Rondreis Myanmar: Actieve ontdekkingsreis met wandeltocht

Myanmar rondreis –actief Myanmar – Yangon – Mandalay – Hsipaw - treinrit Goteik viaduct - Pyin Oo Lwin - Bagan – Kalaw- trektocht -Inle Meer

Deze actieve rondreis Myanmar brengt je naar alle hoogtepunten van dit fascinerende land. Daarnaast maak je een driedaagse trektocht naar het Inlemeer en wandel je door de weinig bezochte hooglanden rond Hsipaw. Ga van de gebaande paden en ontdek Myanmar!

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Driedaagse trektocht met overnachting in dorpjes
  • Wandelen door koloniaal Yangon
  • Tempeltocht met paardenkar in Bagan
  • ​Hoogtepunten Mandalay
  • Wandelen door groene hooglanden bij Kalaw en Hsipaw
  • ​Spectaculaire treintocht over Goteik viaduct
  • Boottocht op het Inle Meer
  • Optionele fietstochten
  • ​Extensie: Pelgrimstocht naar Golden Rock
    
   
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 4: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 5: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 6: Mandalay, vrij
Dag 7: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 8: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 9: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 10: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 11: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 12: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 13: Bagan, vrij
Dag 14: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 15: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 16: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 17: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 18: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 19: Inle meer, bootttocht
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je Myanmar vakantie!

Begin van je Myanmar vakantie!
Vandaag begint je Myanmar vakantie al op de luchthaven. Paspoort en pinpas bij je? Check! Verder is alles in Myanmar al voor je geregeld, wat een relaxed idee! Je kunt dus lekker achterover leunen en een film kijken in het vliegtuig. 
 

Dag 2: Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!

Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!
Bij aankomst in de hoofdstad van Myanmar word je opgewacht door onze contactpersoon en naar je centraal gelegen stadshotel gebracht. 
Kom je in de morgen aan dan heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen. Aanraders zijn Kandawgyi Park met zijn prachtige groene open ruimte en de Kyaukhtatgyi Pagode waar een indrukwekkende 70-meter grote liggende Buddha te zien is. 
Het oude, koloniale centrum is ook erg interessant en sfeervol. Doordat er jaren niets aan onderhoud gedaan is zijn er nog heel veel prachtige koloniale gevels te bewonderen, in verschillende stadia van verval. Slimme jonge ondernemers zijn in veel van deze panden hippe koffieshops of boetieks begonnen en sommige straten zijn echt trendy geworden. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om juist in zo’n traditioneel eethuisje, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, een noedelsoep te slurpen.
 

Dag 3: Bezoek Shwedagon Pagoda en hoogtepunten van Yangon

Bezoek Shwedagon Pagoda en hoogtepunten van Yangon
Vandaag heb je de tijd om een aantal hoogtepunten van de stad met een Engelssprekende gids te bezoeken. Dat kun je voor een deel lopend doen of spring in een taxi als je geen puf meer hebt. De taxi’s rijden overal rond en zijn heel betaalbaar.
Na het ontbijt ontmoet je je gids en begin je met hem of haar je verkenningstrocht van Yangon. In de morgen gaat dat wandelend. Je begint met een bezoek aan de Sule Pagode, een imposante gouden koepel die midden in de stad ligt. Daarna volgt een wandeling door koloniaal Yangon, de gids zal je de meeste markante gebouwen aanwijzen. In het Strand Hotel, een van de oudste koloniale hotels van Azië, is een verzameling interessante oude foto’s te bewonderen, die een goed beeld geven van het koloniale leven onder de Britse heersers. Tip: je kunt hier in stijl genieten van een High Tea.
Voor de lunch (niet inbegrepen) weet de gids een leuke plek voor een kennismaking met de lokale keuken.  
In de middag volgt een bezoek aan het prachtig aangelegde Kandawgyi park en aan “Chaukhtatgyi” het kolossale beeld van een liggende Boeddha Image, glittering stupas. Je kunt voor een optioneel bezoek kiezen aan een non-profit stichting die werkt met lokale handwerklieden en kwetsbare bevolkingsgroepen om bijzondere handgemaakte producten te vervaardigen.
Tegen de avond nader je Myanmar’s meest heilige monument: de Schwedagon tempel. Deze enorme goudkleurige Pagode heeft een rondgang van meer dan  een kilometer waar je uren kunt rondkijken. Het is bijzonder om te zien hoe hele families hier komen. Terwijl de ouders mediteren, zitten de kinderen rustig te spelen. Werkelijk iedereen komt hier.
Als je wilt, kun je hier wat langer blijven. De ondergaande zon kleurt de enorme pagode eerst in alle kleuren rood en daarna wordt hij prachtig verlicht. Het gebied eromheen is het domein van vele eetstalletjes. Enorm gezellig!
Wil je meer tijd in Yangon? Dat kunnen we ons voorstellen, want er is enorm veel te zien en te doen en daarnaast is Yangon verreweg de gezelligste stad van Myanmar. Ook zijn er een aantal leuke excursies waar je uit kunt kiezen als je wat meer van de landelijke omgeving wilt zien (zie: excursies). Kies in dat geval voor een verlengingsnacht. Ook is het mogelijk om de Gouden Rots in een tweedaagse verlenging te bezoeken. Zie: extensies.
 

Dag 4: Naar koningsstad Mandalay

Naar koningsstad Mandalay
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van ongeveer anderhalf uur naar Mandalay. (Deze vlucht is niet inclusief, zie prijs op het prijzenblad). Hier word je opgewacht en naar je hotel gebracht. 
Koningsstad Mandalay, met zijn prachtige Koninklijke pagodes, paleizen en kloosters, mag zeker niet ontbreken aan je Myanmar reis. Je wordt opgehaald op de luchthaven of van het busstation en naar je hotel gebracht. Kies je voor een Comfort hotel dan heb je hier een hotel met zwembad. Erg fijn, omdat het heerlijk is om in deze hete stad na een dag sightseeing even af te koelen.

Dag 5: Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken

Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken
Als de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar bezit Mandalay de grootste verzameling culturele schatten van het land. Mandalay is een erg uitgestrekte stad waardoor alle bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Vandaar dat je vandaag de stad gaat verkennen met eigen auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Je bezoekt de belangrijkste hoogtepunten als de Mahamuni Pagode, het Koninklijk Paleis, het Shwenandaw klooster, het gerenoveerde  Atumashi klooster en ‘het grootste boek van de wereld' in de  Kuthodaw Pagode. Uiteraard mag je ook Mandalay Hill niet overslaan, voor een panoramisch uitzicht op de stad en de vele tempels.
Aan het eind van de dag bezoek je de beroemde U Bein houten brug. Deze kilometerlange voetgangersbrug is gebouwd met hout uit het voormalige koninklijke paleis in. Hij bestaat uit 1,086 houten pilaren die zich meer dan een kilometer over het water uitstrekken. Tip: Huur een bootje (niet inclusief) en laat je door een lokale visser heel ontspannen langs de brug varen terwijl je foto’s maakt van de monniken die tegen zonsondergang over de brug lopen en de vele stupa’s in de omgeving die in het rode licht baden. Magisch! 
NB: Kies je voor de fietsexcursie morgen naar Ava en de U Bein brug, dan kun je vandaag je bezoek aan U bein brug overslaan en in plaats daarvan kiezen voor een bezoek aan Sagaing, een stadje op een uur rijden van Mandalay, waar vele honderden stupa’s te bewonderen zijn. 
 

Dag 6: Vrije dag om Mandalay te ontdekken

Vrije dag om Mandalay te ontdekken
Er is zo veel te doen in Mandalay, dat je nog een dag vrij hebt. We geven je de vrijheid om zelf te kiezen hoe je deze dag invult. Uiteraard kun je op eigen gelegenheid meer bezienswaardigheden van Mandalay bekijken, maar het is ook een aanrader om voor een van onze excursies te kiezen: een leuke fietstour door het omringende platteland, een trishawtour (fietstaxi, of ‘riksja’) waarbij je kennismaakt met een aantal traditionele Myanmarese gerechten, of een fietstour naar de U Bein brug en het prachtige Ava. Ook kun je kiezen voor een dagtour naar Mingun (zie: excursies). Lijkt alles je leuk en wil je nog wat meer tijd hebben om Mandalay en het omringende platteland te verkennen, boek dan een extra dag Mandalay bij (zie: extensies).
 

Dag 7: Naar ongerept Hsipaw in de Shan provincie

Naar ongerept Hsipaw in de Shan provincie
Voor de reis van Mandalay naar Hsipaw heb je vandaag een privé auto met chauffeur tot je beschikking. De prachtige rit door de groene en bergachtige omgeving naar Hsipaw duurt (zonder stops) zo'n 6 uur. Onderweg bezoek je een aantal bezienswaardigheden zoals Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya, waardoor deze reis een leuke dagexcursie wordt. 
 
Als er nog tijd is kun je het stadje alvast te voet verkennen. Hsipaw is nog niet echt door het massatoerisme ontdekt, omdat het relatief afgelegen ligt. Maar omdat er wel al jaren backpackers komen is er een eenvoudig toeristisch aanbod en kun je er bijvoorbeeld prima eten. Wandel naar de rivier voor een koffie of een biertje met uitzicht of loop naar de tempel op de heuvel net buiten de stad voor een mooie zonsondergang.
 

Dag 8: Wandelen over het idyllische platteland rond Hsipaw

Wandelen over het idyllische platteland rond Hsipaw
Je maakt een ontspannen wandeltocht door de omgeving met een lokale gids. Omdat Hsipaw op een plateau ligt is het grootste gedeelte van de wandeling vlak. Het landschap is idyllisch, met onverharde wegen langs velden bezaaid met bloemen en een kabbelende rivier. Hoewel de vooruitgang hier ook niet tegen te houden is, zie je nog veel van de traditionele ossenkarren, het voornaamste vervoermiddel tussen de dorpen. Wandel naar een waterval en bewonder de mooie uitzichten op de pagodes op de hellingen die het plateau omringen. In de dorpjes onderweg kun je een aantal kleinschalig home-industries bezoeken, die voornamelijk door de vrouwen worden gerund: bijvoorbeeld manden weven van bamboe of het rollen van cheroot sigaren. Een eenvoudige noedel lunch in een lokaal eettentje is inclusief. Tip: Wil je nog wat langer in Hsipaw blijven of een fietstocht door de omgeving maken, boek dan een extra dag bij (zie: extensies)
 

Dag 9: Met de trein over het Goteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

Met de trein over het Goteik viaduct naar Pyin Oo Lwin
Vandaag is een lange, maar zeer bijzondere dag, zeker voor treinliefhebbers. Je wordt vroeg opgehaald met de auto voor de rit naar Kyaukme, waar je bij het station wordt afgezet. De trein naar Mandalay moet tegen het middaguur aankomen, maar helaas wil hij nog wel eens iets te laat komen. Ondertussen kun je rustig rondkijken op het houten stationnetje waar iedereen zich opmaakt voor de aankomst van de trein. We hebben eersteklasstoelen voor je gereserveerd, maar stel je daar niet al te veel van voor. De rijtuigen zijn nog uit de Britse tijd en de banken zijn, hoewel voorzien van kussens, oud. Ook is er geen airconditioning aanwezig, maar dat is niet erg, want de trein rijdt door de koele bergen.
De ongeveer 5 uur durende rit naar Pyin Oo Lwin In is werkelijk schitterend. Omdat je voornamelijk over hoogvlaktes rijdt is het uitzicht weids en boeiend, met blauwe bergen aan de horizon. Dit is een zeer vruchtbaar gebied dus overal zal je mensen aan het werk zien op de velden. Op de vele stationnetjes waar de trein stopt klimmen vrouwen aan boord die etenswaar aanbieden: gebraden kippetjes, noedels of minder duidelijk te definiëren producten.
Na een paar uur komt het hoogtepunt van de reis: het 102 meter hoge Goteik viaduct, een stalen spoorbrug die in 1900 door de Engelsen is gebouwd en een diep ravijn overspant. De brug strekt zich meer dan 600 meter uit en de trein, die toch al niet heel hard rijdt, gaat hier stapvoets rijden. Hierdoor heb je meer dan genoeg tijd om in de duizelingwekkende diepte te kijken en foto’s te nemen.
Tegen het begin van de avond rijdt de trein Piyn Oo Lwin binnen, een gemoedelijk voormalig Brits ‘hillstation’. Je wordt naar een comfortabel hotel gebracht waar je de belevenissen van deze dag de revue kunt laten passeren.
 

Dag 10: Sightseeing Pyi Oo Lwin en naar Mandalay

Sightseeing Pyi Oo Lwin en naar Mandalay
In de morgen heb je  tot je beschikking om dit ‘’hillstation’’ te bezichtigen. Hsipaw heeft een aantal mooie koloniale gebouwen te bewonderen en de grote centrale markt is ook een aanrader. Je ziet veel vervoer per paard en wagen, dit vervoermiddel uit lang vervlogen tijden rijdt hier nog steeds rond. De Botanische Tuin is een must voor iedereen die Pyi Oo Lwin bezoekt. Dit uitgestrekte park werd door de Britten aangelegd om tropische bomen en planten te bestuderen en wordt heden ten dage nog steeds hiervoor gebruikt. Je kunt er uren rondwandelen of thee drinken in het mooie paviljoen. Na de ochtend sight-seeing word je in 2 uur naar je hotel in Mandalay gebracht.
 

Dag 11: Varen naar magisch Bagan (oktober-april)

Varen naar magisch Bagan (oktober-april)
Vandaag reis je (in het hoogseizoen) op een wel heel speciale manier naar Bagan: per boot, Dit is een relaxte, ongehaaste tocht van in totaal een uur of 12. Je reist per comfortabele 'slowboat' die in een kalm tempo over de rustige stromende Irrawaddy rivier stroomafwaarts glijdt. Let op: de boten varen alleen in het hoogseizoen van oktober tot en met april. Van mei tot en met september kun je per privé auto reizen. Deze doet slechts 3 uur over de route en daarom is er voldoende tijd voor stops zoals Mount Popa, Myingyan en een korte theestop bij Myin Gyan om er een leuke dagtocht van te maken.
De boot is een heerlijk ontspannen manier om naar Bagan te reizen, maar het is een lange tocht, dus wil je dit niet, dan kun je er ook voor kiezen om in een uur of 6 per openbare VIP bus naar Bagan te reizen. De -overigens comfortabele- bus is uiteraard de voordeligste optie, geef dit aan bij je aanvraag voor een voorstel op maat. 
De boot op maandag, woensdag en vrijdag stopt onderweg bij een dorpje dus je krijgt meteen een mooie inkijk in het dagelijkse leven dat zich op en langs de oevers afspeelt. Op andere dagen vaar je met een boot zonder stops. 
Programma van de boot op maandag, woensdag en vrijdag: Je wordt heel vroeg, om 05.00 uur al, opgehaald van je hotel en naar de haven gebracht waar je aan boord gaat.Om een uur of 06.00 ga je dan varen. Ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Onderweg een stop bij een lokaal dorpje, waar je veel wordt verteld over het dagelijkse leven en aan boord word daarnaast aandacht besteed aan de cultuur van Myanmar. Ondertussen kun je heerlijk met een boek of muziek relaxen.Tegen 5 uur s avonds, net voor zonsondergang, kom je aan in Bagan en word je naar je hotel gebracht. 
In Bagan word je opgehaald en naar je hotel vervoerd. Ons standaardhotel in Bagan is prima maar eenvoudig, met ruime, koele kamers en meestal een tuin. Wil je wat comfortabeler zitten, met een zwembad (in Bagan heel erg fijn als je thuiskomt van een hete, stoffige trip) dan raden we je aan te upgraden.
Kom je vroeg genoeg aan, dan kun je via je hotel al een fiets of e-bike regelen om in de namiddag naar een van de tempels te rijden die je mag beklimmen (de receptionist van je hotel kan je vertellen welke dat is en heeft ook een plattegrond van Bagan). De eerste blik op de vlakte die bezaaid is met tempels bij zonsondergang is onvergetelijk!

Dag 12: Met een paardenkar langs de belangrijkste tempels van Bagan

Met een paardenkar langs de belangrijkste tempels van Bagan
Een bijzondere dag vandaag! Na het ontbijt word je opgehaald door een paardenkar met een Engelssprekende gids. De paardenkar is een kleine huifkar, waar je achterin zit op een matras met kussens. Er zitten maximaal twee mensen achterin. In een heerlijk ongehaast tempo bezoek je de mooiste tempels. De gids heeft een afwisselende route voor vandaag, maar uiteraard kun je zelf ook met suggesties komen. De mooiste tempels zijn niet alleen van buitenaf indrukwekkend, maar hebben vaak schitterende interieurs, met huizenhoge Boeddhabeelden en prachtige fresco’s. Vraag je gids naar een paar ‘geheimtips’: tempels waar weinig mensen komen, maar die  om een andere reden bijzonder zijn om te bezoeken. Je luncht onderweg (niet inbegrepen) en je kunt zelf aangeven wanneer je weer terug wilt naar je hotel.
 

Dag 13: Zelf er op uit in Bagan

Zelf er op uit in Bagan
Je hebt een vrije dag om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken waar je gisteren niet aan toe kwam. Via het hotel kun je fietsen huren of e-bikes (eigenlijk elektrische scooters), die je overal kunnen brengen. Breng ook een bezoek aan een lakwerkfabriek om zelf te zien hoe deze arbeidsintensieve en tijdrovende techniek de meest schitterende gebruiksvoorwerpen oplevert. Je kunt in Bagan overal heerlijk eten. De meeste wereldkeukens zijn vertegenwoordigd, maar ook een simpel noedelgerecht, gegeten op een schaduwrijke plek aan de rivier is niet te versmaden.  
Tip: Heb je niet genoeg aan twee dagen, boek dan een extra dag Bagan (zie extensies). Wil je eens wat anders dan is een riviercruise aan het eind van de dag of een kookcursus een echte aanrader (zie: excursies). 

Dag 14: Via Mount Popa naar Kalaw

Via Mount Popa naar Kalaw
Met eigen auto met chauffeur rijdt je in anderhalf a twee uur naar Mount Popa. Dit boeddhistische klooster is op een vulkanische rots gebouwd. Deze uitgestorven stratovulkaan van 1500 meter hoog verheft zich vanuit een vlak landschap. Het uitzicht vanaf de top is schitterend. Aan de voet van het klooster worden in kleurrijke altars de zogenaamde 'nats' vereerd. Dit zijn animistische geesten die specifiek zijn voor de Myanmarese versie van het boeddhisme. Om het belangrijkste heiligdom te bereiken moet je de 777 treden van de trap beklimmen. Onderweg kom je vele apen tegen, die heilig worden beschouwd. (Tip: neem voldoende kleine bankbiljetten mee als fooitje voor de schoonmaaksters van de apenpoep.) Boven aan gekomen kun je genieten van prachtige uitzichten. Maak mee hoe de lokale bevolking hun godsdienst beleeft: het altaar en de pagode boven worden druk bezocht.
Op weg van Bagan naar Inle meer ligt Kalaw, een zogenaamd ‘hillstation’ uit de Brits koloniale tijd. De rit duurt ongeveer 5 uur. In de verte zie je de hooglanden al liggen en vooral de laatste 2 uur door de bergen zijn prachtig. Door de ligging op 1320 meter te midden van groene bergen heeft Kalaw een koel klimaat. Een uitstekende  plek om wandelingen te maken, langs traditionele dorpjes en theeplantages!
De Britten waren altijd op zoek naar plekken waar ze aan de hitte konden ontsnappen en hier, in de koele groene bergen, bouwden ze een stadje dat zo veel mogelijk aan thuis deed herinneren. Vandaag de dag is er niet zo heel veel meer over van dat koloniale erfgoed, maar Kalaw is een aangenaam klein stadje met een levendige markt.
 

Dag 15: Wandelen langs dorpjes en groene valleien rond Kalaw

Wandelen langs dorpjes en groene valleien rond Kalaw
Na het ontbijt staat de wandelgids klaar om een ontspannen halve dagwandeling met je te maken. Je gaat naar de Myin Ma Hti Cave een grot gevuld met met duizenden boeddha beelden. In deze - in onze ogen soms tamelijk- kitscherige tempel kijk je je ogen uit. De lokale pelgrims zijn zeer devoot. Hierna wandel je door de dorpen Myin Ma Hti en Myin Ka. Je wandelt over goed begaanbare paden die de dorpelingen ook gebruiken. Onderweg kun je genieten van doorkijkjes in het dagelijks leven in traditionele dorpjes en van schitterende panorama’s over groene valleien en theeplantages. Een eenvoudige maar smakelijke lokale lunch is inclusief. De middag heb je vrij om op eigen gelegenheid Kalaw te ontdekken. 
Tip: Wil je liever niet wandelen, zijn er ter plekke open pick- ups te huur die je graag rondrijden (deze regel je dan zelf ter plaatse). Of kies voor een dagtocht naar het olifantenproject (zie: excursies). 

