Rondreis Myanmar: Compleet Birma - Van de gebaande paden en strand

Myanmar rondreis – Yangon – Gouden Rots – Mandalay – Hsipaw - treinrit Goteik viaduct - Bagan –Kalaw - Inle Meer – strand Ngapali

Deze complete rondreis Myanmar brengt je naar alle bekende èn onbekende hoogtepunten van dit fascinerende land. De tempels van Bagan, de paleizen van Mandalay en varen over het Inle Meer mag je niet missen. Maar je wandelt óók door de hooglanden bij Kalaw en Hsipaw en maakt een spectaculaire treinrit. Je Myanmar reis sluit je af aan een weinig bezocht strand aan de westkust.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Wandelen door koloniaal Yangon
  • ​Tussen de pelgrims naar de Gouden Rots
  • Fietsen tussen de tempels in Bagan
  • Varen door Mandalay
  • Vissers op het Inle meer
  • Spectaculaire treinrit over Goteik viaduct
  • Afsluiting aan prachtig wit strand in Ngapali
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 4: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 5: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 6: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 7: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 8: Mandalay, vrij
Dag 9: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 10: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 11: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 12: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 13: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 14: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 15: Bagan, vrij
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 18: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 19: Inle meer, bootttocht
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 22: Ngapali, vrij
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 25: Aankomst Nederland
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je Myanmar vakantie!

Begin van je Myanmar vakantie!
Vandaag begint je Myanmar vakantie al op de luchthaven. Paspoort en pinpas bij je? Check! Verder is alles in Myanmar al voor je geregeld, wat een relaxed idee! Je kunt dus lekker achterover leunen en een film kijken in het vliegtuig. 
 

Dag 2: Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!

Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!
Bij aankomst in de hoofdstad van Myanmar word je opgewacht door onze contactpersoon en naar je centraal gelegen stadshotel gebracht. 
Kom je in de morgen aan dan heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen. Aanraders zijn Kandawgyi Park met zijn prachtige groene open ruimte en de Kyaukhtatgyi Pagode waar een indrukwekkende 70-meter grote liggende Buddha te zien is. 
Het oude, koloniale centrum is ook erg interessant en sfeervol. Doordat er jaren niets aan onderhoud gedaan is zijn er nog heel veel prachtige koloniale gevels te bewonderen, in verschillende stadia van verval. Slimme jonge ondernemers zijn in veel van deze panden hippe koffieshops of boetieks begonnen en sommige straten zijn echt trendy geworden. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om juist in zo’n traditioneel eethuisje, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, een noedelsoep te slurpen.
 

Dag 3: Spirituele Shwedagon Pagode & ontmoet een lokale persoonlijkheid

Spirituele Shwedagon Pagode & ontmoet een lokale persoonlijkheid
Vandaag ga je je onderdompelen in de historie van de Shwedagon pagode en ontmoet je de mensen die rond de pagode wonen. Zo krijg je een inkijkje in de lokale boeddhistische gebruiken die gemengd zijn met de oudere animistische geloofsovertuigingen. Je start aan de voet van de heuvel waar de Shwedagon pagode staat, het is hier een drukte van belang met allemaal straatstalletjes en kraampjes waar je de meest fascinerende boeddhistische artefacts kan kopen. Je begint de dag met een Birmees ontbijt, brengt een offer aan de monniken en pagode en neemt een kijkje bij een toekomstvoorspeller. Tijd om rond de enorme goudkleurige Shwedagon pagode te wandelen, deze pagode  heeft een rondgang van meer dan een kilometer waar je uren kunt rondkijken. De ochtend wordt afgesloten met een lokale Myanmarese lunch. Aansluitend (of in de middag) ontmoet je een speciale inwoner van Myanmar met een bijzonder verhaal, een 'Yangon personality'. Dat kan een lid van de koninklijke familie zijn, een professor, een kunstenaar of iemand met een bijzonder verleden, ieder heeft een eigen verhaal te vertellen. Als je voorkeur hebt horen we het graag, anders word je verrast!
De rest van de middag ben je vrij. Je zou in de namiddag zelf weer kunnen terugkeren naar de pagode om 'm ook nog in het licht van de ondergaande zon te zien. De ondergaande zon kleurt de enorme pagode eerst in alle kleuren rood en daarna wordt hij prachtig verlicht. Wil je direct een hele dag op pad om meer van Yangon te ontdekken? Dat kan! Je kan de excursie uitbreiden naar een volle dag met naast de Shwedagon een uitgebreide city tour.

Dag 4: Tussen de pelgrims per truck naar de Gouden Rots

Tussen de pelgrims per truck naar de Gouden Rots
Na het ontbijt word je in je hotel in Yangon opgehaald door een auto met chauffeur en gids.  Het is fijn om deze dagen een gids bij je te hebben die je niet alleen kan helpen om alles te regelen, maar ook veel kan vertellen over alles wat je onderweg tegen komt.
Je rijdt in een uur of 5 (met lunchstop onderweg) naar Kyaikhtiyo  waar je in de middag aankomt. 
Je wordt naar de plek gebracht waar de trucks vertrekken die de pelgrims naar boven brengen. Dit is de enige manier om bij de Gouden Rots te komen. Het is een levendige plek.  Iedereen probeert je in zijn truck te krijgen, want die gaan pas rijden als ze vol zitten met pelgrims. Opeengepakt tussen de Myanmarezen rijdt de truck de steile weg omhoog. Er zijn vele bochten en het landschap is groen en weelderig. Na ongeveer 40 minuten ben je bijna op de top en kunnen de trucks niet meer verder. De rest van de reis gaat te voet. Volg de pelgrims, het kan niet missen. Na een half uur lopen kom je op de top aan. Is het helder dan heb je een prachtig uitzicht vanaf de top. Zo niet, dan is het schouwspel rond de Gouden Rots al meer dan de moeite waard.
De pagode wordt gevormd door een groot plateau op 1100 meter hoogte naast een metershoog granieten rotsblok dat balanceert op een andere rots. Het lijkt of hij elk moment kan vallen. De gelovigen hebben de rots helemaal volgeplakt met bladgoud. De bijbehorende stupa bevat relieken van Boeddha, vandaar de heilige status van de rots. Op het plateau rond de rots vind je kleine guesthouses, restaurantjes en stalletjes en vele, vele pelgrims. Je kijkt er je ogen uit. De gids kan je helpen om met wat lokale mensen in gesprek te komen. Ben je uitgekeken, dan regelt de gids dat je mee kunt rijden met een truck naar beneden. Hier word je opgehaald en naar een hotel met tuin gebracht. Een lange, maar boeiende dag.

Dag 5: Boeddha’s in Bago en boemeltrein naar Yangon

Boeddha’s in Bago en boemeltrein naar Yangon
Je rijdt rustig in een uur of drie terug naar Bago (vroeger ook wel Pegu genoemd). Je gids kan je helpen om een prima lunchplek te vinden. Na de lunch kun je met je gids bepalen wat je wilt zien. Bago was de oude hoofdstad ten tijde van het Mon-rijk (van de 6de tot de 11de eeuw) en zit tjokvol tempels en monumenten.  De bekendste is waarschijnlijk wel de liggende boeddha van Schwethalyaung met 55 meter lang een van de grootste van het land. Of bezoek Kyaik Pun , een pagoda met vier  hoge, rug aan rug zittende Boeddha beelden. Ook de hoge Shwemawdaw Pagoda, die in een groot deel van de stad te zien is of Kanbawzathadi , een herbouwd Mon paleis, zijn aanraders.
 
Voor de terugweg naar Yangon kun je kiezen. Je kunt in een uur of twee terugrijden met de auto, maar je kunt ook, eigenlijk veel leuker, de lokale trein nemen (ongeveer drie uur). Hiervoor word je bij het stationnetje af gezet, waar al een eeuw niets aan gedaan lijkt. De lokale boemel is meestal niet op tijd, maar rijdt wel in een flink tempo terug naar Yangon. Het landschap is niet echt spectaculair, maar wel heel vreedzaam met rijstvelden en dorpjes en natuurlijk de honderden gouden pagodes die overal boven uit steken. Je reist derde klasse, op harde houten banken, tussen de lokale bevolking in en de gids reist mee. (De auto gaat met je bagage vooruit).  Op het station in Yangon word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Yangon heeft inmiddels geen geheimen meer voor je.
 

Dag 6: Naar koningsstad Mandalay

Naar koningsstad Mandalay
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van ongeveer anderhalf uur naar Mandalay. (Deze vlucht is niet inclusief, zie prijs op het prijzenblad). Hier word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Koningsstad Mandalay, met zijn prachtige Koninklijke pagodes, paleizen en kloosters, mag zeker niet ontbreken aan je Myanmar reis. Je wordt opgehaald op de luchthaven of van het busstation en naar je hotel gebracht. 
Je gaat vanavond direct op pad om lokale specialiteiten te proeven bij de beste lokale eetstalletjes en restaurantjes. Dit is een join in-excursie, dus met internationaal reisgezelschap en je wordt vervoerd met een lokale truck. Transfer van en naar hotel zijn inbegrepen en uiteraard ook al het eten. Een gezellige avond Go Local, waarbij je nieuwe vrienden maakt!

Dag 7: Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken

Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken
Als de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar bezit Mandalay de grootste verzameling culturele schatten van het land. De bezienswaardigheden rondom Mandalay liggen ver uit elkaar. De leukste manier om deze schatten te ontdekken is met een Engelssprekende gids in stijl per boot varend over de Iryawaddy rivier! Kies of je het liefste vaart naar Mingun, Ava en Amarapura (met de U Bein houten brug) of naar Ava, Sagaing en Amarapura (met U Bein brug). Alle 4 bezienswaardigheden op 1 dag past niet dus kies tussen Sagaing of Mingun (onze aanrader is Mingun). In Mingun, ten noordwesten van Mandalay, staat een grote nooit afgemaakte pagode en vlakbij een grote bronzen klok uit begin 19e eeuw. De lange voetgangersbrug ‘U Bein’ bij Amarapura is gebouwd met hout uit het voormalige koninklijke paleis in. Het bestaat uit 1,086 houten pilaren die zich meer dan een kilometer over het water uitstrekken. Ava is de oude hoofdstad van centraal Myanmar en ligt aan de Iryawaddy rivier.  De cruise is privé met gids en duurt de hele dag. Je sluit af met bezoek aan de avondmarkt. 

Dag 8: Vrije dag om Mandalay te ontdekken

Vrije dag om Mandalay te ontdekken
Er is zo veel te doen in Mandalay, dat je nog een dag vrij hebt. We geven je de vrijheid om zelf te kiezen hoe je deze dag invult. Uiteraard kun je op eigen gelegenheid meer bezienswaardigheden van Mandalay bekijken, maar het is ook een aanrader om voor een van onze excursies te kiezen: een leuke fietstour door het omringende platteland, een trishawtour (fietstaxi, of ‘riksja’) waarbij je kennismaakt met een aantal traditionele Myanmarese gerechten, of een fietstour naar de U Bein brug en het prachtige Ava. Ook kun je kiezen voor een dagtour naar Mingun (zie: excursies). Lijkt alles je leuk en wil je nog wat meer tijd hebben om Mandalay en het omringende platteland te verkennen, boek dan een extra dag Mandalay bij (zie: extensies).
 

Dag 9: Naar ongerept Hsipaw in de Shan provincie

Naar ongerept Hsipaw in de Shan provincie
Voor de reis van Mandalay naar Hsipaw heb je vandaag een privé auto met chauffeur tot je beschikking. De prachtige rit door de groene en bergachtige omgeving naar Hsipaw duurt (zonder stops) zo'n 6 uur. Onderweg bezoek je een aantal bezienswaardigheden zoals Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall en Maja Anhtookanthar Paya, waardoor deze reis een leuke dagexcursie wordt. 
Als er nog tijd is kun je het stadje alvast te voet verkennen. Hsipaw is nog niet echt door het massatoerisme ontdekt, omdat het relatief afgelegen ligt. Maar omdat er wel al jaren backpackers komen is er een eenvoudig toeristisch aanbod en kun je er bijvoorbeeld prima eten. Wandel naar de rivier voor een koffie of een biertje met uitzicht of loop naar de tempel op de heuvel net buiten de stad voor een mooie zonsondergang.
 

Dag 10: Koninklijke tijden herleven in Hsipaw

Koninklijke tijden herleven in Hsipaw
Om een uur of 10 word je opgehaald voor een ontspannen boottocht over de Dothawaddy rivier naar de Ban Jyo pagode. Bij de pagoda ga je aan land en rij naar een klooster dat gebouwd is door een van de prinsessen voor de koninklijke familie van Hsipaw. Daar is het tijd voor een lokale lunch. In het Shan paleis in Hsipaw wandel je met gids rond, hier woont nog een familielid van de laatste prins van Hsipaw. Als zij thuis is zal ze je ontvangen, anders zal de gids e.e.a. vertellen over het koninklijke verleden. Leestip! “My life as a Shan princess” van Inge Sargent.
 

Dag 11: Met de trein over het Goteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

Met de trein over het Goteik viaduct naar Pyin Oo Lwin
Vandaag is een lange, maar zeer bijzondere dag, zeker voor treinliefhebbers. Je wordt vroeg opgehaald met de auto voor de rit naar Kyaukme, waar je bij het station wordt afgezet. De trein naar Mandalay moet tegen 11 uur aankomen, maar helaas wil hij nog wel eens iets te laat komen. Ondertussen kun je rustig rondkijken op het houten stationnetje waar iedereen zich opmaakt voor de aankomst van de trein. We hebben eersteklasstoelen voor je gereserveerd, maar stel je daar niet al te veel van voor. De rijtuigen zijn nog uit de Britse tijd en de banken zijn, hoewel voorzien van kussens, oud. Ook is er geen airconditioning aanwezig, maar dat is niet erg, want de trein rijdt door de koele bergen. De ongeveer 5 uur durende rit naar Pyin Oo Lwin In is werkelijk schitterend. Omdat je voornamelijk over hoogvlaktes rijdt is het uitzicht weids en boeiend, met blauwe bergen aan de horizon. Dit is een zeer vruchtbaar gebied dus overal zal je mensen aan het werk zien op de velden. Op de vele stationnetjes waar de trein stopt klimmen vrouwen aan boord die etenswaar aanbieden: gebraden kippetjes, noedels of minder duidelijk te definiëren producten. Na een paar uur komt het hoogtepunt van de reis: het 102 meter hoge Goteik viaduct, een stalen spoorbrug die in 1900 door de Engelsen is gebouwd en een diep ravijn overspant. De brug strekt zich meer dan 600 meter uit en de trein, die toch al niet heel hard rijdt, gaat hier stapvoets rijden. Hierdoor heb je meer dan genoeg tijd om in de duizelingwekkende diepte te kijken en foto’s te nemen. Tegen het begin van de avond rijdt de trein Piyn Oo Lwin binnen, een gemoedelijk voormalig Brits ‘hillstation’. Je wordt naar een comfortabel hotel gebracht waar je de belevenissen van deze dag de revue kunt laten passeren.

Dag 12: Sightseeing Pyi Oo Lwin en naar Mandalay

Sightseeing Pyi Oo Lwin en naar Mandalay
In de morgen heb je de tijd om dit ‘’hillstation’’ te bezichtigen. Hsipaw heeft een aantal mooie koloniale gebouwen te bewonderen en de grote centrale markt is ook een aanrader. Je ziet veel vervoer per paard en wagen, dit vervoermiddel uit lang vervlogen tijden rijdt hier nog steeds rond. De Botanische Tuin is een must voor iedereen die Pyi Oo Lwin bezoekt. Dit uitgestrekte park werd door de Britten aangelegd om tropische bomen en planten te bestuderen en wordt heden ten dage nog steeds hiervoor gebruikt. Je kunt er uren rondwandelen of thee drinken in het mooie paviljoen. Na de ochtend sight-seeing word je in 2 uur rechtsreeks naar je hotel in Mandalay gebracht.

Dag 13: Varen naar magisch Bagan (oktober-april)

Varen naar magisch Bagan (oktober-april)
Vandaag reis je (in het hoogseizoen) op een wel heel speciale manier naar Bagan: per boot, Dit is een relaxte, ongehaaste tocht van in totaal een uur of 12. Je reist per comfortabele 'slowboat' die in een kalm tempo over de rustige stromende Irrawaddy rivier stroomafwaarts glijdt. Let op: de boten varen alleen in het hoogseizoen van oktober tot en met april. Van mei tot en met september reis je per privé auto. Deze doet slechts 3 uur over de route en daarom is er voldoende tijd voor stops zoals Mount Popa, Myingyan en een korte theestop bij Myin Gyan om er een leuke dagtocht van te maken.
De boot is een heerlijk ontspannen manier om naar Bagan te reizen, maar het is een lange tocht, dus wil je dit niet, dan kun je er ook voor kiezen om in een uur of 6 per openbare VIP bus naar Bagan te reizen. De -overigens comfortabele- bus is uiteraard de voordeligste optie, geef dit aan bij je aanvraag voor een voorstel op maat. 
 
De boot op maandag, woensdag en vrijdag stopt onderweg bij een dorpje dus je krijgt meteen een mooie inkijk in het dagelijkse leven dat zich op en langs de oevers afspeelt. Op andere dagen vaar je met een boot zonder stops. 
Programma van de boot op maandag, woensdag en vrijdag: Je wordt heel vroeg, om 05.00 uur al, opgehaald van je hotel en naar de haven gebracht waar je aan boord gaat.Om een uur of 06.00 ga je dan varen. Ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. Onderweg een stop bij een lokaal dorpje, waar je veel wordt verteld over het dagelijkse leven en aan boord word daarnaast aandacht besteed aan de cultuur van Myanmar. Ondertussen kun je heerlijk met een boek of muziek relaxen.Tegen 5 uur s avonds, net voor zonsondergang, kom je aan in Bagan en word je naar je hotel gebracht. 
In Bagan word je opgehaald en naar je hotel vervoerd. Ons standaardhotel in Bagan is prima maar eenvoudig, met ruime, koele kamers en meestal een tuin. Wil je wat comfortabeler zitten, met een zwembad (in Bagan heel erg fijn als je thuiskomt van een hete, stoffige trip) dan raden we je aan te upgraden.
Kom je vroeg genoeg aan, dan kun je via je hotel al een fiets of e-bike regelen om in de namiddag naar een van de tempels te rijden die je mag beklimmen (de receptionist van je hotel kan je vertellen welke dat is en heeft ook een plattegrond van Bagan). De eerste blik op de vlakte die bezaaid is met tempels bij zonsondergang is onvergetelijk!

Dag 14: E-biken langs de onbekende tempels van Bagan

E-biken langs de onbekende tempels van Bagan
Een bijzondere dag vandaag! De magische tempels van Bagan. Na het ontbijt word je opgehaald door een Engelssprekende gids. Op elektrische fietsen (want het kan best warm zijn!) bezoek je prachtige, minder drukbezochte tempels. Je betaalt de entree ter plaatse (ofwel gisteren bij aankomst of deze ochtend tijdens excursie, prijs is $25 pp voor meerdere dagen). De gids heeft een afwisselende route voor vandaag. Je mag ten allen tijde stoppen voor foto's! De mooiste tempels zijn niet alleen van buitenaf indrukwekkend, maar hebben vaak schitterende interieurs, met huizenhoge Boeddhabeelden en prachtige fresco’s. Je gids brengt je naar een paar ‘geheimtips’: tempels waar weinig mensen komen, maar die om een andere reden bijzonder zijn om te bezoeken. In principe start je vroeg en eindigt de tour rond lunchtijd (lunch is op eigen gelegenheid). Test aan het eind van de fietstocht  de schommel tussen de palmbomen en geniet van het uitzicht met een verse sap en lokale snack. In Bagan ontmoet je, na de E-bike excursie, een bijzondere lokale persoonlijkheid uit Bagan. Bijvoorbeeld een reislustige Myanmarese globetrotter in de tijd dat dat zeer ongebruikelijk was of een internationaal bekende kunstenaar. Heb je voorkeur geef het aan of laat je verrassen! Deze excursie is aansluitend aan de E-bike tour en duurt ongeveer een uur. 
De rest van de middag ben je vrij, de E-bike staat dan nog tot je beschikking, zodat je na een pauze bij je hotel op een koeler moment van de dag nog meer tempels kunt bezoeken. De E-bike gaat elektrisch, je hoeft niet te trappen. Je kan ook mountainbikes meekrijgen vandaag, als je liever wel zelf actief trapt. En als je vandaag liever met een auto op stap gaat dan kan je tegen een meerprijs de excursie wijzigen.

