Rondreis Myanmar: Het actieve noorden en hoogtepunten

Myanmar rondreis – actief Myanmar – Yangon – Hsipaw - Kyaukme - treinrit Gokteik viaduct - Pyin Oo Lwin - Mandalay - Salay - Bagan – Kalaw - Inle Meer

Deze actieve rondreis Myanmar brengt je naar alle hoogtepunten van dit fascinerende land. Daarnaast maak je een driedaagse trektocht naar het Inlemeer en wandel je door de weinig bezochte hooglanden rond Hsipaw. Ga van de gebaande paden en ontdek Myanmar!

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Spiritueel Shwedagon in Yangon
  • E-biken langs Bagan tempels
  • Varen naar hoogtepunten Mandalay
  • Wandelen door groene hooglanden bij Kalaw en Hsipaw
  • ​Spectaculaire treintocht over Gokteik viaduct
  • Boottocht op het Inle Meer
   
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 7: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 8: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 9: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 10: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 11: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 12: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 13: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 14: Bagan, vrije dag
Dag 15: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 16: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 17: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 18: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 19: Inle meer, vrij
Dag 20: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 21: Aankomst Nederland
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je Myanmar vakantie!

Begin van je Myanmar vakantie!
Vandaag begint je Myanmar vakantie al op de luchthaven. Paspoort met visum en pinpas bij je? Check! Verder is alles in Myanmar al voor je geregeld, wat een relaxed idee! Je kunt dus lekker achterover leunen en een film kijken in het vliegtuig. 
 

Dag 2: Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!

Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!
Bij aankomst in de hoofdstad van Myanmar wacht onze contactpersoon op je en brengt je naar je stadshotel. Kom je in de ochtend aan dan heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen. Aanraders zijn Kandawgyi Park met zijn prachtige groene open ruimte en de Kyaukhtatgyi Pagode waar een indrukwekkende 70-meter grote liggende Boeddha te zien is. Het oude, koloniale centrum is ook erg sfeervol. Doordat er jaren niets aan onderhoud gedaan is zijn er nog heel veel prachtige koloniale gevels te bewonderen, in verschillende stadia van verval. Slimme jonge ondernemers zijn in veel van deze panden hippe koffieshops of boetieks begonnen en sommige straten zijn echt trendy geworden. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om juist in zo’n traditioneel eethuisje, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, een noedelsoep te slurpen.

Dag 3: Do as the locals do bij de spirituele Shwedagon Pagode

Do as the locals do bij de spirituele Shwedagon Pagode
Vandaag ga je je onderdompelen in de sfeer en historie van de Shwedagon pagode en ontmoet je de mensen die rond de pagode wonen. Zo krijg je een inkijkje in de fascinerende lokale boeddhistische gebruiken die gemengd zijn met de oudere animistische geloofsovertuigingen. Je start aan de voet van de heuvel waar de Shwedagon pagode staat, het is hier een drukte van belang met allemaal straatstalletjes en kraampjes, een kleurrijk geheel. Net als de locals begin je de dag met een Birmees ontbijt, breng je een offer aan boeddha, koop je bloemen die passen bij jouw geboortedag en neem je een kijkje bij een toekomstvoorspeller. De hoogste tijd om rond de enorme goudkleurige Shwedagon pagode te wandelen, deze pagode heeft een rondgang van meer dan een kilometer waar je uren kunt rondkijken. Je gids brengt de pagoda met zijn verhalen tot leven. De ochtend wordt afgesloten met een lokale Myanmarese lunch. 
Tip: Op verzoek (bijboeken) kun je aansluitend een speciale inwoner van Myanmar met een bijzonder verhaal ontmoeten, een 'Yangon personality'. Dat kan een poppenspeler of een kunstenaar met een galerie zijn, of train mee met Lethwei beoefenaars, de eeuwenoude martial arts van Myanmar (een soort Thai boxen), ieder heeft een eigen verhaal te vertellen. 
De rest van de middag ben je vrij. Je zou in de namiddag zelf weer kunnen terugkeren naar de pagode om 'm ook nog in het licht van de ondergaande zon te zien. De ondergaande zon kleurt de enorme pagode eerst in alle kleuren rood en daarna wordt hij prachtig verlicht. Wil je direct een hele dag op pad om meer van Yangon te ontdekken? Dat kan! Je kan de excursie uitbreiden naar een volle dag met naast de Shwedagon een uitgebreide city tour
 

Dag 4: Reis naar Hsipaw, wandelen door Shan dorp

Reis naar Hsipaw, wandelen door Shan dorp
In Yangon word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Lashio. We boeken in principe de ochtendvlucht voor je, in geval van vertraging zal de gids morgen de wandeling met jullie doen. Vanaf Lashio is het nog 1,5 uur rijden door de prachtige groene bergachtige omgeving van Shan provincie naar Hsipaw.
In de namiddag ga je met een lokale gids zo'n 2.5 uur wandelen door de rijstvelden en kleine dorpjes. Het leven hier is nog weinig modern. In de dorpjes onderweg kun je een aantal kleinschalig home-industries bezoeken, die voornamelijk door de vrouwen worden gerund: bijvoorbeeld manden weven van bamboe of het rollen van cheroot sigaren. Elk dorp in de Shan provincie heeft een 'geestenhuis' aan het begin van het dorp - als je wilt weten waarom kan je gids je er alles over vertellen. Hsipaw is nog niet echt door het massatoerisme ontdekt, omdat het relatief afgelegen ligt. Maar omdat er wel al jaren backpackers komen is er een eenvoudig toeristisch aanbod en kun je er bijvoorbeeld prima eten. Geen zin om te wandelen? Neem een tuktuk naar de tempel op de heuvel net buiten de stad voor een mooie zonsondergang.
 

Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)

Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Om een uur of 8 word je opgehaald door je gids, in 20 minuten loop je naar de jetty voor een ontspannen boottocht over de Dothawaddy rivier. Je gaat aan wal bij een mooi dorpje, waar de laatste Shan prins in de zomer graag verbleef. Het houten zomerhuis doet inmiddels dienst als klooster, je mag hier binnenkijken en vanaf vergeelde zwart wit foto’s kijkt de familie je aan. De gids kan je meer vertellen over de bijzondere liefdesgeschiedenis tussen een Shan-prins en een gewoon Oostenrijks meisje. Je wandelt door het mooie dorpje, waar van alles groeit en bloeit, en een mini-treinstationnetje is. Hierna vaar je naar een mooie spot aan de rivier voor een lokale snack. Je vaart terug naar Hsipaw, en als je zin hebt, kun je op de terugweg nog een dorpje aandoen (overleg met je gids). Het is een half uur lopen (of 10 minuten met een tuktuk) naar het lokale restaurantje in een tuin. Hier krijg je een overheerlijke en uitgebreide lunch, als was je de laatste prins en prinses van Hsipaw! 
Als het open is, breng je een bezoek aan het Shan paleis van de laatste prins. Dit is meer een -ietwat vervallen- woonhuis, maar voor die tijd was het een paleis. Hier woont een familielid van de familie. Als zij thuis is, zal zij over de roerige familiegeschiedenis vertellen, anders zal de gids een en ander vertellen. Leestip: My life as a Shan princess van Inge Sargent. (Na afloop kun je dit boek kopen. Er wordt van bezoekers een donatie voor het onderhoud verwacht.
 

Dag 6: Avontuurlijke trekking in de bergen van Kyaukme en overnachten in lokaal huis

Avontuurlijke trekking in de bergen van Kyaukme en overnachten in lokaal huis
Vandaag belooft een dag vol ontmoetingen te worden! Je neemt de lokale bus om 07.30 uur. De busstop is tegenover het postkantoor (groot koloniaal houten gebouw). En lokaal betekent hier: authentiek lokaal, je zit midden tussen of op de rijst, groenten, pakjes en wat mensen maar vervoeren. De bus dient feitelijk als postdienst en maakt in elk dorp of op elke gewenste plek een stop. De eindhalte is de markt van Kyaukme (spreek uit: Tjaukme, anders weet geen local waar je het over hebt), ongeveer een kilometer gelegen van de doorgaande weg tussen Lashio en Mandalay. Blijf zitten tot het einde van de rit (ongeveer een uur rijden)! In Kyaukme staat iemand op je te wachten met een naambordje. Met de auto zet je je bagage af bij een lokaal guesthouse en je rijdt een uur de heuvels in. De rest van de dag ga je samen met je gids hiken in de bergen van Kyaukme. In deze heuvels wonen de Palaung. Je luncht in een van de dorpen waar nog weinig reizigers komen, je bent een beetje een bezienswaardigheid hier. Aan het eind van de dag kom je aan bij een lokaal huis nabij Kyaukme. De vrouw des huizes kookt een eenvoudige (vegetarische) maaltijd voor je. Je slaapt op een matrasje met deken op de grond, breng zelf een lakenzak en sporthanddoek mee). De wc is een hurk wc buiten en douchen doe je midden in het dorp (doe een sarong om) bij de waterplaats, waar iedereen zijn jerrycan vult. Onze oplossing was: gezicht, armen en benen wassen met het frisse bergwater en de rest zien we morgen wel weer. Enige avontuurlijke instelling en fitheid is voor deze homestay en trekking dus wel vereist
 

Dag 7: Met de trein over het Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

Met de trein over het Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin
Na het ontbijt (om 6 uur) wandel je van 7 tot 9 uur terug naar Kyaukme, waar de auto weer klaar staat om je het laatste uur omlaag te brengen. Bij het guesthouse pak je je spullen, ben je op tijd, dan kun je je nog snel opfrissen en wat eten kopen. De trein vertrekt om 11 uur, maar je moet eerder op het station zijn, omdat je je kaartje pas kunt kopen, als de trein het vorige station verlaten heeft (!). Neem zelf water, lunch, snacks, fruit en een kussentje (of trui/sjaal die je opvouwt) mee om op te zitten, want de banken zijn van hout. Vandaag is een lange, maar zeer bijzondere dag, zeker voor treinliefhebbers. De ongeveer 5 uur durende rit naar Pyin Oo Lwin In is werkelijk schitterend. Omdat je voornamelijk over hoogvlaktes rijdt is het uitzicht weids, met blauwe bergen aan de horizon. Dit is een zeer vruchtbaar gebied dus overal zal je mensen aan het werk zien op de velden. Op de vele stationnetjes waar de trein stopt, klimmen vrouwen aan boord die etenswaar aanbieden: gebraden kippetjes, noedels of minder gemakkelijk te definiëren producten. Na een paar uur (rond 13.30 uur) komt het hoogtepunt van de reis: het 102 meter hoge Gokteik viaduct, een stalen spoorbrug die in 1900 door de Engelsen is gebouwd en een diep ravijn overspant. De brug strekt zich meer dan 600 meter uit en de trein, die toch al niet heel hard rijdt, gaat hier stapvoets rijden. Hierdoor heb je meer dan genoeg tijd om in de duizelingwekkende diepte te kijken en foto’s te nemen. Aan het eind van de middag rijdt de trein Pyin Oo Lwin binnen, een gemoedelijk voormalig Brits ‘hillstation’. Rijdt de trein volgens schema dan zou het een uur of 4 ‘s middags moeten zijn, maar met zo'n historisch boemeltje kan dat ook een uur later worden. Op het station wordt je opgewacht (let op, er zijn 2 uitgangen!) en naar je comfortabele hotel even buiten Pyin Oo Lwin gebracht. 
Tip: wil je minder lang treinen, dan kunnen we je (tegen een kleine meerprijs) na het Gokteik viaduct rond 14 uur met de auto ophalen bij station Naung Cho (ook gespeld als: Nawnghkio) en je in 1,5 uur naar Pyin Oo Lwin brengen. Dit reist een stuk comfortabeler. Pyin Oo Lwin vinden we een aanrader, maar kom je echt in tijdnood, dan is het ook mogelijk om van Naung Cho in 3 a 4 uur naar Mandalay te rijden (prijs op aanvraag).. 

Dag 8: De botanische tuin van koloniaal stadje Pyin Oo Lwin

De botanische tuin van koloniaal stadje Pyin Oo Lwin
Een gids haalt je op bij je hotel voor een rit met de paardenkar naar de botanische tuin. De Botanische Tuin is een must voor iedereen die Pyin Oo Lwin bezoekt. Dit uitgestrekte park werd door de Britten aangelegd om tropische bomen en planten te bestuderen en wordt heden ten dage nog steeds hiervoor gebruikt. Je kunt er uren rondwandelen of thee drinken in het mooie paviljoen. Daarna bezoek je (met de auto en gids) nog een aantal interessante plekken in Pyin Oo Lwin: de markt, het 'forest museum' en de Anglicaanse kerk. De Britse tijden herleven wanneer je vandaag van je lunch geniet bij Club Terrace (inclusief). Daarna is het nog een kleine 2 uur rijden naar Mandalay, onderweg stop je bij een koffieplantage.
 

Dag 9: Schatten ontdekken in de oude koninklijke hoofdsteden rondom Mandalay

Schatten ontdekken in de oude koninklijke hoofdsteden rondom Mandalay
Als de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar bezit Mandalay de grootste verzameling culturele schatten van het land. De bezienswaardigheden rondom Mandalay liggen ver uit elkaar. De leukste manier om deze schatten te ontdekken is met een Engelssprekende gids in stijl per boot varend over de Iryawaddy rivier! Vandaag vaar je naar  Mingun, Ava en Amarapura (met de U Bein houten brug). In Mingun, ten noordwesten van Mandalay, staat een indrukwekkend grote, nooit afgemaakte pagode met scheuren in de muren en vlakbij een grote bronzen klok uit begin 19e eeuw. Je vaart langs Sagaing met zijn heuvels vol pagodas, waar je vanaf de boot een foto van kunt nemen. (Alle 4 oude steden op een goede manier op 1 dag bezoeken, wordt teveel.) Onderweg naar Ava, geniet je van een uitgebreide lunch aan boord. Ava is de oude hoofdstad van centraal Myanmar, hier ga je verder per paardenkar. Na 2 uur rondkijken op het eiland Ava met zijn oude kloosters en pagodas, pak je het pontje naar de oever, waar de auto klaarstaat. De lange voetgangersbrug ‘U Bein’ bij Amarapura is gebouwd met hout uit het voormalige koninklijke paleis in. Het bestaat uit 1,086 houten pilaren die zich meer dan een kilometer over het water uitstrekken. Aan het einde van de middag flaneren veel mensen en zelfs monniken over deze brug. Do as the locals do, en flaneer mee. De bootcruise is privé met Engelssprekende gids en duurt de hele dag. Je sluit af met bezoek aan de avondmarkt.
 

Dag 10: Via schildpadden en verloren tempels van Mandalay naar Salay

Via schildpadden en verloren tempels van Mandalay naar Salay
Je wordt opgehaald door een gids bij je hotel in Mandalay. De eerste stop onderweg is de Ta MokeShin Pin Shwe Gu Pagoda. Dit is een weinig bekende tempel die jarenlang verborgen is gebleven onder puin en grond. Doordat er geen schadelijke invloed van buitenaf was -bijvoorbeeld het weer- zijn de gedetailleerde versieringen heel goed bewaard gebleven. Zo moeten alle duizenden tempels in Bagan er ooit uit hebben gezien!  
Hierna rij je door naar Minzontaung Wildlife Sanctuary waar een (land)schildpaddenproject is. Deze Star Turtoise is een bedreigde soort. Nu er nog maar weinig over zijn, is men gestart met een project meer schildpadden in bescherming te laten voortplanten en ze daarna uit te zetten. Je hoort er meer over in het bezoekerscentrum. De lokale lunch is bij een restaurant vandaag. Daarna rij je in ongeveer 3 uur naar Salay, een weinig bezochte plek, met een fijn verblijf met een prachtige tuin om te relaxen.

Dag 11: Samen Myanmarees koken en wandeling door Salay

Om half 9 bezoek je de lokale markt met je lokale gids. Maak een praatje met de verkopers en ontdek wat er voor exotische producten te koop zijn. Hier koop je verse ingrediënten waarmee je straks gaat koken. Begeef je tussen de locals en drink de traditionele Myanmar thee in een lokaal theehuis. Hierna ga je bij je verblijf aan de slag tijdens een kookcursus. Samen maak je een soep, salade, een vlees- en een groente gerecht. In de mooie tuin aan de rivier geniet je van je lunch. In de middag slenter je met je gids in ongeveer 2 uur door Salay, met zijn fotogenieke, verbrokkelde koloniale gebouwen. Je bezoekt het oude klooster, tempel ruïnes en koloniale gebouwen. Er komen hier maar weinig toeristen, en de dorpelingen knikken je vriendelijk toe. Beroemd is het houten klooster met prachtige versieringen. Met een beetje geluk, laat de monnik die hier woont, je de oude boeddhistische boeken zien. Terug in je fijne accommodatie is het heerlijk zitten met een drankje: op je balkon, in de schaduw van de tuin, of aan de rivier met zijn voorbijtrekkende boten? Keuzes, keuzes, keuzes!
 

Dag 12: Bootexcursie naar dorpje op het platteland, reis door naar magisch Bagan

Bootexcursie naar dorpje op het platteland, reis door naar magisch Bagan
In een bootje vaar je in een half uur naar een dorpje aan de andere kant van de rivier. In dit dorp worden de groentes verbouwd die je in Salay kunt kopen, dus je bezoekt hier de verschillende plantages en tuinen.Maak een praatje met de locals. Ongetwijfeld word je uitgenodigd voor een kopje Myanmarese groene thee in een van de lokale huizen. Je vaart weer terug en luncht in de fijne tuin van je verblijf (eigen kosten). Rond 2 uur rij je met een prive auto in ongeveer 1,5 uur rechtstreeks naar Bagan. Langs de kant van de weg zie je de eerste tempels al liggen, de hele omgeving is ermee bezaaid, waanzinnig! Kom je vroeg genoeg aan, dan kun je via je hotel al een fiets of e-bike regelen om in de namiddag naar een van de tempels te rijden die je mag beklimmen (de receptionist van je hotel kan je vertellen welke dat is en heeft ook een plattegrond van Bagan). De eerste blik op de vlakte die bezaaid is met tempels bij zonsondergang is onvergetelijk!

Dag 13: E-biken en schommelen tussen de tempels van Bagan

E-biken en schommelen tussen de tempels van Bagan
Een bijzondere dag vandaag! De magische tempels van Bagan. Na het ontbijt word je opgehaald door een Engelssprekende gids. Op elektrische scooters (want het kan best warm zijn!) bezoek je prachtige tempels. Elektrische scooters zijn makkelijk te bedienen en zorgen ervoor dat jij kunt gaan, waar anderen niet gaan.. Je betaalt de entree ter plaatse (ofwel gisteren bij aankomst of deze ochtend tijdens excursie, prijs is $25 pp voor meerdere dagen). De gids heeft een afwisselende route voor vandaag. Je gids weet precies wanneer hij waar moet zijn, om de drukte te vermijden en je naar de mooiste plekjes te brengen. De mooiste tempels zijn niet alleen van buitenaf indrukwekkend, maar hebben vaak schitterende interieurs, met huizenhoge Boeddhabeelden en prachtige fresco’s. Misschien vonden wij het nog wel het allerleukste om tussen de magische tempels door over stille zandweggetjes te rijden. Overal waar we wilden konden we foto’s maken. 
Aan het eind van de ochtend wacht je een verrassing: speciaal voor jou is een grote schommel tussen de palmbomen gehangen met uitzicht op de tempels! Geniet van het uitzicht met een verse sap en lokale snack. De rest van de middag ben je vrij, de E-bike staat dan nog tot je beschikking, zodat je na een lunchpauze en een duik in het zwembad aan het einde van de dag, wanneer het koeler is, naar een van de vier sunset points kunt gaan. Je gids weet welk plekje het rustigste is. Het is prachtig om te zien hoe de tempels oranje kleuren in de ondergaande zon. 
Tip: Als je vandaag liever met een auto op stap gaat dan kan je tegen een meerprijs de excursie wijzigen
 

Dag 14: Zelf erop uit in Bagan

Zelf erop uit in Bagan
Je hebt een vrije dag om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken waar je gisteren niet aan toe kwam. Via het hotel kun je e-fietsen huren of e-bikes (eigenlijk elektrische scooters), die je overal kunnen brengen. Wil je de tempels vanuit de lucht zien? Bij Bagan kun je een ballonvaart maken over de uitgestrekte tempelvlaktes. Wil je eens wat anders dan zijn een E-bike tocht over het platteland, boottocht in de namiddag, een foto-safari per jeep naar de ‘dry zone’ of een picknick lunch bij de afgelegen Minnanthu tempel echte aanraders (zie: excursies). Tip: Heb je niet genoeg aan twee dagen, boek dan een extra dag Bagan (zie extensies).
 

Dag 15: Reis naar bergdorp Kalaw (openbare bus)

Op weg van Bagan naar Inle meer ligt Kalaw, een zogenaamd ‘hillstation’ uit de Brits koloniale tijd. Door de ligging op 1320 meter te midden van groene bergen heeft Kalaw een koel klimaat. Een uitstekende plek om wandelingen te maken, langs traditionele dorpjes en theeplantages! Kalaw is door de Engelsen in de 19e eeuw als z.g. ‘hillstation’ gesticht. Zij waren altijd op zoek naar plekken waar ze aan de hitte konden ontsnappen en hier, in de koele groene bergen, bouwden ze een stadje dat zo veel mogelijk aan thuis deed herinneren. Vandaag de dag is er niet zo heel veel meer over van dat koloniale erfgoed, maar Kalaw is een aangename plaats met een levendige markt. Je reist vandaag vanuit Bagan naar Kalaw (per bus 6 uur)
 

Dag 16: Bezoek het olifantenproject bij Kalaw

Bezoek het olifantenproject bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in een uur naar het olifantenproject - Green Hill Valley Elephant conservation - middenin het bos. Een lokale gids van het olifantenkamp wacht je op en samen maak je een wandeling heuvelafwaarts door bos en langs plantages.(Geen zin om te wandelen, een blessure of wil je meer tijd met de olifanten, dan kan de wandeling ook worden overgeslagen, geef dit van te voren door.) Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de eerste olifant al aankomen. Deze olifanten komen uit de houtindustrie en zijn hier met pensioen en hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Gelukkig mogen er geen nieuwe olifanten uit het bos worden gehaald, maar ondertussen zijn er een paar duizend olifanten, die verzorging nodig hebben. Ecotoerisme is hiervoor een goede oplossing, en dit is op dit moment het enige verantwoorde olifantenkamp in Myanmar. Het is zeker niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Het kamp is opgezet door een gepensioneerde dierenarts en zijn familie. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Help bij het wassen van ‘jouw’ olifant. (Neem badkleding en droog t-shirt mee. Je krijgt een vissersbroek en slippers om aan te trekken en een handdoek.) De dierenarts legt uit waar hij dagelijks op let, en wat zijn de spuiten en pillen voor de olifanten groot! Hierna mag je helpen met het voeren van de olifanten. Geweldige ervaring! Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Geniet van een smakelijke lokale lunch in het sfeervolle restaurant. Hierna kun je zien hoe je van olifantenpoep papier maakt, een olifantskelet bekijken en bijzondere biologische feiten over olifanten leren. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Totaal wandel je circa 1 á 2 uur over het gemakkelijke terrein. Meenemen: Insectenspray, , pet en zonnebrand, badkleding. Inclusief: Transport van/naar Kalaw, activiteiten ter plaatse, lunch, drinkwater (je krijgt een fles die je bij kunt vullen), koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch
 

Dag 17: Trekking, tribes en treinen door het glooiende landschap van Kalaw

Trekking, tribes en treinen door het glooiende landschap van Kalaw
Samen met je gids maak je een trekking van ongeveer 3 uur in de heuvelachtige omgeving van Kalaw. Er zijn verschillende interessante routes langs leuke dorpen te volgen. Hierdoor is elke trekking uniek. Wij maakten een praatje met een Pa-O vrouw die een omelet voor het ontbijt aan het bakken was, en terstond werden we gevraagd of we soms mee wilden eten. Het laat weer eens zien hoe gastvrij de lokale bevolking is! Vertrek op tijd, zodat je tijd hebt om te lunchen.  
Je reist een kort stukje met de lokale trein (ongeveer een half uur); het ideale vervoersmiddel om van het landschap te genieten én de lokale bevolking te ontmoeten. We zorgen voor treinkaartjes en je wordt naar het treinstation gebracht. Bij het volgende station staat een auto met chauffeur (en je bagage) op je te wachten voor de transfer naar Nyaung Shwe waar je eind van de middag aankomt. Hoewel dit plaatsje niet aan het meer ligt (het is ermee verbonden via een kanaal) is dit dé toeristische pleisterplaats geworden van het Inle meer. Slenter door Nyaung Shwe en bestel een biertje of een sapje. Onze tip: proef home-made ijs in alle smaken bij Dream Flavour! Ook de Thaise curries zijn heerlijk, want de eigenaresse werkte jarenlang in Thailand in een bakkerij. 

Dag 18: Varen over het Inle Meer, lokale maaltijd en kano

Varen over het Inle Meer, lokale maaltijd en kano
In Nyaung Shwe stap je in een boot en vaar je door het kanaal het Inle meer op. Waar iedereen dezelfde route volgt, neemt jouw gids je juist mee naar rustige plekjes op het meer. Omzoomd door groene bergen en spiegelglad is het bijna te mooi om waar te zijn. Je brengt de hele dag op het meer door (denk aan zonnebrand en zonnepet). Je bezoekt een aantal bezienswaardigheden die aan het meer liggen, zoals de Phaung Daw Oo Pagode en een kleurrijke markt. Maar wat deze boottrip echt bijzonder maakt is dat je een intiem inkijkje in het dagelijks leven van de Inn Thar stam krijgt. Deze mensen leven letterlijk op het water in dorpen op palen. Hun unieke ‘drijvende tuinen’ zijn een lust voor het oog. Daarnaast verdienen ze de kost als vissers en je zult heel veel boten zien met bijzonder fuiken. De zogenaamde beenroeiers van het Inle meer, vissers die met één been roeien zodat ze hun armen vrij hebben om hun netten te bedienen, zul je zeker zien. Uiteraard willen deze arme vissers ook ietsje beter worden van de toeristen die in hun gebied varen. Een kleine fooi ca €1,- voor het poseren met hun net is dan ook gebruikelijk. Als je ziet hoe fantastisch ze voor je balanceren, is dit fascinerend schouwspel zeker de moeite waard. Je geniet van een Shan lunch in een ‘huiskamer restaurantje’. Om even naar de buren te gaan, peddelt men hier in een kleinere kano tussen de huizen. Jij mag dit ook even ervaren! 
Neem vandaag zeker ook even een kijkje bij een sigarenwerkplaats, razendsnel draaien de vrouwen hier met de hand sigaren in elkaar. Je kunt hier zelf ook een sigaartje met een speciaal smaakje opsteken. Ook de zijdeweverij is een bezoekje waard, dit is de enige plaats ter wereld waar van lotusbloemen een plantaardige zijde wordt geweven. Aangezien de lotusbloem voor boeddhisten een heilige bloem is (er groeit iets prachtigs uit modder), is dit extra bijzonder. Ook voor veganisten is dit een favoriet. Heb je nog tijd over, dan kun je nabij de Phaung Daw Oo pagode ook nog een zilverwerkplaats bezoeken. 

Tip: Het is ook mogelijk om ‘s ochtends een kookworkshop over de heerlijke Shan gerechten bij een van de lokale vrouwen thuis op het Inle meer te volgen en opeten als lunch. Zo kun je die fantastische gerechten thuis ook maken! Je houdt nog steeds voldoende tijd over om het meer te bezoeken.

Dag 19: Vrije dag om de omgeving van het Inle meer te ontdekken

Vrije dag om de omgeving van het Inle meer te ontdekken
Een vrije dag rond het Inle meer. Het Inle meer en omgeving bieden genoeg bezienswaardigheden. Zoek je iets actiefs: boek dan de ‘Fiets-, boot- en kayaktour’. Of dompel je onder in het leven van de Pa O tijdens een hike (zie: Excursies). Er is hier zoveel te doen dat we ons kunnen voorstellen dat je hier een dag langer wilt blijven. Boek in dat geval nog een extra dag aan het Inle meer bij (zie: Extensies)
 

Dag 20: Terug naar Yangon, vlucht terug

Terug naar Yangon, vlucht terug
Je wordt naar de luchthaven van Heho gebracht voor de terugvlucht naar Yangon. Als het toelaat vlieg je dezelfde dag door huiswaarts, maar je kunt natuurlijk ook afsluiten met een nacht Yangon voordat je naar huis vliegt. Een andere optie is vandaag door te reizen naar het strand van Ngapali (beste tijd tussen oktober en april).

Dag 21: Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland
Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.
 

Vervoer Myanmar

 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Myanmar: Het actieve noorden en hoogtepunten
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • Alle overnachtingen met ontbijt (17 hotel overnachtingen, 1 homestay)
 • Alle transfers van en naar luchthaven of busstation
 • 1/2 dagtour met Engelssprekende gids in Yangon
 • ​Auto met chauffeur voor dagtocht sightseeing Mandalay - Hsipaw
 • Wandelgids in Hsipaw 
 • Boottocht bij Hsipaw
 • Gereserveerde plek in trein van Kyaukme naar Pyin Oo Lwin
 • Auto voor rechtstreekse transfer van Pyin Oo Lwin naar Mandalay
 • Cruise met gids bij Mandalay
 • Privé excursie Mandalay naar Salay
 • Salay kookworkshop en wandeling
 • Privé excursie Salay naar Bagan met boot en auto
 • 1/2 dagexcursie met E-bike en Engelssprekende gids in Bagan
 • Publieke bus van Bagan naar Kalaw
 • Auto met chauffeur van Kalaw naar Inle meer
 • Excursie olifantenopvang Kalaw
 • Boottocht inclusief gids op Inle meer (incl entree)
 

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Entree Bagan
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien
 

Opmerkingen:
Binnenlandse vluchten:
 • Yangon - Mandalay: € 137 per persoon
 • Heho (Inle Meer) - Yangon: € 129 per persoon
   

Extensie 1: Extra dag in Hsipaw: wandelen naar Palaung dorpen
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.€ 71,- p.p.€ 77,- p.p.€ 65,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting, inclusief ontbijt
 • excursie met gids en transfer per tuktuk
 • lokale lunch

Exclusief:
 • Overige maaltijden, entreegelden en donaties
 • Vervoer ter plaatse

Extensie 2: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting, inclusief ontbijt

Exclusief:
 • Overige maaltijden, entrees en donaties
 • Vervoer ter plaatse

Extensie 3: Extra dag in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf april 2019€ 72,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting, inclusief ontbijt

Exclusief:
 • Lokaal vervoer op deze dag
 • Overige maaltijden, entreegelden of donaties

Extensie 4: Extra dag in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 34,- p.p.€ 32,- p.p.€ 34,- p.p.€ 33,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting, inclusief ontbijt

Exclusief:
 • Vervoer tijdens deze dag
 • Overige maaltijden, entreegelden of donaties

Extensie 5: Go Local: Hpa An en de Gouden Rots
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 671,- p.p.€ 573,- p.p.€ 573,- p.p.€ 486,- p.p.€ 486,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • Auto met chauffeur
 • Lokale Engelssprekende gidsen op dag 1, 2, 3 en 5
 • 4x uitgebreide lokale lunch
 • Stadstour dag 1
 • Boottocht dag 2
 • Fietstocht dag 5
 • Vervoer van en naar de luchthaven of busstation op dag 5

Exclusief:
 • Truck (€1,50) en entree Golden Rock regel en betaal je ter plaatse zelf
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien

Extensie 6: Eindeloze gouden stranden in Ngapali
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen (okt en mei)op aanvraag€ 166,- p.p.€ 153,- p.p.€ 166,- p.p.€ 159,- p.p.€ 166,- p.p.
Hoogseizoen (nov - 22 dec en 4 jan t/m april)op aanvraag€ 206,- p.p.€ 179,- p.p.€ 206,- p.p.€ 189,- p.p.€ 206,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer per bus van en naar de luchthaven 

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
Inclusief: boottocht, transfer

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
1/2 dag excursie met Engelssprekende gids, E-bike en lunch. 
Exclusief Bagan entree (fee zone).

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief auto en gids (hele dag beschikbaar)
Je kunt deze excursie goed combineren met de 'giant swing', een schommel tussen de bomen bij één van de tempels of een picknick tussen de tempels. De meerprijs voor de combinatie met een van deze excursies is +22 euro pp.

Excursie 5: Dit is Bagan! Volledige dag (BGN-001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 94,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.
Meerprijs (ipv Ebike temple swing)op aanvraag€ 45,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.
Inclusief entree, lunch, paardenkar, frisdrank 
 

Excursie 6: Pa O voor een dag bij het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 82,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende wandelgids, lunch, boot en lokaal transport

Excursie 7: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
 Inclusief: transfer naar haven, lokale lunch, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 8: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
 • Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch, Join in (maximaal 12) internationale deelnemers. 

Excursie 9: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 99,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 79,- p.p.€ 79,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 17,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
Inclusief boot, gids, ingredienten en souvenir
 

Excursie 10: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Inclusief: fietsen, entree, picknick lunch, Engelssprekende gids en transfers

Excursie 11: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.
Inclusief: fietsen, entree, picknick lunch, Engelssprekende gids en transfers
 

Excursie 12: Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids en privé auto

Excursie 13: Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.

Excursie 14: Mediteren in Ava en Sagaing (MDL 005)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 104,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.
Inclusief lunch

Excursie 15: Schilderachtige route met de bus en boot naar Bagan (MDL 015)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 108,- p.p.€ 88,- p.p.€ 88,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.
Inclusief openbare bus, tuk tuk in Pakkoku and prive boot met lunch
 

Excursie 16: Schilderachtige route met verborgen tempels, schildpadden en boottocht (Privé vervoer MDL019)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 141,- p.p.€ 107,- p.p.€ 107,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.
Inclusief privé vervoer, boot en lunch

Excursie 17: Tempels en schildpadden van Mandalay naar Bagan (Privé auto MDL020)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 77,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief privé auto met chauffeur en lokale lunch

Excursie 18: Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief: eten en alle transfers per openbaar vervoer
 

Excursie 19: Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
Inclusief: lunch, voetmassage en waarzegger, auto en gids
 

Excursie 20: Ontmoet een local personality in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 33,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
Alleen mogelijk in combinatie met een dagexcursie Yangon.

Excursie 21: Yangon Cultureel Erfgoed wandeling (YGN016)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 58,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 43,- p.p.€ 43,- p.p.
Inclusief transfers, lunch bij Linkage, water
Exclusief: andere dranken en fooi
Extensies

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer


Het Inle Meer zal voor waarschijnlijk een hoogtepunt zijn van je verblijf. Niet alleen is het klimaat er heerlijk, er is ook ontzettend veel te zien. Blijf gerust een extra dag.

Dag 20: Extra dag Inle Meer

Extra dag Inle Meer
Een extra dag bij het Inle Meer om er op uit te trekken of juist te relaxen in het gezellige stadje. Huur een fiets en rijd rond het meer of ga nog eens het meer op met een boot. Je kunt lekker actief een mountainbike tour in de bergen maken, of een halve dag wandeling. De pagodes van Indein staan ook op veel wensenlijstjes. Zie: excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Inle meer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 7: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 8: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 9: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 10: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 11: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 12: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 13: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 14: Bagan, vrije dag
Dag 15: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 16: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 17: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 18: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 19: Inle meer, vrij
Dag 20: Inle, vrij
Dag 21: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in BaganEen extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 15: Extra dag in Bagan

Extra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 7: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 8: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 9: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 10: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 11: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 12: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 13: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 14: Bagan, vrije dag
Dag 15: Bagan, vrij
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 18: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 19: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland

Extensie 2: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 3: Extra dag in Hsipaw: wandelen naar Palaung dorpen


Hou je van wandelen? Boek dan deze extra dag bij Hsipaw om de Palaung te bezoeken tijdens een intensieve wandeltocht. 

Dag 6: Trekking naar Palaung dorpen

Trekking naar Palaung dorpen
De Palaung zijn zeker een van de meest kleurrijke stammen van de Shan staat. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit thee. Ook verbouwen ze veel groentes, die ze op de lokale markten verhandelen. Tijdens deze volle dag wandelen in de bergen wandel je door plantages en bezoek je 2 a 3 dorpen. Met name de oudere vrouwen dragen nog dagelijks hun traditionele kostuum. In een van de dorpen eet je een eenvoudige lokale lunch. De excursie duurt de hele dag, het daadwerkelijk wandelen is ongeveer 5 uur, soms heuvelop, soms heuvelaf. Je gaat naar het startpunt met een lokale tuktuk.   
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hsipaw: wandelen naar Palaung dorpen:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw, trekking local villages, local lunch, transfer per tuktuk
Dag 7: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 8: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 9: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 10: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 11: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 12: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 13: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 14: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 15: Bagan, vrije dag
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 18: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 19: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland

Extensie 3: Extra dag in Hsipaw: wandelen naar Palaung dorpen
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.€ 71,- p.p.€ 77,- p.p.€ 65,- p.p.€ 68,- p.p.


Extensie 4: Extra dag in Kalaw


Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 17: Extra dag om van de groene omgeving te genieten

Extra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 7: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 8: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 9: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 10: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 11: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 12: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 13: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 14: Bagan, vrije dag
Dag 15: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 16: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 17: Kalaw, vrij
Dag 18: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 19: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland

Extensie 4: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 5: Extra dag in Mandalay


Er is zoveel te doen en te zien in en rond Mandalay dat je tijd te kort zult komen. Met deze extra vrije dag creëer je de ruimte om een extra excursie te doen of op eigen gelegenheid rond te kijken.

Dag 10: Extra vrije dag in Mandalay

Extra vrije dag in Mandalay
Een extra vrije dag om door te brengen in Mandalay of om een extra excursie te doen. Wat wordt het: een ochtend fietsen door de landelijke omgeving? Of kies voor nog een foodtour: deze Go Local tour leidt je enthousiaste ‘voedselgids’ langs een aantal gerenommeerde teashops, stuk voor stuk beroemd vanwege een ander gerecht dat ze aanbieden. Je wordt rondgereden met een riksja, een traditionele fietstaxi, zodat je op je gemak kunt rondkijken en foto’s nemen.  

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Mandalay:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 7: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 8: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 9: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 10: Mandalay, vrij
Dag 11: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 12: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 13: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 14: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 15: Bagan, vrije dag
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 18: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 19: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland

Extensie 5: Extra dag in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf april 2019€ 72,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 6: Extra dag in Yangon


Yangon heeft veel te bieden: een interessant en levendig koloniaal centrum en vele bezienswaardigheden. Daarnaast is het fijn om een extra dagje bij te komen van de vlucht als je hier aankomt. Ook kun je deze dag gebruiken om te gaan fietsen door de landelijke omgeving.

Dag 4: Extra vrije dag Yangon

Extra vrije dag Yangon
Gebruik deze dag in Yangon om er op eigen gelegenheid op uit te trekken of gewoon ontspannen rond te wandelen. Als je er op de dag van aankomst geen tijd voor gehad hebt kun je vandaag de veerpont nemen en een kijkje op de andere oever nemen. Of boek een leuke fietsexcursie over eilandjes aan de andere kant van de rivier. Wil je Yangon écht ontdekken en ervaren als ware je inwoner, ga dan mee naar de verborgen wijken van Yangon. Ook interessant is de excursie waarbij je meer leert over meditatie en traditionele lokale medicijnen.  
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Yangon:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon, vrij
Dag 5: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 6: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 7: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 8: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 9: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 10: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 11: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 12: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 13: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 14: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 15: Bagan, vrije dag
Dag 16: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 17: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 18: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 19: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 20: Inle meer, vrij
Dag 21: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 22: Aankomst Nederland

Extensie 6: Extra dag in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 34,- p.p.€ 32,- p.p.€ 34,- p.p.€ 33,- p.p.€ 34,- p.p.


Extensie 7: Go Local: Hpa An en de Gouden Rots


Van de gebaande paden in de omgeving van Hpa An, met heilige grotten en lokale pelgrims, slaperige stadjes en kleine dorpjes, fietstochten en boottochten. Meng je tussen de lokale pelgrims voor een bezoek aan de Gouden Rots. 

Dag 4: Het verhaal van een moordende prins en een vluchtende koningin in Mawlamyine

Vroeg op, om de file in de hoofdstad te vermijden. Om 6 uur vertrek je met een privé-auto met chauffeur, vraag je hotel om een ontbijtbox. Na een uur ben je de stad uit, en kun je het Britse Gemenebest oorlogsbegraafplaats bezoeken. Altijd zeer indrukwekkend, zoveel graven van jonge mannen van allerlei nationaliteiten. Vlakbij is een prima Teashop voor een snack, koffie en wc. Hierna is het 5 uur rijden zonder bezienswaardigheden naar Mawlamyine, waar je je lokale gids ontmoet. De uitgebreide lunch met lokale specialiteiten gebruik je bij een lokale familie thuis. Gezellig en zo krijg je gelijk een kijkje in het dagelijks leven van mensen. 
Na de lunch ga je Mawlamyine bekijken. De laatste koning van Myanmar kwam eind 19de eeuw aan de macht door vele andere mogelijke troonopvolgers te vermoorden. Koningin Seindon wist Mandalay te ontvluchten en werd boeddhistisch non in Mawlamyine. 
Zij liet het Sendon Mibaya klooster bouwen met veel mooi houtsnijwerk. Schokkend: er worden soms antieke beelden uit het tegenwoordig armlastige klooster gestolen. Een tempel met de nieuwigheid van een enorme boeddha van gevlochten bamboe is tegenwoordig populairder. Mawlamyine was het administratieve centrum van de Britten en er zijn dan ook nog koloniale gebouwen, zoals kerken, te vinden in de stad. Schrijvers als Orwell en Kipling woonden hier. Aan de boulevard kun je duiven voeren die werkelijk met tientallen op je afduiken. Je comfortabele hotelletje heeft een verrassing in petto: een sfeervol restaurant in de tuin. Trakteer jezelf!

Dag 5: Ontspannen boottocht over de Thanlwin Rivier naar Hpa An

Ontspannen boottocht over de Thanlwin Rivier naar Hpa An
Een fijn, relaxed dagje! Om 9 uur vertrek je met een privé motorboot voor een cruise (van 4 a 5 uur) over de 2815 kilometer lange Thanlwin (Salween) Rivier, die in in de hooglanden van Tibet ontspruit en in de Mon staat van Myanmar eindigt. Na een uur stop je bij het dorp U Na Auk, waar je per tuktuk op verkenning gaat. U Na Auk was een Mon handelaar in de Britse periode, die de Britten vaak te slim af was en met zijn opbrengsten zijn medeburgers hielp. Hij staat in alle schoolboeken in Myanmar. Je bezoekt een aantal bijzondere tempels, allemaal in een andere stijl, die door U Na Auk gedoneerd zijn. Je vaart verder met prachtig uitzicht op rijstvelden en het Zwakabin kalksteen gebergte aan de horizon. Uit een picknickmand tovert de gids een heerlijke home cooked lunch te voorschijn. Na ongeveer 2 uur varen met lunch, stap je uit bij Pa Lin, een dorpje op een eilandje. De bewoners hebben verschillende etniciteiten en staan open voor een praatje, bijvoorbeeld over wat ze verbouwen. Na een uur varen kom je aan in Hpa An, en check je in bij je hotel. Eind van de middag word je opgehaald door je gids en een auto, om naar de vleermuizengrot te gaan. Tegen schemering vliegen de vleermuizen met honderden, zo niet duizenden, tegelijk uit. Terug in Hpa An is het ook leuk om even over de nachtmarkt met eetstalletjes te lopen. 
Tip: Mocht de waterstand toevallig goed zijn om de Water Cave te bezoeken, dan is dit een leuk bezoek. Overleg ter plaatse met je gids.

Dag 6: Tussen de lokale pelgrims naar de Golden Rock

Met auto en chauffeur richting Golden Rock. Je hebt geen gids nodig. Onderweg stop je bij Kawgun grot, waar op de wanden honderden 7de eeuwse boeddha afbeeldingen van klei zitten uit de periode van het Mon koninkrijk. Na 2,5 uur rijden zet de chauffeur je af, het is prettig lunchen in het hotel. Ga uiterlijk om 14 uur naar Golden Rock. Je loopt in 10 minuten naar het truck station. Het wijst zichzelf. Ga hier in een zo vol mogelijke truck zitten, want deze vertrekt pas als hij vol is. Er passen 42 mensen in, je betaalt 2.000 kyat (€1,50). En dan slingert de truck de berg op. Vasthouden maar! Halverwege is een optionele kabelbaan (enkeltje Ky. 7.000, retour Ky. 10.000 - de weg naar boven is makkelijker en zonder wachten, terugreis ingewikkelder), waarmee je in 7 minuten heel relaxed het laatste stuk omhoog gaat. Aan de top zijn stalletjes en hele families zitten op picknickkleden wat te eten. De balancerende gouden rots is een heel bijzonder gezicht. Een haar van een monnik houdt de rots in balans... Geniet van de pelgrims en het uitzicht. Veel lokale mensen blijven aan de top in de openlucht slapen. Mis niet de laatste trucks omlaag.

Dag 7: Kajakken, Kayin dorp en een grot

Kajakken, Kayin dorp en een grot
Tijd om meer van de omgeving van Hpa An te zien. Je stapt in een kajak om ongeveer een half uur een riviertje af te peddelen. Tip: het is best slim om een bootman mee te nemen, onderweg kom je obstakels tegen en zij springen in het water om heel behendig de kajaks erover heen te trekken. Vanaf dit punt wandel je verder, door rijstvelden, rubberbos, enkele huizen en een gewoon bos, totdat je bij een Kayin dorp komt. De inwoners hebben een bijzonder geloof, wat maar in enkele dorpen voorkomt. De mannen hebben lang haar in een knotje, vrouwen dragen handgeweven jurken, men mediteert en eet vegetarisch. Het ziet er vreedzaam uit. Soms zie je vrouwen achter hun weefgetouw. In dit dorp wacht de chauffeur je op en je rijdt naar een huis met een mooie tuin voor een lokale lunch. De Saddar Grot die je ‘s middags bezoekt vertelt de in Myanmar beroemde legende over een olifanten echtpaar. Hierdoor komen er veel lokale toeristen, internationale toeristen zie je hier nauwelijks. Het is een enorme grot met hoge zalen met versteende vormen waar gebeurtenissen van het verhaal in worden gezien. Een beetje een vlekkentest, maar wel leuk! Aan het einde van de grot kun je een verse kokosnoot drinken en met een bootje terug varen richting het begin van de grot. 
 

Dag 8: Fietsend het dorpsleven ontdekken - rondom de oude Dhammazedi Road

Fietsen doe je het beste in de koelere morgen. Om 7 uur vertrek je per auto met chauffeur, rond 10 uur stap je samen met je gids bij Bago op de mountainbikes. De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur, afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je stopt. De weg is vlak, deels onverhard. Je komt door dorpjes, waar je een kijkje kunt nemen in het dagelijks werk van mensen, zoals seizoensfruitteelt en weven. Maak gerust een praatje, je gids vertaalt. Je bezoekt een mooi klooster. Je gastgezin wacht je op, om je naar het dorp te begeleiden. Afhankelijk van het seizoen en de wegconditie gaat dit per boot, achterop de brommer, fiets of te voet (45 minuten). Htee Tan is een typisch dorp met een dorpsvijver waar iedereen zijn water uit haalt, een dorpsschool, een klooster, en zonder electriciteit of stromend water. Met je bezoek support je het dorp, waar door onze partner een watervoorziening is gemaakt, zodat men ook in het droge seizoen water heeft. Je eet bij de familie thuis, daarna maak je een wandelingetje door het dorp. Hierna rijdt je in 2 a 3 uur naar Yangon.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Go Local: Hpa An en de Gouden Rots:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Mawlamyine, local lunch, city tour with local guide
Dag 5: Mawlamyine - Hpa An, boat cruise Thanlwin River, picknick lunch, bat cave
Dag 6: Hpa An - Golden Rock, transfer (geen gids)
Dag 7: Hpa An, Kayaking and hiking Kayin village, local lunch
Dag 8: Golden Rock - Bago - Yangon, bike trip, local lunch family home
Dag 9: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 10: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 11: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 12: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 13: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 14: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 15: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 16: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 17: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 18: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 19: Bagan, vrije dag
Dag 20: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 21: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 22: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 23: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 24: Inle meer, vrij
Dag 25: Vertrek Inle, transfer luchthaven Heho, vlucht Yangon (vlucht exclusief, op aanvraag)
Dag 26: Aankomst Nederland

Extensie 7: Go Local: Hpa An en de Gouden Rots
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 671,- p.p.€ 573,- p.p.€ 573,- p.p.€ 486,- p.p.€ 486,- p.p.


Extensie 8: Eindeloze gouden stranden in Ngapali


Ngapali, gelegen aan Golf van Bengalen, is dé ideale afsluiting van je Myanmar reis. Kilometerslange witgouden stranden nodigen je uit tot heerlijk ontspannen en uitrusten. Hoewel de toeristische faciliteiten er goed ontwikkeld zijn, is het er nog heerlijk rustig en kun je je hart ophalen aan een smakelijk aanbod aan eettentjes. Puur genieten! Sluit je Myanmar rondreis af met een strandvakantie!

Dag 20: Vlucht naar Thandwe en verder naar Ngapali

Vanaf verschillende plaatsen in Myanmar kun je een vlucht naar Thandwe nemen (vlucht is niet inclusief, op aanvraag). Op de luchthaven van Thandwe word je opgewacht en in 10 minuten naar je hotel in Ngapali gebracht. Werp een blik op het strand en je weet: de komende dagen staan in het teken van het ultieme ontspannen. Het is een sfeervol kleinschalig hotel, met een heel persoonlijke sfeer, heerlijk eten en een spa in de tuin. Grote plus is het gezellige restaurant met groot terras met rode parasollen met uitzicht op zee. Je voelt je hier al snel thuis. De opbrengst vloeit ook nog eens terug naar de lokale gemeenschap en de Engelse school die vlakbij het hotel is. Dat is nog eens Genieten met een Goed gevoel!
Tip: Als je wilt - kun je in een nog luxer resort verblijven, vraag om de upgrade prijs bij je reisaanvraag.
NB: Van begin juni tot eind september is het hier moessontijd. De zee is dan ruw en er kunnen flinke buien vallen. Hotels sluiten soms. 
 

Dag 21: Genieten in Ngapali

Het bijna vijf kilometer lange strand leent zich uitstekend voor lange strandwandelingen. Je zult merken dat het massatoerisme nog niet echt doorgedrongen is. Op het strand hebben enkele lokale mensen een tafeltje met handgemaakte souvenirs klaar gezet, maar niemand is opdringerig, heel prettig. Kies voor de lunch uit een van de vele kleine restaurantjes aan het strand, of de straat achter het strand. De vis is hier vers en goedkoop. En wat dacht je van een massage in de middag? Ga voor een romantische zonsondergang naar Pleasant View Island, waar je onder genot van een cocktail de zon in de Golf van Bengalen ziet ondergaan. Je kunt ter plaatse op het strand eventueel boot- en snorkelexcursies boeken. 

Dag 22: Relaxdag aan het strand

Een Italiaanse matroos met heimwee gaf Ngapali haar naam. De omgeving deed hem aan Napels denken. Napoli werd Ngapali, wat de locals uitspreken als Napali. Nog een heerlijke dag om te genieten van zon, zee en strand. Wil je hier graag langer blijven? Dat kan natuurlijk, boek dan een verlengingsnacht (zie: extensies).

Dag 23: Afscheid van Ngapali

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon. Vanaf hier kun je doorreizen. Mogelijk is dit het einde van je Myanmar rondreis! Dan stap je vanavond op het vliegtuig terug naar Nederland.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Eindeloze gouden stranden in Ngapali:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch)
Dag 4: Yangon - Lashio - Hsipaw, transfer, binnenlandse vlucht (niet inbegrepen), privé auto en wandeling met gids
Dag 5: Hsipaw, excursie per boot (incl guide, local lunch)
Dag 6: Hsipaw - Kyaukme, privé excursie trekking (met lunch en diner)
Dag 7: Kyaukme - Gokteik - Pyin Oo Lwin, transfer, trein en transfer
Dag 8: Pyin Oo Lwin – Mandalay, botanische tuin, citytour, inl lunch, transfer
Dag 9: Mandalay, bootcruise Mingun, Ava, Amarapura incl gids, lunch
Dag 10: Mandalay - Salay, Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Pagoda, Star Turtoise Sanctuary (incl vervoer, gids en lunch)
Dag 11: Salay, Cooking Class & Salay Walking Tour (incl lunch, water en thee en lokale gids)
Dag 12: Salay - Bagan, bootexcursie Padaytharkyan village, transfer by car to Bagan
Dag 13: Bagan, E-bike & temple swing excursie plus sunset incl guide (excl lunch & entree)
Dag 14: Bagan, vrije dag
Dag 15: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 16: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 17: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), Trekking, Tribes en Trein (short version), transfer auto (incl transfers & lunch)
Dag 18: Inle meer, boottocht Inle, local lunch family home, local paddle boat
Dag 19: Inle meer, vrij
Dag 20: Inle - Heho - Thandwe -Ngapali, transfer luchthaven (excl binnenlandse vlucht) en transfer airport (join in bus)
Dag 21: Ngapali, vrij
Dag 22: Ngapali, vrij
Dag 23: Ngapali - Yangon, transfer airport (binnenlandse vlucht excl)
Dag 24: Aankomst Nederland

Extensie 8: Eindeloze gouden stranden in Ngapali
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen (okt en mei)op aanvraag€ 166,- p.p.€ 153,- p.p.€ 166,- p.p.€ 159,- p.p.€ 166,- p.p.
Hoogseizoen (nov - 22 dec en 4 jan t/m april)op aanvraag€ 206,- p.p.€ 179,- p.p.€ 206,- p.p.€ 189,- p.p.€ 206,- p.p.
Excursies

Bagan

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan

Ballonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.€ 287,- p.p.Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)

Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, cocktail, snacks en transfer.
 

Excursie 2: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan (BGN007)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)

In Bagan draait alles om tempels, maar als je een dag iets anders wilt, is dit een echte aanrader! Je springt weer op je vers opgeladen e-bike (makkelijk te bedienen elektrische scooter) en gaat samen met je gids op pad. Je rijdt langs akkers en door dorpjes, waar de dorpelingen verbaast opkijken. Normaal komen hier nooit toeristen en ze zijn vereerd met je bezoek. Ook de ossen voor de ossenkarren kijken soms raar op van zulke buitenaardse snuiters, dus ga rustig aan de kant staan! Je ziet hoe met de hand bakstenen worden gemaakt en gebakken, zwaar werk. Na een lokale lunch in een restaurantje, verbaas je je bij een familiebedrijf over het proces van het traditionele lakwerk. Een kommetje maken, neemt zomaar 5 maanden in beslag! Dit is een fantastische trip voor fotografen en iedereen die erin geïnteresseerd is om een kijkje in het dagelijks leven te nemen. 
 

Excursie 3: E-Bike tocht door lokale dorpen rond Bagan - zonder tempels (BGN002, incl lunch excl entree)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 59,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)

De geschiedenis van de Bagan-tempels en het Bagan-koninkrijk heeft niet alleen een zonnige kant uit de gloriedagen, maar heeft ook veel bloedvergieten gekend. Onze gids brengt je naar alle plaatsen met een enge geschiedenis en vertelt je mythen waar je kippenvel van krijgt. Is de geest van de Tharaba-poort echt de ziel van een persoon die levend in de deurpost is begraven? Hoeveel bouwvakkers werden hun arm afgehakt bij die steen bij Dhammayangyi stupa? En zijn er nog steeds spoken hier 's nachts? De gids zal je alles vertellen tijdens deze tour door Bagan, je inzicht geven in het gedrag van koningen en koninginnen in deze periode en uitleggen wat er gebeurde toen de Mongolen binnenvielen. Vooral kinderen en gezinnen zullen dol zijn op deze tour.
De excursie duurt een halve dag. De rest van de dag zijn de auto en gids beschikbaar voor extra bezoek aan de tempels tot 18.00 uur indien gewenst.

Excursie 4: Geesten, bijgelovige koningen, brutale veroveraars en andere enge verhalen (BGN003)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 5: Dit is Bagan! Volledige dag (BGN-001)

Een volledige dagtour met de auto, waarbij een ervaren gids je de bekendste tempels van Bagan laat zien. Je begint de dag met een uitzichtpunt om een eerste indrukwekkend indruk van het hele gebied te krijgen. De gids neemt je mee naar verbazingwekkende tempels die hier al honderden jaren zijn. Plaatsen zoals de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen zeker indruk op je maken. De lunch wordt in een lokaal restaurant genoten. Rond 16.00 uur rijd je met een paardenkar tussen de tempels door naar een uitzichtpunt voor zonsondergang met verfrissende drankjes als afsluiter van een prachtige dag! Deze excursie vervangt de standaardexcursie 'Ebike & temple swing'. 
 

Excursie 5: Dit is Bagan! Volledige dag (BGN-001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 94,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.
Meerprijs (ipv Ebike temple swing)op aanvraag€ 45,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.Inle Lake

Excursie 6: Pa O voor een dag bij het Inle meer

Pa O voor een dag bij het Inle meer
Terwijl alle toeristen hun ogen richten op het meer, ga jij vandaag de berg op, om een Pa O dorp te bezoeken. De Pa O is een van de meest onderscheidende bergstammen van de Shan staat. Ze dragen donkerblauwe wollen kostuums met een kleurrijke tulband om hun hoofd. Ze staan bekend als goede boeren en behendige handelaren op de groentemarkt. Eerst vaar je samen met je Engelssprekende gids met de boot het kanaal uit en het meer over, waar je aanlegt bij een dorp. Hier wacht je host uit het dorp je al op, om je als gast mee te nemen naar het dorp. De trekking is heuvelopwaarts en duurt ongeveer 3 uur. In het dorp aangekomen kun je rondkijken, er wordt van alles verbouwd, we zagen oudjes kurkuma, gember en knoflook drogen of brandhout verzamelen. In een lokaal huis kun je plaatsnemen bij het vuur in de keuken, waar de vrouw des huizes bezig is een traditionele maaltijd voor je te bereiden, denk bijvoorbeeld aan gember soep, pompoen salade of courgette blad salade. Vraag gerust naar haar dagelijks leven, gewoonten of familie. De Pa O dragen een dagelijkse outfit, maar voor speciale feestdagen is er een mooier tenue. Dit mag je uit proberen, je host zal met veel zorg je aankleden, wat een leuke ervaring is. Nu zie je hoe jij eruit zou zien, wanneer je als Pa O was geboren. Is het niet voor je eigen lol, dan toch voor het plezier van je host en een aantal nieuwsgierige dorpskinderen! Hierna stap je achter op de brommer voor de rit de berg af. 
 

Excursie 6: Pa O voor een dag bij het Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 82,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.Excursie 7: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)

Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
Vlakbij het Inle Meer liggen de zeer fotogenieke pagodes van Indein, verspreid over een helling. De sfeer hier is mystiek en vredig en zorgen samen met de mooie omgeving voor een bijzonder dagje uit. Je wordt opgehaald in je hotel door een gids. Voordat je op de boot stapt, wandel je eerst een uur om een mooi uitzicht over het meer te krijgen. Je luncht bij mensen thuis. Daarna stap je in een kano. Op de oevers bewerken boeren hun rijstvelden, soms met waterbuffels. Kinderen wassen en zwemmen in de kreek. Indein Village (een klein dorpje van de Pa O stam) ligt op de westelijke oever van het Inle Meer in een mooie omgeving. Op de top van een heuvel is een beeltenis van de Boeddha in een witte stoepa te zien. Verspreid over de helling liggen meer dan honderd stoepas, sommigen overwoekerd met struiken. De sfeer is sereen en in de wind kun je de talloze bellen horen rinkelen die aan de pagodes hangen. Vanaf de helling heb je prachtig uitzicht en je camera zal overuren maken. Na dit bezoek vaar je terug naar Nyaung Shwe en word je naar je hotel teruggebracht. Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids.
 

Excursie 7: Inle meer: De honderden pagodes van Indein & home cooked lunch (INL002)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.Excursie 8: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)

Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
Een actieve excursie dag. Je komt zelf naar het verzamelpunt, waar je om 8 uur met de mountainbike vertrekt. Je fietst langs plantages en rijstvelden, met hier en daar huizen. Je kunt binnenkijken bij kleine familie bedrijfjes, zoals een familie die crackers bakt. Je stapt in een longtail boot (de traditionele vissersboten) en vaart naar een huis op het meer, waar je in een ‘huiskamer restaurantje’ een smakelijke home cooked lunch krijgt. Je zult het met ons eens zijn, de Shan keuken is heerlijk! Hierna stap je in een kayak en peddel je tussen de huizen van de Intha stam op het Inle meer (maximaal 1,5 uur). Na afloop vaar je per boot weer terug naar de opstapplaats in Nyaung Shwe.  
 
Tip: deze excursie kan zowel join in als privé (meerprijs) worden uitgevoerd. Privé word je met fiets en al per boot naar het mooiste gedeelte van de fietsroute gebracht. Je kunt zelf bepalen hoe lang je fietst.

Excursie 8: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in (INL017)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.Excursie 9: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)

In Nyaung Shwe stap je in een boot en vaar je naar de markt op het meer om inkopen te doen. Een kleurrijk gezicht! Hierna ga je naar een huis op het Inle meer om samen met de bewoonster ervan Shan gerechten koken. Denk aan Shan pompoensoep, Shan Noodles, gestoomde vis in bananenblad, vegetarische Shan curry, tomatensalade gekweekt op het Inle meer met gecrushte pinda. Je krijgt de recepten mee, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Een ongedwongen manier om contact te hebben met de Intha bevolkingsgroep die op het Inle meer wonen. Hierna eet je natuurlijk de heerlijke gerechten op als zeer uitgebreide lunch. De rest van de dag kun je de boot en Engelstalige gids gebruiken om nog wat meer van het meer te verkennen. 
Tip: je kunt deze kookcursus boeken als een aparte dag (als je liever uitgebreid de tijd neemt) óf je kunt m invoegen in de reeds inbegrepen boottocht (als je 1 dag op het meer wil besteden).
 

Excursie 9: Inle Meer: Authentieke Shan kookklas in huis op het meer (INL013)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 99,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 79,- p.p.€ 79,- p.p.
Combinatie met full day lake (meerprijs)€ 17,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.Excursie 10: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)

Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 10: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (vanuit Inle)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.Kalaw

Excursie 11: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)

Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Je rijdt naar een rustig landweggetje op weg naar Pindaya. Hier staat een kleine truck met goede mountainbikes op je te wachten. Een fijn fietstochtje door het glooiende landschap, met stops onderweg ongeveer 1,5 á 2 uur. Samen met je gids kijk je wat er om je heen gebeurt, wordt er iets verbouwd of geoogst en neem je een kijkje bij mensen thuis. Wij voerden bijvoorbeeld een leuk gesprek met een mevrouw die bamboe hoeden aan het vlechten was. Op een mooi plekje onder de bomen ga je ‘picknicken deluxe’. Ter plekke wordt er van alles tevoorschijn getoverd! Je wandelt ongeveer 3 kwartier door een Danu dorp (een soort buitenwijk), gelegen tussen de plaats Pindaya en de grotten. In de grotten van Pindaya kijk je je ogen uit, onvoorstelbaar dat er 8.000 boeddha beelden in deze grotten staan! Hierna rijd je met de auto in ongeveer 1,5 uur terug naar Kalaw of Inle meer.
Tip: Pindaya ligt tussen Heho airport, Kalaw en Inle meer in, er zijn daardoor verschillende combinaties mogelijk. Kom je vroeg aan op Heho airport, dan kun je dezelfde dag deze excursiedag doen, en daarna doorreizen naar Kalaw of Inle Lake. Je kunt ook starten vanuit Kalaw, en na de excursie doorrijden naar Inle Lake. Wil je langer op één plaats blijven, dan kan de excursie vanuit Kalaw ofwel Inle meer worden gedaan. 

Excursie 11: Fietsen, wandelen en grotten van Pindaya (KLW004)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 115,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 94,- p.p.Mandalay

Excursie 12: Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)

Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)
Samen met een gids bezoek je per privé auto de mooiste monumenten in Mandalay zelf. Je begint met een uitzicht vanaf de grote tempel op Mandalay Hill. Een onontdekt pareltje aan de voet van de heuvel is Kusinara Ingyin TawYa. Op de gewelven van dit ongebruikelijke tempeltje zijn boomtakken en blaadjes in wit en goud aangebracht, alsof je in een bos loopt. Een vredig ‘slapende Boeddha’ ligt onder de bomen. Het houten Shwenandaw klooster is vol met prachtige details. Bij de Kuthodaw Pagoda verbaas je je over het grootste boek van de wereld, volledig uitgehakt op marmeren platen. Deze excursie beslaat een halve dag, maar als je wilt kun je de auto en gids tot 6 uur gebruiken. 
 

Excursie 12: Van Mandalay Hill tot ‘s werelds grootste boek (MDL001)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 13: Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)

Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)
Fiets over het platteland rond Mandalay! Vergezeld door een gids pedaal je in een rustig tempo langs velden, dorpjes en mooie uitzichten. Je ziet een landschap voorbijkomen dat al eeuwen ongewijzigd is: boeren bewerken het land, waterbuffels wentelen zich lui in de modder en kinderen roepen je na. Onderweg maak je interessante stops, bijvoorbeeld op een markt, bij een bamboe fabriekje en in een typisch lokaal dorpje. Je leert leuke dingen over het dagelijkse leven. Op de weg terug naar de stad stop je bij een teashop voor thee en heerlijke lokale snacks. Tegen het middaguur ben je weer terug in Mandalay en word je teruggebracht naar het hotel. 
Per lokaal vervoer word je naar het verzamelpunt gebracht. Deze fietstocht (van 7:30 tot 12 uur) is join in, d.w.z dat je gezellig met andere internationale deelnemers fietst (maximaal 10 deelnemers). Je vertrekt vroeg, want de koelere ochtend is het fijnste. Je fietst 22 kilometer op een mountainbike, voor een deel over onverharde wegen met weinig verkeer. Het platteland, dat hier ook daadwerkelijk plat is, maakt het fietsen  relaxed en het is een rustig tempo. De warmte kan het toch relatief zwaar maken. Zorg dus voor zonnebrand, zonnepet en drinkwater. Draag nette kleding op het platteland, dus broek over de knie en t-shirt. Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.
 

Excursie 13: Fietsen over het platteland rond Mandalay (MDL012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 14: Mediteren in Ava en Sagaing (MDL 005)

Sagaing is het centrum van Boeddhisme in Myanmar. Er wonen meer dan 6000 monniken en nonnen in kloosters bij meer dan 500 stoepa's. Liggend op een heuvel aan de Ayeyarwaddy rivier is het een vredige plekje. Een meditatie leraar introduceert je de principes van Boeddhisme en meditatie. Nee, het is niet alleen voor Boeddhisten, het is een eye-opener voor iedereen om je te concentreren op ademhaling, aandacht focussen en ontstressen, met als resultaat: een rustig hoofd. 
En als het je niet bevalt na een half uur? Dan is Sagaing een lieflijke plek om rond te wandelen en het nonnenklooster te bezoeken. Voor de lunch ga je naar het eiland Ava en ‘s middags bezoek je per paardenkar de mooie houten klooster en de oude tempelruïnes. 
 

Excursie 14: Mediteren in Ava en Sagaing (MDL 005)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 104,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.Excursie 15: Schilderachtige route met de bus en boot naar Bagan (MDL 015)

Een dagexcursie om meer van het platteland te ontdekken met de ervaring van de openbare bus en een fantastische boottocht op de Ayeyarwaddy-rivier. Eerst een transfer van je hotel naar het busstation van Mandalay. Met de openbare maar comfortabele Express bus rijd je in 4 uur naar Pakkoku. Samen met een gids bezoek je de kleurrijke markt, een lokale slipperfabriek en zie je waar de beroemde Pakkoku-dekens worden gemaakt. Een privéboot staat voor je klaar bij de steiger in Pakkoku voor een ontspannen boottocht stroomafwaarts, terwijl de lunch aan boord wordt geserveerd. Na ongeveer 1,5 uur varen stoppen we om Kyauk Gu Ohnmin-grottempel te bezoeken die zelden buitenlandse bezoekers ziet. Einde van de dag kom je aan in Bagan.

Excursie 15: Schilderachtige route met de bus en boot naar Bagan (MDL 015)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 108,- p.p.€ 88,- p.p.€ 88,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.Excursie 16: Schilderachtige route met verborgen tempels, schildpadden en boottocht (Privé vervoer MDL019)

Een dagexcursie om meer van het platteland te verkennen, met een bezoek aan de Birmese sterschildpad in het natuurreservaat en een fantastische boottocht over de Ayeyarwaddy-rivier. Met een privéauto en chauffeur ga je naar een verborgen grottempel - Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Gyi Pagoda, met prachtige uitsnedes van planten, dieren en mythes. We nemen je mee naar het eenvoudige, maar unieke Minzontaung Wildlife Sanctuary, waar met uitsterven bedreigde Birmaanse sterschildpadden worden gefokt en in het wild worden uitgezet. Het eenvoudige bezoekerscentrum (opgezet door onze lokale partner) geeft je meer informatie over dit bedreigde en oh zo schattige kleine dier, je ziet tientallen schildpadden van verschillende leeftijden. Optioneel kun je met een boswachter door het bos lopen (ca 1-1,5 uur) om met een volgapparaat een schildpad in het wild te vinden. Je bezoek aan het centrum ondersteunt het project.
Een smakelijke lunch in een nabijgelegen restaurant volgt. In 2 uur rij je naar Pakkoku, waar een privé boot klaar ligt bij de steiger in Pakkoku voor een ontspannen boottocht stroomafwaarts naar Bagan. Als de tijd het toelaat stop je om de Kyauk Gu Ohnmin-grottempel te bezoeken die zelden buitenlandse bezoekers ziet.
 

Excursie 16: Schilderachtige route met verborgen tempels, schildpadden en boottocht (Privé vervoer MDL019)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 141,- p.p.€ 107,- p.p.€ 107,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.Excursie 17: Tempels en schildpadden van Mandalay naar Bagan (Privé auto MDL020)

Een dagexcursie om meer van het platteland te verkennen, met een bezoek aan de Birmese sterschildpad in het natuurreservaat. Met een privé auto en chauffeur ga je naar een verborgen grottempel - Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Gyi Pagoda, met prachtige uitsnedes van planten, dieren en mythes. We nemen je mee naar het eenvoudige, maar unieke Minzontaung Wildlife Sanctuary, waar met uitsterven bedreigde Birmaanse sterschildpadden worden gefokt en in het wild worden uitgezet. Het eenvoudige bezoekerscentrum (opgezet door onze lokale partner) geeft je meer informatie over dit bedreigde en oh zo schattige kleine dier, je ziet tientallen schildpadden van verschillende leeftijden. Optioneel kun je met een boswachter door het bos lopen (ca 1-1,5 uur) om met een volgapparaat een schildpad in het wild te vinden. Je bezoek aan het centrum ondersteunt het project.
Een smakelijke lunch in een nabijgelegen restaurant volgt. In 2,5 uur rij je naar Bagan.
 

Excursie 17: Tempels en schildpadden van Mandalay naar Bagan (Privé auto MDL020)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 77,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.Yangon

Excursie 18: Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)

Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)
Ontmoet de lokale bewoners van Yangon door bij ze in de trein, boot en trishaw te stappen. Knoop een praatje aan (met hulp van je gids) en kijk je ogen uit. Je bezoekt een paar bruisende lokale markten en werkplaatsen waar men versieringen voor pagodes maakt. Met de boot ga je naar de overkant van de rivier om het meer landelijke Yangon te ontdekken. Een enerverende halve dag waarbij je als het ware een kijkje achter de schermen krijgt.
 

Excursie 18: Go Local met trein, boot en trishaw in Yangon (YGN015)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 19: Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)

Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)
Myanmar en boeddhisme gaan hand in hand, maar er zijn nog veel meer geloofsovertuigingen, tradities en gebruiken in Myanmar. Vandaag ga je op bezoek bij een beroemd meditatiecentrum om je te verdiepen in meditatie en met wat geluk wat rust en ruimte in je hoofd te creëren. Je krijgt een voetmassage op een heel bijzondere massageschool en daarna is het tijd voor een traditionele vegetarische lunch. In de middag ontdek je de geheimen van verschillende Myanmarese traditionele medicijnen en je sluit af met een bezoek aan een handlezer die iets over je toekomst kan verklappen . De auto staat de rest van de dag tot je beschikking. Vandaag is er een Engelssprekende gids mee.
 

Excursie 19: Yangon: Meditatie, massage, waarzegger en traditionele medicijnen (YNG012)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.Excursie 20: Ontmoet een local personality in Yangon

Aansluitend aan de excursie naar Shwedagon (1/2 dag) kun je een speciale inwoner van Myanmar met een bijzonder verhaal ontmoeten, een 'Yangon personality'. Dat kan een lid van de koninklijke familie zijn, een professor, een kunstenaar of iemand met een bijzonder verleden, ieder heeft een eigen verhaal te vertellen. Als je voorkeur hebt horen we het graag, anders word je verrast!

Excursie 20: Ontmoet een local personality in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 33,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.Excursie 21: Yangon Cultureel Erfgoed wandeling (YGN016)

Vandaag ga je terug in de tijd! Yangon heeft nog veel gebouwen overeind staan uit de koloniale tijd, uit eind 19e en begin 20e eeuw. Zowel religieuze bouwwerken als kantoren, winkels en woonhuizen. Al wandelend ga je door downtown Yangon, speurend naar de oude gebouwen waarover de gids je meer kan vertellen. Je maakt een paar stops onderweg en de wandeling sluit je af met lunch bij Linkage restaurant, hier worden jongeren die voorheen op straat leefden getraind in het horeca vak. Mooi initiatief!
 

Excursie 21: Yangon Cultureel Erfgoed wandeling (YGN016)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 58,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 43,- p.p.€ 43,- p.p.