Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet

Veel hotels, cafés en restaurants in grotere plaatsen bieden gratis draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. Internetcafés zijn er voldoende. De snelheid van het internet kan laag zijn en het onstabiele elektriciteitsnetwerk kan er ook voor zorgen dat er helemaal geen internet is. Hoe verder je van de toeristische paden afwijkt, hoe minder het bereik en de beschikbaarheid van internet is. Het is inmiddels mogelijk om een toeristen SIM-kaart te kopen (vanaf 12000 Kyat), waarmee je kunt internetten.
 

Telefonie 

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. In steeds meer internetcafés is het mogelijk om internationaal te bellen, over het algemeen is dit de goedkoopste optie. Skypen met je eigen laptop of bellen via WhatsApp met je telefoon is vaak mogelijk in hotels, cafés en restaurants waar Wifi is of met je eigen Simkaart. De beperkte bandbreedte kan er voor zorgen dat de verbinding niet stabiel is.

Je kunt ter plaatse een prepaid Simkaart kopen voor je mobiele telefoon (zorg dat je telefoon geen sim-lock heeft). Je kunt kiezen tussen Telenor en Ooredoo. Simkaarten kan je bij kleine winkeltjes op straat te verkrijgen waar je ook water kunt kopen. Je krijgt dan een Myanmarees nummer en je kunt goedkoop je chauffeur of gids bellen, restaurants reserveren of afspreken met reisgenoten. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen. Geef thuisblijvers en ons/onze lokale vertegenwoordiger je tijdelijke telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft.
 

Landcodes

De landcode om naar Myanmar te bellen is +95. De landcode om naar Nederland te bellen is +31. Vergeet niet de eerste nul van de regiocode te laten vervallen.
 

Elektriciteit en verloopstekker Myanmar

In Myanmar is de voltage 220/240 volt. Men gebruikt daar niet altijd dezelfde stekker als in Nederland, de stopcontacten hebben 2 of 3 ronde gaten. Om je apparatuur te gebruiken, heb je dus soms een verloopstekker (wereldstekker) nodig. Het is handig om de stekker in Nederland al aan te schaffen, zodat je niet bij aankomst wordt geconfronteerd met een lege batterij van camera of mobiele telefoon, net als je het thuisfront wil sms-en dat je veilig bent aangekomen. In Nederland kun je deze verloopstekker in reiswinkels en ANWB reiswinkel kopen.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter