West Namibië bouwsteen: Rode duinen Sossusvlei en Swakopmund

Namibië reizen - Sossusvlei - Deadvlei - Dune 45 - Sesriem - sandboarden - dolfijnen - Swakopmund

Beklim de rode duinen, zoals Dune 45 bij Sesriem. Krijg in de Deadvlei en Sossusvlei het gevoel dat je op Mars bent beland. Sandboard de rode duinen af, doe een Living Desert tour en ontdek dat de woestijn vol leven zit. Of ga de zee op en ga zee kajakken tussen zeehonden of per boot op dolfijnsafari bij Swakopmund

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Dune 45, Dead Vlei & Sossusvlei
  • Koloniaal kustplaatsje Swakopmund
  • Excursie: Living Desert (Levende Woestijn) 
  • Excursie: Dolfijn spotten (boottocht)
  • Excursie: Zee kajakken tussen zeehonden
  • Excursie: Sandboarden 
Reisschema
Dag 1: Aankomst Sesriem
Dag 2: Sesriem, Sossusvlei
Dag 3: Sesriem - Swakopmund
Dag 4: Swakopmund
Dag 5: Vertrek Swakopmund
Dag tot dag

Dag 1: Slapen in de woestijn in Sesriem

Slapen in de woestijn in Sesriem
Zowel vanuit Aus, als vanaf Windhoek is er geen asfaltweg, maar rij je op praktisch verlaten gravelwegen. Langs de kant van de weg zie je vaak dieren, van ezels, geiten en koeien tot gemsbokken en impala’s. Let ook op de enorme nesten in de bomen, een soort vogelflat!
Je slaapt in luxe safaritenten in de woestijn, met eigen stenen badkamer en veranda met uitzicht op de woestijn. Wij vinden het erg leuk om een ‘braai’pakket te bestellen en net als de locals lekker te barbecueën. Vergis je niet, dit heeft niets meer met kamperen te maken, er zijn bedden, een mini-keukentje en in alle gemakken is voorzien. (We kunnen voor een kleine meerprijs ook een lodge voor je boeken.)
 
Vanaf Aus: Afstand: ± 350  km / 5,5 uur rijden.
Vanaf Windhoek: Afstand: ±  330 km / 5 uur rijden.

Dag 2: De rode duinen van de Sossusvlei

De rode duinen van de Sossusvlei
Veel mensen willen zo vroeg mogelijk het nationaal park in, omdat het ochtendlicht de duinen oranje kleurt en zo de mooiste foto’s geeft. Het hek gaat om 6 uur open en dan moet je nog een stuk rijden naar Dune 45, de meest gefotografeerde duin. Je zou ook Duin Elim kunnen proberen, vlak bij de gate, daar zit je misschien wel als een van de weinige. Onze tip: ga niet lopen stressen voor de zonsopgang, als de gate om 6 uur opengaat is de zon vaak al op, maar ga voor het mooie ochtendlicht. Dit is het mooiste licht om te fotograferen. Ga dus niet lopen haasten, pas op voor overstekende struisvogels en bokjes en geniet op je gemak van mooie sfeer! Na het beklimmen van de duin, parkeer je aan het eind van de weg je auto en kun je voor ca €10,- heen en terug met de shuttle naar de Sossusvlei en de Deadvlei. Vooral de Deadvlei met de zwarte silhouetten van de dode bomen op de uitgedroogde witte zoutvlakte, met op de achtergrond de rode duinen en een knalblauwe lucht, levert magnifieke plaatjes op! 

Dag 3: Swakopmund aan zee

Swakopmund aan zee
In het kustplaatsje Swakopmund staan nog veel oude gebouwen uit de Duitse koloniale tijd. Het is best gek om in deze warme omgeving een bouwstijl tegen te komen die aan Beieren doet denken! Om je heen hoor je ook veel Duits praten, want de nazaten van de eerste kolonisten wonen hier nog steeds, alleen praten ze nu ook Afrikaans en Engels. Er is een winkelarcade met kleine shopjes, je kunt langs het strand wandelen of sushi eten op de pier. Een biertje met uitzicht op zee met lekkere seafood in restaurant The Lighthouse bij de vuurtoren gaat er ook altijd wel in. Swakopmund is waar een rustpunt op je reis, en we boeken dan ook een goed en relaxed guesthouse voor je.
Afstand: ± 350 km / 5 uur rijden.

Dag 4: Zeehond, dolfijn, woestijn of sandboarden?

Zeehond, dolfijn, woestijn of sandboarden?
Je hebt een vrije dag, zodat je zelf kunt kiezen in welke excursie je zin hebt. ‘
Een ‘Levende woestijn’ excursie, waarbij een gids laat zien wat er allemaal leeft in het maanlandschap van de Namib-Naukluft woestijn is ook ontzettend interessant. Er zijn wel 80 soorten lichen, 1500 jaar oude Welwitschia planten en diertjes die zich aan de droge omstandigheden hebben aangepast. Ook verstoppen zich allerlei diertjes onder het zand. Je zou het zelf nooit zien, het is dat je gids weet hoe je ze kunt vinden. Ongelofelijk hoeveel leven er in de woestijn is. Voor avontuurlijke sportievelingen is het sandboarden, waarbij je de duinen afroetsjt natuurlijk een once in a lifetime opportunity!
 
Heb je genoeg zand gezien, dan kun je ook een bootsafari op zoek naar dolfijnen of meer actief gaan kajakken tussen de zeehonden, ook een onvergetelijke ervaring! Ben je meer in de lokale bevolking geïnteresseerd, dan zijn er ook township tours te doen. Kortom, zoek je een plaats om wat langer te blijven, in Swakopmund is genoeg te doen, dus boek hier gerust een extra nacht bij. Bekende restaurants in Swakupmund zijn bijvoorbeeld Kucki’s en Zum Kaiser. 

Dag 5: Vervolg je route naar Twyfelfontyn en Etosha

Vervolg je route naar Twyfelfontyn en Etosha
Na het ontbijt eindigt je bouwsteen. Je kunt je route vervolgen richting Twyfelfontyn en Etosha. 

Hotel & Vervoer

Vervoer in Namibië

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Namibië zijn voor een klein deel (met name de weg van de grens bij Fish River Canyon naar Windhoek) zeer goede asfaltwegen, verder zijn er in het hele land gravel wegen. Hoe goed deze weg is, hangt ervan af, jaarlijks worden de wegen opnieuw ‘glad gemaakt’. Hoe lang je over de reis doet hangt ook af van je eigen rijstijl. Reken er op dat je gemiddeld niet meer dan 50 km per uur aflegt. Er wordt links gereden. We raden je aan voor voldoende motor capaciteit, comfort en voldoende bagage ruimte, minimaal een auto in de C-categorie te kiezen. Wil je een grotere auto, dan is dat uiteraard mogelijk tegen bijbetaling. Lees meer op de autohuur pagina.
 

Accommodatie in Namibië

Namibië blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere 3 en 4 ster accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Heb je een ruimer budget dan kun je in Namibië ook kiezen voor bijzondere verblijven, waarbij je helemaal onderdompelt in de natuur. Voor deze bijzondere accommodaties kun je op aanvraag een offerte krijgen. 
 

Windhoek
Comfortabel guesthouse met zwembad. In de stad dichtbij voorzieningen en toch groen en rustig.  
 
Upgrade: Dit luxe guesthouse biedt hele goede value for money. Alles is modern en licht ingericht en de staff is wel de meest cute van heel Namibië! De eigenaar heeft ook een restaurant en er kan dus ook lekker voor je worden gekookt. 
 
Sesriem
Je verblijft in een bijzonder Woestijnkamp. Je avontuurlijke safari tent is zo groot als een klein huisje, van bedden en alle gemakken voorzien, heeft een betonnen vloer en eigen badkamer ensuite. Op het terras heb je zelfs een kitchenette. Er is een zwembad en een ‘boma’ om te barbecueën. Vanaf je terras kijk je prachtig uit over de woestijn.  Wij vonden het leuk om een ‘braaipakket’ (barbecuepakket) te nemen en lekker van het buitenleven te genieten. Ook je ontbijt kun je bestellen en om 6 uur laten bezorgen. Om 6 uur gaat de poort naar de Sossusvlei open, en vanuit deze locatie ben je erg dichtbij. Spreekt het je toch niet aan, laat het ons weten, we hebben natuurlijk nog andere ideeën.
 
Bijzonder verblijf
Hou je van luxe en verwend worden, dan hebben we hier een fijne optie voor je. De eigenaren staan voor topservice en kwaliteit. Na een dagje in de woestijn is het best lekker om voor het diner onthaald te worden met jazzy muziek en flakkerende kaarsen. Het eten en de wijn is heel verfijnd. De lodge in modern-ethnisch design, met zwembad en de slechts 12 chalets zijn prachtig gelegen op de rand van de bedding van de Tsachab rivier. Je chalet is heel privé en heeft zowel een binnen als een buitenbadkamer en een groot eigen terras. Ook de excursie die ze verzorgen naar het park is buitengewoon goed verzorgd. Money well spent!
 
Swakopmund
In Swakopmund werken we samen met verschillende kleinschalige en comfortabele guesthouses. Ze worden allemaal goed gerund en hebben fijne kamers. Je zult je hier zeker thuis voelen. Swakopmund is dan ook echt een rustpuntje op je reis.
 
Upgrade:
Wil je wat bijzonders, dan is deze kleinschalige accommodatie op palen iets voor jou! Luxe, houten ‘hutten’ zijn op palen gebouwd, waardoor je uitzicht over zee en de Skwakopmund rivier hebt. De lodge is in sfeervolle Afrikaanse stijl gestileerd en er is veel aandacht aan details besteed. Tussen de huisjes en het hoofdgebouw zijn houten wandelpaden hoog boven de grond gemaakt. Er wordt alleen ontbijt geserveerd en elke kamer heeft zijn eigen koffie en thee faciliteiten. De wandeling naar het centrum met zijn restaurantjes is een kwartiertje. Je verblijft hier dus dichtbij de actie, maar tegelijkertijd in alle rust.
 
Achtergrond
Bij Sesriem slaap je in een luxe woestijnkamp. Vanaf je terras of het zwembad heb je uitzicht over de uitgestrekte woestijn. Zie de zon haar magisch licht schijnen over de rode duinen, zoals Dune 45. Bij Sossusvlei en vooral Deadvlei zal je camera overuren draaien: de zwarte bomen steken sterk af tegen het witte zout op de grond, de oranje duinen en de strakblauwe lucht erboven.
 
Kustplaatsje Swakupmond is de adventure hoofdstad van Namibië. Een echte kick krijg je als je op een sandboard de rode duinen af suist. De Living Desert tour zal je verbaast doen staan hoeveel leven er in de woestijn verstopt gaat. Of ga de zee op om met een zee kajak tussen zeehonden te peddelen, of per boot voor een dolfijnsafari
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2018. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis bij 3 of 5 personen kan het een triple room zijn, maar het kan ook zijn dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accomodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen. Je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie Tarieven huurauto Namibië. Lees ook onze Voorwaarden autohuur Namibië. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in wisselkoers of brandstofprijzen. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt. 

West Namibië bouwsteen: Rode duinen Sossusvlei en Swakopmund
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 634,- p.p.€ 556,- p.p.€ 582,- p.p.€ 556,- p.p.€ 572,- p.p.€ 556,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt.

Exclusief:
 • Autohuur, deze wordt apart berekend n.a.v. gekozen autocategorie en lengte van de rondreis.
 • Vluchten.
 • Overige maaltijden, excursies en fooien. 

Extensies

Extensie 1: Aankomst in Windhoek


Na een lange vlucht is het verstandig om een nacht in Windhoek te blijven slapen en pas de volgende dag door te reizen naar Mariëntal of Keetmanshoop.

Dag 1: Windhoek, hoofdstad van Namibië

Windhoek, hoofdstad van Namibië
Kom je ’s middags of ‘s avonds aan, of vind je het prettig om eerst te acclimatiseren voordat je in de auto stapt, dan is een nachtje in Windhoek een goed idee. Op het vliegveld wordt je opgewacht voor een meet&greet en naar je accommodatie gebracht. Het is prettig om eerst -aan de rand van het zwembad- uit te rusten van de vliegreis. Windhoek is een koloniaal Duits stadje. Een grappige bezienswaardigheid vonden wij het kunstwerk met de 33 stukken meteoriet van de meteorieten regen bij Gibeon. Met in totaal 77 brokstukken moet deze meteoriet regen, die 600 miljoen jaar geleden plaats vond, de zwaarste ooit zijn geweest.  Je kunt in de stad ook goed souvenirs shoppen, zoals een klein radiootje gemaakt van ijzerdraad. Er zijn verschillende goede restaurantjes. Het bekende Joe Beerhouse wordt veel bezocht door grote groepen overlanders, zelf vinden wij Luigi & The Fish of La Marmite wat intiemer. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Aankomst in Windhoek:
Dag 1: Aankomst Windhoek, meet&greet, transfer
Dag 2: Aankomst Sesriem
Dag 3: Sesriem, Sossusvlei
Dag 4: Sesriem - Swakopmund
Dag 5: Swakopmund
Dag 6: Vertrek Swakopmund

Extensie 1: Aankomst in Windhoek
Prijs beschikbaar op aanvraag


Extensie 2: Extra dag in Swakopmund


In Swakopmund en de omgeving is veel te doen dus een dagje extra in deze stad is wellicht een goed idee! 

