Rondreis Myanmar: Hoogtepunten: pagodes, hooglanden en steden

Myanmar rondreis – hoogtepunten – Yangon – Mandalay – Bagan – Kalaw - Inle Meer

Deze complete rondreis Myanmar brengt je naar alle hoogtepunten van dit fascinerende land. Struin door koloniaal Yangon, bezoek koninklijk Mandalay, fiets langs honderden tempels in sprookjesachtig Bagan, wandel door de hooglanden van Kalaw en verken het Inle Meer per boot. Er is voldoende vrije tijd om je Myanmar vakantie nog bijzonderder of actiever te maken met facultatieve excursies.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Wandelen door koloniaal Yangon
  • Bezoek Shwedagon pagode Yangon (inclusief)
  • E-biken door Bagan (inclusief)
  • Foodtour in Mandalay (inclusief)
  • U Bein houten brug Mandalay
  • Excursie: Fietsen in Mandalay (optioneel)
  • Olifantenproject bij Kalaw (inclusief)
  • Wandelen door groene hooglanden bij Kalaw
  • Boottocht en kookworkshop op het Inle Meer
  • Extensie: Pelgrimstocht naar Golden Rock
  • Extensie: hiken en homestay Hsipaw en Kyaukme
  • Extensie: Meerdaagse wandeltocht Kalaw-Inle
   
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 5: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 6: Mandalay, vrije dag
Dag 7: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 8: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 9: Bagan, vrije dag
Dag 10: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 11: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 12: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 13: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 14: Inle meer, vrije dag
Dag 15: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 16: Aankomst Nederland
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je Myanmar vakantie!

Begin van je Myanmar vakantie!
Vandaag begint je Myanmar vakantie al op de luchthaven. Paspoort en pinpas bij je? Check! Verder is alles in Myanmar al voor je geregeld, wat een relaxed idee! Je kunt dus lekker achterover leunen en een film kijken in het vliegtuig. 
 

Dag 2: Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!

Aankomst Yangon, begin van je Myanmar reis!
Bij aankomst in de hoofdstad van Myanmar wacht onze contactpersoon op je en brengt je naar je stadshotel. Kom je in de ochtend aan dan heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen. Aanraders zijn Kandawgyi Park met zijn prachtige groene open ruimte en de Kyaukhtatgyi Pagode waar een indrukwekkende 70-meter grote liggende Buddha te zien is. Het oude, koloniale centrum is ook erg sfeervol. Doordat er jaren niets aan onderhoud gedaan is zijn er nog heel veel prachtige koloniale gevels te bewonderen, in verschillende stadia van verval. Slimme jonge ondernemers zijn in veel van deze panden hippe koffieshops of boetieks begonnen en sommige straten zijn echt trendy geworden. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om juist in zo’n traditioneel eethuisje, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, een noedelsoep te slurpen.
 

Dag 3: Spirituele Shwedagon Pagode & ontmoet een lokale persoonlijkheid

Spirituele Shwedagon Pagode & ontmoet een lokale persoonlijkheid
Vandaag ga je je onderdompelen in de historie van de Shwedagon pagode en ontmoet je de mensen die rond de pagode wonen. Zo krijg je een inkijkje in de lokale boeddhistische gebruiken die gemengd zijn met de oudere animistische geloofsovertuigingen. Je start aan de voet van de heuvel waar de Shwedagon pagode staat, het is hier een drukte van belang met allemaal straatstalletjes en kraampjes waar je de meest fascinerende boeddhistische artefacts kan kopen. Je begint de dag met een Birmees ontbijt, brengt een offer aan de monniken en pagode en neemt een kijkje bij een toekomstvoorspeller. Tijd om rond de enorme goudkleurige Shwedagon pagode te wandelen, deze pagode  heeft een rondgang van meer dan een kilometer waar je uren kunt rondkijken. De ochtend wordt afgesloten met een lokale Myanmarese lunch. Aansluitend (of in de middag) ontmoet je een speciale inwoner van Myanmar met een bijzonder verhaal, een 'Yangon personality'. Dat kan een lid van de koninklijke familie zijn, een professor, een kunstenaar of iemand met een bijzonder verleden, ieder heeft een eigen verhaal te vertellen. Als je voorkeur hebt horen we het graag, anders word je verrast!
De rest van de middag ben je vrij. Je zou in de namiddag zelf weer kunnen terugkeren naar de pagode om 'm ook nog in het licht van de ondergaande zon te zien. De ondergaande zon kleurt de enorme pagode eerst in alle kleuren rood en daarna wordt hij prachtig verlicht. Wil je direct een hele dag op pad om meer van Yangon te ontdekken? Dat kan! Je kan de excursie uitbreiden naar een volle dag met naast de Shwedagon een uitgebreide city tour.
 

Dag 4: Naar koningsstad Mandalay & Foodtour

Naar koningsstad Mandalay & Foodtour
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van ongeveer anderhalf uur naar Mandalay. (Deze vlucht is niet inclusief, zie prijs op het prijzenblad).Koningsstad Mandalay, met zijn prachtige Koninklijke pagodes, paleizen en kloosters, mag zeker niet ontbreken aan je Myanmar reis. Je wordt opgehaald op de luchthaven en naar je hotel gebracht. Je gaat vanavond direct op pad om lokale specialiteiten te proeven bij de beste lokale eetstalletjes en restaurantjes. Dit is een join in-excursie, dus met internationaal reisgezelschap en je wordt vervoerd met een lokale truck. Transfer van en naar hotel zijn inbegrepen en uiteraard ook al het eten. Een gezellige avond Go Local, waarbij je nieuwe vrienden maakt!
 

Dag 5: Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken

Schatten ontdekken in Mandalay en omstreken
Als de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar bezit Mandalay de grootste verzameling culturele schatten van het land. De bezienswaardigheden rondom Mandalay liggen ver uit elkaar. De leukste manier om deze schatten te ontdekken is met een Engelssprekende gids in stijl per boot varend over de Iryawaddy rivier! Kies of je het liefste vaart naar Mingun, Ava en Amarapura (met de U Bein houten brug) of naar Ava, Sagaing en Amarapura (met U Bein brug). Alle 4 bezienswaardigheden op 1 dag past niet dus kies tussen Sagaing of Mingun. De - letterlijk schitterende - eeuwenoude stad Sagaing staat vol honderden stupa's en vinden we een aanrader. In Mingun, ten noordwesten van Mandalay, staat een grote nooit afgemaakte pagode en vlakbij een grote bronzen klok uit begin 19e eeuw. De lange voetgangersbrug ‘U Bein’ bij Amarapura is gebouwd met hout uit het voormalige koninklijke paleis in. Het bestaat uit 1,086 houten pilaren die zich meer dan een kilometer over het water uitstrekken. Ava is de oude hoofdstad van centraal Myanmar en ligt aan de Iryawaddy rivier.  De cruise is privé met gids en duurt de hele dag. Je sluit af met bezoek aan de avondmarkt.
 

Dag 6: Vrije dag om Mandalay te ontdekken

Vrije dag om Mandalay te ontdekken
Er is zoveel te doen in Mandalay, dat je nog een dag vrij hebt. We geven je de vrijheid om zelf te kiezen hoe je deze dag invult. Uiteraard kun je op eigen gelegenheid meer bezienswaardigheden  in Mandalay zelf bekijken, maar het is ook een aanrader om voor één van onze excursies te kiezen (niet inclusief): een leuke fietstour door het omringende platteland of een tour langs de koninklijke plekken van Mandalay.
 

Dag 7: Varen naar magisch Bagan (oktober-april)

Varen naar magisch Bagan (oktober-april)
Vandaag reis je (in het hoogseizoen) op een wel heel speciale manier naar Bagan: per boot. Je wordt met een join in-bus naar het opstappunt in Pakkoku gebracht (busrit duurt ongeveer 4 uur). De bootreis (totaal ongeveer 3 uur) is heel relaxed, je maakt onderweg één stop bij de tempel in een grot ‘Kyauk Gu Ohnmin’ om de bootreis even te onderbreken. Let op: de boten varen alleen in het hoogseizoen van oktober tot en met april. Van mei tot en met september kun je per privé auto of bus reizen. 
De boot is een heerlijk ontspannen manier om naar Bagan te reizen, maar het tezamen met de busrit een lange tocht, dus wil je dit niet, dan kun je er ook voor kiezen om in een uur of 6 per openbare VIP bus naar Bagan te reizen. De -overigens comfortabele- bus is uiteraard de voordeligste optie, geef dit aan bij je aanvraag voor een voorstel op maat. 
 
In Bagan word je opgehaald en naar je comfortabele hotel in 'New Bagan' vervoerd.Als je liever in 'Old Bagan' logeert, bijvoorbeeld met uitzicht over de rivier, geef dit dat aan bij de aanvraag voor het reisvoorstel.
Kom je vroeg genoeg aan, dan kun je via je hotel al een fiets of e-bike regelen om in de namiddag naar een van de tempels te rijden die je mag beklimmen (de receptionist van je hotel kan je vertellen welke dat is en heeft ook een plattegrond van Bagan). De eerste blik op de vlakte die bezaaid is met tempels bij zonsondergang is onvergetelijk!

Dag 8: E-biken langs de onbekende tempels van Bagan

E-biken langs de onbekende tempels van Bagan
Een bijzondere dag vandaag! De magische tempels van Bagan. Na het ontbijt word je opgehaald door een Engelssprekende gids. Op elektrische fietsen (want het kan best warm zijn!) bezoek je prachtige, minder drukbezochte tempels. Je betaalt de entree ter plaatse (ofwel gisteren bij aankomst of deze ochtend tijdens excursie, prijs is $25 pp voor meerdere dagen). De gids heeft een afwisselende route voor vandaag. Je mag ten allen tijde stoppen voor foto's! De mooiste tempels zijn niet alleen van buitenaf indrukwekkend, maar hebben vaak schitterende interieurs, met huizenhoge Boeddhabeelden en prachtige fresco’s. Je gids brengt je naar een paar ‘geheimtips’: tempels waar weinig mensen komen, maar die om een andere reden bijzonder zijn om te bezoeken. In principe start je vroeg en eindigt de tour rond lunchtijd (lunch is op eigen gelegenheid). Test aan het eind van de fietstocht  de schommel tussen de palmbomen en geniet van het uitzicht met een verse sap en lokale snack. In Bagan ontmoet je, na de E-bike excursie, een bijzondere lokale persoonlijkheid uit Bagan. Bijvoorbeeld een reislustige Myanmarese globetrotter in de tijd dat dat zeer ongebruikelijk was of een internationaal bekende kunstenaar. Heb je voorkeur geef het aan of laat je verrassen! Deze excursie is aansluitend aan de E-bike tour en duurt ongeveer een uur. 
De rest van de middag ben je vrij, de E-bike staat dan nog tot je beschikking, zodat je na een pauze bij je hotel op een koeler moment van de dag nog meer tempels kunt bezoeken. Als je vandaag liever met een auto op stap gaat dan kan je tegen een meerprijs de excursie wijzigen
 

Dag 9: Zelf er op uit in Bagan

Zelf er op uit in Bagan
Je hebt een vrije dag om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken waar je gisteren niet aan toe kwam. Via het hotel kun je fietsen huren of e-bikes (eigenlijk elektrische scooters), die je overal kunnen brengen. Wil je de tempels vanuit de lucht zien? Bij Bagan kun je een ballonvaart maken over de uitgestrekte tempelvlaktes. Wil je eens wat anders dan zijn een fietstocht over het platteland, boottocht in de namiddag, een foto-safari per jeep naar de ‘dry zone’ of een picknick lunch bij de afgelegen Minnanthu tempel echte aanraders (zie: excursies). Tip: Heb je niet genoeg aan twee dagen, boek dan een extra dag Bagan (zie extensies). 
 

Dag 10: Reis naar bergdorp Kalaw

Reis naar bergdorp Kalaw
Op weg van Bagan naar Inle meer ligt Kalaw, een zogenaamd ‘hillstation’ uit de Brits koloniale tijd. Door de ligging op 1320 meter te midden van groene bergen heeft Kalaw een koel klimaat. Een uitstekende  plek om wandelingen te maken, langs traditionele dorpjes en theeplantages! Je reist vandaag vanuit Bagan naar Kalaw (per bus 6 uur). Kalaw is door de Engelsen in de 19e eeuw als z.g. ‘hillstation’ gesticht. Zij waren altijd op zoek naar plekken waar ze aan de hitte konden ontsnappen en hier, in de koele groene bergen, bouwden ze een stadje dat zo veel mogelijk aan thuis deed herinneren. Vandaag de dag is er niet zo heel veel meer over van dat koloniale erfgoed, maar Kalaw is een aangenaam klein stadje met een levendige markt.
 
 

Dag 11: Bezoek het olifantenproject bij Kalaw

Bezoek het olifantenproject bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in dik een uur naar het olifantenproject - Green Hill Valley Elephant conservation - middenin het bos. Samen met een lokale gids maak je een wandeling. Onderweg heb je de kans om vlinders, vogels en orchideeën te zien. Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de olifanten al aankomen. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Help de olifanten te wassen (neem badkleding plus t-shirt en een droge set kleren mee) en te voeren. Geweldige ervaring! Het is zeker niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Deze olifanten (afkomstig uit de houtindustrie) zijn hier om van hun oude dag te genieten en ze hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Totaal wandel je circa 1 á 2 uur. Meenemen: Insectenspray, waterfles, lange broek, T-shirt met lange mouw, wandelschoenen, pet en zonnebrand. Geniet van een  smakelijke lokale lunch op het sfeervolle hoofdkwartier en wandel door de mooi aangelegde tuin. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, activiteiten ter plaatse, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch 
 

Dag 12: Vertrek Kalaw, treinen door het glooiende landschap naar Inle

Vertrek Kalaw, treinen door het glooiende landschap naar Inle
Je reist met de lokale trein naar het Inle meer; het ideale vervoersmiddel om van het landschap te genieten én de lokale bevolking te ontmoeten. Vertrek staat om 13.30 uur gepland. We zorgen voor treinkaartjes en je wordt naar het treinstation in Kalaw gebracht. De trein slingert door het bergen van de Shan provincie naar Inle. Je komt rond 17.30 uur aan in Nyaung Shwe, maar de treinrit duurt vaak iets langer. Er staat een chauffeur bij het station om je naar je hotel te brengen. Hoewel dit plaatsje niet aan het meer ligt (het is ermee verbonden via een kanaal) is dit dé toeristische pleisterplaats geworden van het Inle meer. Slenter door Nyaung Shwe en bestel een biertje of een sapje.  

Dag 13: Shan kookworkshop aan het Inle meer en boottocht

Shan kookworkshop aan het Inle meer en boottocht
In Nyaung Shwe stap je in een boot en vaar je naar een van de drijvende huizen op het Inle meer. Met de bewoonster van het huis ga je naar de markt om inkopen te doen. Hierna ga je bij haar thuis samen Shan gerechten koken, een ongedwongen manier om een inkijkje in het dagelijks leven te krijgen. Hierna eet je natuurlijk de heerlijke gerechten op als lunch. (PS: Spreekt samen koken je niet aan, geef het dan aan, dan passen we de excursie voor je aan). Na de lunch ga je het Inle meer op, een hoogtepunt op je Myanmar reis! Omzoomd door groene bergen en spiegelglad is het bijna te mooi om waar te zijn. Je brengt de hele middag op het meer door. Je bezoekt een aantal bezienswaardigheden die aan het meer liggen, zoals de Phaung Daw Oo Pagode en een kleurrijke markt. Maar wat deze boottrip echt bijzonder maakt is dat je een intiem inkijkje in het dagelijks leven van de Inn Thar stam krijgt. Deze mensen leven letterlijk op het water in dorpen op palen. Hun unieke ‘drijvende tuinen’ zijn een lust voor het oog. Daarnaast verdienen ze de kost als vissers en je zult heel veel boten zien met bijzonder fuiken. De zogenaamde beenroeiers van het Inle meer, vissers die met één been roeien zodat ze hun armen vrij hebben om hun netten te bedienen, zul je zeker zien. Uiteraard willen deze arme vissers ook ietsje beter worden van de toeristen die in hun gebied varen. Een kleine fooi voor het poseren met hun net is dan ook gebruikelijk.
 

Dag 14: Vrije dag om het Inle meer te ontdekken

Vrije dag om het Inle meer te ontdekken
Een vrije dag rond het Inle meer. Het Inle meer en omgeving bieden genoeg bezienswaardigheden. Zoek je iets actiefs: boek dan de ‘Fiets-, boot- en kayaktour’. Ook is het mogelijk een dagtour te maken naar de spectaculaire pagodes van Indein of dompel je onder in het leven van de Pa O tijdens een uitdagende hike (zie: Excursies). Er is hier zoveel te doen dat we ons kunnen voorstellen dat je hier een dag langer wilt blijven. Boek in dat geval nog een extra dag aan het Inle meer bij of reis naar het bijzondere Samkar meer ten zuiden van Inle (zie: Extensies)
 

Dag 15: Terug naar Yangon, vlucht terug

Terug naar Yangon, vlucht terug
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Yangon (binnenlandse vlucht niet inbegrepen) of reis vanuit Inle door naar het strand van Ngapali of Ngwe Saung. Als het vluchtschema het toelaat vlieg je dezelfde dag door huiswaarts vanuit Yangon, maar je kunt natuurlijk ook afsluiten met een nacht Yangon voordat je naar huis vliegt. 

Dag 16: Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland
Hotel & Vervoer

Accommodatie Myanmar

Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.

Voor je accommodatie kun je kiezen uit twee type categorieën:
 • De goedkoopste optie is de Standaard optie. Dit zijn nette accommodaties met schone kamers met eigen badkamer en suite, maar de accommodatie is wat eenvoudiger. Verwacht hier niet veel luxe of extras. Vergelijk het met een twee sterren accommodatie. Deze optie houdt je reis betaalbaar.
 • De Comfort optie biedt meer qua service en sfeer, soms is er een zwembad bij of een relaxte tuin. Vergelijk het met een drie sterren accommodatie. Heb je iets meer te besteden, of hecht je meer waarde aan een sfeervolle accommodatie, dan raden wij de Comfort optie aan.

 
Vervoer Myanmar

Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de maanden december, januari en februari berekenen we een hoogseizoen toeslag. Tijdens het Myanmarese waterfestival (11 - 20 april 2019) geldt er een daarnaast een extra toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Myanmar: Hoogtepunten: pagodes, hooglanden en steden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 1.586,- p.p.€ 1.458,- p.p.€ 1.461,- p.p.€ 1.316,- p.p.€ 1.359,- p.p.
Inclusief:
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Alle transfers van en naar luchthaven of busstation
 • Auto en Engelssprekende gids tijdens dagtour Yangon
 • Auto en Engelssprekende gids tijdens foodtour en cruise (dagtour) Mandalay
 • Boottocht van Mandalay naar Bagan
 • E-bike en Engelssprekende gids in Bagan
 • Bus en transfers van Bagan naar Kalaw
 • Dagtrein van Kalaw naar Nyaung Shwe (bij Inle)
 • Excursie naar olifantenproject bij Kalaw
 • Boottocht en kookworkshop inclusief gids op Inle meer
 

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, entreegelden, donaties en fooien
 

Opmerkingen:
Binnenlandse vluchten:
Yangon - Mandalay: € 132 per persoon
Heho (Inle Meer) - Yangon: € 124 per persoon

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.

Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 78,- p.p.€ 70,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief: privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Exclusief: entrees, fooien en donaties.

Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 22,- p.p.€ 20,- p.p.€ 19,- p.p.
Inclusief: boottocht, transfer

Excursie 4: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.

Excursie 5: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.
 Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 6: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 113,- p.p.€ 112,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.
 • Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch, Join in (maximaal 12) internationale deelnemers. 

Excursie 7: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief: Kwaliteit mountainbike, Engelssprekende fietsgids, genoemde maaltijden en snacks onderweg. Join in (max 12 deelnemers) van 7:15 tot 12:20/13:30 uur. 

Excursie 8: Bezoek het olifanten project bij Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 143,- p.p.€ 138,- p.p.€ 134,- p.p.€ 129,- p.p.€ 123,- p.p.
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, lokale trekking gids, activiteiten ter plaatse, boom planten, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch,.

Excursie 9: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.
Inclusief: Riksja en gids, snacks in de teashops.

Excursie 10: Fietsen over het platteland rond Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.
Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.

Excursie 11: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief: auto transfer, fiets, Engelsprekende fietsgids, snacks en water.

Excursie 12: Privé boottocht naar Mingun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 48,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief: transfer naar boot, privé boot, Engelssprekende gids.
 

Excursie 13: Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, transfers per auto.

Excursie 14: Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, Myanmar lunch, transfers per auto.
Extensies

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer


Het Inle Meer zal voor waarschijnlijk een hoogtepunt zijn van je verblijf. Niet alleen is het klimaat er heerlijk, er is ook ontzettend veel te zien. Blijf gerust een extra dag.

Dag 15: Extra dag Inle Meer

Extra dag Inle Meer
Een extra dag bij het Inle Meer om er op uit te trekken of juist te relaxen in het gezellige stadje. Huur een fiets en rijd rond het meer of ga nog eens het meer op met een boot. Je kunt lekker actief een mountainbike tour in de bergen maken, of een halve dag wandeling. De pagodes van Indein staan ook op veel wensenlijstjes. Zie: excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Inle meer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 5: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 6: Mandalay, vrije dag
Dag 7: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 8: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 9: Bagan, vrije dag
Dag 10: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 11: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 12: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 13: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 14: Inle meer, vrije dag
Dag 15: Inle, vrij
Dag 16: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 1: Extra dag bij Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
mei t/m september 2019€ 66,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 29,- p.p.€ 22,- p.p.€ 30,- p.p.
t/m april 2019€ 79,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.€ 33,- p.p.€ 38,- p.p.€ 35,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in BaganEen extra dag in Bagan om op eigen gelegenheid er op uit te trekken of een excursie toe te voegen.
 

Dag 10: Extra dag in Bagan

Extra dag in Bagan
Je zult niet gauw tempelmoe worden in Bagan, daar voor zijn ze gewoonweg te verschillend en is het gebied waarin ze liggen te mooi. Wil je dus nog een keer op tempeljacht, dan is een dag extra hier mooi meegenomen. Misschien wil je die ene hele mooie tempel nog eens zien, of juist dat onbekende tempeltje aan de rand van het gebied. Of misschien wil je een van de excursies zoals Mount Popa of een kookcursus toevoegen aan je Bagan ervaring. Een rustige middag aan het zwembad is natuurlijk ook niet verkeerd.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bagan:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 5: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 6: Mandalay, vrije dag
Dag 7: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 8: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 9: Bagan, vrije dag
Dag 10: Bagan, vrij
Dag 11: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 12: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 13: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 14: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 15: Inle meer, vrije dag
Dag 16: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 2: Extra dag in Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 3: Extra dag in Kalaw


Een extra dag om te wandelen in de koele omgeving van Kalaw.

Dag 12: Extra dag om van de groene omgeving te genieten

Extra dag om van de groene omgeving te genieten
Ga er vandaag op uit om te wandelen, of de omgeving met lokaal vervoer te ontdekken. Of boek een excursie naar het interessante Olifantenproject dat op ruim een uur rijden afstand ligt.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kalaw:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 5: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 6: Mandalay, vrije dag
Dag 7: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 8: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 9: Bagan, vrije dag
Dag 10: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 11: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 12: Kalaw, vrij
Dag 13: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 14: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 15: Inle meer, vrije dag
Dag 16: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 3: Extra dag in Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
20 april t/m 15 oktober 2019€ 92,- p.p.€ 46,- p.p.€ 40,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 46,- p.p.


Extensie 4: Extra dag in Mandalay


Er is zoveel te doen en te zien in en rond Mandalay dat je tijd te kort zult komen. Met deze extra vrije dag creëer je de ruimte om een extra excursie te doen of op eigen gelegenheid rond te kijken.

Dag 7: Extra vrije dag in Mandalay

Extra vrije dag in Mandalay
Een extra vrije dag om door te brengen in Mandalay of om een extra excursie te doen. Wat wordt het:  fietsen of varen naar Mingun? Maar misschien vind je het ook wel fijn om het een ochtend rustig door te brengen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Mandalay:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 5: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 6: Mandalay, vrije dag
Dag 7: Mandalay, vrij
Dag 8: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 9: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 10: Bagan, vrije dag
Dag 11: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 12: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 13: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 14: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 15: Inle meer, vrije dag
Dag 16: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 4: Extra dag in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf april 2019€ 72,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 5: Extra dag in Yangon


Yangon heeft veel te bieden: een interessant en levendig koloniaal centrum en vele bezienswaardigheden. Daarnaast is het fijn om een extra dagje bij te komen van de vlucht als je hier aankomt. Ook kun je deze dag gebruiken om te gaan fietsen door de landelijke omgeving.

Dag 4: Extra vrije dag Yangon

Extra vrije dag Yangon
Gebruik deze dag in Yangon om er op eigen gelegenheid op uit te trekken of gewoon ontspannen rond te wandelen. Als je er op de dag van aankomst geen tijd voor gehad hebt kun je vandaag de veerpont nemen en een kijkje op de andere oever nemen. Of boek een leuke fietsexcursie over eilandjes aan de andere kant van de rivier. Wil je Yangon écht ontdekken en ervaren als ware je inwoner, ga dan mee naar de verborgen wijken van Yangon. Ook interessant is de excursie waarbij je meer leert over meditatie en traditionele lokale medicijnen.  
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Yangon:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon, vrij
Dag 5: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 6: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 7: Mandalay, vrije dag
Dag 8: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 9: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 10: Bagan, vrije dag
Dag 11: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 12: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 13: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 14: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 15: Inle meer, vrije dag
Dag 16: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 5: Extra dag in Yangon
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 30,- p.p.€ 32,- p.p.€ 30,- p.p.€ 33,- p.p.€ 30,- p.p.


Extensie 6: Samen met pelgrims de Gouden Rots op


Een bezoek aan de Gouden Rots staat hoog op het wensenlijstje voor een Myanmar reis. De hoge ligging is natuurlijk prachtig. Daarbij is de manier om er te komen, samen met andere pelgrims in een open truck, een onvergetelijke lokale ervaring.  Een bezoek aan Bago, met zijn vele bezienswaardigheden en een erg leuke treinrit terug naar Yangon, maken deze Myanmar bouwsteen compleet.

Dag 4: Tussen de pelgrims per truck naar de Gouden Rots

Tussen de pelgrims per truck naar de Gouden Rots
Na het ontbijt word je in je hotel in Yangon opgehaald door een auto met chauffeur en gids.  Het is fijn om deze dagen een gids bij je te hebben die je niet alleen kan helpen om alles te regelen, maar ook veel kan vertellen over alles wat je onderweg tegen komt.
Je rijdt in een uur of 5 (met lunchstop onderweg) naar Kyaikhtiyo  waar je in de middag aankomt. 
Je wordt naar de plek gebracht waar de trucks vertrekken die de pelgrims naar boven brengen. Dit is de enige manier om bij de Gouden Rots te komen. Het is een levendige plek.  Iedereen probeert je in zijn truck te krijgen, want die gaan pas rijden als ze vol zitten met pelgrims. Opeengepakt tussen de lokale pelgrims rijdt de truck de steile weg omhoog. Er zijn vele bochten en het landschap is groen en weelderig. Na ongeveer 40 minuten ben je bijna op de top en kunnen de trucks niet meer verder. De rest van de reis gaat te voet. Volg de pelgrims, het kan niet missen. Na een half uur lopen kom je op de top aan. Is het helder dan heb je een prachtig uitzicht vanaf de top. Zo niet, dan is het schouwspel rond de Gouden Rots al meer dan de moeite waard.
De pagode wordt gevormd door een groot plateau op 1100 meter hoogte naast een metershoog granieten rotsblok dat balanceert op een andere rots. Het lijkt of hij elk moment kan vallen. De gelovigen hebben de rots helemaal volgeplakt met bladgoud. De bijbehorende stupa bevat relieken van Boeddha, vandaar de heilige status van de rots. Op het plateau rond de rots vind je kleine guesthouses, restaurantjes en stalletjes en vele, vele pelgrims. Je kijkt er je ogen uit. De gids kan je helpen om met wat lokale mensen in gesprek te komen. Ben je uitgekeken, dan regelt de gids dat je mee kunt rijden met een truck naar beneden. Hier word je opgehaald en naar een hotel met tuin gebracht. Een lange, maar boeiende dag.

Dag 5: Boeddha’s in Bago en boemel trein naar Yangon

Boeddha’s in Bago en boemel trein naar Yangon
Je rijdt rustig in een uur of drie terug naar Bago (vroeger ook wel Pegu genoemd). Je gids kan je helpen om een prima lunchplek te vinden. Na de lunch kun je met je gids bepalen wat je wilt zien. Bago was de oude hoofdstad ten tijde van het Mon-rijk (van de 6de tot de 11de eeuw) en zit tjokvol tempels en monumenten.  De bekendste is waarschijnlijk wel de liggende boeddha van Schwethalyaung met 55 meter lang een van de grootste van het land. Of bezoek Kyaik Pun , een pagoda met vier  hoge, rug aan rug zittende Boeddha beelden. Ook de hoge Shwemawdaw Pagoda, die in een groot deel van de stad te zien is of Kanbawzathadi , een herbouwd Mon paleis, zijn aanraders.
Voor de terugweg naar Yangon kun je kiezen. Je kunt in een uur of twee terugrijden met de auto, maar je kunt ook, eigenlijk veel leuker, de lokale trein nemen (ongeveer drie uur). Hiervoor word je bij het stationnetje af gezet, waar al een eeuw niets aan gedaan lijkt. De lokale boemel is meestal niet op tijd, maar rijdt wel in een flink tempo terug naar Yangon. Het landschap is niet echt spectaculair, maar wel heel vreedzaam met rijstvelden en dorpjes en natuurlijk de honderden gouden pagodes die overal boven uit steken.
Je reist derde klasse, op harde houten banken, tussen de lokale bevolking in en de gids reist mee. (De auto gaat met je bagage vooruit).  Op het station in Yangon word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Yangon heeft inmiddels geen geheimen meer voor je.

Dag 6: Verder Myanmar ontdekken

Verder Myanmar ontdekken
Je wordt naar de luchthaven of het busstation gebracht. We raden aan als volgende bouwsteen Mandalay toe te voegen aan je Myanmar reis. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Yangon naar bergdorp Hsipaw te vliegen en daarna verder te gaan met Mandalay. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Samen met pelgrims de Gouden Rots op:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon – Kyaikhtiyo - Gouden Rots, auto, truck, Engelssprekende gids
Dag 5: Gouden Rots – Bago – Yangon, treinrit Bago-Yangon, auto,
Dag 6: Yangon, transfer luchthaven/busstation
Dag 7: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 8: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 9: Mandalay, vrije dag
Dag 10: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 11: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 12: Bagan, vrije dag
Dag 13: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 14: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 15: Kalaw - Inle (Nyaung Shwe), transfers en trein
Dag 16: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 17: Inle meer, vrije dag
Dag 18: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 19: Aankomst Nederland

Extensie 6: Samen met pelgrims de Gouden Rots op
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Standaardop aanvraag€ 324,- p.p.€ 288,- p.p.€ 252,- p.p.€ 216,- p.p.€ 180,- p.p.
Comfortop aanvraag€ 346,- p.p.€ 312,- p.p.€ 276,- p.p.€ 240,- p.p.€ 216,- p.p.


Extensie 7: Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake


In 2 dagen loop je van Kalaw naar het Inle meer. Je overnacht in een lokaal dorpje. Inclusief maaltijden en Engelssprekende wandelgids.  

Dag 12: Trektocht langs dorpjes en minderheden bij Kalaw

Trektocht langs dorpjes en minderheden bij Kalaw

Je wordt ‘s morgens in je hotel opgehaald door de Engelssprekende gids. Eerst neem je lokaal transport (ongeveer 40 minuten) naar het beginpunt van de wandeling. Vandaag loop je ongeveer 6 uur (exclusief stops). De eerste drie uur is het stevig stijgen naar de luchplek. Je hebt hier een werkelijk schitterend uitzicht over de groene bergtoppen en de vele schilderachtige dorpjes die over de hellingen verspreid liggen.
In de middag passeer je vele traditionele dorpjes die allemaal door andere stammen bewoond worden (Palaung, Danu en Pa-O). Aan het eind van de middag kom je aan in het dorpje waar je zult overnachten in een simpel boerenhuis. Je eet een eenvoudig traditioneel lokaal diner, het smaakt ontzettend goed na deze wandeltocht. En omdat je je benen wel voelt na een dag door de bergen lopen, is het met de kippen op stok.
Meenemen: Dagrugzak, wandelschoenen, zonnebrand, zonnepet, regenponcho, droge kleding, toiletartikelen, fleecetrui, camera en batterijen.
 

Dag 13: Wandeltocht en boottocht naar Inle meer

Wandeltocht en boottocht naar Inle meer
Vandaag is het een uur of 4 lopen naar Inle. Na verloop van tijd zie je het meer al in de verte. Op de oevers lunch je en vervolgens ga je aan boord van een boot die je in ongeveer anderhalf uur naar Nyaung Shwe brengt. Je grote bagage is in de tussentijd al vervoerd vanaf Kalaw naar je hotel hier. Heerlijk om even goed te douchen en je verkleden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Yangon, transfer hotel
Dag 3: Yangon, privé-excursie Shwedagon (½ day, transport, guide & lunch) & ontmoeting bijzondere local/lokale personality
Dag 4: Yangon - Mandalay, transfer luchthaven 2x (vlucht exclusief) en avondexcursie ‘night bites’ (join in met transfers en eten)
Dag 5: Mandalay, bootcruise Ava, Amarapura en Sagaing óf Mingun (incl gids, vervoer en lunch)
Dag 6: Mandalay, vrije dag
Dag 7: Mandalay -Bagan, transfer (bus), boot (privé), transfer hotel
Dag 8: Bagan, E-bike excursie ½ day incl guide en local personality (excl lunch, entree)
Dag 9: Bagan, vrije dag
Dag 10: Bagan - Kalaw, bus (incl transfers naar en van station)
Dag 11: Kalaw, excursie olifantenopvang (met vervoer, water, thee, lunch)
Dag 12: Kalaw-Inle, hiking incl lunch, diner, homestay (2d/1n)
Dag 13: Kalaw -Inle, hiking incl lunch, boot (2d/1n)
Dag 14: Inle meer, kookcursus (met lunch) en boottocht (incl transfers en gids, excl entree)
Dag 15: Inle meer, vrije dag
Dag 16: Inle meer - Yangon, transfer naar en van luchthaven (excl vlucht Yangon)
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 7: Tweedaagse wandeltocht Kalaw – Inle Lake
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 82,- p.p.€ 79,- p.p.€ 77,- p.p.€ 74,- p.p.
Excursies

