Myanmar reizen: Ontdek de schatten van Mandalay

Myanmar vakantie –Mandalay– U Bein houten brug – Amarapura - Ava - Sagaing - Food tour - Fietstocht - Mingun

Koningsstad Mandalay, met zijn prachtige Koninklijke pagodes, paleizen en kloosters, mag zeker niet ontbreken aan je Myanmar reis. De houten U Bein brug met fietsers en voetgangers is een plaatje bij zonsondergang. Go Local en maak een fietstocht over het platteland of stap in een fietstaxi om de culinaire specialiteiten van Mandalay te ontdekken. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  •    Ontdekkingstocht Mandalay met gids
  •    Eeuwenoude stad op de heuvel Sagaing
  •    U Bein houten brug bij zonsondergang
  •    Fietstocht platteland (optionele excursie)
  •    Culinaire ontdekkingstocht per lokale truck (inclusief)
  •    Boottocht Ava, Amarapura en Sagaing/Mingun (inclusief)
   
Reisschema
Dag 1: Aankomst Mandalay, transfer en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 2: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 3: Mandalay, vrije dag
Dag 4: Mandalay, transfer naar boot of busstation
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Mandalay en foodtour (avondexcursie)

Aankomst Mandalay en foodtour (avondexcursie)
Koningsstad Mandalay, met zijn prachtige Koninklijke pagodes, paleizen en kloosters, mag zeker niet ontbreken aan je Myanmar reis. Je wordt opgehaald op de luchthaven of bij het busstation en naar je hotel gebracht. Je gaat vanavond direct op pad om lokale specialiteiten te proeven bij de beste lokale eetstalletjes en restaurantjes. Dit is een join in-excursie, dus met internationaal reisgezelschap en je wordt vervoerd met een lokale truck. Transfer van en naar hotel zijn inbegrepen en uiteraard ook al het eten. Een gezellige avond Go Local, waarbij je nieuwe vrienden maakt!
 
 

Dag 2: Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken

Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken
Als de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar bezit Mandalay de grootste verzameling culturele schatten van het land. De bezienswaardigheden rondom Mandalay liggen ver uit elkaar. De leukste manier om deze schatten te ontdekken is met een Engelssprekende gids in stijl per boot varend over de Iryawaddy rivier! Kies of je het liefste vaart naar Mingun, Ava en Amarapura (met de U Bein houten brug) of naar Ava, Sagaing en Amarapura (met U Bein brug). Alle 4 bezienswaardigheden op 1 dag past niet dus kies tussen Sagaing of Mingun. De - letterlijk schitterende - eeuwenoude stad Sagaing staat vol honderden stupa's en vinden we een aanrader. In Mingun, ten noordwesten van Mandalay, staat een grote nooit afgemaakte pagode en vlakbij een grote bronzen klok uit begin 19e eeuw. De lange voetgangersbrug ‘U Bein’ bij Amarapura is gebouwd met hout uit het voormalige koninklijke paleis in. Het bestaat uit 1,086 houten pilaren die zich meer dan een kilometer over het water uitstrekken. Ava is de oude hoofdstad van centraal Myanmar en ligt aan de Iryawaddy rivier.  De cruise is privé met gids en duurt de hele dag. Je sluit af met bezoek aan de avondmarkt. 

Dag 3: Vrije dag om Mandalay te ontdekken of fietsen op het platteland

Vrije dag om Mandalay te ontdekken of fietsen op het platteland
Er is zoveel te doen in Mandalay, dat je nog een dag vrij hebt. We geven je de vrijheid om zelf te kiezen hoe je deze dag invult. Uiteraard kun je op eigen gelegenheid meer bezienswaardigheden  in Mandalay zelf bekijken, maar het is ook een aanrader om voor één van onze excursies te kiezen (niet inclusief): een leuke fietstour door het omringende platteland of een tour langs de koninklijke plekken van Mandalay.
 