Dag 15: Zelf er op uit in Bagan

Zelf er op uit in Bagan
Je hebt een vrije dag om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken waar je gisteren niet aan toe kwam. Via het hotel kun je fietsen huren of e-bikes (eigenlijk elektrische scooters), die je overal kunnen brengen. Breng ook een bezoek aan een lakwerkfabriek om zelf te zien hoe deze arbeidsintensieve en tijdrovende techniek de meest schitterende gebruiksvoorwerpen oplevert. Je kunt in Bagan overal heerlijk eten. De meeste wereldkeukens zijn vertegenwoordigd, maar ook een simpel noedelgerecht, gegeten op een schaduwrijke plek aan de rivier is niet te versmaden.  
Tip: Heb je niet genoeg aan twee dagen, boek dan een extra dag Bagan (zie extensies). Wil je eens wat anders dan is een riviercruise aan het eind van de dag of een kookcursus een echte aanrader (zie: excursies). 

Dag 16: Reis naar bergdorp Kalaw

Reis naar bergdorp Kalaw
Op weg van Bagan naar Inle meer ligt Kalaw, een zogenaamd ‘hillstation’ uit de Brits koloniale tijd. Door de ligging op 1320 meter te midden van groene bergen heeft Kalaw een koel klimaat. Een uitstekende  plek om wandelingen te maken, langs traditionele dorpjes en theeplantages! Je reist vandaag vanuit Bagan naar Kalaw (per bus 6 uur), indien je vanuit een andere plek start (bijv vliegt vanuit Yangon naar Heho airport), dan passen we de prijs hierop aan. Kalaw is door de Engelsen in de 19e eeuw als z.g. ‘hillstation’ gesticht. Zij waren altijd op zoek naar plekken waar ze aan de hitte konden ontsnappen en hier, in de koele groene bergen, bouwden ze een stadje dat zo veel mogelijk aan thuis deed herinneren. Vandaag de dag is er niet zo heel veel meer over van dat koloniale erfgoed, maar Kalaw is een aangenaam klein stadje met een levendige markt.

Dag 17: Bezoek het olifantenproject bij Kalaw

Bezoek het olifantenproject bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in dik een uur naar het olifantenproject - Green Hill Valley Elephant conservation - middenin het bos. Samen met een lokale gids maak je een wandeling. Onderweg heb je de kans om vlinders, vogels en orchideeën te zien. Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de olifanten al aankomen. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Een geweldige ervaring! Het is zeker niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Deze olifanten (afkomstig uit de houtindustrie) zijn hier om van hun oude dag te genieten en ze hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Totaal wandel je circa 1 á 2 uur. Meenemen: Insectenspray, waterfles, lange broek, T-shirt met lange mouw, wandelschoenen, pet en zonnebrand. Geniet van een smakelijke lokale lunch op het sfeervolle hoofdkwartier en wandel door de mooi aangelegde tuin. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, activiteiten ter plaatse, lunch, drinkwater, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch (excl gids)
 

Dag 18: Naar Nyaung Shwe aan het Inlemeer

Naar Nyaung Shwe aan het Inlemeer
Je wordt in een paar uur door de hooglanden naar het bij het Inle meer gelegen stadje Nyaung Shwe gebracht. Hoewel dit plaatsje niet aan het meer ligt (het is er mee verbonden via een kanaal) is dit dé toeristische pleisterplaats geworden van het Inle meer. In rap tempo zijn de afgelopen jaren hier hotels en restaurants verrezen, maar gelukkig is het allemaal nog kleinschalig en gezellig. Slenter door Nyaung Shwe en bestel een biertje of een sapje

Dag 19: Boottocht over het Inle meer

Boottocht over het Inle meer
Vandaag ga je het Inle meer op, een hoogtepunt op je Myanmar reis! Je wordt opgehaald in je hotel en naar de aanlegplaats van de boten gebracht. Dat zijn sierlijke, smalle boten waar je op een stoeltje in zit. Er zit geen dak op de boot, dus neem een goede bescherming tegen de zon mee. De tocht gaat eerst over het kilometerlange kanaal dat het stadje van het meer scheidt. Na een half uur opent het meer zich en ligt het in al zijn glorie voor je.  Omzoomd door groene bergen en spiegelglad is het bijna te mooi om waar te zijn.
Je brengt de hele dag op het meer door. Je bezoekt een aantal bezienswaardigheden die aan het meer liggen zoals het Nga Phe Kyaung klooster en de meest aanbeden Daw Oo Pagode. Daarnaast bezoek je verschillende kleine handwerkplaatsen die op palen in het water staan, zoals zijdewevers en zilversmeden. Voor kattenliefhebbers is een bezoek aan het  Inthar heritage restaurant aan te bevelen. Niet alleen kun je er heerlijk lunchen, maar je kunt er ook door het heiligdom van de beroemde Birmese kat wandelen.
Maar wat deze boottrip echt bijzonder maakt is dat je een intiem inkijkje in het dagelijks leven van de Inn Thar stam krijgt. Deze mensen leven letterlijk op het water in dorpen op palen. Hun unieke ‘drijvende tuinen’ zijn een lust voor het oog. Daarnaast verdienen ze de kost als vissers en je zult heel veel boten zien met bijzonder fuiken. De zogenaamde beenroeiers van het Inle meer, vissers die met een been roeien zodat ze hun armen vrij hebben om hun netten te bedienen, zul je zeker zien. Uiteraard willen deze arme vissers ook ietsje beter worden van de toeristen die in hun gebied varen. Een kleine fooi voor het poseren  met hun net is dan ook gebruikelijk

Dag 20: Vrije dag om het Inle meer te ontdekken

Vrije dag om het Inle meer te ontdekken
Een vrije dag in en om het Inle meer. Het meer en haar omstreken bieden genoeg vertier en bezienswaardigheden. Je kunt in het stadje een fiets huren en op eigen gelegenheid rond het meer fietsen. Zoek je iets actievers: boek dan een mountainbiketour de bergen in, ontdek op de fiets de lokale keuken of kies voor een halve dagwandeling. Zelfs een combinatie dag van fiets, kajak en boot is mogelijk. Ook is het mogelijk een dagtour te maken naar de spectaculaire pagodes van Indein (zie: excursies).
Er is rondom het Inle Meer zo veel te doen dat we ons kunnen voorstellen dat je hier een dag langer wilt blijven. Boek in dat geval nog een extra dag aan het Inle meer bij (zie: extensies)
 

Dag 21: Naar de gouden stranden van Ngapali

Naar de gouden stranden van Ngapali
Je wordt naar de luchthaven van Heho gebracht voor de vlucht naar de westkust.(vlucht is niet inclusief, zie prijslijst). Op de luchthaven van Thandwe word je opgewacht en in een uurtje naar je hotel in Ngapali gebracht. Werp een blik op het strand en je weet: de komende dagen staan in het teken van het ultieme ontspannen. NB: Van begin juni tot eind september is het hier moessontijd. De zee is dan ruw en er kunnen flinke buien vallen. Hotels sluiten soms. 
 
Wil je liever een iets minder toeristisch strand (hoewel Ngapali ook bepaald niet druk te noemen is), dan raden we je het strand bij Ngwe Saung aan (zie: bouwsteen Ngwe Saung). Hier kun je niet naar toe vliegen, dus in dat geval vlieg je deze dag terug naar Yangon en rijd je in een paar uur met de bus de volgende dag naar Ngwe Saung. 
 

Dag 22: Lekker ontspannen aan het strand van Ngapali

Lekker ontspannen aan het strand van Ngapali
Het bijna vijf kilometer lange strand leent zich uitstekend voor lange strandwandelingen. Je zult merken dat het massatoerisme nog niet echt doorgedrongen is. Je zult af en toe benaderd worden door een fruitverkoper, maar verder word je met rust gelaten.
Kies voor de lunch uit een van de vele kleine restaurantjes langs het strand. De vis is hier vers en goedkoop. En wat dacht je van een massage  in de middag? Dat kun je gewoon op het strand laten doen. Ga voor een romantische zonsondergang naar Pleasant View Island, waar je onder genot van een cocktail de zon in de Golf van Bengalen ziet ondergaan. 
 

Dag 23: Genieten van het strand van Ngapali

Genieten van het strand van Ngapali
Nog een heerlijke dag om te genieten van zon, zee en strand. Wil je hier graag langer blijven? Dat kan natuurlijk, boek dan een verlengingsnacht (zie: extensies).
 

Dag 24: Terug naar Yangon, vlucht terug

Terug naar Yangon, vlucht terug
Je wordt teruggebracht naar de luchthaven van Thandwe voor de vlucht terug naar Yangon. Helaas, het zit er nu echt op!
In Yangon kun je, als het vluchtschema het toelaat, de terugvlucht naar Amsterdam nemen, of natuurlijk ook nog een extra nacht in Yangon boeken, zodat je in stijl van het land afscheid neemt.

Dag 25: Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland
Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.

Voor je accommodatie kun je kiezen uit twee type categorieën:
 • De goedkoopste optie is de Standaard optie. Dit zijn nette accommodaties met schone kamers met eigen badkamer en suite, maar de accommodatie is wat eenvoudiger. Verwacht hier niet veel luxe of extras. Vergelijk het met een twee sterren accommodatie. Deze optie houdt je reis betaalbaar.
 • De Comfort optie biedt meer extra’s, vaak is hier een zwembad bij bijvoorbeeld of een tuin. Vergelijk het met een drie sterren accommodatie. Heb je iets meer te besteden, of hecht je meer waarde aan een sfeervolle accommodatie, dan raden wij de Comfort optie aan.

 
Vervoer Myanmar

Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Myanmar: Compleet Birma - Van de gebaande paden en strand
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Alle transfers van en naar luchthaven of busstation
 • Dagtour met Engelssprekende gids in Yangon, en Bagan
 • Auto met chauffeur en Engelssprekende gids tijdens tour naar Gouden Rots, truck, treinticket
 • Transfer en boot tijdens dagtour Mandalay
 • ​Auto met chauffeur dagtocht Mandalay - Hsipaw met sightseeing
 • ​Wandelgids in Hsipaw dagtocht inclusief lokale lunch
 • Transfer Hsipaw naar Kyaukme treinstation
 • Gereserveerde zitplaatsen in trein over Goteik viaduct
 • ​Auto met chauffeur voor transfer van Pwy Oo Lwin naar Mandalay
 • Boottocht van Mandalay naar Bagan
 • 1/2 dagexcursie E-bike met Engelssprekende gids in Bagan
 • ​Auto met chauffeur van Bagan via Mt Popa naar Kalaw
 • Wandelgids in Kalaw voor 1/2 dag
 • Auto met chauffeur van Kalaw naar Inle meer
 • Boottocht inclusief gids op Inle meer
 

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien
 

Opmerkingen:
Binnenlandse vluchten:
 • Yangon - Mandalay: €127,- per persoon
 • Heho - Thandwe (Ngapali): € 126,- per persoon
 • Thandwe (Ngapali) - Yagon: € 115,- per persoon

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
Inclusief: boottocht, transfer

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
1/2 dag excursie met Engelssprekende gids, E-bike en lunch. 
Exclusief Bagan entree (fee zone).

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief auto en gids (hele dag beschikbaar)
Je kunt deze excursie goed combineren met de 'giant swing', een schommel tussen de bomen bij één van de tempels of een picknick tussen de tempels. De meerprijs voor de combinatie met een van deze excursies is +22 euro pp.

Excursie 5: Pa O voor een dag bij het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 82,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende wandelgids, lunch, boot en lokaal transport

Excursie 6: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
 Inclusief: transfer naar haven, lokale lunch, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 7: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
 • Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch, Join in (maximaal 12) internationale deelnemers. 

Excursie 8: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 99,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 79,- p.p.€ 79,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 17,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
Inclusief boot, gids, ingredienten en souvenir
 

Excursie 9: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Inclusief: fietsen, entree, picknick lunch, Engelssprekende gids en transfers

Excursie 10: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Inclusief: fietsen, entree, picknick lunch, Engelssprekende gids en transfers
 

Excursie 11: Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids en privé auto

Excursie 12: Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.

Excursie 13: Mediteren in Ava en Sagaing (MDL 005)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 104,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.
Inclusief lunch

Excursie 14: Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief: eten en alle transfers per openbaar vervoer
 

Excursie 15: Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
Inclusief: lunch, voetmassage en waarzegger, auto en gids
 

Excursie 16: Ontmoet een local personality in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 33,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
Alleen mogelijk in combinatie met een dagexcursie Yangon.

Excursie 17: Yangon Cultureel Erfgoed wandeling (YGN016)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 58,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 43,- p.p.€ 43,- p.p.
Inclusief transfers, lunch bij Linkage, water
Exclusief: andere dranken en fooi
Extensies

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer


Het Inle Meer zal voor waarschijnlijk een hoogtepunt zijn van je verblijf. Niet alleen is het klimaat er heerlijk, er is ook ontzettend veel te zien. Blijf gerust een extra dag.

