Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
De heuvels van Myanmar lenen zich bij uitstek voor het maken van dagwandelingen en meerdaagse treks van 2 of 3 dagen.

Dagwandeling naar de Gouden Rots

Een bijzondere wandeling die ook door pelgrims veel wordt gelopen is de wandeling van Kyaikto naar de Gouden Rots bij Kinpun, een wandeling van ongeveer 5 uur. Deze wandelroute wordt door toeristen nog maar weinig gelopen. De wandeling gaat door mooie en afwisselende natuur met bamboebossen en over diverse bergkammen. Het pelgrimsseizoen begint eind oktober, dan lopen duizenden Birmezen deze route. 
 

Twee- of driedaagse trek van Kalaw naar Inle Lake

Een populaire tweedaagse trektocht is de trek van Kalaw naar Inle Lake. De trek loopt door groene heuvels en voert naar verschillende dorpjes vna verschillende bergstammen (hilltribes), zoals de Pa O en de Palaung. De kleding van de Pa O is donker en die van de Palaung juist kleurrijk. Onderweg kom je langs theevelden en akkertjes.  Regelmatig word je begroet door de vriendelijke bevolking en enthousiast zwaaiende kinderen. Bij deze Myanmar trekking loop je ongeveer 6 uur per dag. De trektocht is niet erg zwaar, maar een redelijk goede conditie en wandelervaring is aan te bevelen. Je bagage wordt naar Inle Lake gebracht, waardoor je tijdens de wandeling alleen dagrugzak nodig hebt. Je overnacht bij een Birmese familie  in een homestay of eenvoudig guesthouse. Je kunt ook een driedaagse trektocht lopen van Kalaw naar Inle Lake, deze tocht is wat meer van de gebaande paden.

Dagwandeling bij Hsipaw

Ook in het heuvelachtige gebied rondom Hsipaw kun je prachtig wandelen. In dit gebied wonen verschillende bergstammen, zoals de Palaung en Pedung. De trek voert langs verschillende dorpjes van deze stammen. Je loopt door groene heuvels en langs rijstvelden. Onderweg zie je mensen aan het werk op het land, spelende kinderen en grazende waterbuffels. 
  
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter