Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Support een duurzaam olifantenproject: was en voer gepensioneerde olifanten! In dit herbossingsproject draag je jouw steentje bij door een boompje te planten. Kalaw is een koloniaal Brits ‘hill station’, heerlijk koel gelegen op 1320 meter hoogte. Je slaapt in een charmant koloniaal hotelletje. Wandel langs traditionele dorpjes en ontmoet verschillende etnische minderheden (ook wel tribes genoemd).
Reis per trein dwars door de bergen van de Shan provincie naar het Inle meer. Een afwisselde bouwsteen vol avontuur!
 
 
 
Hoogtepunten

Bezoek Olifanten opvangproject en plant een boom

Wandel door groene hooglanden 

Ontmoet verschillende tribes

Slaap in charmant koloniaal hotel

Treinreis door de bergen naar Inle Meer

€ 412,- p.p. Prijs bij 2 personen 3-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Myanmar Reizen: Kalaw, olifanten en wandelen in koele hooglanden
9,5

Beoordeling van deze reis:
9,5/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (incl transfers en lunchpakket)
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie Myanmar
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.
 
 
Vervoer Myanmar
Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. De transfers naar en van het olifantenproject zijn ook inbegrepen. De bouwsteen sluit af met een treinreis naar Nyaung Shwe, transfer naar en van station regelen we ook. Als je naar een andere plaats wilt reizen passen we de prijs daarop aan.
Prijzen
Myanmar Reizen: Kalaw, olifanten en wandelen in koele hooglanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m 19 april 2019op aanvraag€ 464,- p.p.€ 451,- p.p.€ 451,- p.p.€ 438,- p.p.€ 438,- p.p.
20 april t/m 15 oktober 2019op aanvraag€ 412,- p.p.€ 399,- p.p.€ 399,- p.p.€ 386,- p.p.€ 386,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
t/m 19 april 2019op aanvraag€ 464,- p.p.€ 451,- p.p.
20 april t/m 15 oktober 2019op aanvraag€ 412,- p.p.€ 399,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
t/m 19 april 2019€ 451,- p.p.€ 438,- p.p.€ 438,- p.p.
20 april t/m 15 oktober 2019€ 399,- p.p.€ 386,- p.p.€ 386,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Extra dag in Kalaw
Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 3: Extra dag om van de groene omgeving te genietenExtra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw, vrij
Dag 4: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (incl transfers en lunchpakket)

Extensie 1: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
20 april t/m 15 oktober 2019€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting, inclusief ontbijt

Exclusief:
  • Overige maaltijden, entrees en donaties
  • Vervoer ter plaatse

Extensie 2: Samkar meer - van de gebaande paden bij het Inle meer (vanuit Kalaw)
Ga van Kalaw naar het nog onontdekte Samkar meer. Slaap 2 nachten in een luxe eco lodge op het water, bij een authentiek dorpje en hoor het boeiende verhaal van een monnik die 500 kinderen een beter leven geeft.

Dag 3: Trekking, tribes en treinen door het glooiende landschap van Kalaw. Reis door naar Samkar meer.Trekking, tribes en treinen door het glooiende landschap van Kalaw. Reis door naar Samkar meer.
Samen met je gids maak je (om 8 uur) een trekking van ongeveer 3 uur in de heuvelachtige omgeving van Kalaw. Er zijn verschillende interessante routes langs leuke dorpen te volgen. Hierdoor is elke trekking uniek. Wij maakten een praatje met een Pa-O vrouw die een omelet voor het ontbijt aan het bakken was, en terstond werden we gevraagd of we soms mee wilden eten. Het laat weer eens zien hoe gastvrij de lokale bevolking is! Om 11 uur ben je bij het treinstation, voor een trip van een half uur met de lokale trein. In Kalaw wacht een privé auto met je bagage op je en deze rijdt je in 3 uur langs de oostelijke oever naar het dorp Phaya Taung aan het Samkar meer. Het Samkar meer ligt in het verlengde van het Inle meer, maar omdat het (nog) niet beroemd is, komen hier nauwelijks toeristen. Je logeert in een prachtige lodge aan het meer. Wat een paradijselijk plekje!
 

Dag 4: Verken Samkar meer en haar dorpjes per boot en tuk tukVerken Samkar meer en haar dorpjes per boot en tuk tuk
Vandaag ga je op pad met de lokale gids. Je stapt op de boot voor een heerlijk tochtje over het water en wandelt door een dorpje waar de inwoners zowel Shan als Pa O zijn. Je luncht in het huis van het dorpshoofd, een vriendelijke familie die het leuk vindt om contact te maken: wij voelden ons heel erg welkom! Per boot steek je over naar dorpjes aan de andere oever. Hier wordt van alles gemaakt, zo is er een rijstwijn distilleerderij en een rijstcracker bakkerijtje. Heel bijzonder om te zien hoe met eenvoudige middelen producten voor de lokale markt worden gemaakt. Probeer zelf ook maar eens om zo’n rijstcracker te maken! Afwisselend wandelend en als je wilt per tuk tuk ga je verder op pad. We bezochten een klein klooster met een mooi uitzicht en een animistisch Kayen dorp. Bijzonder om te zien.
 

Dag 5: Een bijzonder klooster en boottocht Samkar meer naar Inle meerEen bijzonder klooster en boottocht Samkar meer naar Inle meer
‘s Morgens ga je op bezoek bij het klooster in Samkar, aan de zuidelijke oever van het Inle meer. Dit is niet zomaar een klooster, maar een project van een monnik om kinderen in dit gebied goed onderwijs en daarmee betere kansen in het leven te geven. Het klooster zorgt inmiddels voor 500 kinderen en naast onderwijs zorgt men tevens voor onderdak en eten. De kinderen helpen mee, ze helpen elkaar of ze helpen mee om het eten voor te bereiden. Enorme pannen staan in de keuken. Het klooster is grotendeels zelfvoorzienend dankzij de water distilleerderij, die je ook bezoekt. De Lodge waar je verblijft doneert 10% van zijn opbrengst aan dit klooster. Je vaart terug richting Inle, over een rivier die de 2 meren met elkaar verbindt, deze boottocht duurt ongeveer 1,5 uur. Je komt langs de Hmawbi tempelruïnes en een pottenbakkerij in Kyauk Taing, en drijvende dorpen op palen en drijvende tuinen. Lunch krijg je vandaag mee op de boot. Eind van de middag kom je in Nyaung Shwe aan, een tuktuk brengt je naar je hotel.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Samkar meer - van de gebaande paden bij het Inle meer (vanuit Kalaw):
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw - Phaya Taung, Tribes, Trekking & Train, transfer privé auto
Dag 4: Samkar meer, transfer en excursie per boot en tuk tuk
Dag 5: Phaya Taung - Samkar meer - Nyaung Shwe, village tour, boot tour Samkar & Inle, tuktuk

Extensie 2: Samkar meer - van de gebaande paden bij het Inle meer (vanuit Kalaw)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Wandeling met gids
  • Dagtrein 
  • Privé transfer trein - Samkar 
  • Excursie bij Samkar (boot, tuktuk)
  • Privé boottocht naar Inle meer

Excursies
KalawExcursie 1: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 1: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Van dag tot dag
 

Blogs over Myanmar


Sluiten