Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Klimaat & Temperatuur 

Myanmar heeft een tropisch klimaat. Het land is groot en de verschillen in temperatuur zijn hierdoor groot. In maart, april en mei kan het erg warm zijn met temperaturen boven de 40 graden Celsius. In het algemeen kun je stellen dat de temperatuur en vochtigheid zakken als je je in hoger gelegen gebieden bevindt. In Chin State (west) en delen van Shan State (oost), kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt. In het noorden, richting de Himalaya, kan het zelfs nog kouder worden.
 

Beste reistijd

Myanmar kent drie seizoenen. The monsoon start eind mei/begin juni en dit betekent met name in Yangon veel regen. Het droge en koudere seizoen start in november en eindigt in februari. Maart, april, mei zijn vervolgens heel warm, met temperaturen die op sommige plekken kunnen oplopen tot rond de 40 graden Celsius. De beste periode om Myanmar te bezoeken is november tot en met april. Voor wie minder goed tegen de warmte kan, is de beste reistijd november - februari. December tot en met februari is het hoog seizoen, dus dat betekent natuurlijk dat het overal wat drukker is. 
 
Rond een uur of 6 ‘s ochtends is het licht en rond een uur of 6 ‘s avonds gaat de zon onder. Op deze website kan je de exacte tijden per dag bekijken. ’s Ochtends is het aangenaam koel en heb je de meeste kans op helder weer, in bergachtige gebieden kan het ‘s middags dichttrekken. Je haalt dus het meeste uit je dag door vroeg te vertrekken, op een doorsnee reisdag vertrek je om 8 uur.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter