Zambia bouwsteen: Victoria Falls bij Livingstone in Zambia

Namibië en Zambia reizen: Victoria Falls - Livingstone - Zambia

Bewonder de immense Victoria Falls in Zambia, de grootste watervallen ter wereld. Ter plekke kun je verschillende excursies boeken. Je kunt zwemmen in de Devils Pools aan de top van de watervallen. Avonturiers kunnen White Water Raften op de Zambesi rivier. En de ultieme manier om de grootsheid van de watervallen te zien is vanuit een ultralight vliegtuigje!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Victoria watervallen
  • Raften op de Zambesi
  • Ultralight vlucht boven de watervallen
  • Sunset Cruise op de Zambesi
Reisschema
Dag 1: Chobe - Livingstone, transfer
Dag 2: Livingstone
Dag 3: Livingstone
Dag 4: Vertrek Livingstone
Dag tot dag

Dag 1: Livingstone in Zambia

Livingstone in Zambia
Vandaag ga je naar de plaats Livingstone, vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger. David Livingstone zou op 16 november 1855 de eerste Europeaan zijn geweest die de watervallen zag. Hij noemde zijn ontdekking naar de Britste Koningin Victoria. Met alle nieuwe stempels van Namibië, Botswana en Zambia in je paspoort, voel je zo langzamerhand zelf ook een ontdekkingsreiziger.  Je kunt zelf beslissen of je ’s middags nog naar de beroemde Victoria Falls wilt, of liever een middagje wilt relaxen. Een superrelaxed einde van je reis!
 
Kom je uit Chobe, dan neem je het beste een transfer en boot de grens over. Je kunt ook per vliegtuig aankomen in Livingstone, we kunnen dan een transfer regelen van het vliegveld naar je accommodatie (op aanvraag).
 

Dag 2: Victoria Falls: de grootse watervallen ter wereld

Victoria Falls: de grootse watervallen ter wereld
Je kunt vandaag uitgebreid de tijd nemen om de Victoria Falls te bezoeken. Je kunt dit gemakkelijk zelf doen, dan kun je vanaf verschillende viewpoints de watervallen bewonderen. Trek een regenjasje aan, want het stuift behoorlijk en je wordt bijna zeker nat. De Victoria Watervallen worden in de lokale taal niet voor niets Mosi-oa-Tunya (the Smoke that Thunders) genoemd. De opstijgende waterdruppels van de grootste watervallen ter wereld zijn tot op 48 kilometer te zien!
 
Nu zijn er meer grote en beroemde watervallen ter wereld, dus wat bepaalt wat de grootste waterval is? De Victoria Falls zijn 108 meter hoog, ter vergelijking de Niagara Falls zijn 51 meter hoog en de Iguazu Falls 64-82 meter (verschillende vervalpunten). De Victoria Falls zijn 1.708 meter breed, de Niagara Falls 1.203 meter breed en de Iguazu Falls 2.700 meter. De Victoria Falls hebben daarmee de grootste oppervlakte (van het vallende water) en zijn daarmee geclassificeerd als de grootste watervallen ter wereld.
 
Je kunt ook met een excursie naar Livingstone Eiland gaan (maximaal 12 mensen, dus boek op tijd) en dan kun je zelfs zwemmen in de rotspoelen bovenaan de waterval! Deze waterpoelen worden niet voor niets The Devil Pools genoemd, er kiepert weleens iemand over de rand…Aan het eind van de middag kun je optioneel ook een sunset cruise op de Zambezi maken. Deze excursies kun je ter plekke boeken. Je accommodatie helpt je graag. 

Dag 3: Ultralight vliegtuigje of raften op de Zambezi ?

Ultralight vliegtuigje of raften op de Zambezi ?
Een andere spectaculaire manier om de Victoria Falls te zien is per helikopter of ultralight vliegtuigje. Dit is weerafhankelijk, je kunt deze excursie daarom het beste rechtstreeks boeken via de website van Batoka Sky. Mocht het door het weer niet door kunnen gaan, dan krijg je de kosten teruggestort op je creditcard. Ontdek de ‘Kiss of the Angel’ wanneer je door de ‘rook’ van de watervallen vliegt…
Een populaire sportieve uitdaging is wildwaterraften op de Zambezi. Je krijgt een goede uitleg wat er van je verwacht wordt en wat je moet doen mocht de raft omkieperen in het wilde water. Afhankelijk van de waterstand is het water meer of minder wild. Hoe dan ook: nat word je zeker!
Het is ook mogelijk om de grens Zambia-Zimbabwe over te steken en de watervallen vanaf de andere kant te bekijken! Weer een heel ander gezicht. Vraag ter plekke na wat de visa single-entry mogelijkheden en voorwaarden zijn, want die veranderen regelmatig. 

Dag 4: Vliegen van Livingstone naar Johannesburg

Vliegen van Livingstone naar Johannesburg
Einde van je avontuur in Zambia. We weten zeker dat je met een grote glimlach terugdenkt aan al je mooie belevenissen en de schitterende watervallen van Zambia.
 
Je kunt door gaan naar Chobe Nationaal Park in Botswana. Wil je dat, dan kunnen we een transfer voor je regelen. 
Of vlieg naar Johannesburg, om van daaruit je reis in Zuid-Afrika te vervolgen of je internationale vlucht naar huis te pakken (vluchten niet inclusief, op aanvraag). Wil je nog een nacht in een (airport)hotel doorbrengen, dan kun je dit uiteraard bijboeken. 

Hotel & Vervoer

Transport in Livingstone

In Livingstone kun je taxi's gebruiken. Boek je excursies, dan kun je in sommige gevallen transport erbij regelen. 
Heb je een huurauto in Namibië geregeld, dan kun je deze niet meenemen naar Livingstone. Je levert deze in Kasane in. 
 
Livingstone
 
Om je vakantie fijn te eindigen hebben we een mooi plekje voor je! Een heerlijk relaxte lodge aan de Zambezi rivier. Er zijn fijne zithoekjes om te lezen of te kletsen, er wordt heerlijk gekookt en de managers zorgen ervoor dat iedereen zich helemaal thuis voelt. Deze vriendelijke atmosfeer wordt door reizigers erg gewaardeerd en warm aanbevolen. De lodge ligt dicht bij Livingstone (16 km, 20 minuten) maar toch helemaal weg van alles. Er kan gemakkelijk een taxi vanuit de lodge worden geregeld om wat je maar wilt te bezoeken. De ligging op 105 hectare bush is uniek. Deze lodge biedt waar voor je geld en een heerlijk einde van je vakantie. Een aanrader!
 
Bijzonder verblijf:
Het is ook mogelijk in een heel kleinschalig eco-resort te verblijven. Er is een 'biologisch zwembad' zonder chemicaliën. Ook is er een tuin waarop biologische wijze groente wordt verbouwd. Er is een boma, een centrale ontmoetingsplaats, waar je gezellig kunt zitten. Prijs op aanvraag. 
 
Achtergrond

Victoria Waterfalls: The Smoke that Thunders.

Deze bouwsteen brengt je naar Livingstone in Zambia. De Victoria Watervallen worden in de lokale taal Mosi-oa-Tunya (the Smoke that Thunders) genoemd, omdat de waterdruppels van de grootste watervallen ter wereld tot op 48 kilometer te zien zijn!
 

Vliegen over, zwemmen in de Victoria Falls of raften op de Zambesi rivier

Je kunt helemaal zelf beslissen hoe je de immense Victoria Falls wil gaan bekijken. Je kunt er naar toe wandelen en vanaf de verschillende viewpoint het schouwspel in je opnemen. Je kunt zelfs met een gids gaan zwemmen de Devils Pools, aan het topje van de waterval. Je kunt ook met een ultralight vliegtuigje eroverheen vliegen! Een ander onvergetelijk avontuur is raften op de Zambezi rivier. De keuze is helemaal aan jou! 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2018. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis bij 3 of 5 personen kan het een triple room zijn, maar het kan ook zijn dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accomodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen. Je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie Tarieven huurauto Namibië. Lees ook onze Voorwaarden autohuur Namibië. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in wisselkoers of brandstofprijzen. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt. 

Zambia bouwsteen: Victoria Falls bij Livingstone in Zambia
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transfers€ 619,- p.p.€ 456,- p.p.€ 510,- p.p.€ 456,- p.p.€ 488,- p.p.€ 456,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer vanaf Chobe (kan op aanvraag worden vervangen door airport transfers)

Exclusief:
 
 • Autohuur, deze wordt desgewenst apart berekend n.a.v. gekozen autocategorie en lengte van de rondreis.
 • Vervoer zoals taxi's en dergelijke
 • Airport transfer
 • Vluchten
 • Overige maaltijden, excursies en fooien 

Namibië reizen - Zimbabwe - Op een zonnige dag onstaan er regenbogen door de waterdruppels die opstuiven van de Vic Falls.Namibië reizen - Zimbabwe - De Victoria Falls zijn 108 meter hoog. Ter vergelijking, de Niagara Falls zijn 51 meter hoog en de Iguazu Falls 64-82 meter.Namibië reizen - Zimbabwe - De Victoria Falls zijn 1.708 meter breed, de Niagara Falls 1.203 meter breed en de Iguazu Falls 2.700 meter.Namibië reizen - Zimbabwe - Victoria Falls hebben daarmee de grootste oppervlakte (van het vallende water) en zijn daarmee geclassificeerd als de grootste watervallen ter wereld.Namibië reizen - Zimbabwe - Een dubbele regenboog in de spray van de Victoria Watervallen.Namibië reizen - Zimbabwe - De Victoria Watervallen worden in de lokale taal niet voor niets Mosi-oa-Tunya (the Smoke that Thunders) genoemd.Namibië reizen - Zambia - Durf jij te zwemmen in de rotspoelen bovenaan de waterval!?Namibië reizen - Zambia - Deze waterpoelen worden niet voor niets The Devil Pools genoemd, er kiepert weleens iemand over de rand…Namibië reizen - Zambia - Het is ook mogelijk om de grens Zambia-Zimbabwe over te steken en de watervallen vanaf de andere kant te bekijken!Namibië reizen - Zimbabwe - Durf jij te bungee jumpen vanaf de brug bij Vic Falls?Namibië reizen - Zimbabwe - Het lijken paddenstoelen, maar het zijn de bloemen die bij de Vic Falls groeien.Namibië reizen - Zimbabwe - Bizarre bloemen in de spray van de waterval.Namibië reizen - Zambia - Wil jij met een helicopter over de Vic Falls vliegen.Namibië reizen - Zambia - Een geweldige ervaring met de helicopter over de watervallenNamibië reizen - Zambia - De machtige Zambezi rivier.Namibië reizen - Zambia - Maak een helicoptervlucht over de Vic Falls.Namibië reizen - Zambia - Stap in een ultralight vliegtuigje en vlieg over de Zambezi rivier.Namibië reizen - Zimbabwe - Duizenden liters donderen naar benedenNamibië reizen - Zimbabwe - De opstijgende waterdruppels van de grootste watervallen ter wereld zijn tot op 48 kilometer te zien.Namibië reizen - Zambia - Bewonder de Vic Falls vanuit de lucht.Namibië reizen - Zambia - Je kan ook raften op de Zambezi rivier.Namibië reizen - Zambia - Wandel door Livingstone en maak een kletspraatje met de spelende kids.Namibië reizen - Zambia - Huur een fiets en verken de oevers van de Zambezi.Namibië reizen - Zambia - ga op onderzoek in Livingstone.Namibië reizen - Zambia - De markt in Livingstone.Namibië reizen - Zambia - Ga naar de markt in Livingstone.Namibië reizen - Zambia - Meet the locals op de markt.Namibië reizen - Zambia - Koop een leuke souvenir op de markt van Livingstone.