Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
De stranden van Myanmar zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme, en zijn daarom juist zo bijzonder. Er zijn al mooie resorts, maar het is maar even lopen en je bent al op stranden die volledig verlaten zijn. Niet alle stranden in Myanmar zijn bereikbaar voor toeristen. Er zijn 3 strand bestemmingen waar je als toerist terecht kunt, alle gelegen aan de westkust. Ngapali Beach en Nwge Saung Beach zijn met name populair bij internationale toeristen, Chaung Tha Beach is met name populair bij de inwoners van Yangon. 

Ngapali Beach

Het meest ontwikkelde strand van Myanmar is Ngpali beach. Dit is ook het mooiste strand van Myanmar. Het zand is hier wit en poederachtig en omgeven door kokospalmbomen. Het water is over het algemeen rustig en goed om in te zwemmen. Dit maakt dit strand ook voor gezinnen met kinderen ideaal. Op Ngpali Beach vind je veel resorts, visrestaurants en cocktailbars van goede kwaliteit. Toch is Ngapali Beach nog steeds relatief rustig en onderontwikkeld, wat het een heerlijke plek maakt om je rondreis door Myanmar relaxed af te sluiten. In de omgeving van Ngapali Beach liggen kleine vissersdorpjes, waar de vis nog op traditionele wijze in de zon te drogen wordt gelegd. De meeste dorpjes hebben ook een markt die je kunt bezoeken. Je kunt een fiets of motor huren om de dorpjes te bezoeken. Ook kun je een tochtje maken met een lokale vissersboot, gaan kajakken of snorkelen. De zonsondergangen vanaf Ngapali Beach zijn onvergetelijk. Vanaf Yangon is het 30 minuten vliegen naar Ngapali Beach.
 

Chaung Tha Beach

Chaung Tha Beach is het strand waar de Birmezen uit Yangon voor het weekend graag naartoe gaan. Het strand ligt ongeveer 30 km ten westen van de stad Pathein en is zo’n vijf tot zes uur rijden vanaf Yangon. Met name in het weekend is het hier levendig. Er zijn verschillende soorten restaurants and bars. Het strand is wat minder mooi dan Ngapali Beach en Nwge Saung Beach, maar de perfecte plek om het strandleven van de Birmezen te ervaren. 

Nwge Saung Beach

De stranden van Nwge Saung Beach zijn nog altijd vrijwel verlaten. Het ongerepte palmenstrand van Ngwe Saung strekt zich uit over een lengte van 15 km langs een blauwe zee. Het heeft echt nog een laid-back sfeer. Ngwe Saung is dan ook populair bij reizigers die op zoek zijn zon, zee en rust. Rond het dorpje vind je veel resorts en bungalows, maar je bent zo weg van de bebouwing en je kunt urenlange strandwandelingen maken. Nwge Saung Beach is niet erg geschikt voor snorkelen en duiken. Ngwe Saung Beach ligt ten zuiden van Chaung Tha Beach, op zo’n zes uur rijden van Yangon en zo’n 2,5 uur rijden van Patein. 
 

Snorkelen in Myanmar

In Myanmar kun je nog snorkelen waar je een rif helemaal voor jezelf hebt. Het snorkelen is niet super spectaculair, maar je zult zeker verschillende soorten vis en koraal zien.Zowel in Ngapali Beach als in Chaung Tha Beach kun je snorkelen, en zijn er snorkelsets te huur. Vanuit Ngapali beach kun je een boottochtje maken naar Pearl Island, dit is de beste plek om te snorkelen. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter