Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Maak een roadtrip door donker Afrika in de Caprivistrook. Met deze Caprivistrook bouwsteen verbind je de bouwstenen safari in Etosha met de bouwstenen Chobe en Victoria Watervallen! In elke overnachtingsplek selecteerden we een riviersafari, zodat je het maximale uit deze trip haalt. Beleef een tocht in een traditionele Mokoro kano: een uitgeholde boomstam. Maak relaxte bootcruises op de rivier en spot vogels, zie nijlpaarden zwemmen en locals de rivier over steken. Dit is een heel ander stuk Namibië!
Hoogtepunten

Nijlpaarden in de rivier

Traditionele Makoro kano trip

Bootcruise op rivier

Groene Caprivi strook

Roadtrip tussen Etosha en Chobe

(prijs op aanvraag) 4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Noord Namibië bouwsteen: Nijlpaarden in de Caprivi strook
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Etosha - Rundu
Dag 2: Rundu - Divundu (Popa Falls)
Dag 3: Popa Falls - Mudumu
Dag 4: Maduma - Botswana
Kaart reis
Hotel & Vervoer

Vervoer: Huurauto in Namibïe
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Namibië zijn voor een klein deel (met name de weg van de grens bij Fish River Canyon naar Windhoek) zeer goede asfaltwegen, verder zijn er in het hele land gravel wegen. Hoe goed deze weg is, hangt ervan af, jaarlijks worden de wegen opnieuw ‘glad gemaakt’. Hoe lang je over de reis doet hangt ook af van je eigen rijstijl. Reken er op dat je gemiddeld niet meer dan 50 km per uur aflegt. Er wordt links gereden. We raden je aan voor voldoende motor capaciteit, comfort en voldoende bagage ruimte, minimaal een auto in de C-categorie te kiezen. Wil je een grotere auto, dan is dat uiteraard mogelijk tegen bijbetaling. Lees meer op de autohuur pagina.
 

Accommodatie in Namibië
Namibië blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere 3 en 4 ster accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Heb je een ruimer budget dan kun je in Namibië ook kiezen voor bijzondere verblijven, waarbij je helemaal onderdompelt in de natuur. Voor deze bijzondere accommodaties kun je op aanvraag een offerte krijgen.
 

Accommodatie Caprivi strook:
Rundu
Vanuit je bungalow kijk je over de rivier en naar de oever van Angola. Voor het eerst slaap je in Namibië in een echt groene omgeving. Nijlpaarden, krokodillen en watervogels bevolken de rivier.
De sfeer in de lodge is heel gemoedelijk, de staf lijkt één grote familie te zijn. Lekker eten, een terras, de mogelijkheid voor een bootcruise, een zwembad, kortom: een fijne plek! 
 
Divundu
Deze zeer verzorgde lodge aan de rivier markeert het begin van je Caprivi avontuur. Het restaurant met groot terras kijkt over de brede rivier. Je slaapt in luxe safaritenten met stenen vloer en terras met uitzicht over de rivier. Helemaal het Out of Africa gevoel. Deze lodge biedt een zeer hoge kwaliteit en absoluut de beste prijs/kwaliteit verhouding in de omgeving.
 
Upgrade:
Wil je upgraden, dan kun je in een stenen chalet verblijven, met een bad en net iets ruimer ingericht.
 
Maduma / Mamili Park:
Maduma Nationaal Park:
Deze sfeervolle lodge heeft voordelige Eiland bungalows op palen, pal aan de rivier gebouwd. Je kunt vanaf je eigen terrasje dus goed kijken naar de natuur om je heen. Je open lucht badkamer geeft je nog meer het gevoel in de natuur te zijn. Het rieten dak zorgt voor goede regulering van de warmte. Elk huisje heeft een bed met muskietennet.
 
Bijzonder verblijf (upgrade):
Mamili Nationaal Park:
Voor het ongetemde Afrika gevoel, verblijf je in deze lodge. Eenvoudige, maar smaakvolle luxe. Het ware bush gevoel, maar dan van alle gemakken voorzien. De luxe ingerichte safari tenten met moderne badkamer staan hoog op palen, wat je een ideaal uitzicht geeft over de rivier en moerasgebieden erom heen. Het verfijnde restaurant en lounge zijn semi-open met prachtig uitzicht. De lodge ligt midden in de wildernis (je parkeert je auto in het dorp en wordt opgehaald) en in het seizoen heb je niet alleen kans om nijlpaarden en krokodillen te spotten. Het kan voorkomen dat een kudde olifanten in de rivier komt drinken en badderen. Vanuit je veranda of het restaurant heb je dan eerste klas uitzicht. ’s Nachts hoorden wij in de verte leeuwen brullen! Een absolute favoriet van ons!

Prijzen
Noord Namibië bouwsteen: Nijlpaarden in de Caprivi strook
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis bij 3 of 5 personen kan het een triple room zijn, maar het kan ook zijn dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accomodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen. Je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie Tarieven huurauto Namibië. Lees ook onze Voorwaarden autohuur Namibië. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in wisselkoers of brandstofprijzen. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt. 

Excursies
Alle informatie op een rij
Van dag tot dag
Impressie
Namibië reizen - Namibië - Onderweg naar de Caprivi strip.Namibië reizen - Namibië - Deze omgeving is door alle rivieren en regenval veel groener en vruchtbaarder, dan de rest van het woestijnachtige Namibië.Namibië reizen - Namibië - In Rundu verblijf je in een lodge aan de Okavango Rivier, met aan de overkant Angola.Namibië reizen - Namibië - Lekker de rivier op.Namibië reizen - Namibië - Ga met een mokoro op pad.Namibië reizen - Namibië - Maak een traditionele mokoro kano trips op de rivierNamibië reizen - Namibië - De mokoro's liggen al klaar voor een prachtig tripje over de rivier.Namibië reizen - Namibië - Durf je in een mokoro te stappen?Namibië reizen - Namibië - Wel spannend, zouden we een nijlpaard of olifant tegen komen?Namibië reizen - Namibië - Ondek de groene Caprivi strip vanuit een mokoro.Namibië reizen - Namibië - De bootsman van de Mokoro.Namibië reizen - Namibië - De locals nemen je mee in hun mokoro kano's om de rivier te verkennen.Namibië reizen - Namibië - Hier wacht je niet op de bus, maar op de boot.Namibië reizen - Namibië - KInderen helpen mee.Namibië reizen - Namibië - Locals steken de rivier over.Namibië reizen - Namibië - Zo mooi zijn wetlands.Namibië reizen - Namibië - Boottocht op de rivier bij Ngepi.Namibië reizen - Namibië - Durf jij in een open boomhut te overnachten?Namibië reizen - Namibië - Lekker lui aan de rivier met nijlpaarden bij Divundu.Namibië reizen - Namibië - Hippo proof rivier zwembadNamibië reizen - Namibië - Bezoek het nabijgelegen Mahango Park.Namibië reizen - Namibië - Bloemen in de Caprivi strip.Namibië reizen - Namibië - Waterlelies versieren de rivier.Namibië reizen - Namibië - Langs de waterkant vind je meestal wel een krokodil.Namibië reizen - Namibië - Je hebt hier goede kans om een nijlpaard aan de wandel te zien op het land.Namibië reizen - Namibië - Spot het nijlpaard tijdens een sunset cruise.Namibië reizen - Namibië - Ze hebben jouw in ieder geval al gespot!Namibië reizen - Namibië - Nijlpaard op de weg Namibië reizen - Namibië - Impala's in overvloedNamibië reizen - Namibië - Maak jij de big 5 compleet met een buffel in de Caprivi Strip?Namibië reizen - Namibië - Dankzij de rivier leven ook hier de zeldzame roan antilopen in Mamili Nationaal Park.Namibië reizen - Namibië -  De zeldzame sabel antilopen in Mamili Nationaal Park.Namibië reizen - Namibië - SabelantilopenNamibië reizen - Namibië - Bezoek het nabijgelegen Mahango Park.Namibië reizen - Namibië - Pas op voor overstekende mestkevers.Namibië reizen - Namibië - Visarend gaat uit vissen.Namibië reizen - Namibië - Met een beetje geluk spot je de Afrikaanse visarend in een boom.Namibië reizen - Nabinië - Mariboe vliegt over.Namibië reizen - Namibië - Lelkraanvogel, de grootste kraanvogel van Afrika kan je tegenkomen in de Caprivi stripNamibië reizen - Namibië - Afrikaanse skimmerNamibië reizen - Namibië - KoekoekNamibië reizen - Namibië - Lila-breasted roller (Scharrelaar), de nationale vogel van Botswana.
 

Blogs over Namibië


Sluiten