Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Inle Lake // Inle Meer

Het Inlemeer is werkelijk een pareltje in Myanmar. Het is een enorm meer wat zich over 20 kilometer in de lengte en 5 kilometer in de breedte uitstrekt. Inle Lake is met name bekend vanwege de beenroeiers. Beenroeiers zijn vissers die met één been roeien om zo de armen vrij te houden om het visnet uit te gooien. Daarnaast is het meer bekend om de dorpen op palen en de drijvende tuinen. De drijvende tuinen worden gecreëerd door een laag aarde aan moerasplanten vast te binden. Het meer wordt omringd door bergen waar veel bergstammen wonen. Rondom en op het meer wonen de Shans en de Intha's. Het bekendste dorp van Inle Lake is Ywama, een dorp met houten huizen op palen en kanalen als straten.

Bagan

Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, pagoden en stoepa's ter wereld. Over een gebied van 40 km² liggen er zo'n 4000, waarvan er nog 2217 rechtop staan. De tempels zijn gebouwd tussen de 11de en 13de eeuw. Je kunt de tempels op verschillende manieren bezoeken, populair is om het gebied per fiets te verkennen. De kleuren van de tempels veranderen met het uur. Een zonsondergang met zicht op de pagodes zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Enkele tempels mogen worden beklommen en het  is geweldig om bovenop de tempel de zon onder te zien gaan. Het uitzicht op de enorme vlakte bezaaid met tempels zo ver het oog reikt is adembenemend.
 

Yangon

Yangon, vroeger Rangoon, is de grootste stad van Myanmar. De stad heeft 4,5 miljoen inwoners. Het is dan wel niet meer de officiële hoofdstad,  het is nog altijd het economische centrum van het land. De Europese Unie en de Verenigde Naties zien Yangon overigens nog altijd als de hoofdstad van het land.
 
Yangon is de stad van de gouden pagodes. De beroemdste pagode is de Shwedagon Pagode. Al meer dan 2500 jaar is deze pagode het hart van het Birmese boeddhisme. Het is de belangrijkste en grootste boeddhistische tempel van Myanmar. De 98 meter hoge pagode is bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. De Shwedagon Pagode zal zeker indruk op je maken. Je kunt uren doorbrengen op het complex en de omliggende kloosters, kijkend naar de vele monniken en devote Birmezen. Zorg ervoor dat je benen en schouders bedekt zijn wanneer je een bezoek brengt aan de pagode (die geldt voor alle pagodes en tempels in Myanmar).
 
Twee andere mooie tempels zijn de Botataung Paya en de Chaukhtatgyi Paya. Downtown is een gezellige wijk waar je nog prachtige Engelse koloniale gebouwen vindt. Het Kandawgyi Lake staat ook bekend als het koninklijk meer. Het heeft een gelijknamig park, omzoomd met terrassen. Het meer biedt een prachtig uitzicht op de Shwedagon Pagode, dat weerspiegeld wordt in het meer. Aan de oostzijde van het meer ligt de Karaweik, een betonnen replica van een koninklijke boot. De Karaweik doet dienst als restaurant, en in de avond vinden er traditionele dansvoorstellingen plaats.

Mandalay

Mandalay wordt ook wel de Gouden Stad genoemd. Het is de op een na grootste stad van Myanmar. De stad ligt 650 km ten noorden van Yangon en is het geografische centrum van het land. Mandalay was de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar. Mandalay heeft maar liefst 150 kloosters en 70.000 monniken. Beklim bij zonsondergang de heuvel Mandalay Hill voor een prachtig uitzicht. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel en het houten Shwe In Bin Kyaung klooster. In het Gold Pounders’ district zie je hoe de gouden blaadjes die de pelgrims op de Gouden Rots plakken met de hand worden geslagen.
 

De Gouden Rots

De Gouden Rots is een reusachtig granieten rotsblok die op de rand van de top van de 1100 meter hoge Kyaiktoberg balanceert. De rots lijkt elk moment naar beneden te kunnen rollen. Gelukkig wordt de rots in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha, die volgens de overlevering onder de rots ligt. Gelovigen hebben de rots volgeplakt met bladgoud.  
 

Heuvels bij Kalaw

In de heuvels bij Kalaw wonen veel verschillende bergstammen, waaronder de Pa O en de Palaung. De kleding van de Pa O is donker en die van de Palaung juist kleurrijk. In de heuvels kun je mooie wandelingen maken.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter