Myanmar Reizen : Kalaw, wandelen in koele hooglanden

Myanmar vakantie– Kalaw- wandelen – olifantenproject - treinreis naar Inle

Zoek tijdens je Myanmar reis de koelte op in Kalaw, op 1320 meter gelegen tussen groene bergen. Wandel langs traditionele dorpjes en theeplantages. Kalaw is een koloniaal Brits ‘hill station’ gelegen tussen Bagan en Inle meer en dus makkelijk toe te voegen aan je Myanmar vakantie. Je bezoekt een duurzaam olifantenproject en reist de laatste dag door naar het Inle meer per trein dwars door de bergen van de Shan provincie. Kalaw biedt voor iedere smaak een extra toevoeging aan je Myanmar rondreis!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Wandelen door groene hooglanden
  • Olifanten opvangproject
  • Koel Hill station op 1320 meter
  • Treinreis door de bergen
Reisschema
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag tot dag

Dag 1: Reis naar bergdorp Kalaw

Reis naar bergdorp Kalaw
Op weg van Bagan naar Inle meer ligt Kalaw, een zogenaamd ‘hillstation’ uit de Brits koloniale tijd. Door de ligging op 1320 meter te midden van groene bergen heeft Kalaw een koel klimaat. Een uitstekende  plek om wandelingen te maken, langs traditionele dorpjes en theeplantages! Je reist vandaag vanuit Bagan naar Kalaw (per bus 6 uur), indien je vanuit een andere plek start (bijv vliegt vanuit Yangon naar Heho airport), dan passen we de prijs hierop aan. Kalaw is door de Engelsen in de 19e eeuw als z.g. ‘hillstation’ gesticht. Zij waren altijd op zoek naar plekken waar ze aan de hitte konden ontsnappen en hier, in de koele groene bergen, bouwden ze een stadje dat zo veel mogelijk aan thuis deed herinneren. Vandaag de dag is er niet zo heel veel meer over van dat koloniale erfgoed, maar Kalaw is een aangenaam klein stadje met een levendige markt.
 

Dag 2: Bezoek het olifantenproject bij Kalaw

Bezoek het olifantenproject bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in dik een uur naar het olifantenproject - Green Hill Valley Elephant conservation - middenin het bos. Samen met een lokale gids maak je een wandeling. Onderweg heb je de kans om vlinders, vogels en orchideeën te zien. Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de olifanten al aankomen. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Een geweldige ervaring! Het is zeker niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Deze olifanten (afkomstig uit de houtindustrie) zijn hier om van hun oude dag te genieten en ze hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Totaal wandel je circa 1 á 2 uur. Meenemen: Insectenspray, waterfles, lange broek, T-shirt met lange mouw, wandelschoenen, pet en zonnebrand. Geniet van een smakelijke lokale lunch op het sfeervolle hoofdkwartier en wandel door de mooi aangelegde tuin. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, activiteiten ter plaatse, lunch, drinkwater, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch (excl gids)
 

Dag 3: Vertrek Kalaw, treinen door het glooiende landschap naar Inle

Vertrek Kalaw, treinen door het glooiende landschap naar Inle
Je reist met de lokale trein naar het Inle meer; het ideale vervoersmiddel om van het landschap te genieten én de lokale bevolking te ontmoeten. Vertrek staat om 13.30 uur gepland. We zorgen voor treinkaartjes en je wordt naar het treinstation in Kalaw gebracht. De trein slingert door het bergen van de Shan provincie naar Inle. Je komt rond 17.30 uur aan in Nyaung Shwe, maar de treinrit duurt vaak iets langer. Er staat een chauffeur bij het station om je naar je hotel te brengen (en hier eindigt de Kalaw bouwsteen), kies aansluitend de bouwsteen ‘Inle meer’ om je reis door Myanmar te vervolgen. Wil je een actieve ochtend? Je kan in de ochtend een hike doen (ongeveer 3 uur) door de bergen naar een 'Danu' bergdorp. Je stapt dan in Myin Dike op de trein (kleine meerprijs, zie 'prijzen' op de website).
 

Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.
 