Dag 16: Driedaagse wandeltocht langs dorpjes en minderheden bij Kalaw

Driedaagse wandeltocht langs dorpjes en minderheden bij Kalaw
Je wordt s morgens rond een uur of 9 in je hotel opgehaald door de gids. Neem minimaal een liter water per persoon mee. Onderweg zijn er dorpen waar je water bij kunt kopen. Vandaag loop je ongeveer 6 uur (exclusief stops). De eerste drie uur is het stevig stijgen naar de lunchplek, die Viewpoint heet. Je hebt hier een werkelijk schitterend uitzicht over de groene bergtoppen en de vele schilderachtige dorpjes die over de hellingen verspreid liggen. 
De lunch is in Nepali-stijl: chapati met curry. Heerlijk! In de middag passeer je vele traditionele dorpjes die allemaal door andere stammen bewoond worden (Palaung en Danu). Aan het eind van de middag (tegen een uur of 5) kom je aan in het dorpje waar je zult overnachten in een simpel boerenhuis. Je eet een eenvoudig traditioneel Myanmar diner, het smaakt ontzettend goed na deze wandeltocht. En omdat je je benen wel voelt na een dag door de bergen lopen, is het met de kippen op stok.
Meenemen: Dagrugzak, wandelschoenen, zonnebrand, zonnepet, regenponcho, droge kleding, toiletartikelen, fleecetrui, camera en batterijen.

Dag 17: Verder de bergen door van Kalaw naar Inle

Verder de bergen door van Kalaw naar Inle
Je ontbijt met een traditionele honingpannenkoek en fruit. Vandaag is het ongeveer 7 uur lopen, dus vroeg vertrekken, rond ongeveer half 8. Je passeert dorpjes van weer andere stammen zoals de Pa-O. Leuk om te zien wat de dagelijkse activiteiten van mensen zijn. Soms zie je hier oudere vrouwen zitten te weven. Onderweg wordt gestopt voor een theepauze in een van de dorpjes en voor een eenvoudige noedellunch. Het landschap onderweg blijft bijzonder mooi, met prachtig glooiende heuvels en overal velden met groentes en bloemen. Tegen 5 a 6 uur s middags kom je aan in het dorp waar je overnacht in het huis van een lokale familie. 

Dag 18: Wandeltocht en boottocht naar Inle meer

Wandeltocht en boottocht naar Inle meer
Vandaag is het nog maar een uur of 4 lopen naar Inle. Na verloop van tijd zie je het meer al in de verte. Op de oevers lunch je en vervolgens ga je aan boord van een boot die je in ongeveer anderhalf uur naar Nyaung Shwe brengt. Je grote bagage is in de tussentijd al vervoerd vanaf Kalaw naar je hotel hier. Heerlijk om even goed te douchen en je verkleden.
Nyaung Shwe is een klein en gezellig plaatsje dat zich heeft ontpopt tot hét toeristencentrum van het Inle-meer en je vind hier alles wat je nodig hebt. Dus als je inmiddels zin hebt in een koud en welverdiend drankje, dan kan dat! Ook wel weer eens lekker na de relatieve eenvoud van de wandeltocht.
 
 

Dag 19: Boottocht over het Inle meer

Boottocht over het Inle meer
Vandaag ga je het Inle meer op, een hoogtepunt op je Myanmar reis! Je wordt opgehaald in je hotel en naar de aanlegplaats van de boten gebracht. Dat zijn sierlijke, smalle boten waar je op een stoeltje in zit. Er zit geen dak op de boot, dus neem een goede bescherming tegen de zon mee. De tocht gaat eerst over het kilometerlange kanaal dat het stadje van het meer scheidt. Na een half uur opent het meer zich en ligt het in al zijn glorie voor je.  Omzoomd door groene bergen en spiegelglad is het bijna te mooi om waar te zijn.
Je brengt de hele dag op het meer door. Je bezoekt een aantal bezienswaardigheden die aan het meer liggen zoals het Nga Phe Kyaung klooster en de meest aanbeden Daw Oo Pagode. Daarnaast bezoek je verschillende kleine handwerkplaatsen die op palen in het water staan, zoals zijdewevers en zilversmeden. Voor kattenliefhebbers is een bezoek aan het  Inthar heritage restaurant aan te bevelen. Niet alleen kun je er heerlijk lunchen, maar je kunt er ook door het heiligdom van de beroemde Birmese kat wandelen.
Maar wat deze boottrip echt bijzonder maakt is dat je een intiem inkijkje in het dagelijks leven van de Inn Thar stam krijgt. Deze mensen leven letterlijk op het water in dorpen op palen. Hun unieke ‘drijvende tuinen’ zijn een lust voor het oog. Daarnaast verdienen ze de kost als vissers en je zult heel veel boten zien met bijzonder fuiken. De zogenaamde beenroeiers van het Inle meer, vissers die met een been roeien zodat ze hun armen vrij hebben om hun netten te bedienen, zul je zeker zien. Uiteraard willen deze arme vissers ook ietsje beter worden van de toeristen die in hun gebied varen. Een kleine fooi voor het poseren  met hun net is dan ook gebruikelijk

Dag 20: Vrije dag om het Inle meer te ontdekken

Vrije dag om het Inle meer te ontdekken
Een vrije dag in en om het Inle meer. Het meer en haar omstreken bieden genoeg vertier en bezienswaardigheden. Je kunt in het stadje een fiets huren en op eigen gelegenheid rond het meer fietsen. Zoek je iets actievers: boek dan een mountainbiketour de bergen in of een halve dagwandeling. Ook is het mogelijk een dagtour te maken naar de spectaculaire pagodes van Indein (zie: excursies).
Er is hier zo veel te doen dat we ons kunnen voorstellen dat je hier een dag langer wilt blijven. Boek in dat geval nog een extra dag aan het Inle meer bij (zie: extensies)
 

Dag 21: Terug naar Yangon, vlucht terug

Terug naar Yangon, vlucht terug
Je wordt naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Yangon en eventueel vandaar doorreizen naar het strand van Ngapali of Ngwe Saung. Als het vluchtschema het toelaat vlieg je dezelfde dag door huiswaarts, maar je kunt natuurlijk ook afsluiten met een nacht Yangon voordat je naar huis vliegt. 

Dag 22: Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland
Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.

Voor je accommodatie kun je kiezen uit twee type categorieën:
 • De goedkoopste optie is de Standaard optie. Dit zijn nette accommodaties met schone kamers met eigen badkamer en suite, maar de accommodatie is wat eenvoudiger. Verwacht hier niet veel luxe of extra's. Vergelijk het met een twee sterren accommodatie. Deze optie houdt je reis betaalbaar.
 • De Comfort optie biedt meer qua sfeer en service, soms is hier bijvoorbeeld een zwembad bij of een tuin. Vergelijk het met een drie sterren accommodatie. Heb je iets meer te besteden, of hecht je meer waarde aan een sfeervolle accommodatie, dan raden wij de Comfort optie aan.