Dag 4: Vertrek uit Mandalay

Vertrek uit Mandalay
Je vertrekt vandaag per bus, boot of auto naar je volgende bestemming in Myanmar (niet inclusief en op aanvraag, zodat je zelf kunt kiezen hoe je wilt reizen). Vervolg je je reis naar de tempels van Bagan? Dan kun je kiezen tussen een voordelige rechtstreekse busrit (circa 6 uur) of een wat duurdere maar ook interessantere reis per privé auto met stops onderweg. De auto doet er circa drie uur over, en daarom is er genoeg tijd voor leuke stops onderweg, zoals verborgen tempels en een schildpaddenopvang. 
Tot slot kun je tussen oktober en april (hoogwater en hoogseizoen) ook nog kiezen voor een privé boottocht. Je wordt met een join in-bus naar het opstappunt in Pakkoku gebracht (busrit duurt ongeveer 4 uur). De bootreis is heel relaxed, je maakt onderweg één stop bij de tempel in een grot ‘Kyauk Gu Ohnmin’ om de bootreis even te onderbreken. 
 

Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.
 

Vervoer Myanmar  

Je wordt van en naar de luchthaven of het busstation gebracht. De foodtour excursie 's avonds gaat per lokale truck. Tijdens de Mandalay dagexcursie reis je per boot tussen de verschillende plaatsen en staat er een Engels sprekende gids voor je klaar.
Tussen twee bouwstenen in, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt met een privé auto met chauffeur, met de bus (comfortabele VIP bus met ruime stoelen), boot of met een binnenlandse vlucht.
 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Myanmar reizen: Ontdek de schatten van Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf maart 2019op aanvraag€ 334,- p.p.€ 291,- p.p.€ 298,- p.p.€ 264,- p.p.€ 269,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer van en naar de luchthaven of busstation
 • Foodtour (avondexcursie, join in met transfers)
 • Dagexcursie: varen langs bezienswaardigheden Mandalay met Engelssprekende gids, vervoer en lunch
 

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien

Excursie 1: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.
Inclusief: Riksja en gids, snacks in de teashops.

Excursie 2: Fietsen over het platteland rond Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.
Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.

Excursie 3: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief: auto transfer, fiets, Engelsprekende fietsgids, snacks en water.

Excursie 4: Privé boottocht naar Mingun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 48,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief: transfer naar boot, privé boot, Engelssprekende gids.
 
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Mandalay


Er is zoveel te doen en te zien in en rond Mandalay dat je tijd te kort zult komen. Met deze extra vrije dag creëer je de ruimte om een extra excursie te doen of op eigen gelegenheid rond te kijken.

Dag 4: Extra vrije dag in Mandalay

Extra vrije dag in Mandalay
Een extra vrije dag om door te brengen in Mandalay of om een extra excursie te doen. Wat wordt het:  fietsen of varen naar Mingun? Maar misschien vind je het ook wel fijn om het een ochtend rustig door te brengen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Mandalay:
Dag 1: Aankomst Mandalay, transfer en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 2: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 3: Mandalay, vrije dag
Dag 4: Mandalay, vrij
Dag 5: Mandalay, transfer naar boot of busstation

Extensie 1: Extra dag in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf april 2019€ 72,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.
Excursies

Mandalay

Excursie 1: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay

Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
In Myanmar is het ontbijt een culinaire belevenis. Er is geen Birmees die thuis eet, want vrijwel overal zie je ‘teashops’ waar een enorm aanbod aan kleine hapjes te krijgen is. Tijdens deze Go Local tour leidt je enthousiaste ‘voedselgids’ langs een aantal gerenommeerde teashops, stuk voor stuk beroemd vanwege een ander gerecht dat ze aanbieden. Je wordt rondgereden met een riksja, een traditionele fietstaxi, zodat je op je gemak kunt rondkijken en foto’s nemen. Het aanbod varieert van het beroemde ochtend noedel gerecht mohinga, tot Myanmar pannenkoeken, samosa’s, Mandalay salades, Shan noedels en talloze zoete snacks die je doen begrijpen waarom de meeste Myanmarezen de hele dag met een glimlach op hun gezicht rondlopen. Je gids voorziet de vele hapjes van uitleg en zal ook wat van de geheimen die achter deze heerlijke snacks zitten verklappen. Aan het eind van de ochtend ben je terug in je hotel. Inclusief: Riskja en gids, snacks in de teashops.

Excursie 1: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.Excursie 2: Fietsen over het platteland rond Mandalay

Fietsen over het platteland rond Mandalay
Fiets over het platteland rond Mandalay! Vergezeld door een gids pedaal je in een rustig tempo langs velden, dorpjes en mooie uitzichten. Je ziet een landschap voorbijkomen dat al eeuwen ongewijzigd is: boeren bewerken het land, waterbuffels wentelen zich lui in de modder en kinderen roepen je na. Onderweg maak je interessante stops, bijvoorbeeld op een markt,  een bamboe fabriekje en een typisch lokaal dorpje. Je leert leuke dingen over het dagelijkse leven. Op de weg terug naar de stad stop je bij een teashop voor thee en heerlijke lokale snacks. Tegen het middaguur ben je weer terug in Mandalay en word je teruggebracht naar het hotel. 
Per lokaal vervoer word je naar het verzamelpunt gebracht. Deze fietstocht (van 7:30 tot 12 uur) is join in, d.w.z dat je gezellig met andere internationale deelnemers fietst (maximaal 10 deelnemers). Je vertrekt vroeg, want de koelere ochtend is het fijnste. Je fietst 22 kilometer op een mountainbike, voor een deel over onverharde wegen met weinig verkeer. Het platteland, dat hier ook daadwerkelijk plat is, maakt het fietsen  relaxed en het is een rustig tempo. De warmte kan het toch relatief zwaar maken. Zorg dus voor zonnebrand, zonnepet en drinkwater. Draag nette kleding op het platteland, dus broek over de knie en t-shirt. Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.
 

Excursie 2: Fietsen over het platteland rond Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.Excursie 3: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht

Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
Fiets  over smalle paden over het autovrije eilandje Ava en eindig met een betoverende zonsondergang bij de U Bein brug. Met een Engelssprekende gids en andere internationale deelnemers (max 10 deelnemers) mountainbike je 20 km langs tempels en pagodes meestal over onverharde, zanderige paden. Per auto wordt je de stad uit en naar het verkeersluwe platteland gebracht. Je fietst over kleine wegen langs boerenland en kleine dorpjes. Vaar met een pontje over naar Ava, een eilandje zonder gemotoriseerd verkeer in de grote Irrawaddy rivier. Omdat Ava een oude hoofdstad is staan overal op het eiland resten van tempels en pagodes. Daarna naar de 1,2 kilometer lange houten U Bein Brug,  gemaakt van teakhout. De zon gaat precies achter de brug onder en baadt de brug en de vele schitterende pagodes erom heen in een gouden gloed. De silhouetten van voetgangers op de brug, misschien wel van een monnik, leveren een prachtige foto op. Nadat de zon is onder gegaan word je met de auto terug naar je hotel gebracht.
Starttijd tussen 12:30-1:30 – einde tussen 6:30-7:30, tijden afhankelijk van de zonsondergang. 
 

Excursie 3: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 4: Privé boottocht naar Mingun

Privé boottocht naar Mingun
Aan de overkant van de Irrawaddy rivier ligt de kleine stad Mingun, een wereld verwijderd van de drukte van Mandalay. Een ontspannen tocht in een privé boot brengt je naar een andere wereld. Aan dek zijn makkelijke stoelen en heerlijk loom glijdt de boot tegen de stroom in naar de andere oever van de Irrawaddy rivier. Tijdloos leven aan de oever glijdt voorbij. Na een uur varen arriveer je in Mingun. Je kunt zelf bepalen hoe lang je hier wilt blijven, want de boot blijft op je wachten. Bezoek in ieder geval de onafgebouwde Mantara Gyi Pagode en klim op het platform voor een geweldig uitzicht. De schitterende Pahtodawgyi Pagode is geheel in het wit opgetrokken en met de golvende vormen lijkt het bijna op een bouwwerk van Gaudi. Wandel door het slaperige dorpje waar de kippen over de erven van de bamboehuizen scharrelen. Onder genot van een koud drankje (aan boord verkrijgbaar) kun je op de terugweg het mooie rivierlandschap in alle rust aan je voorbij laten trekken. Een heerlijk relaxte dag!
Inclusief: transfer naar boot, privé boot, Engelssprekende gids.
 

Excursie 4: Privé boottocht naar Mingun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 48,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.


Blogartikelen bij deze reis