Zimbabwe bouwsteen: Victoria Falls bij Vic Falls in Zimbabwe

Namibië en Zimbabwe reizen: Victoria Falls - ultralight of helicopter - Vic Falls - Zimbabwe - white water raften Zambezi

Bewonder de immense Victoria Falls op de grens van Zimbabwe en Zambia, de grootste watervallen ter wereld. Ter plekke kun je verschillende excursies boeken. Je kunt zwemmen in de Devils Pools aan de top van de watervallen. Avonturiers kunnen White Water Raften op de Zambesi rivier. En de ultieme manier om de grootsheid van de watervallen te zien is vanuit een ultralight vliegtuigje of helicopter!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Victoria waterval
  • Raften op de Zambesi
  • Ultralight vlucht boven Victoria waterval
  • Sunset Cruise op de Zambezi
  • Bungee jumpen vanaf brug
Reisschema
Dag 1: Aankomst Vic Falls (optioneel: transfer)
Dag 2: Vic Falls (Zimbabwe)
Dag 3: Vic Falls (Zimbabwe)
Dag 4: Vertrek Vic Falls
Dag tot dag

Dag 1: Vic Falls in Zimbabwe

Vic Falls in Zimbabwe
Combineer je deze bouwsteen met een Namibië-Botswana reis, dan kom je het beste uit Kasane (Botswana) met een transfer busje naar de plaats Vic Falls (op aanvraag). Je kunt ook per vliegtuig aankomen in Vic Falls, bijvoorbeeld uit Johannesburg, neem een taxi naar je accommodatie of we kunnen op aanvraag een airport transfer voor je regelen. 
 
Aan de overkant van de watervallen ligt Zambia met de plaats Livingstone. De Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone zag op 16 november 1855 de watervallen en maakte deze wereldkundig. Met alle nieuwe stempels van Namibië, Botswana en Zimbabwe in je paspoort, voel je zo langzamerhand zelf ook een ontdekkingsreiziger! In 1989 werden de watervallen Unesco Werelderfgoed. Vic Falls aan de Zimbabwe kant is een stuk eenvoudiger en voordeliger te bereiken dan Livingstone aan de Zambia kant. Een relaxte plaats om je best intensieve rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe te eindigen! Tip: het is ook een goede plek om op de lokale markt souvenirs te scoren. Er is hier veel handgesneden houtwerk te koop. De bevolking is erg arm, dus je helpt ze enorm door direct van de maker te kopen!
Afstand: ±  1,5  uur transfer
 
 

Dag 2: Victoria Falls: de grootse watervallen ter wereld

Victoria Falls: de grootse watervallen ter wereld
Je kunt vandaag uitgebreid de tijd nemen om de Victoria Falls te bezoeken. Je kunt dit gemakkelijk zelf doen, dan kun je vanaf verschillende viewpoints de watervallen bewonderen. Trek een regenjasje aan, want het stuift behoorlijk en je wordt bijna zeker nat. De Victoria Watervallen worden in de lokale taal niet voor niets Mosi-oa-Tunya (the Smoke that Thunders) genoemd. De opstijgende waterdruppels van de grootste watervallen ter wereld zijn tot op 48 kilometer te zien! Nu zijn er meer grote en beroemde watervallen ter wereld, dus wat bepaalt wat de grootste waterval is? De Victoria Falls zijn 108 meter hoog, ter vergelijking de Niagara Falls zijn 51 meter hoog en de Iguazu Falls 64-82 meter (verschillende vervalpunten). De Victoria Falls zijn 1.708 meter breed, de Niagara Falls 1.203 meter breed en de Iguazu Falls 2.700 meter. De Victoria Falls hebben daarmee de grootste oppervlakte (van het vallende water) en zijn daarmee geclassificeerd als de grootste watervallen ter wereld. Ook leuk: bekijk de 250 meter lange Victoria Falls Bridge die Zimbabwe met Zambia verbindt. Over de brug loopt een spoorlijn, een autoweg en een voetpad. De brug wordt dagelijks gebruikt om te bungeejumpen. Beroemd is ook de Afternoon Tea and Cakes (High Tea) in het koloniale Vic Falls Hotel uit 1904 met uitzicht op de brug. Aan het eind van de middag kun je een sunset cruise op de Zambezi maken.

Dag 3: Wildwater raften Zambezi rivier of ultralight vlucht over de Victoria Watervallen

Wildwater raften Zambezi rivier of ultralight vlucht over de Victoria Watervallen
Als je meer wilt doen, dan de Victoria Watervallen lopend bekijken, dan is een extra dag een must. Je hebt een vrije dag, zodat je de vrijheid hebt om een optionele excursie (niet inclusief) te kiezen. Adrenaline zoekers kunnen op deze dag White water raften op de Zambezi rivier, de stroomversnellingen variëren van klasse 3 tot 5. Dit is écht wild, je wordt sowieso compleet nat. Al is het maar omdat je tijdens de oefeningen uit de raft het water in moet springen. Je krijgt veiligheidsinspecties wat je moet doen als de raft omslaat. Ietwat gespannen stapten we de raft in. Gelukkig sloegen we niet om, en wat een kick was het! Van midden juli tot midden januari is de rivier laag en goed om te raften. De rest van het jaar is de rivier hoog en kan het afhankelijk van het waterniveau te gevaarlijk zijn en het raften niet doorgaan (te hoge waterstand komt met name maart t/m mei voor). Niet zo'n dare devil? Kies dan voor hoog en droog en maak een vlucht over de watervallen per helicopter of ultralight vliegtuig. Zo zie je pas goed hoe groot de watervallen zijn. Onvergetelijk! Livingstone beschreef het landschap van de watervallen als volgt: "Scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight." De verschillende activiteiten kun je het handigste ter plaatse boeken. Mocht de excursie dan door weersomstandigheden niet door kunnen gaan, kun je het makkelijkste direct je geld terugkrijgen. Het is ook mogelijk om de grens Zimbabwe-Zambia over te steken en de watervallen vanaf de andere kant te bekijken! Weer een heel ander gezicht. Vraag ter plekke na wat de visa single-entry mogelijkheden en voorwaarden zijn, want die veranderen regelmatig. 

Dag 4: Afscheid van Zimbabwe

Afscheid van Zimbabwe
Einde van je avontuur in Zimbabwe. We weten zeker dat je met een grote glimlach terugdenkt aan al je mooie belevenissen en de schitterende Victoria watervallen.
 
Tip: Wil je deze bouwsteen combineren? Je kunt door gaan naar Chobe Nationaal Park in Botswana. Of vlieg naar Johannesburg, om van daaruit je reis in Zuid-Afrika te vervolgen of je internationale vlucht naar huis te pakken (vluchten niet inclusief, op aanvraag). Wil je nog een nacht in een (airport)hotel doorbrengen, dan kunnen wij dit uiteraard voor je regelen. 

Achtergrond

Victoria Waterfalls: The Smoke that Thunders.

Deze bouwsteen brengt je naar Vic Falls in Zimbabwe. De Victoria Watervallen worden in de lokale taal Mosi-oa-Tunya (the Smoke that Thunders) genoemd, omdat de waterdruppels van de grootste watervallen ter wereld tot op 48 kilometer te zien zijn!
 

Vliegen over, zwemmen in de Victoria Falls of raften op de Zambesi rivier

Je kunt helemaal zelf beslissen hoe je de immense Victoria Falls wil gaan bekijken. Een must is er zelf naar toe wandelen en vanaf de verschillende viewpoint het schouwspel in je opnemen. Je kunt zelfs met een gids gaan zwemmen de Devils Pools, aan het topje van de waterval. Je kunt ook met een ultralight vliegtuigje of helicopter eroverheen vliegen! Een ander onvergetelijk avontuur is White Water raften op de Zambezi rivier. De keuze is helemaal aan jou! 
Hotel & Vervoer

Transport in Vic Falls

Heb je een huurauto in Namibië geregeld, dan kun je deze niet meenemen naar Livingstone. Je levert deze in Kasane in. Ook huurauto's uit Zuid-Afrika mogen niet de grens over. In de plaats Vic Falls kun je taxi's gebruiken. Je lodge zal je graag helpen om transport te regelen. Boek je excursies, dan kun je in veel gevallen transport erbij regelen.
 

Accommodatie

Zuidelijk Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism keurmerk of in Nationaal Parken (en daardoor bijdragen aan het behoud van de natuur) hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Natuurlijk houden we ook prijs en kwaliteit scherp in de gaten. Iedere accommodatie wordt door ons bekeken en bij het samenstellen van de reis kiezen we voor accommodaties waar we zelf ook het liefste zouden zitten. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2018. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis bij 3 of 5 personen kan het een triple room zijn, maar het kan ook zijn dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accomodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen. Je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie Tarieven huurauto Namibië. Lees ook onze Voorwaarden autohuur Namibië. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in wisselkoers of brandstofprijzen. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt. 

Zimbabwe bouwsteen: Victoria Falls bij Vic Falls in Zimbabwe
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Optioneel: met of zonder transfer vanaf Chobe

Exclusief:
 
 • Optionele excursies, apart te boeken.
 • Autohuur, deze wordt desgewenst apart berekend n.a.v. gekozen autocategorie en lengte van de rondreis.
 • Vervoer zoals taxi's en dergelijke.
 • Internationale en binnenlandse vluchten.
 • Overige maaltijden, excursies en fooien. 

Namibië reizen - Zambia - De machtige Zambezi rivier.Namibië reizen - Zimbabwe - Duizenden liters donderen naar beneden.Namibië reizen - Zimbabwe - De opstijgende waterdruppels van de grootste watervallen ter wereld zijn tot op 48 kilometer te zien.Namibië reizen - Zambia - Maak een helicoptervlucht over de Vic Falls.Namibië reizen - Zimbabwe - De Victoria Watervallen worden in de lokale taal niet voor niets Mosi-oa-Tunya (the Smoke that Thunders) genoemd.Namibië reizen - Zimbabwe - Victoria Falls hebben daarmee de grootste oppervlakte (van het vallende water) en zijn daarmee geclassificeerd als de grootste watervallen ter wereld.Namibië reizen - Zambia - Een geweldige ervaring met de helicopter over de watervallenNamibië reizen - Zambia - Wil jij met een helicopter over de Vic Falls vliegen?Namibië reizen - Zimbabwe - Op een zonnige dag onstaan er regenbogen door de waterdruppels die opstuiven van de Vic Falls.Namibië reizen - Zimbabwe - Een dubbele regenboog in de spray van de Victoria WatervallenNamibië reizen - Zimbabwe - De Victoria Falls zijn 1.708 meter breed, de Niagara Falls 1.203 meter breed en de Iguazu Falls 2.700 meter.Namibië reizen - Zimbabwe - De Victoria Falls zijn 108 meter hoog. Ter vergelijking de Niagara Falls zijn 51 meter hoog en de Iguazu Falls 64-82 meter (verschillende vervalpunten).Namibië reizen - Zambia - Durf jij te zwemmen in de rotspoelen bovenaan de waterval!?Namibië reizen - Zambia - Deze waterpoelen worden niet voor niets The Devil Pools genoemd, er kiepert weleens iemand over de rand…Namibië reizen - Zambia - Het is ook mogelijk om de grens Zambia-Zimbabwe over te steken en de watervallen vanaf de andere kant te bekijken!Namibië reizen - Zimbabwe - Durf jij te bungee jumpen vanaf de brug bij Vic Falls?Namibië reizen - Zimbabwe - Het lijken paddenstoelen, maar het zijn de bloemen die bij de Vic Falls groeien.Namibië reizen - Zimbabwe - Bizarre bloemen in de spray van de waterval.Namibië reizen - Zambia - Je kan ook raften op de Zambezi rivier.Namibië reizen - Zambia - Wandel door Livingstone en maak een kletspraatje met de spelende kidsNamibië reizen - Zambia - Huur een fiets en verken de oevers van de Zambezi.Namibië reizen - Zambia - Ga op onderzoek in Livingstone.Namibië reizen - Zambia - De markt in Livingstone.Namibië reizen - Zambia - Ga naar de markt in Livingstone.Namibië reizen - Zambia - Meet the locals op de markt.Namibië reizen - Zambia - Koop een leuke souvenir op de markt van Livingstone.