Dag 5: Extra dag in Swakopmund

Extra dag in Swakopmund
Zoek je een gezellige plaatsje op je reis waar je wat langer kunt verblijven? Kies dan voor een extra nacht in Swakopmund. Dit is het meest levendige plaatsje in het dunbevolkte Namibië, dus zelfs Swakopmund is heel erg ontspannen. Er is een keur van excursies te doen vanuit Swakopmund, voor iedereen zit er iets bij, van jong tot oud en van sportief tot cultureel. Ga sandboarden of maak een Living Desert Tour (Levende Woestijn Excursie). Ga zee kajakken tussen zeehonden of maak een bootsafari naar dolfijnen. Bezoek een township met een lokale gids en leer iets over het lokale leven. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Swakopmund:
Dag 1: Aankomst Sesriem
Dag 2: Sesriem, Sossusvlei
Dag 3: Sesriem - Swakopmund
Dag 4: Swakopmund
Dag 5: Swakopmund
Dag 6: Vertrek Swakopmund

Extensie 2: Extra dag in Swakopmund
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 80,- p.p.€ 52,- p.p.€ 61,- p.p.€ 52,- p.p.€ 58,- p.p.€ 52,- p.p.


Extensie 3: Te gast op een Wild boerderij in Gamsberg


Houd je niet van lang in de auto zitten? Onderbreek de reis van Windhoek naar Sesriem door halverwege op deze wildboerderij te slapen. 

Dag 1: Te gast op een Wild boerderij in Gamsberg

Te gast op een Wild boerderij in Gamsberg
Ga je niet naar het zuiden, maar ga je gelijk in de richting van Sesriem, dan is je reis prettig te onderbreken bij deze gastvrije game lodge aan de Gamsberg pas, zo hoef je de eerste dag niet ver te rijden. Of kom je vroeg aan in Windhoek, dan kun je ervoor kiezen je eerste nacht hier te slapen, in plaats van in Windhoek. Om een uur of 4, na de traditionele afternoon tea, kun je dan al een gamedrive doen (niet inclusief, naar keuze), op zoek naar de schuwe bergzebra (mountain zebra) en een sundowner drinken met uitzicht op de rood en oranje kleurende Gamsbergen. De sfeer op de guestfarm is heel knus, relaxed, en in de open keuken wordt een heerlijk 4-gangen diner voor je gekookt.
Afstand Windhoek: ± 270 km / 3 uur rijden.
Afstand Sesriem: ± 223 km / 3,5 uur rijden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Te gast op een Wild boerderij in Gamsberg:
Dag 1: Windhoek - Gamsberg
Dag 2: Aankomst Sesriem
Dag 3: Sesriem, Sossusvlei
Dag 4: Sesriem - Swakopmund
Dag 5: Swakopmund
Dag 6: Vertrek Swakopmund

Extensie 3: Te gast op een Wild boerderij in Gamsberg
Prijs beschikbaar op aanvraag


Namibië reizen - Namibië - On top of the World! Sossusvlei.Namibië reizen - Namibië - Lekker wegzakken in het zand.Namibië reizen - Namibië - Helemaal top!Namibië reizen - Namibië - Uitzicht vanaf de rode duinen. Omhoog klimmen is pittig!Namibië reizen - Namibië - Ga vroeg in de ochtend als het nog een beetje koel is de duinen in.Namibië reizen - Namibië - Zonsondergang Sesriem.Namibië reizen - Namibië - Klim jij de duin op?Namibië reizen - Namibië - De waanzinnige schaduwpartijen die de duinen zo fotogeniek maken.Namibië reizen - Namibië - Ochtend licht of avondlicht zet de rode duinen 'in brand'.Namibië reizen - Namibië - Deadvlei ligt tussen de rode duinen.Namibië reizen - Namibië - Spectaculair gezicht in Deadvlei.Namibië reizen - Namibië - Dode bomen in Deadvlei.Namibië reizen - Namibië - Zo droog is de grond van Deadvlei.Namibië reizen - Namibië - Doe geen slippers aan, je verbrandt je voeten aan het hete zandNamibië reizen - Namibië - Waanzinnig gezicht: Deadvlei.Namibië reizen - Namibië - Deadvlei in Sossusvlei.Namibië reizen - Namibië - Verken de woestijnNamibië reizen - Namibië - De duinen zijn roestrood van kleur door de ijzerdeeltjes in het zand, die door de zeemist worden aangetast.Namibië reizen - Namibië - Surrealistische fotogenieke set.Namibië reizen - Namibië - Voor een mooi perspectief ga onder de boom staan.Namibië reizen - Namibië - Buitenaards effect: even door de knieën!Namibië reizen - Namibië - Zwarte dode bomen in een oranje landschap.Namibië reizen - Namibië - Living Dessert excursie laat zien dat er toch van alles leeft in de woestijn.Namibië reizen - Namibië - ZandgolfjesNamibië reizen - Namibië - Een zee van zand.Namibië reizen - Namibië - De wind maakt mooie zandpatronen.Namibië reizen - Namibië - Sommige stukken kunnen alleen met een 4x4 wagen.Namibië reizen - Namibië - Sossusvlei here we come!Namibië reizen - Namibië - De wind verplaatst zo nu en dan het zand en legt het verleden blootNamibië reizen - Namibië - Prachtige uitzichten, waar je ook kijkt. Sesriem.Namibië reizen - Namibië - Op weg naar Sesriem.Namibië reizen - Namibië - Bijzonder landschap om door heen te wandelen.Namibië reizen - Nambië - Je hebt fantastische uitzichten vanaf de top van het duin.Namibië reizen - Namibië - Land van zand.Namibië reizen - Namibië - Doe 3 stapjes naar voren, zak er weer 2 terug...Namibië reizen - Namibië - Wandel spoor over de duinkam.Namibië reizen - Namibië - Overal zand.Namibië reizen - Namibië - WoestijnNamibië reizen - Namibië - DuinenzeeNamibië reizen - Namibië - Ga vroeg, dan kleuren de duinen het mooiste roodNamibië reizen - Namibië - Luxe tentchalet bij Sesriem.Namibië reizen - Namibië - Sesriem, een heerlijk plekje in de woestijn.Namibië reizen - Namibië - Glamping bij Sesriem.Namibië reizen - Namibië - En toen was het tijd voor verkoeling.Namibië reizen - Namibië - On the road to Sesriem.Namibië reizen - Namibië - In het droge landschap valt de zwarte mannetjes struisvogel goed op.Namibië reizen - Namibië - Wist jij dat de Bushman, met water gevulde stuisvogeleieren in de grond gebruiken als watervoorraad pleken?Namibië reizen - Namibië - Struisvogels in de woestijn.Namibië reizen - Namibië - Sossusvlei inrijden.Namibië reizen - Namibië - Geen borden maar stenen als wegwijzers.Namibië reizen - Namibië - Onderweg naar Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Swakopmund is een gezellige kustplaats.Namibië reizen - Namibië - Namibië was een Duitse kolonie, vandaar de Duitse invloed op de bouwstijl.Namibië reizen - Namibië - Dolfijnsafari vanaf Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Zeekayakken met zeehonden vanuit Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Heerlijke verkoelende activiteit op het water bij Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Deze leeuwen kun je wel van dichtbij bekijken.Namibië reizen - Namibië - Voor de kust broeden de mola mola's (sunfish).Namibië reizen - Namibië - Pelikaan: na een dagje vissen, de veren drogenNamibië reizen - Namibië - Pelikaan bij Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Neem een lekker Windhoek biertje als sundowner op het strand.Namibië reizen - Namibië - Swakopmund: Zonsondergang bij zee.Namibië reizen - Namibië - Maak een vlucht over de woestijn.Namibië reizen - Namibië - Parachute springen boven de zandduinen is mogelijk vanaf Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Boven de woestijn parachute springen.Namibië reizen - Namibië - Niet voor watjes, parachutespringen bij Swakopmund.Namibië reizen - Namibië - Weer veilig geland.Namibië reizen - Namibië - Dat was gaaf, nog een keer?Namibië reizen - Namibië - Of Sandboarden in zand zoals in de sneeuw!Namibië reizen - Namibië - In je korte broek boarden van een duin, heerlijk!Namibië reizen - Namibië - Sandboarden op je buik op een simpel plankje als slee.Namibië reizen - Namibië - Ga je mee op avontuur in de woestijn?