Vervoer Myanmar

Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. De transfers naar en van het olifantenproject zijn ook inbegrepen. De bouwsteen sluit af met een treinreis naar Nyaung Shwe, transfer naar en van station regelen we ook. Als je naar een andere plaats wilt reizen passen we de prijs daarop aan.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Myanmar Reizen : Kalaw, wandelen in koele hooglanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m 19 april 2019op aanvraag€ 431,- p.p.€ 423,- p.p.€ 423,- p.p.€ 414,- p.p.€ 414,- p.p.
20 april t/m 15 oktober 2019op aanvraag€ 417,- p.p.€ 407,- p.p.€ 407,- p.p.€ 398,- p.p.€ 398,- p.p.
Inclusief:
 
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer van en naar de luchthaven of busstation (in Bagan en Kalaw)
 • Bus Bagan - Kalaw
 • Excursie olifantenopvang met gids en vervoer
 • Vervoer naar en van treinstation
 • Dagtrein Kalaw - Nyaung Shwe

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien

Extensie 1: Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 82,- p.p.€ 79,- p.p.€ 77,- p.p.€ 74,- p.p.
Inclusief:
 • Tweedaagse wandeltocht met Engelssprekende gids
 • 1 overnachting in homestay
 • Maaltijden onderweg (2x lunch, 1x diner, 1x ontbijt)
 • Boottocht bij Inle meer
 • Auto naar startpunt Kalaw
 • Bagage transport Kalaw-Inle

Exclusief:
 • Overige uitgaven en maaltijden
 • Entreegelden en donaties

Excursie 1: Bezoek het olifanten project bij Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 143,- p.p.€ 138,- p.p.€ 134,- p.p.€ 129,- p.p.€ 123,- p.p.
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, lokale trekking gids, activiteiten ter plaatse, boom planten, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch,.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Kalaw


Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 3: Extra dag om van de groene omgeving te genieten

Extra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken. Of boek een excursie naar het interessante Olifantenproject dat op ruim een uur rijden afstand ligt.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw, vrij
Dag 4: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein

Extensie 1: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 2: Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake


In 2 dagen loop je van Kalaw naar het Inle meer. Je overnacht in een lokaal dorpje. Inclusief maaltijden en Engelssprekende wandelgids.  

Dag 3: Trektocht langs dorpjes en minderheden bij Kalaw

Trektocht langs dorpjes en minderheden bij Kalaw

Je wordt ‘s morgens in je hotel opgehaald door de Engelssprekende gids. Eerst neem je lokaal transport (ongeveer 40 minuten) naar het beginpunt van de wandeling. Vandaag loop je ongeveer 6 uur (exclusief stops). De eerste drie uur is het stevig stijgen naar de luchplek. Je hebt hier een werkelijk schitterend uitzicht over de groene bergtoppen en de vele schilderachtige dorpjes die over de hellingen verspreid liggen.
In de middag passeer je vele traditionele dorpjes die allemaal door andere stammen bewoond worden (Palaung, Danu en Pa-O). Aan het eind van de middag kom je aan in het dorpje waar je zult overnachten in een simpel boerenhuis. Je eet een eenvoudig traditioneel lokaal diner, het smaakt ontzettend goed na deze wandeltocht. En omdat je je benen wel voelt na een dag door de bergen lopen, is het met de kippen op stok.
Meenemen: Dagrugzak, wandelschoenen, zonnebrand, zonnepet, regenponcho, droge kleding, toiletartikelen, fleecetrui, camera en batterijen.
 

Dag 4: Wandeltocht en boottocht naar Inle meer

Wandeltocht en boottocht naar Inle meer
Vandaag is het een uur of 4 lopen naar Inle. Na verloop van tijd zie je het meer al in de verte. Op de oevers lunch je en vervolgens ga je aan boord van een boot die je in ongeveer anderhalf uur naar Nyaung Shwe brengt. Je grote bagage is in de tussentijd al vervoerd vanaf Kalaw naar je hotel hier. Heerlijk om even goed te douchen en je verkleden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake:
Dag 1: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 2: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 3: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (2d/1n)
Dag 4: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (2d/1n)

Extensie 2: Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 82,- p.p.€ 79,- p.p.€ 77,- p.p.€ 74,- p.p.
Excursies

Kalaw

Excursie 1: Bezoek het olifanten project bij Kalaw

Bezoek het olifanten project bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in dik een uur naar het olifanten en herbebossing project. Samen met een lokale trekking gids maak je een wandeling door het bos. Onderweg heb je de kans om vlinders, vogels en orchideeën te zien. Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de olifanten al aankomen. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Help de olifanten te wassen (neem badkleding plus t-shirt en een droge set kleren mee) en te voeren. Geweldige ervaring! Het is niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Deze olifanten (afkomstig uit de houtindustrie) zijn hier om van hun oude dag te genieten en ze hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Totaal wandel je circa  1 á 2 uur. Meenemen: Insectenspray, waterfles, lange broek, T-shirt met lange mouw, wandelschoenen, pet en zonnebrand. Geniet van een  smakelijke lokale driegangenlunch op het sfeervolle hoofdkwartier. Wandel door de mooi aangelegde tuin. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, lokale trekking gids, activiteiten ter plaatse, boom planten, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch,.
 

Excursie 1: Bezoek het olifanten project bij Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 143,- p.p.€ 138,- p.p.€ 134,- p.p.€ 129,- p.p.€ 123,- p.p.


Blogartikelen bij deze reis