 
Vervoer Myanmar

 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Myanmar: Actieve ontdekkingsreis met wandeltocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Standaardop aanvraag€ 1.476,- p.p.€ 1.404,- p.p.€ 1.278,- p.p.€ 1.182,- p.p.€ 1.110,- p.p.
Comfortop aanvraag€ 1.752,- p.p.€ 1.686,- p.p.€ 1.554,- p.p.€ 1.464,- p.p.€ 1.392,- p.p.
Inclusief:
 • Alle overnachtingen met ontbijt (17 hotel overnachtingen, 2 overnachtingen in dorp)
 • Alle transfers van en naar luchthaven of busstation
 • Dagtour met Engelssprekende gids in Yangon
 • Auto met chauffeur tijdens dagtour Mandalay
 • ​Auto met chauffeur voor dagtocht sightseeing Mandalay - Hsipaw
 • Wandelgids in Hsipaw 
 • Gereserveerde plek in trein van Kyaukme naar Pwy Oo Lwin
 • Auto voor rechtstreekse transfer van Pwy Oo Lwin naar Mandalay
 • Boottocht van Mandalay naar Bagan (van oktober tot en met april), van mei tot en met september per prive auto met stops, jetty transfers
 • Dagtour per paardenkar met Engelssprekende gids in Bagan
 • ​Auto met chauffeur van Bagan via Mt Popa naar Kalaw
 • Auto met chauffeur van Kalaw naar Inle meer
 • Wandelgids in Kalaw incl lokale lunch (1/2 dag)
 • Driedaagse trektocht van Kalaw naar Inle meer inclusief gids en alle maaltijden onderweg, inclusief 1,5 boottocht over Inlemeer naar Nyaung Shwe.
 • Boottocht inclusief gids op Inle meer
 

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien
 

Opmerkingen:
Binnenlandse vluchten:
 • Yangon - Mandalay: € 127 per persoon
 • Heho (Inle Meer) - Yangon: € 127 per persoon
   

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.

Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 78,- p.p.€ 70,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Exclusief: entrees, fooien en donaties.

Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 22,- p.p.€ 20,- p.p.€ 19,- p.p.
Inclusief: boottocht, transfer

Excursie 4: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.

Excursie 5: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.
 Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 6: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 113,- p.p.€ 112,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.
 • Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch, Join in (maximaal 12) internationale deelnemers. 

Excursie 7: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief: Kwaliteit mountainbike, Engelssprekende fietsgids, genoemde maaltijden en snacks onderweg. Join in (max 12 deelnemers) van 7:15 tot 12:20/13:30 uur. 

Excursie 8: Bezoek het olifanten project bij Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 143,- p.p.€ 138,- p.p.€ 134,- p.p.€ 129,- p.p.€ 123,- p.p.
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, lokale trekking gids, activiteiten ter plaatse, boom planten, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch,.

Excursie 9: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.
Inclusief: Riksja en gids, snacks in de teashops.

Excursie 10: Fietsen over het platteland rond Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.
Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.

Excursie 11: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief: auto transfer, fiets, Engelsprekende fietsgids, snacks en water.

Excursie 12: Privé boottocht naar Mingun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 48,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief: transfer naar boot, privé boot, Engelssprekende gids.
 

Excursie 13: Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, transfers per auto.

Excursie 14: Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, Myanmar lunch, transfers per auto.
Extensies

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer


Het Inle Meer zal voor waarschijnlijk een hoogtepunt zijn van je verblijf. Niet alleen is het klimaat er heerlijk, er is ook ontzettend veel te zien. Blijf gerust een extra dag.

Dag 21: Extra dag Inle Meer

Extra dag Inle Meer
Een extra dag bij het Inle Meer om er op uit te trekken of juist te relaxen in het gezellige stadje. Huur een fiets en rijd rond het meer of ga nog eens het meer op met een boot. Je kunt lekker actief een mountainbike tour in de bergen maken, of een halve dag wandeling. De pagodes van Indein staan ook op veel wensenlijstjes. Zie: excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Inle meer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 4: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 5: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 6: Mandalay, vrij
Dag 7: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 8: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 9: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 10: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 11: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 12: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 13: Bagan, vrij
Dag 14: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 15: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 16: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 17: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 18: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 19: Inle meer, bootttocht
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Inle, vrij
Dag 22: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 23: Aankomst Nederland

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in BaganEen extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 14: Extra dag in Bagan

Extra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 4: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 5: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 6: Mandalay, vrij
Dag 7: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 8: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 9: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 10: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 11: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 12: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 13: Bagan, vrij
Dag 14: Bagan, vrij
Dag 15: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 16: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 17: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 18: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 19: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 23: Aankomst Nederland

Extensie 2: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 3: Extra dag in Kalaw


Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 16: Extra dag om van de groene omgeving te genieten

Extra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken. Of boek een excursie naar het interessante Olifantenproject dat op ruim een uur rijden afstand ligt.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 4: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 5: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 6: Mandalay, vrij
Dag 7: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 8: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 9: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 10: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 11: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 12: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 13: Bagan, vrij
Dag 14: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 15: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 16: Kalaw, vrij
Dag 17: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 18: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 19: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 23: Aankomst Nederland

Extensie 3: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 4: Extra dag in Mandalay


Er is zoveel te doen en te zien in en rond Mandalay dat je tijd te kort zult komen. Met deze extra vrije dag creëer je de ruimte om een extra excursie te doen of op eigen gelegenheid rond te kijken.

Dag 11: Extra vrije dag in Mandalay

Extra vrije dag in Mandalay
Een extra vrije dag om door te brengen in Mandalay of om een extra excursie te doen. Wat wordt het:  fietsen of varen naar Mingun? Maar misschien vind je het ook wel fijn om het een ochtend rustig door te brengen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Mandalay:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 4: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 5: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 6: Mandalay, vrij
Dag 7: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 8: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 9: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 10: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 11: Mandalay, vrij
Dag 12: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 13: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 14: Bagan, vrij
Dag 15: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 16: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 17: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 18: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 19: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 23: Aankomst Nederland

Extensie 4: Extra dag in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf april 2019€ 72,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 5: Extra dag in Yangon


Yangon heeft veel te bieden: een interessant en levendig koloniaal centrum en vele bezienswaardigheden. Daarnaast is het fijn om een extra dagje bij te komen van de vlucht als je hier aankomt. Ook kun je deze dag gebruiken om te gaan fietsen door de landelijke omgeving.

Dag 1: Extra vrije dag Yangon

Extra vrije dag Yangon
Gebruik deze dag in Yangon om er op eigen gelegenheid op uit te trekken of gewoon ontspannen rond te wandelen. Als je er op de dag van aankomst geen tijd voor gehad hebt kun je vandaag de veerpont nemen en een kijkje op de andere oever nemen. Of boek een leuke fietsexcursie over eilandjes aan de andere kant van de rivier. Wil je Yangon écht ontdekken en ervaren als ware je inwoner, ga dan mee naar de verborgen wijken van Yangon. Ook interessant is de excursie waarbij je meer leert over meditatie en traditionele lokale medicijnen.  
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Yangon:
Dag 1: Yangon, vrij
Dag 2: Vertrek Amsterdam
Dag 3: Yangon, transfer hotel
Dag 4: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 5: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 6: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 7: Mandalay, vrij
Dag 8: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 9: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 10: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 11: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 12: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 13: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 14: Bagan, vrij
Dag 15: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 16: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 17: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 18: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 19: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 23: Aankomst Nederland

Extensie 5: Extra dag in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 30,- p.p.€ 32,- p.p.€ 30,- p.p.€ 33,- p.p.€ 30,- p.p.


Extensie 6: Samen met pelgrims de Gouden Rots op


Een bezoek aan de Gouden Rots staat hoog op het wensenlijstje voor een Myanmar reis. De hoge ligging is natuurlijk prachtig. Daarbij is de manier om er te komen, samen met andere pelgrims in een open truck, een onvergetelijke lokale ervaring.  Een bezoek aan Bago, met zijn vele bezienswaardigheden en een erg leuke treinrit terug naar Yangon, maken deze Myanmar bouwsteen compleet.

Dag 1: Tussen de pelgrims per truck naar de Gouden Rots

Tussen de pelgrims per truck naar de Gouden Rots
Na het ontbijt word je in je hotel in Yangon opgehaald door een auto met chauffeur en gids.  Het is fijn om deze dagen een gids bij je te hebben die je niet alleen kan helpen om alles te regelen, maar ook veel kan vertellen over alles wat je onderweg tegen komt.
Je rijdt in een uur of 5 (met lunchstop onderweg) naar Kyaikhtiyo  waar je in de middag aankomt. 
Je wordt naar de plek gebracht waar de trucks vertrekken die de pelgrims naar boven brengen. Dit is de enige manier om bij de Gouden Rots te komen. Het is een levendige plek.  Iedereen probeert je in zijn truck te krijgen, want die gaan pas rijden als ze vol zitten met pelgrims. Opeengepakt tussen de lokale pelgrims rijdt de truck de steile weg omhoog. Er zijn vele bochten en het landschap is groen en weelderig. Na ongeveer 40 minuten ben je bijna op de top en kunnen de trucks niet meer verder. De rest van de reis gaat te voet. Volg de pelgrims, het kan niet missen. Na een half uur lopen kom je op de top aan. Is het helder dan heb je een prachtig uitzicht vanaf de top. Zo niet, dan is het schouwspel rond de Gouden Rots al meer dan de moeite waard.
De pagode wordt gevormd door een groot plateau op 1100 meter hoogte naast een metershoog granieten rotsblok dat balanceert op een andere rots. Het lijkt of hij elk moment kan vallen. De gelovigen hebben de rots helemaal volgeplakt met bladgoud. De bijbehorende stupa bevat relieken van Boeddha, vandaar de heilige status van de rots. Op het plateau rond de rots vind je kleine guesthouses, restaurantjes en stalletjes en vele, vele pelgrims. Je kijkt er je ogen uit. De gids kan je helpen om met wat lokale mensen in gesprek te komen. Ben je uitgekeken, dan regelt de gids dat je mee kunt rijden met een truck naar beneden. Hier word je opgehaald en naar een hotel met tuin gebracht. Een lange, maar boeiende dag.

Dag 2: Boeddha’s in Bago en boemel trein naar Yangon

Boeddha’s in Bago en boemel trein naar Yangon
Je rijdt rustig in een uur of drie terug naar Bago (vroeger ook wel Pegu genoemd). Je gids kan je helpen om een prima lunchplek te vinden. Na de lunch kun je met je gids bepalen wat je wilt zien. Bago was de oude hoofdstad ten tijde van het Mon-rijk (van de 6de tot de 11de eeuw) en zit tjokvol tempels en monumenten.  De bekendste is waarschijnlijk wel de liggende boeddha van Schwethalyaung met 55 meter lang een van de grootste van het land. Of bezoek Kyaik Pun , een pagoda met vier  hoge, rug aan rug zittende Boeddha beelden. Ook de hoge Shwemawdaw Pagoda, die in een groot deel van de stad te zien is of Kanbawzathadi , een herbouwd Mon paleis, zijn aanraders.
Voor de terugweg naar Yangon kun je kiezen. Je kunt in een uur of twee terugrijden met de auto, maar je kunt ook, eigenlijk veel leuker, de lokale trein nemen (ongeveer drie uur). Hiervoor word je bij het stationnetje af gezet, waar al een eeuw niets aan gedaan lijkt. De lokale boemel is meestal niet op tijd, maar rijdt wel in een flink tempo terug naar Yangon. Het landschap is niet echt spectaculair, maar wel heel vreedzaam met rijstvelden en dorpjes en natuurlijk de honderden gouden pagodes die overal boven uit steken.
Je reist derde klasse, op harde houten banken, tussen de lokale bevolking in en de gids reist mee. (De auto gaat met je bagage vooruit).  Op het station in Yangon word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Yangon heeft inmiddels geen geheimen meer voor je.

Dag 3: Verder Myanmar ontdekken

Verder Myanmar ontdekken
Je wordt naar de luchthaven of het busstation gebracht. We raden aan als volgende bouwsteen Mandalay toe te voegen aan je Myanmar reis. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Yangon naar bergdorp Hsipaw te vliegen en daarna verder te gaan met Mandalay. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Samen met pelgrims de Gouden Rots op:
Dag 1: Yangon – Kyaikhtiyo - Gouden Rots, auto, truck, Engelssprekende gids
Dag 2: Gouden Rots – Bago – Yangon, treinrit Bago-Yangon, auto,
Dag 3: Yangon, transfer luchthaven/busstation
Dag 4: Vertrek Amsterdam
Dag 5: Yangon, transfer hotel
Dag 6: Yangon, tour met Engelssprekende gids
Dag 7: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 8: Mandalay, dagtocht Mandalay met privé auto en Engelssprekende gids
Dag 9: Mandalay, vrij
Dag 10: Mandalay - Hsipaw, privé auto met stops Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya
Dag 11: Hsipaw , wandeling met Engelssprekende gids
Dag 12: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 13: Pyi Oo Lwin – Mandalay, ochtend vrij, middag transfer Mandalay
Dag 14: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 15: Bagan, paardenkar, Engelssprekende gids
Dag 16: Bagan, vrij
Dag 17: Bagan- Mount Popa - Kalaw, auto met chauffeur
Dag 18: Kalaw, wandeling met gids incl lokale lunch (1/2 dag)
Dag 19: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (3d/2n)
Dag 20: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, diner, homestay(3d/2n)
Dag 21: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (3d/2n)
Dag 22: Inle meer, bootttocht
Dag 23: Inle meer, vrij
Dag 24: Transfer luchthaven, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 25: Aankomst Nederland

Extensie 6: Samen met pelgrims de Gouden Rots op
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Standaardop aanvraag€ 324,- p.p.€ 288,- p.p.€ 252,- p.p.€ 216,- p.p.€ 180,- p.p.
Comfortop aanvraag€ 346,- p.p.€ 312,- p.p.€ 276,- p.p.€ 240,- p.p.€ 216,- p.p.
Excursies

Bagan

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan

Ballonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)

Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
Met eigen auto met chauffeur en Engelssprekende gids rijdt je in anderhalf a twee uur naar Mount Popa. Dit boeddhistische klooster is op een vulkanische rots gebouwd. Deze uitgestorven stratovulkaan van 1500 meter hoog verheft zich vanuit een vlak landschap. Het uitzicht vanaf de top is schitterend. Aan de voet van het klooster worden in kleurrijke altars de zogenaamde 'nats' vereerd. Dit zijn animistische geesten die specifiek zijn voor de Myanmarese versie van het boeddhisme. Om het belangrijkste heiligdom te bereiken moet je de 777 treden van de trap beklimmen. Onderweg kom je vele apen tegen, die heilig worden beschouwd. (Tip: neem voldoende kleine bankbiljetten mee als fooitje voor de schoonmaaksters van de apenpoep.) Boven aan gekomen kun je genieten van prachtige uitzichten. Maak mee hoe de lokale bevolking hun godsdienst beleeft: het altaar en de pagode boven worden druk bezocht.
Inclusief: privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Exclusief: entrees, fooien en donaties.

Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 78,- p.p.€ 70,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan

Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Tip: neem een paar koude drankjes mee en wat te knabbelen. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, transfer
 

Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 22,- p.p.€ 20,- p.p.€ 19,- p.p.Inle Lake

Excursie 4: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer

Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
Een (in)spannende mountainbiketour van 60 km langs de stammen  op het plateau, de Shan heuvels afdalend naar het Inle meer voor een boottocht. 
Om half 7 word je in 5 kwartier per auto de bergen ingebracht. Hier staat je eersteklas mountainbike klaar en krijg je een briefing van de Engelssprekende gids.  Je maakt de tocht samen met andere (internationale) deelnemers. Van november t/m februari is een windbreaker aanbevolen omdat het in de heuvels fris kan zijn. Voor deze stoere en sportieve tocht zijn technische mountainbike vaardigheden niet nodig, wel een portie lef, een goede conditie en handig als je enigszins bekend bent met off road mountainbiken.
De eerste 15 kilometer gaan over asfalt, daarna onverharde (gravel)wegen. Je fietst langs velden, waar lokale boeren van de Pa- O en Danu stammen aan het werk zijn. In deze heuvels wacht je enkele gestage beklimmingen. Regelmatig zijn er stops om het dagelijks leven in de dorpjes die je passeert te bekijken. Je hebt weidse uitzichten over het Shan plateau, met blauwe bergen in de verte en enorme bomen op de vlakte. Na ongeveer 25 kilometer stop je in een dorpje voor een snack alvorens een spectaculair landschap in te rijden. Er zitten wat kleine klimmen in het traject, maar de echte uitdaging is de afdaling van 12 kilometers.  Een welverdiende lokale lunch wacht je aan de oever bij Indein. Per boot vaar je met je fiets over het Indein-kanaal en het Inle meer. Aan de oostkant van het meer aangekomen stap je weer op de fiets en ga je echt offroad in de heuvels over geheime bochtige ‘trails’. Je rijdt door bossen, doorwaadt stroompjes en rijdt door open ‘’crosscountry’’ terrein. Hier zijn de mountainbikes echt voor gemaakt! Een korte scherpe klim brengt je naar een wijnhuis.  Onder genot van een glas wijn en een hapje, geniet je van het panorama. Hierna is er nog een stevige klim en daarna is het alleen nog maar bergafwaarts langs lokale dorpjes. Tegen zonsondergang rijd je Nyaung Shwe weer binnen. Moe maar voldaan van deze avontuurlijke dag!
Inclusief: transfer, mountainbike, fietsgids, boottocht, snack, lunch, glas wijn met hapje.

Excursie 4: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.Excursie 5: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein

Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
Op een uur varen van het Inle Meer liggen de zeer fotogenieke pagodes van Indein, verspreid over een helling. De sfeer hier is mystiek en vredig en zorgen samen met de mooie omgeving voor een bijzonder dagje uit. Je wordt opgehaald in je hotel door een gids en naar de aanlegplaats voor de boten gebracht. Je bezoekt een schilderachtige drijvende markt om te zien hoe de lokale mensen hun inkopen doen. Daarna vaar je door een mooie, bochtige kreek naar Indien. Op de oevers bewerken boeren hun rijstvelden, soms met waterbuffels. Kinderen wassen en zwemmen in de kreek. Indein Village (een klein dorpje van de  Pa O stam) ligt op de westelijke oever van het Inle Meer in een mooie omgeving. Op de top van een heuvel is een beeltenis van de Boeddha in een witte stoepa te zien. Verspreid over de helling liggen meer dan honderd stoepas, sommigen overwoekerd met struiken. De sfeer is sereen en in de wind kun je de talloze bellen horen rinkelen die aan de pagodes hangen. Vanaf de helling heb je prachtige uitzichten en je camera zal overuren maken. Na dit bezoek vaar je terug naar Nyaung Shwe en word je naar je hotel teruggebracht. Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 5: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.Excursie 6: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in

Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
Een plezierige dag met de fiets, boot en kajak het Inle Meer verkennen en de kleurrijke gemeenschappen die er leven. Op een ontspannen tempo fiets je (25 km) over geheime dorpspaden, door bamboebos en afgelegen dorpen, weg van alle drukte. Vaar per boot door kanalen en het doolhof van drijvende tuinen.  Je luncht in een Shan huis op het meer. Verken de plaatselijke dorpen op palen per kajak in de koelere namiddag.  Je hebt deze dag volop gelegenheid om te stoppen en het dagelijkse leven te zien en te fotograferen en een praatje met de locals te maken.
 
Info: Vertrek fietswinkel om 8 uur, samen met andere internationale deelnemers (max 12). Goede mountainbikes, terrein grotendeels vlak, af en toe modder. Tussen maart en september kan het heet zijn, zorg voor goede zonnebescherming. In december en januari kan het fris zijn, breng een jack of windbreker mee. Totale afstand vandaag is 40 km. Vanaf 8 jaar. Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch.

Excursie 6: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 113,- p.p.€ 112,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.Excursie 7: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in

Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
Verken per fiets het platteland rond Nyaung Shwe op gebied van Shan eten. Je fietst door de buitenwijken en smalle steegjes van Nyaung Shwe, onderweg stoppend bij favoriete lokale eettentjes voor uniek zoet en hartig ontbijt (zoals Mohinga), thee en snacks. Vervolgens fiets je door de velden waar seizoensgroenten groeien. Je stopt bij kleinschalige huisindustrie en ziet hoe lokale voedsel specialiteiten worden gemaakt (zoals Be Mont).  Je maakt echt kennis met de locals. Op het platteland proef je een traditioneel Shan gerecht en verfrissend sapje. Je zintuigen worden vandaag geprikkeld met geur, kleur en smaak!  Info: Vertrek fietswinkel om 7:15 uur, samen met andere internationale deelnemers (max 12). Afhankelijk van het tempo ben je rond 12:30 / 13:30 terug. Goede mountainbikes, terrein grotendeels vlak, in regenseizoen (juli-oktober) kan het her en der modderig zijn. Tussen maart en september kan het heet zijn, zorg voor goede zonnebescherming. In december en januari kan het fris zijn, breng een jack of windbreker mee. 
Inclusief: mountainbike, Engelssprekende fietsgids, genoemde maaltijden en snacks onderweg. 

Excursie 7: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 52,- p.p.Kalaw

Excursie 8: Bezoek het olifanten project bij Kalaw

Bezoek het olifanten project bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in dik een uur naar het olifanten en herbebossing project. Samen met een lokale trekking gids maak je een wandeling door het bos. Onderweg heb je de kans om vlinders, vogels en orchideeën te zien. Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de olifanten al aankomen. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Help de olifanten te wassen (neem badkleding plus t-shirt en een droge set kleren mee) en te voeren. Geweldige ervaring! Het is niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Deze olifanten (afkomstig uit de houtindustrie) zijn hier om van hun oude dag te genieten en ze hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Totaal wandel je circa  1 á 2 uur. Meenemen: Insectenspray, waterfles, lange broek, T-shirt met lange mouw, wandelschoenen, pet en zonnebrand. Geniet van een  smakelijke lokale driegangenlunch op het sfeervolle hoofdkwartier. Wandel door de mooi aangelegde tuin. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, lokale trekking gids, activiteiten ter plaatse, boom planten, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch,.
 

Excursie 8: Bezoek het olifanten project bij Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 143,- p.p.€ 138,- p.p.€ 134,- p.p.€ 129,- p.p.€ 123,- p.p.Mandalay

Excursie 9: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay

Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
In Myanmar is het ontbijt een culinaire belevenis. Er is geen Birmees die thuis eet, want vrijwel overal zie je ‘teashops’ waar een enorm aanbod aan kleine hapjes te krijgen is. Tijdens deze Go Local tour leidt je enthousiaste ‘voedselgids’ langs een aantal gerenommeerde teashops, stuk voor stuk beroemd vanwege een ander gerecht dat ze aanbieden. Je wordt rondgereden met een riksja, een traditionele fietstaxi, zodat je op je gemak kunt rondkijken en foto’s nemen. Het aanbod varieert van het beroemde ochtend noedel gerecht mohinga, tot Myanmar pannenkoeken, samosa’s, Mandalay salades, Shan noedels en talloze zoete snacks die je doen begrijpen waarom de meeste Myanmarezen de hele dag met een glimlach op hun gezicht rondlopen. Je gids voorziet de vele hapjes van uitleg en zal ook wat van de geheimen die achter deze heerlijke snacks zitten verklappen. Aan het eind van de ochtend ben je terug in je hotel. Inclusief: Riskja en gids, snacks in de teashops.

Excursie 9: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.Excursie 10: Fietsen over het platteland rond Mandalay

Fietsen over het platteland rond Mandalay
Fiets over het platteland rond Mandalay! Vergezeld door een gids pedaal je in een rustig tempo langs velden, dorpjes en mooie uitzichten. Je ziet een landschap voorbijkomen dat al eeuwen ongewijzigd is: boeren bewerken het land, waterbuffels wentelen zich lui in de modder en kinderen roepen je na. Onderweg maak je interessante stops, bijvoorbeeld op een markt,  een bamboe fabriekje en een typisch lokaal dorpje. Je leert leuke dingen over het dagelijkse leven. Op de weg terug naar de stad stop je bij een teashop voor thee en heerlijke lokale snacks. Tegen het middaguur ben je weer terug in Mandalay en word je teruggebracht naar het hotel. 
Per lokaal vervoer word je naar het verzamelpunt gebracht. Deze fietstocht (van 7:30 tot 12 uur) is join in, d.w.z dat je gezellig met andere internationale deelnemers fietst (maximaal 10 deelnemers). Je vertrekt vroeg, want de koelere ochtend is het fijnste. Je fietst 22 kilometer op een mountainbike, voor een deel over onverharde wegen met weinig verkeer. Het platteland, dat hier ook daadwerkelijk plat is, maakt het fietsen  relaxed en het is een rustig tempo. De warmte kan het toch relatief zwaar maken. Zorg dus voor zonnebrand, zonnepet en drinkwater. Draag nette kleding op het platteland, dus broek over de knie en t-shirt. Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.
 

Excursie 10: Fietsen over het platteland rond Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.Excursie 11: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht

Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
Fiets  over smalle paden over het autovrije eilandje Ava en eindig met een betoverende zonsondergang bij de U Bein brug. Met een Engelssprekende gids en andere internationale deelnemers (max 10 deelnemers) mountainbike je 20 km langs tempels en pagodes meestal over onverharde, zanderige paden. Per auto wordt je de stad uit en naar het verkeersluwe platteland gebracht. Je fietst over kleine wegen langs boerenland en kleine dorpjes. Vaar met een pontje over naar Ava, een eilandje zonder gemotoriseerd verkeer in de grote Irrawaddy rivier. Omdat Ava een oude hoofdstad is staan overal op het eiland resten van tempels en pagodes. Daarna naar de 1,2 kilometer lange houten U Bein Brug,  gemaakt van teakhout. De zon gaat precies achter de brug onder en baadt de brug en de vele schitterende pagodes erom heen in een gouden gloed. De silhouetten van voetgangers op de brug, misschien wel van een monnik, leveren een prachtige foto op. Nadat de zon is onder gegaan word je met de auto terug naar je hotel gebracht.
Starttijd tussen 12:30-1:30 – einde tussen 6:30-7:30, tijden afhankelijk van de zonsondergang. 
 

Excursie 11: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 12: Privé boottocht naar Mingun

Privé boottocht naar Mingun
Aan de overkant van de Irrawaddy rivier ligt de kleine stad Mingun, een wereld verwijderd van de drukte van Mandalay. Een ontspannen tocht in een privé boot brengt je naar een andere wereld. Aan dek zijn makkelijke stoelen en heerlijk loom glijdt de boot tegen de stroom in naar de andere oever van de Irrawaddy rivier. Tijdloos leven aan de oever glijdt voorbij. Na een uur varen arriveer je in Mingun. Je kunt zelf bepalen hoe lang je hier wilt blijven, want de boot blijft op je wachten. Bezoek in ieder geval de onafgebouwde Mantara Gyi Pagode en klim op het platform voor een geweldig uitzicht. De schitterende Pahtodawgyi Pagode is geheel in het wit opgetrokken en met de golvende vormen lijkt het bijna op een bouwwerk van Gaudi. Wandel door het slaperige dorpje waar de kippen over de erven van de bamboehuizen scharrelen. Onder genot van een koud drankje (aan boord verkrijgbaar) kun je op de terugweg het mooie rivierlandschap in alle rust aan je voorbij laten trekken. Een heerlijk relaxte dag!
Inclusief: transfer naar boot, privé boot, Engelssprekende gids.
 

Excursie 12: Privé boottocht naar Mingun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 48,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.Yangon

Excursie 13: Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)

Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)
Ontsnap aan de hectiek van de hoofdstad met deze halve dag fietsexcursie over het platteland, net aan de overkant van de rivier. Je wordt in je hotel opgehaald en naar de plek gebracht waar je je gids ontmoet en op de fiets stapt. Eerst ga je aan boord van de openbare veerboot die over de Yangonrivier vaart. Geweldig om dit mee te maken. Aangekomen aan de overkant stap je op de fiets en rijd je op je gemak, vergezeld door de gids, door verborgen weggetjes van het Indiase stadje Dala, langs karakteristieke dorpjes en kleurige markten. Onderweg zul je een aantal malen met kleine bootjes rivieren moeten oversteken. Deze fietstocht duurt een uur of vier en is voor iedereen te doen. Tegen lunchtijd ben je weer terug in je hotel. 
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, transfers per auto.

Excursie 13: Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.Excursie 14: Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)

Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)
Wil je een dag flink fietsen? Dan is deze dagtour over het platteland van de Irrawaddy delta een aanrader. Je steekt eerst de rivier over met de openbare veerboot en rijdt door Dala, over landelijke weggetjes en langs rijstvelden. Je fietst naar de kleine stad Twantay, onderweg bezoek je de Shwenandaw Pagode  en zie je het aardewerk waar deze streek beroemd om is. Je luncht in een restaurant aan het water (inclusief). Hierna fiets je terug langs het Twantay Kanaal naar River Island, waar je aan boord gaat van een lokale boot die je terugvaart naar Centraal Yangon. Een flinke fietstocht van 70 kilometer (circa 7:30 tot 16:30 uur) voor enthousiaste fietsers die het leuk vinden om meer van het dagelijkse leven te zien.
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, Myanmar lunch, transfers per auto.

Excursie 14: Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.