Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Visum

Om te reizen in Myanmar heb je een visum nodig. Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden:
  • Je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Myanmar (1 dag korter en de luchtvaartmaatschappij laat je niet vertrekken uit Nederland.)
  • Je paspoort moet een lege pagina hebben voor het visumstempel.
 
Er zijn twee manieren om het visum te verkrijgen:
 
  • Myanmar heeft (nog) geen ambassade in Nederland. Bij het consulaat in Breda geven ze geen visa af. Als Nederlander is het wel mogelijk om een visum bij de ambassade in Brussel of Berlijn aan te vragen. Kosten zijn € 25,- (exclusief administratiekosten) en de aanvraag kan gedaan worden op werkdagen tussen kantoortijden.
  • Het is het veel gemakkelijker om je e-visa online aan te vragen op de officiële website van de overheid (in het Engels). Dit visum is alleen toegestaan als je Myanmar binnenkomt via bepaalde punten zoals het internationale vliegveld van Yangon en Mandalay. Je uploadt een recente kleuren pasfoto en vult de gevraagde gegevens in. Vul het adres in van het eerste hotel waar je verblijft. De kosten van dit e-visa zijn $ 50,- . Het kan 72 uur duren. Heb je het e-visum ontvangen, print deze dan uit, stop hem bij je paspoort en neem deze mee op reis. Het visum is 90 dagen geldig na afgifte, idealiter vraag je het visum 1 a 2 maanden voor vertrek aan.
  • Maak gebruik van een Nederlandse e-vsium dienst. Dit is iets duurder, maar wel makkelijker en binnen enkele uren heb je vaak je visum. 

Het visum is maximaal 28 dagen geldig. Het is het beste je visum niet te laten verlopen. Je bent dan illegaal in het land en ook al is het met een boete af te kopen; het kost je tijd om dit te regelen. Als je dus onvoorzien langer moet blijven, zorg dat je je visum op tijd verlengt. Dit kan bij verschillende toeristenbureaus. Onze lokale contactpersoon kan je daarbij helpen.

Bekijk onze pagina ambassade Myanmar voor de ambassades in Brussel en Berlijn. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter