bevolking te ontmoeten. We zorgen voor treinkaartjes en je wordt naar het treinstation in Kalaw gebracht. De trein slingert door het bergen van de Shan provincie naar Inle. Je komt rond 17.30 uur aan in Nyaung Shwe, maar de treinrit duurt vaak iets langer. Er staat een chauffeur bij het station om je naar je hotel te brengen (en hier eindigt de Kalaw bouwsteen), kies aansluitend de bouwsteen ‘Inle meer’ om je reis door Myanmar te vervolgen. 
Tip: Desgewenst kun je i.p.v. met de trein ook met een privé auto, je bent dan in 1,5 uur bij Nyaung Shwe (bijbetaling €25 pp). Als je het leuk vindt, kun je een half uur met de trein reizen (van Myin Dike tot Kalaw), voor de ervaring.

Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.
 

Vervoer Myanmar

Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. De transfers naar en van het olifantenproject zijn ook inbegrepen. De bouwsteen sluit af met een treinreis naar Nyaung Shwe, transfer naar en van station regelen we ook. Als je naar een andere plaats wilt reizen passen we de prijs daarop aan.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Myanmar Reizen : Kalaw, olifanten en wandelen in koele hooglanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m 19 april 2019op aanvraag€ 464,- p.p.€ 451,- p.p.€ 451,- p.p.€ 438,- p.p.€ 438,- p.p.
20 april t/m 15 oktober 2019op aanvraag€ 412,- p.p.€ 399,- p.p.€ 399,- p.p.€ 386,- p.p.€ 386,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer van en naar de luchthaven of busstation (in Bagan en Kalaw) bij aankomst
 • VIP Expres Bus Bagan - Kalaw
 • Excursie olifantenopvang met gids en vervoer
 • Trekking met Engelssprekende gids dag 3 (incl lunch)
 • Vervoer naar en van treinstation bij vertrek
 • Dagtrein Kalaw - Nyaung Shwe

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien

Excursie 1: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Inclusief: fietsen, entree, picknick lunch, Engelssprekende gids en transfers
 
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Kalaw


Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 3: Extra dag om van de groene omgeving te genieten

Extra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw, vrij
Dag 4: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (incl transfers en lunchpakket)

Extensie 1: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursies

Kalaw

Excursie 1: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)

Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 1: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.


Blogartikelen bij deze reis