Bagan

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan

Ballonvaren over Bagan
Met een ballon over de tempels van Bagan zweven: het staat hoog op de bucketlist van velen. Dit moet dan ook wel een van de meest spectaculaire plekken ter wereld zijn om dit te doen! 
Heel vroeg in  de morgen, als het nog donker is, word je opgehaald in je hotel en rijd je naar de lanceringsplek.  Je krijgt hier een licht ontbijt terwijl de ballon wordt opgeblazen en alles klaargemaakt wordt voor de vlucht. Je krijgt een goede veiligheidsinstructie van de piloot en rond half 7 klim je aan boord en begint de ballon aan zijn stijging. De lucht is nog koel en het uitzicht is simpelweg adembenemend. Gedurende 35 minuten tot 1 uur zweef je over Bagan. Wat je precies te zien krijgt hangt van de windkracht en – richting af, maar je hebt in ieder geval een onbelemmerd uitzicht op de meer dan 2000 eeuwenoude gebouwen die onder je op de vlakte liggen. De piloot zal de meest markante gebouwen aanwijzen. Tegen half 8  s morgens land je weer op Moeder Aarde. Je krijgt een certificaat en een glas champagne om deze onvergetelijke gebeurtenis te vieren en daarna word je teruggebracht naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.
N.B: De ballonvaart is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel of te weinig wind kan de vaart worden afgeblazen. Je krijgt je geld dan terug. Ook is het mogelijk om de vaart in dat geval een dag later te maken, mocht dat mogelijk zijn in het programma. 
Inclusief: ballonvaart, transfers, licht ontbijt, certificaat, glas champagne. 

Excursie 1: Ballonvaren over Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.€ 298,- p.p.Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)

Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
Met eigen auto met chauffeur en Engelssprekende gids rijdt je in anderhalf a twee uur naar Mount Popa. Dit boeddhistische klooster is op een vulkanische rots gebouwd. Deze uitgestorven stratovulkaan van 1500 meter hoog verheft zich vanuit een vlak landschap. Het uitzicht vanaf de top is schitterend. Aan de voet van het klooster worden in kleurrijke altars de zogenaamde 'nats' vereerd. Dit zijn animistische geesten die specifiek zijn voor de Myanmarese versie van het boeddhisme. Om het belangrijkste heiligdom te bereiken moet je de 777 treden van de trap beklimmen. Onderweg kom je vele apen tegen, die heilig worden beschouwd. (Tip: neem voldoende kleine bankbiljetten mee als fooitje voor de schoonmaaksters van de apenpoep.) Boven aan gekomen kun je genieten van prachtige uitzichten. Maak mee hoe de lokale bevolking hun godsdienst beleeft: het altaar en de pagode boven worden druk bezocht.
Inclusief: privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids. Exclusief: entrees, fooien en donaties.

Excursie 2: Beklim de 777 treden van Mount Popa! (Dagtocht per auto)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 78,- p.p.€ 70,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.€ 42,- p.p.Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan

Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
Wil je een verblijf in Bagan op een uiterst relaxte en bijzondere manier afsluiten? Maak dan een boottochtje aan het eind van de dag over de rivier. Met de motor af drijf je rustig stroomafwaarts, terwijl de zonsondergang de tempels op de oevers in een gouden licht baadt. Aan het eind van de middag word je opgehaald in je hotel en naar een aanlegplaats gebracht, waar een kleine houten boot je al opwacht. Je vaart eerst een half uur stroomopwaarts en dan gaat de motor uit. Een onwerkelijke rust daalt neer over de rivier terwijl je heel langzaam stroomafwaarts drijft. De zon gaat onder en je herkent, nu je zelf de tempelvlakte hebt verkend, misschien wel een aantal pagodes die oplichten in het licht van de ondergaande zon. Tip: neem een paar koude drankjes mee en wat te knabbelen. Als de zon onder is vaar je terug naar de oever en word je terug gebracht naar het hotel. Inclusief: boottocht, transfer
 

Excursie 3: Relaxte lokale boottocht zonsondergang Bagan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 22,- p.p.€ 20,- p.p.€ 19,- p.p.Inle Lake

Excursie 4: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer

Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
Een (in)spannende mountainbiketour van 60 km langs de stammen  op het plateau, de Shan heuvels afdalend naar het Inle meer voor een boottocht. 
Om half 7 word je in 5 kwartier per auto de bergen ingebracht. Hier staat je eersteklas mountainbike klaar en krijg je een briefing van de Engelssprekende gids.  Je maakt de tocht samen met andere (internationale) deelnemers. Van november t/m februari is een windbreaker aanbevolen omdat het in de heuvels fris kan zijn. Voor deze stoere en sportieve tocht zijn technische mountainbike vaardigheden niet nodig, wel een portie lef, een goede conditie en handig als je enigszins bekend bent met off road mountainbiken.
De eerste 15 kilometer gaan over asfalt, daarna onverharde (gravel)wegen. Je fietst langs velden, waar lokale boeren van de Pa- O en Danu stammen aan het werk zijn. In deze heuvels wacht je enkele gestage beklimmingen. Regelmatig zijn er stops om het dagelijks leven in de dorpjes die je passeert te bekijken. Je hebt weidse uitzichten over het Shan plateau, met blauwe bergen in de verte en enorme bomen op de vlakte. Na ongeveer 25 kilometer stop je in een dorpje voor een snack alvorens een spectaculair landschap in te rijden. Er zitten wat kleine klimmen in het traject, maar de echte uitdaging is de afdaling van 12 kilometers.  Een welverdiende lokale lunch wacht je aan de oever bij Indein. Per boot vaar je met je fiets over het Indein-kanaal en het Inle meer. Aan de oostkant van het meer aangekomen stap je weer op de fiets en ga je echt offroad in de heuvels over geheime bochtige ‘trails’. Je rijdt door bossen, doorwaadt stroompjes en rijdt door open ‘’crosscountry’’ terrein. Hier zijn de mountainbikes echt voor gemaakt! Een korte scherpe klim brengt je naar een wijnhuis.  Onder genot van een glas wijn en een hapje, geniet je van het panorama. Hierna is er nog een stevige klim en daarna is het alleen nog maar bergafwaarts langs lokale dorpjes. Tegen zonsondergang rijd je Nyaung Shwe weer binnen. Moe maar voldaan van deze avontuurlijke dag!
Inclusief: transfer, mountainbike, fietsgids, boottocht, snack, lunch, glas wijn met hapje.

Excursie 4: Avontuurlijke mountainbike tocht (60 km) en boot rond Inle meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.€ 120,- p.p.Excursie 5: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein

Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
Op een uur varen van het Inle Meer liggen de zeer fotogenieke pagodes van Indein, verspreid over een helling. De sfeer hier is mystiek en vredig en zorgen samen met de mooie omgeving voor een bijzonder dagje uit. Je wordt opgehaald in je hotel door een gids en naar de aanlegplaats voor de boten gebracht. Je bezoekt een schilderachtige drijvende markt om te zien hoe de lokale mensen hun inkopen doen. Daarna vaar je door een mooie, bochtige kreek naar Indien. Op de oevers bewerken boeren hun rijstvelden, soms met waterbuffels. Kinderen wassen en zwemmen in de kreek. Indein Village (een klein dorpje van de  Pa O stam) ligt op de westelijke oever van het Inle Meer in een mooie omgeving. Op de top van een heuvel is een beeltenis van de Boeddha in een witte stoepa te zien. Verspreid over de helling liggen meer dan honderd stoepas, sommigen overwoekerd met struiken. De sfeer is sereen en in de wind kun je de talloze bellen horen rinkelen die aan de pagodes hangen. Vanaf de helling heb je prachtige uitzichten en je camera zal overuren maken. Na dit bezoek vaar je terug naar Nyaung Shwe en word je naar je hotel teruggebracht. Inclusief: transfer naar haven, boottocht, Engelssprekende gids

Excursie 5: Boottocht naar de honderden pagodes van Indein
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 60,- p.p.€ 54,- p.p.Excursie 6: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in

Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
Een plezierige dag met de fiets, boot en kajak het Inle Meer verkennen en de kleurrijke gemeenschappen die er leven. Op een ontspannen tempo fiets je (25 km) over geheime dorpspaden, door bamboebos en afgelegen dorpen, weg van alle drukte. Vaar per boot door kanalen en het doolhof van drijvende tuinen.  Je luncht in een Shan huis op het meer. Verken de plaatselijke dorpen op palen per kajak in de koelere namiddag.  Je hebt deze dag volop gelegenheid om te stoppen en het dagelijkse leven te zien en te fotograferen en een praatje met de locals te maken.
 
Info: Vertrek fietswinkel om 8 uur, samen met andere internationale deelnemers (max 12). Goede mountainbikes, terrein grotendeels vlak, af en toe modder. Tussen maart en september kan het heet zijn, zorg voor goede zonnebescherming. In december en januari kan het fris zijn, breng een jack of windbreker mee. Totale afstand vandaag is 40 km. Vanaf 8 jaar. Inclusief fiets, boot, kayak, Engelssprekende gids, Shan lunch.

Excursie 6: Inle Meer: Fiets, Boot & Kayak trip (dagtocht) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 113,- p.p.€ 112,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.Excursie 7: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in

Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
Verken per fiets het platteland rond Nyaung Shwe op gebied van Shan eten. Je fietst door de buitenwijken en smalle steegjes van Nyaung Shwe, onderweg stoppend bij favoriete lokale eettentjes voor uniek zoet en hartig ontbijt (zoals Mohinga), thee en snacks. Vervolgens fiets je door de velden waar seizoensgroenten groeien. Je stopt bij kleinschalige huisindustrie en ziet hoe lokale voedsel specialiteiten worden gemaakt (zoals Be Mont).  Je maakt echt kennis met de locals. Op het platteland proef je een traditioneel Shan gerecht en verfrissend sapje. Je zintuigen worden vandaag geprikkeld met geur, kleur en smaak!  Info: Vertrek fietswinkel om 7:15 uur, samen met andere internationale deelnemers (max 12). Afhankelijk van het tempo ben je rond 12:30 / 13:30 terug. Goede mountainbikes, terrein grotendeels vlak, in regenseizoen (juli-oktober) kan het her en der modderig zijn. Tussen maart en september kan het heet zijn, zorg voor goede zonnebescherming. In december en januari kan het fris zijn, breng een jack of windbreker mee. 
Inclusief: mountainbike, Engelssprekende fietsgids, genoemde maaltijden en snacks onderweg. 

Excursie 7: Inle Meer: Food & Fiets tocht op platteland (1/2 dag, 23 km) - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 52,- p.p.Kalaw

Excursie 8: Bezoek het olifanten project bij Kalaw

Bezoek het olifanten project bij Kalaw
Om 08.00 rijd je in dik een uur naar het olifanten en herbebossing project. Samen met een lokale trekking gids maak je een wandeling door het bos. Onderweg heb je de kans om vlinders, vogels en orchideeën te zien. Bij de rivier in het woud aangekomen zie je de olifanten al aankomen. Je mag meehelpen bij de dagelijkse verzorging. Help de olifanten te wassen (neem badkleding plus t-shirt en een droge set kleren mee) en te voeren. Geweldige ervaring! Het is niet de bedoeling om op de olifanten te rijden. Deze olifanten (afkomstig uit de houtindustrie) zijn hier om van hun oude dag te genieten en ze hoeven geen werkzaamheden meer te verrichten. Tijdens een wandeling over het terrein legt de gids de activiteiten op het gebied van herbebossing en natuurbehoud uit. Je plant zelf een regionaal boompje. Totaal wandel je circa  1 á 2 uur. Meenemen: Insectenspray, waterfles, lange broek, T-shirt met lange mouw, wandelschoenen, pet en zonnebrand. Geniet van een  smakelijke lokale driegangenlunch op het sfeervolle hoofdkwartier. Wandel door de mooi aangelegde tuin. Na afloop word  je terug naar Kalaw gebracht. Mooi om te weten dat je bezoek bijdraagt aan natuurbehoud!
Inclusief: Transport van/naar Kalaw, lokale trekking gids, activiteiten ter plaatse, boom planten, lunch, drinkwater, koffie, thee, 1 softdrink/bier tijdens lunch,.
 

Excursie 8: Bezoek het olifanten project bij Kalaw
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 143,- p.p.€ 138,- p.p.€ 134,- p.p.€ 129,- p.p.€ 123,- p.p.Mandalay

Excursie 9: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay

Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
In Myanmar is het ontbijt een culinaire belevenis. Er is geen Birmees die thuis eet, want vrijwel overal zie je ‘teashops’ waar een enorm aanbod aan kleine hapjes te krijgen is. Tijdens deze Go Local tour leidt je enthousiaste ‘voedselgids’ langs een aantal gerenommeerde teashops, stuk voor stuk beroemd vanwege een ander gerecht dat ze aanbieden. Je wordt rondgereden met een riksja, een traditionele fietstaxi, zodat je op je gemak kunt rondkijken en foto’s nemen. Het aanbod varieert van het beroemde ochtend noedel gerecht mohinga, tot Myanmar pannenkoeken, samosa’s, Mandalay salades, Shan noedels en talloze zoete snacks die je doen begrijpen waarom de meeste Myanmarezen de hele dag met een glimlach op hun gezicht rondlopen. Je gids voorziet de vele hapjes van uitleg en zal ook wat van de geheimen die achter deze heerlijke snacks zitten verklappen. Aan het eind van de ochtend ben je terug in je hotel. Inclusief: Riskja en gids, snacks in de teashops.

Excursie 9: Go Local: Culinaire ontdekkingstocht per riksja in Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.Excursie 10: Fietsen over het platteland rond Mandalay

Fietsen over het platteland rond Mandalay
Fiets over het platteland rond Mandalay! Vergezeld door een gids pedaal je in een rustig tempo langs velden, dorpjes en mooie uitzichten. Je ziet een landschap voorbijkomen dat al eeuwen ongewijzigd is: boeren bewerken het land, waterbuffels wentelen zich lui in de modder en kinderen roepen je na. Onderweg maak je interessante stops, bijvoorbeeld op een markt,  een bamboe fabriekje en een typisch lokaal dorpje. Je leert leuke dingen over het dagelijkse leven. Op de weg terug naar de stad stop je bij een teashop voor thee en heerlijke lokale snacks. Tegen het middaguur ben je weer terug in Mandalay en word je teruggebracht naar het hotel. 
Per lokaal vervoer word je naar het verzamelpunt gebracht. Deze fietstocht (van 7:30 tot 12 uur) is join in, d.w.z dat je gezellig met andere internationale deelnemers fietst (maximaal 10 deelnemers). Je vertrekt vroeg, want de koelere ochtend is het fijnste. Je fietst 22 kilometer op een mountainbike, voor een deel over onverharde wegen met weinig verkeer. Het platteland, dat hier ook daadwerkelijk plat is, maakt het fietsen  relaxed en het is een rustig tempo. De warmte kan het toch relatief zwaar maken. Zorg dus voor zonnebrand, zonnepet en drinkwater. Draag nette kleding op het platteland, dus broek over de knie en t-shirt. Inclusief: mountainbike huur, Engelssprekende fietsgids, snacks en thee in teashop.
 

Excursie 10: Fietsen over het platteland rond Mandalay
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.€ 41,- p.p.Excursie 11: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht

Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
Fiets  over smalle paden over het autovrije eilandje Ava en eindig met een betoverende zonsondergang bij de U Bein brug. Met een Engelssprekende gids en andere internationale deelnemers (max 10 deelnemers) mountainbike je 20 km langs tempels en pagodes meestal over onverharde, zanderige paden. Per auto wordt je de stad uit en naar het verkeersluwe platteland gebracht. Je fietst over kleine wegen langs boerenland en kleine dorpjes. Vaar met een pontje over naar Ava, een eilandje zonder gemotoriseerd verkeer in de grote Irrawaddy rivier. Omdat Ava een oude hoofdstad is staan overal op het eiland resten van tempels en pagodes. Daarna naar de 1,2 kilometer lange houten U Bein Brug,  gemaakt van teakhout. De zon gaat precies achter de brug onder en baadt de brug en de vele schitterende pagodes erom heen in een gouden gloed. De silhouetten van voetgangers op de brug, misschien wel van een monnik, leveren een prachtige foto op. Nadat de zon is onder gegaan word je met de auto terug naar je hotel gebracht.
Starttijd tussen 12:30-1:30 – einde tussen 6:30-7:30, tijden afhankelijk van de zonsondergang. 
 

Excursie 11: Ava en U Bein Brug Sunset fietstocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 12: Privé boottocht naar Mingun

Privé boottocht naar Mingun
Aan de overkant van de Irrawaddy rivier ligt de kleine stad Mingun, een wereld verwijderd van de drukte van Mandalay. Een ontspannen tocht in een privé boot brengt je naar een andere wereld. Aan dek zijn makkelijke stoelen en heerlijk loom glijdt de boot tegen de stroom in naar de andere oever van de Irrawaddy rivier. Tijdloos leven aan de oever glijdt voorbij. Na een uur varen arriveer je in Mingun. Je kunt zelf bepalen hoe lang je hier wilt blijven, want de boot blijft op je wachten. Bezoek in ieder geval de onafgebouwde Mantara Gyi Pagode en klim op het platform voor een geweldig uitzicht. De schitterende Pahtodawgyi Pagode is geheel in het wit opgetrokken en met de golvende vormen lijkt het bijna op een bouwwerk van Gaudi. Wandel door het slaperige dorpje waar de kippen over de erven van de bamboehuizen scharrelen. Onder genot van een koud drankje (aan boord verkrijgbaar) kun je op de terugweg het mooie rivierlandschap in alle rust aan je voorbij laten trekken. Een heerlijk relaxte dag!
Inclusief: transfer naar boot, privé boot, Engelssprekende gids.
 

Excursie 12: Privé boottocht naar Mingun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 48,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.Yangon

Excursie 13: Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)

Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)
Ontsnap aan de hectiek van de hoofdstad met deze halve dag fietsexcursie over het platteland, net aan de overkant van de rivier. Je wordt in je hotel opgehaald en naar de plek gebracht waar je je gids ontmoet en op de fiets stapt. Eerst ga je aan boord van de openbare veerboot die over de Yangonrivier vaart. Geweldig om dit mee te maken. Aangekomen aan de overkant stap je op de fiets en rijd je op je gemak, vergezeld door de gids, door verborgen weggetjes van het Indiase stadje Dala, langs karakteristieke dorpjes en kleurige markten. Onderweg zul je een aantal malen met kleine bootjes rivieren moeten oversteken. Deze fietstocht duurt een uur of vier en is voor iedereen te doen. Tegen lunchtijd ben je weer terug in je hotel. 
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, transfers per auto.

Excursie 13: Yangon: Fietsen over eilanden en rivieren (halve dag, 28 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.Excursie 14: Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)

Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)
Wil je een dag flink fietsen? Dan is deze dagtour over het platteland van de Irrawaddy delta een aanrader. Je steekt eerst de rivier over met de openbare veerboot en rijdt door Dala, over landelijke weggetjes en langs rijstvelden. Je fietst naar de kleine stad Twantay, onderweg bezoek je de Shwenandaw Pagode  en zie je het aardewerk waar deze streek beroemd om is. Je luncht in een restaurant aan het water (inclusief). Hierna fiets je terug langs het Twantay Kanaal naar River Island, waar je aan boord gaat van een lokale boot die je terugvaart naar Centraal Yangon. Een flinke fietstocht van 70 kilometer (circa 7:30 tot 16:30 uur) voor enthousiaste fietsers die het leuk vinden om meer van het dagelijkse leven te zien.
Inclusief: fietshuur, Engelssprekende fietsgids, boot fees, water, snack, Myanmar lunch, transfers per auto.

Excursie 14: Yangon: Een dag fietsen over het platteland (volle dag, 70 km)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.€ 84,- p.p.