Myanmar reizen - Reisgids

Vakantie Myanmar reizen - Rondreis Myanmar - Bouwstenen Myanmar • Myanmar - enkele feiten

  Myanmar - enkele feiten

  Myanmar, Birma of Burma - hoe groot is Myanmar - hoeveel inwoners heeft Myanmar - wat is de hoofdstad van Myanmar


  Is het nu Myanmar, Birma of Burma? Hoe groot is Myanmar? Hoeveel inwoners heeft Myanmar? En wat is de hoofdstad van Myanmar?
  Verder lezen
 • Boeddhisme in Myanmar

  Boeddhisme in Myanmar

  Religie in Myanmar - Boeddhisme in Myanmar


  Als je rondreist door Myanmar kom je uiteraard in contact met het boeddhisme, wat overal in het land zichtbaar en voelbaar is. Overal in Myanmar zie je monniken, nonnen en pagodes. Het overgrote deel van de Birmezen is Boeddhist, 87,9%. Christenen vormen 6,2% van de bevolking, 4,3% is moslim. Daarnaast is er nog klein percentage, namelijk 0,8%, dat een animistisch geloof aanhangt. Hindoes vormen 0,5% van de bevolking (bron CIA factfiles).
   
  Verder lezen
 • Reizen met kinderen Myanmar

  Reizen met kinderen Myanmar

  Myanmar rondreis - met kinderen op vakantie in Myanmar


  Myanmar is een uitstekend land om met kinderen naartoe te reizen. De uiterst vriendelijke bevolking, de mooie natuur en de glimmende tempels maken het zeker geschikt. Myanmar is nog niet heel lang een reisbestemming, aan de voorzieningen en infrastructuur wordt gewerkt. Daarmee is Myanmar authentiek en avontuurlijk - een ware belevenis met het gezin!
  Verder lezen
 • Bezienswaardigheden Myanmar

  Bezienswaardigheden Myanmar

  Inle Meer - Bagan - Yangon - Mandalay - Gouden Rots - Kalaw


  Myanmar is een prachtig land en heeft de bezoeker een hoop te bieden. Denk aan de prachtige en talrijke tempels in Bagan, het serene Inle Meer, de gouden pagodes in Yangon en de groene heuvels van Kalaw waar verschillende bergstammen wonen, en witte, nog vrijwel onontdekte palmenstsranden. De opvallend vriendelijke bevolking van Myanmar is een attractie op zich.  
  Verder lezen
 • Flora en Fauna Myanmar

  Flora en Fauna Myanmar

  Dieren in Myanmar - Vogels in Myanmar - Flora in Myanmar


  Myanmar kent een grote diversiteit een dieren en planten. Je zult ze niet direct allemaal tegenkomen op reis, daarvoor is Myanmar te groot. Bijzonder is de in zowel zoet als zout water aanwezige Irrawaddy dolfijn. Door de aparte gelaatstrekken goed te herkennen. Myanmar kent verschillende landschapstypen; bergen met bos in het noorden, savanne in het centrale deel en jungle in het zuiden. 
  Verder lezen
 • Huwelijksreis Myanmar

  Huwelijksreis Myanmar

  Stel je huwelijksreis samen helemaal volgens jullie eigen wensen


  Een rondreis door Myanmar is zeker geen standaard huwelijksreis! Maar het land heeft ook voor een huwelijksreis zeer veel te bieden. De reisspecialisten van Footprint Travel zullen zorgen dat jullie huwelijksreis een onvergetelijke ervaring zal zijn die volledig is afgestemd op jullie wensen.
  Verder lezen
 • Strand Myanmar

  Strand Myanmar

  ontdek de witte palmenstranden van Myanmar


  De stranden van Myanmar zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme, en zijn daarom juist zo bijzonder. Er zijn al mooie resorts, maar het is maar even lopen en je bent al op stranden die volledig verlaten zijn.
  Verder lezen
 • Wandelen in Myanmar

  Wandelen in Myanmar

  Myanmar reizen - dagwandelingen - meerdaagse treks


  De heuvels van Myanmar lenen zich bij uitstek voor het maken van dagwandelingen en meerdaagse treks van 2 of 3 dagen.
  Verder lezen