Dag 21: Extra dag Inle Meer

Extra dag Inle Meer
Een extra dag bij het Inle Meer om er op uit te trekken of juist te relaxen in het gezellige stadje. Huur een fiets en rijd rond het meer of ga nog eens het meer op met een boot. Je kunt lekker actief een mountainbike tour in de bergen maken, of een halve dag wandeling. De pagodes van Indein staan ook op veel wensenlijstjes. Zie: excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Inle meer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 4: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 5: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 6: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 7: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 8: Mandalay, vrij
Dag 9: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 10: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 11: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 12: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 13: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 14: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 15: Bagan, vrij
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 18: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 19: Inle meer, bootttocht
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Inle, vrij
Dag 22: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali, vrij
Dag 25: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in BaganEen extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 16: Extra dag in Bagan

Extra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 4: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 5: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 6: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 7: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 8: Mandalay, vrij
Dag 9: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 10: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 11: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 12: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 13: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 14: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 15: Bagan, vrij
Dag 16: Bagan, vrij
Dag 17: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 18: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 19: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali, vrij
Dag 25: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 2: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 3: Extra dag in Kalaw


Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 1: Extra dag om van de groene omgeving te genieten

Extra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Kalaw, vrij
Dag 2: Vertrek Amsterdam
Dag 3: Yangon, transfer hotel
Dag 4: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 5: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 6: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 7: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 8: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 9: Mandalay, vrij
Dag 10: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 11: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 12: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 13: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 14: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 15: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 16: Bagan, vrij
Dag 17: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 18: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 19: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali, vrij
Dag 25: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 3: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 4: Extra dag in Mandalay


Er is zoveel te doen en te zien in en rond Mandalay dat je tijd te kort zult komen. Met deze extra vrije dag creëer je de ruimte om een extra excursie te doen of op eigen gelegenheid rond te kijken.

Dag 13: Extra vrije dag in Mandalay

Extra vrije dag in Mandalay
Een extra vrije dag om door te brengen in Mandalay of om een extra excursie te doen. Wat wordt het: een ochtend fietsen door de landelijke omgeving? Of kies voor nog een foodtour: deze Go Local tour leidt je enthousiaste ‘voedselgids’ langs een aantal gerenommeerde teashops, stuk voor stuk beroemd vanwege een ander gerecht dat ze aanbieden. Je wordt rondgereden met een riksja, een traditionele fietstaxi, zodat je op je gemak kunt rondkijken en foto’s nemen.  

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Mandalay:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 4: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 5: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 6: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 7: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 8: Mandalay, vrij
Dag 9: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 10: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 11: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 12: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 13: Mandalay, vrij
Dag 14: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 15: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 16: Bagan, vrij
Dag 17: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 18: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 19: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali, vrij
Dag 25: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 4: Extra dag in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf april 2019€ 72,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 5: Extra dag in Yangon


Yangon heeft veel te bieden: een interessant en levendig koloniaal centrum en vele bezienswaardigheden. Daarnaast is het fijn om een extra dagje bij te komen van de vlucht als je hier aankomt. Ook kun je deze dag gebruiken om te gaan fietsen door de landelijke omgeving.

Dag 4: Extra vrije dag Yangon

Extra vrije dag Yangon
Gebruik deze dag in Yangon om er op eigen gelegenheid op uit te trekken of gewoon ontspannen rond te wandelen. Als je er op de dag van aankomst geen tijd voor gehad hebt kun je vandaag de veerpont nemen en een kijkje op de andere oever nemen. Of boek een leuke fietsexcursie over eilandjes aan de andere kant van de rivier. Wil je Yangon écht ontdekken en ervaren als ware je inwoner, ga dan mee naar de verborgen wijken van Yangon. Ook interessant is de excursie waarbij je meer leert over meditatie en traditionele lokale medicijnen.  
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Yangon:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 4: Yangon, vrij
Dag 5: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 6: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 7: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 8: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 9: Mandalay, vrij
Dag 10: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 11: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 12: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 13: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 14: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 15: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 16: Bagan, vrij
Dag 17: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 18: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 19: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 20: Inle meer, bootttocht
Dag 21: Inle meer, vrij
Dag 22: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali, vrij
Dag 25: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 5: Extra dag in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 34,- p.p.€ 32,- p.p.€ 34,- p.p.€ 33,- p.p.€ 34,- p.p.


Extensie 6: Extra vrije dag aan het strand van Ngapali


Ben je nog niet uitgekeken op de gouden stranden van Ngapali, of wil je gewoon een extra dagje om uit te rusten? Boek dan een dag Ngapali bij

Dag 24: Een extra dag, zon, zee en strand

Een extra dag, zon, zee en strand
Nog een extra dag aan het strand voor je terugkeert naar drukkere oorden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag aan het strand van Ngapali:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting local personality
Dag 4: Yangon - Gouden Rots, auto met chauffeur, Engelssprekende gids
Dag 5: Gouden Rots - Bagon - Yangon, auto met chauffeur en Engelssprekende gids, trein Bagon-Yagon
Dag 6: Yangon - Mandalay, airport transfers (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 7: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun incl gids
Dag 8: Mandalay, vrij
Dag 9: Mandalay - Hsipaw, auto met chauffeur, stops: Pyeik Chin Myaung Cave, Pwe Kauk Waterfall, Maja Anhtookanthar Paya
Dag 10: Hsipaw, excursie per boot (met gids en lokale lunch)
Dag 11: Hsipaw - Pyin Oo Lwin, treinreis Goteik viaduct, 2x transfer
Dag 12: Pyi Oo Lwin – Mandalay, vrije ochtend Pyi Oo Lwin, transfer Mandalay
Dag 13: Mandalay -Bagan, transfer boot, transfer hotel
Dag 14: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 15: Bagan, vrij
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, lunch en thee)
Dag 18: Kalaw - Nyaung Shwe, auto met chauffeur
Dag 19: Inle meer, bootttocht
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Inle - Ngapali, vlucht Thandwe (exclusief) en transfers
Dag 22: Ngapali, vrij
Dag 23: Ngapali, vrij
Dag 24: Ngapali, vrij
Dag 25: Ngapali - Yangon, vlucht (exclusief) en transfer
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 6: Extra vrije dag aan het strand van Ngapali
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
1 nov - 22 dec en 4 jan t/m aprilop aanvraag€ 65,- p.p.€ 56,- p.p.€ 65,- p.p.€ 59,- p.p.€ 65,- p.p.
oktober en meiop aanvraag€ 52,- p.p.€ 47,- p.p.€ 52,- p.p.€ 48,- p.p.€ 52,- p.p.
Excursies

Bagan

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan

Ballonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)

Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, cocktail, snacks en transfer.
 

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)

In Bagan draait alles om tempels, maar als je een dag iets anders wilt, is dit een echte aanrader! Je springt weer op je vers opgeladen e-bike (makkelijk te bedienen elektrische scooter) en gaat samen met je gids op pad. Je rijdt langs akkers en door dorpjes, waar de dorpelingen verbaast opkijken. Normaal komen hier nooit toeristen en ze zijn vereerd met je bezoek. Ook de ossen voor de ossenkarren kijken soms raar op van zulke buitenaardse snuiters, dus ga rustig aan de kant staan! Je ziet hoe met de hand bakstenen worden gemaakt en gebakken, zwaar werk. Na een lokale lunch in een restaurantje, verbaas je je bij een familiebedrijf over het proces van het traditionele lakwerk. Een kommetje maken, neemt zomaar 5 maanden in beslag! Dit is een fantastische trip voor fotografen en iedereen die erin geïnteresseerd is om een kijkje in het dagelijks leven te nemen. 
 

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)

De geschiedenis van de Bagan-tempels en het Bagan-koninkrijk heeft niet alleen een zonnige kant uit de gloriedagen, maar heeft ook veel bloedvergieten gekend. Onze gids brengt je naar alle plaatsen met een enge geschiedenis en vertelt je mythen waar je kippenvel van krijgt. Is de geest van de Tharaba-poort echt de ziel van een persoon die levend in de deurpost is begraven? Hoeveel bouwvakkers werden hun arm afgehakt bij die steen bij Dhammayangyi stupa? En zijn er nog steeds spoken hier 's nachts? De gids zal je alles vertellen tijdens deze tour door Bagan, je inzicht geven in het gedrag van koningen en koninginnen in deze periode en uitleggen wat er gebeurde toen de Mongolen binnenvielen. Vooral kinderen en gezinnen zullen dol zijn op deze tour.
De excursie duurt een halve dag. De rest van de dag zijn de auto en gids beschikbaar voor extra bezoek aan de tempels tot 18.00 uur indien gewenst.

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Inle Lake

Excursie 5: Pa O voor een dag bij het Inle meer

Pa O voor een dag bij het Inle meer
Terwijl alle toeristen hun ogen richten op het meer, ga jij vandaag de berg op, om een Pa O dorp te bezoeken. De Pa O is een van de meest onderscheidende bergstammen van de Shan staat. Ze dragen donkerblauwe wollen kostuums met een kleurrijke tulband om hun hoofd. Ze staan bekend als goede boeren en behendige handelaren op de groentemarkt. Eerst vaar je samen met je Engelssprekende gids met de boot het kanaal uit en het meer over, waar je aanlegt bij een dorp. Hier wacht je host uit het dorp je al op, om je als gast mee te nemen naar het dorp. De trekking is heuvelopwaarts en duurt ongeveer 3 uur. In het dorp aangekomen kun je rondkijken, er wordt van alles verbouwd, we zagen oudjes kurkuma, gember en knoflook drogen of brandhout verzamelen. In een lokaal huis kun je plaatsnemen bij het vuur in de keuken, waar de vrouw des huizes bezig is een traditionele maaltijd voor je te bereiden, denk bijvoorbeeld aan gember soep, pompoen salade of courgette blad salade. Vraag gerust naar haar dagelijks leven, gewoonten of familie. De Pa O dragen een dagelijkse outfit, maar voor speciale feestdagen is er een mooier tenue. Dit mag je uit proberen, je host zal met veel zorg je aankleden, wat een leuke ervaring is. Nu zie je hoe jij eruit zou zien, wanneer je als Pa O was geboren. Is het niet voor je eigen lol, dan toch voor het plezier van je host en een aantal nieuwsgierige dorpskinderen! Hierna stap je achter op de brommer voor de rit de berg af. 
 

Excursie 5: Pa O voor een dag bij het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 82,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.Excursie 6: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)

Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
Vlakbij het Inle Meer liggen de zeer fotogenieke pagodes van Indein, verspreid over een helling. De sfeer hier is mystiek en vredig en zorgen samen met de mooie omgeving voor een bijzonder dagje uit. Je wordt opgehaald in je hotel door een gids. Voordat je op de boot stapt, wandel je eerst een uur om een mooi uitzicht over het meer te krijgen. Je luncht bij mensen thuis. Daarna stap je in een kano. Op de oevers bewerken boeren hun rijstvelden, soms met waterbuffels. Kinderen wassen en zwemmen in de kreek. Indein Village (een klein dorpje van de Pa O stam) ligt op de westelijke oever van het Inle Meer in een mooie omgeving. Op de top van een heuvel is een beeltenis van de Boeddha in een witte stoepa te zien. Verspreid over de helling liggen meer dan honderd stoepas, sommigen overwoekerd met struiken. De sfeer is sereen en in de wind kun je de talloze bellen horen rinkelen die aan de pagodes hangen. Vanaf de helling heb je prachtig uitzicht en je camera zal overuren maken. Na dit bezoek vaar je terug naar Nyaung Shwe en word je naar je hotel teruggebracht. Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids.
 

Excursie 6: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.Excursie 7: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)

Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
Een actieve excursie dag. Je komt zelf naar het verzamelpunt, waar je om 8 uur met de mountainbike vertrekt. Je fietst langs plantages en rijstvelden, met hier en daar huizen. Je kunt binnenkijken bij kleine familie bedrijfjes, zoals een familie die crackers bakt. Je stapt in een longtail boot (de traditionele vissersboten) en vaart naar een huis op het meer, waar je in een ‘huiskamer restaurantje’ een smakelijke home cooked lunch krijgt. Je zult het met ons eens zijn, de Shan keuken is heerlijk! Hierna stap je in een kayak en peddel je tussen de huizen van de Intha stam op het Inle meer (maximaal 1,5 uur). Na afloop vaar je per boot weer terug naar de opstapplaats in Nyaung Shwe.  
 
Tip: deze excursie kan zowel join in als privé (meerprijs) worden uitgevoerd. Privé word je met fiets en al per boot naar het mooiste gedeelte van de fietsroute gebracht. Je kunt zelf bepalen hoe lang je fietst.

Excursie 7: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.Excursie 8: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)

In Nyaung Shwe stap je in een boot en vaar je naar de markt op het meer om inkopen te doen. Een kleurrijk gezicht! Hierna ga je naar een huis op het Inle meer om samen met de bewoonster ervan Shan gerechten koken. Denk aan Shan pompoensoep, Shan Noodles, gestoomde vis in bananenblad, vegetarische Shan curry, tomatensalade gekweekt op het Inle meer met gecrushte pinda. Je krijgt de recepten mee, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Een ongedwongen manier om contact te hebben met de Intha bevolkingsgroep die op het Inle meer wonen. Hierna eet je natuurlijk de heerlijke gerechten op als zeer uitgebreide lunch. De rest van de dag kun je de boot en Engelstalige gids gebruiken om nog wat meer van het meer te verkennen. 
Tip: je kunt deze kookcursus boeken als een aparte dag (als je liever uitgebreid de tijd neemt) óf je kunt m invoegen in de reeds inbegrepen boottocht (als je 1 dag op het meer wil besteden).
 

Excursie 8: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 99,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 79,- p.p.€ 79,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 17,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.Excursie 9: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)

Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 9: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.Kalaw

Excursie 10: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)

Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 10: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.Mandalay

Excursie 11: Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)

Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)
Samen met een gids bezoek je per privé auto de mooiste monumenten in Mandalay zelf. Je begint met een uitzicht vanaf de grote tempel op Mandalay Hill. Een onontdekt pareltje aan de voet van de heuvel is Kusinara Ingyin TawYa. Op de gewelven van dit ongebruikelijke tempeltje zijn boomtakken en blaadjes in wit en goud aangebracht, alsof je in een bos loopt. Een vredig ‘slapende Boeddha’ ligt onder de bomen. Het houten Shwenandaw klooster is vol met prachtige details. Bij de Kuthodaw Pagoda verbaas je je over het grootste boek van de wereld, volledig uitgehakt op marmeren platen. Deze excursie beslaat een halve dag, maar als je wilt kun je de auto en gids tot 6 uur gebruiken. 
 

Excursie 11: Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 12: Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)

Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)
Fiets over het platteland rond Mandalay! Vergezeld door een gids pedaal je in een rustig tempo langs velden, dorpjes en mooie uitzichten. Je ziet een landschap voorbijkomen dat al eeuwen ongewijzigd is: boeren bewerken het land, waterbuffels wentelen zich lui in de modder en kinderen roepen je na. Onderweg maak je interessante stops, bijvoorbeeld op een markt, bij een bamboe fabriekje en in een typisch lokaal dorpje. Je leert leuke dingen over het dagelijkse leven. Op de weg terug naar de stad stop je bij een teashop voor thee en heerlijke lokale snacks. Tegen het middaguur ben je weer terug in Mandalay en word je teruggebracht naar het hotel. 
Per lokaal vervoer word je naar het verzamelpunt gebracht. Deze fietstocht (van 7:30 tot 12 uur) is join in, d.w.z dat je gezellig met andere internationale deelnemers fietst (maximaal 10 deelnemers). Je vertrekt vroeg, want de koelere ochtend is het fijnste. Je fietst 22 kilometer op een mountainbike, voor een deel over onverharde wegen met weinig verkeer. Het platteland, dat hier ook daadwerkelijk plat is, maakt het fietsen  relaxed en het is een rustig tempo. De warmte kan het toch relatief zwaar maken. Zorg dus voor zonnebrand, zonnepet en drinkwater. Draag nette kleding op het platteland, dus broek over de knie en t-shirt. Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.
 

Excursie 12: Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 13: Mediteren in Ava en Sagaing (MDL 005)

Sagaing is het centrum van Boeddhisme in Myanmar. Er wonen meer dan 6000 monniken en nonnen in kloosters bij meer dan 500 stoepa's. Liggend op een heuvel aan de Ayeyarwaddy rivier is het een vredige plekje. Een meditatie leraar introduceert je de principes van Boeddhisme en meditatie. Nee, het is niet alleen voor Boeddhisten, het is een eye-opener voor iedereen om je te concentreren op ademhaling, aandacht focussen en ontstressen, met als resultaat: een rustig hoofd. 
En als het je niet bevalt na een half uur? Dan is Sagaing een lieflijke plek om rond te wandelen en het nonnenklooster te bezoeken. Voor de lunch ga je naar het eiland Ava en ‘s middags bezoek je per paardenkar de mooie houten klooster en de oude tempelruïnes. 
 

Excursie 13: Mediteren in Ava en Sagaing (MDL 005)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 104,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.Yangon

Excursie 14: Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)

Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)
Ontmoet de lokale bewoners van Yangon door bij ze in de trein, boot en trishaw te stappen. Knoop een praatje aan (met hulp van je gids) en kijk je ogen uit. Je bezoekt een paar bruisende lokale markten en werkplaatsen waar men versieringen voor pagodes maakt. Met de boot ga je naar de overkant van de rivier om het meer landelijke Yangon te ontdekken. Een enerverende halve dag waarbij je als het ware een kijkje achter de schermen krijgt.
 

Excursie 14: Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 15: Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)

Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)
Myanmar en boeddhisme gaan hand in hand, maar er zijn nog veel meer geloofsovertuigingen, tradities en gebruiken in Myanmar. Vandaag ga je op bezoek bij een beroemd meditatiecentrum om je te verdiepen in meditatie en met wat geluk wat rust en ruimte in je hoofd te creëren. Je krijgt een voetmassage op een heel bijzondere massageschool en daarna is het tijd voor een traditionele vegetarische lunch. In de middag ontdek je de geheimen van verschillende Myanmarese traditionele medicijnen en je sluit af met een bezoek aan een handlezer die iets over je toekomst kan verklappen . De auto staat de rest van de dag tot je beschikking. Vandaag is er een Engelssprekende gids mee.
 

Excursie 15: Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.Excursie 16: Ontmoet een local personality in Yangon

Aansluitend aan de excursie naar Shwedagon (1/2 dag) kun je een speciale inwoner van Myanmar met een bijzonder verhaal ontmoeten, een 'Yangon personality'. Dat kan een lid van de koninklijke familie zijn, een professor, een kunstenaar of iemand met een bijzonder verleden, ieder heeft een eigen verhaal te vertellen. Als je voorkeur hebt horen we het graag, anders word je verrast!

Excursie 16: Ontmoet een local personality in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 33,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.Excursie 17: Yangon Cultureel Erfgoed wandeling (YGN016)

Vandaag ga je terug in de tijd! Yangon heeft nog veel gebouwen overeind staan uit de koloniale tijd, uit eind 19e en begin 20e eeuw. Zowel religieuze bouwwerken als kantoren, winkels en woonhuizen. Al wandelend ga je door downtown Yangon, speurend naar de oude gebouwen waarover de gids je meer kan vertellen. Je maakt een paar stops onderweg en de wandeling sluit je af met lunch bij Linkage restaurant, hier worden jongeren die voorheen op straat leefden getraind in het horeca vak. Mooi initiatief!
 

Excursie 17: Yangon Cultureel Erfgoed wandeling (YGN016)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 58,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 43,- p.p.€ 43,- p.p.


Reacties van reizigers (1)

"Na vele reizen door Azië was Myanmar één van onze mooiste ervaringen"

Yangon - Mandalay - Hsipaw - Pyi Oo Lwin - Bagan - Pindaya - Loikaw - Inle lake - Ngapali

Jan Spaans - 04-03-2019
Bijzondere reis met veel persoonlijke ontmoetingen. Wij hebben een reis van 4 weken door Myanmar gemaakt. Het doel was om zo veel mogelijk van het echte Myanmar te zien en niet alleen de hoogtepunten. Na Yangon begon onze reis in Hsipaw waar je nog niet veel toeristen te...
Verder lezen
Rondreis Myanmar: Compleet Birma - Van de gebaande paden en strand
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie