Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jan Spaans - 04-03-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Bijzondere reis met veel persoonlijke ontmoetingen.
Wij hebben een reis van 4 weken door Myanmar gemaakt. Het doel was om zo veel mogelijk van het echte Myanmar te zien en niet alleen de hoogtepunten. Na Yangon begon onze reis in Hsipaw waar je nog niet veel toeristen tegen komt en heel veel mensen nog op traditionele wijze leven. Met gidsen hebben we veel lokale mensen ontmoet waar we altijd bijzonder welkom waren. De hartelijkheid van de bevolking heeft veel indruk op ons gemaakt. In Mandalay hebben we de jade markt en allerlei lokale ambachten zoals bladgoud maken en stenen beelden gezien. We hebben een fietstocht gemaakt in de omgeving van het Inle-meer en daar gezien hoe er nog met ossen geploegd word en dat de tijd er bijna heeft stil gestaan. In Bagan hebben we een ballonvlucht gemaakt hetgeen een onvergetelijke ervaring is. Footprint is er in geslaagd om net even andere dingen aan te bieden als andere reis organisaties. Na vele reizen door Azië was dit een van onze mooiste ervaringen.
 
Excursies
Veel lokale lunches gehad, allemaal goed en smakelijk en bijna allemaal verschillend van samenstelling. Nooit buikklachten gehad. De ballontocht boven Bagan: mooi mooi mooi. Onvergetelijke ervaring. De E-bike tocht Bagan had iets uitgebreider gekund. Fietstocht bij het Inle meer; leuk dat je in een heel toeristisch gebied een tocht maakt waarbij je alleen maar lokale mensen ziet.
 
Organisatie
We waren bijzonder blij met onze gidsen; kundig, vriendelijk en met bijna allemaal hadden we wel een klik. Ook goed om verschillende gidsen te hebben zo als het een keer niet klikt je niet drie weken aan elkaar vast zit. Speciaal plekje in ons hart voor Moh Moh uit Mandalay en Nou Nou bij Inle .


Myanmar reizen - BaganMyanmar reizen - BaganMyanmar reizen - Ballonvaren bij BaganMyanmar reizen - BaganMyanmar reizen - Inle meerMyanmar reizen - Inle meerMyanmar reizen - Myanmar reizen - Myanmar reizen - Myanmar reizen -