Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Chobe Nationaal Park in Botswana is wereldberoemd vanwege zijn bijzondere safari mogelijkheden. Ga met een ranger in een jeep op safari op zoek naar leeuwen. Ga op een bootsafari en spot nijlpaarden en krokodillen in de rivier. En wie weet badderen en zwemmen er olifanten in de rivier!
Hoogtepunten

Safari Chobe Nationaal Park

Op zoek naar leeuwen 

Bootsafari 

Nijlpaarden, krokodillen, olifanten

€ 474,- p.p. Prijs bij 2 personen 3-4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Botswana bouwsteen: Safari in Chobe Nationaal Park
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Chobe, diner, ontbijt
Dag 2: Chobe, diner en ontbijt. Activiteiten: game drive en bootsafari (excl park fee)
Dag 3: Chobe - vertrek
Kaart reis
Hotel & Vervoer

Huurauto in Namibië en Botswana
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De hoofdwegen in de Caprivistrook en bij Kasane naar Chobe Nationaal Park zijn goede asfaltwegen. Hoe lang je over de reis doet hangt ook af van je eigen rijstijl. Reken er op dat je gemiddeld niet meer dan 50 km per uur aflegt. Er wordt links gereden. We raden je aan voor voldoende motor capaciteit, comfort en voldoende bagage ruimte, minimaal een auto in de C-categorie te kiezen. Wil je een grotere auto, dan is dat uiteraard mogelijk tegen bijbetaling. Lees meer op de autohuur pagina.
 
-In Chobe Nationaal Park mag je niet zelf rijden. Je kunt alleen het park in met een 4WDrive, die zich vaak diep ingraaft in het losse zand, dus alleen geschikt voor ervaren 4 Wheel Drive rijders.
-Om de auto van Namibië de grens over te nemen naar Botswana, heb je speciale border permit nodig. Deze worden door de autoverhuur rechtstreeks bij je in rekening gebracht, middels je creditcard. 
-Je levert je auto in Kasane in, om van hieruit verder te gaan naar je volgende bestemming. 
 

Accommodatie in Botswana
Botswana blinkt uit in bijzondere accommodaties op safari gebied. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere 3 en 4 ster accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Heb je een ruimer budget dan kun je in Botswana ook kiezen voor bijzondere verblijven, waarbij je helemaal onderdompelt in de natuur. Voor deze bijzondere accommodaties kun je op aanvraag een offerte krijgen.
 

Accommodatie Chobe:

Deze wat grotere, zeer comfortabele lodge biedt een heerlijk en goed verzorgd verblijf. De kamers zijn ruim, hebben een lekkere badkamer en een veranda of balkon met uitzicht op de tuin. De lodge heeft een uitgebreid restaurant met volop keuze, een bar, zwembad, beauty salon en souvenirwinkel. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen in de prijs. Ook zijn 2 activiteiten inbegrepen: de ochtend gamedrive en de sunset bootcruise, beiden door Chobe Nationaal Park.
 
Prijzen
Botswana bouwsteen: Safari in Chobe Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 632,- p.p.€ 474,- p.p.€ 527,- p.p.€ 474,- p.p.€ 506,- p.p.€ 474,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 632,- p.p.€ 474,- p.p.€ 527,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 474,- p.p.€ 506,- p.p.€ 474,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis bij 3 of 5 personen kan het een triple room zijn, maar het kan ook zijn dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accomodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen. Je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie Tarieven huurauto Namibië. Lees ook onze Voorwaarden autohuur Namibië. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in wisselkoers of brandstofprijzen. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt. 

Extensies
Extensie 1: Extra dag safari in Chobe
Ben je een echte wildlife liefhebber? Verblijf dan gewoon nog een nachtje in het wereldberoemde Chobe Nationaal Park in Botswana waar de safari mogelijkheden uitstekend zijn! 

Dag 3: Méér safari in Chobe Nationaal ParkMéér safari in Chobe Nationaal Park
Kun je niet genoeg krijgen van wildlife spotten en op safari gaan? Boek dan een extra dag bij. Je kunt dan 's ochtends en 's middags nogmaals op safari gaan. Er zijn giraffes, gnoes (wildebeeesten), zebra's, kaapse buffels, wrattenzwijnen, koedoes, impalas, leeuwen en grote kuddes olifanten in Chobe Nationaal Park. Bijzondere dieren om te spotten: Roan antilope, sabel antiloop, en de zeldzame red lechwe. Maar er komen ook luipaarden, wilde honden, hyenas en zelfs cheetas voor in Chobe Nationaal Park, al is de kans dat je die ziet, als altijd klein omdat ze zich goed schuilhouden of 's nachts te voorschijn komen om te jagen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag safari in Chobe:
Dag 1: Aankomst Chobe, diner, ontbijt
Dag 2: Chobe, diner en ontbijt. Activiteiten: game drive en bootsafari (excl park fee)
Dag 3: Chobe, diner en ontbijt. Activiteiten: 2 safari game drives
Dag 4: Chobe - vertrek

Extensie 1: Extra dag safari in Chobe
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt en diner
  • 2 game drives

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Namibië reizen - Botswana - Een kudde olifanten drinken en badderen in de rivierNamibië reizen - Botswana - Olifant is lekker aan het douchen.Namibië reizen - Botswana - Olifanten kunnen heel goed zwemmen.Namibië reizen - Botswana - Olifant in de rivier.Namibië reizen - Botswana - Genoeg olifanten in Chobe NP.Namibië reizen - Botswana - Olifanten, in alle maten.Namibië reizen - Botswana - Olifanten in Chobe NP.Namibië reizen - Botswana - Rij niet te hard, je weet nooit wat er oversteekt.Namibië reizen - Botswana - Veel olifanten families in Chobe NP.Namibië reizen - Botswana - Olifantje in het bos, laat je mama toch niet losNamibië reizen - Botswana - Grote kuddes olifanten trekken over de vlakte van Chobe NPNamibië reizen - Botswana - Maak een bootcruise op de rivier.Namibië reizen - Botswana - In Chobe struikel je over de nijlpaarden tijdens de bootcruise.Namibië reizen - Botswana - Maak een bootcruise op de Chobe rivier.Namibië reizen - Botswana - Mam, wil je met me spelen?Namibië reizen - Botswana - NijlpaardNamibië reizen - Botswana - Wist jij dat het nijpaard het dodelijkste dier van Afrika is?Namibië reizen - Botswana - Ga op zoek naar nijlpaarden tijdens de Chobe bootcruise.Namibië reizen - Botswana - Bekijk de nijlpaarden van dichtbij tijdens een bootcruise in Chobe NP.Namibië reizen - Botswana - Nijlpaarden in de rivier.Namibië reizen - Botswana - Baobab boom in bloei.Namibië reizen - Botswana - Baobab boom op de grens van Botswana.Namibië reizen - Botswana - Een mooie verschijning met zijn rode verenkleed, zuidelijke karmijnrode bijeneter Namibië reizen - Botswana - Chobe NP is ook voor vogelaars een feestje.Namibië reizen - Botswana - Bijeneter heeft een insect gevangen.Namibië reizen - Botswana - Bijeneters in de boom.Namibië reizen - Botswana - Vogel paradijsNamibië reizen - Botswana - Slangenhalsvogels zit doodstil aan de oever van de rivier voor hij toeslaat.Namibië reizen - Botswana - Wrattenzwijn met biggetje.Namibië reizen - Botswana - De 3 biggetjes en de boze leeuw.Namibië reizen - Botswana - Grazer op de vlakte.Namibië reizen - Botswana - LeeuwNamibië reizen - Botswana - Chobe NPNamibië reizen - Botswana - Met een beetje geluk, spot je 2 van de Big Five in één uitzicht.Namibië reizen - Botswana - Leeuw jaagt op een buffel.Namibië reizen - Botswana - Kudde buffelsNamibië reizen - Botswana - Wie is hier de baas?Namibië reizen - Botswana - Overal liggen nijlkrokodillen te chillen op de oever.Namibië reizen - Botswana - Nijlkrokodil doet een dutje op de oever van Chobe NP.Namibië reizen - Botswana - Een varaan warmt zich op aan de zon.Namibië reizen - Botswana - Varaan probeert de nesten van de bijeneters leeg te roven.
 

Blogs over Namibië


Sluiten