Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bezoek de indrukwekkende Fish River Canyon, na de Grand Canyon de op één na grootste kloof ter wereld. Dwaal door het spookstadje Kolmanskop bij Lüderitz. Bewonder de aan de woestijn aangepaste wilde paarden bij Aus. Wandel of mountainbike door het Namibische landschap.
 
Hoogtepunten

Fish River Canyon

Spookstad Kolmanskop

Wilde paarden Aus

€ 407,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid Namibië bouwsteen: Fish River Canyon, spookstad Kolmanskop en wilde paarden bij Aus
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Windhoek - Mariëntal of Keetmanshoop
Dag 2: Mariëntal - Fish River Canyon
Dag 3: Fish River Canyon - Aus
Dag 4: Aus - Kolmanskop - Luderitz - Aus
Dag 5: Vertrek Aus
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Namibië zijn voor een klein deel (met name de weg van de grens bij Fish River Canyon naar Windhoek) zeer goede asfaltwegen, verder zijn er in het hele land gravel wegen. Hoe goed deze weg is, hangt ervan af, jaarlijks worden de wegen opnieuw ‘glad gemaakt’. Hoe lang je over de reis doet hangt ook af van je eigen rijstijl. Reken er op dat je gemiddeld niet meer dan 50 km per uur aflegt. Er wordt links gereden. We raden je aan voor voldoende motor capaciteit, comfort en voldoende bagage ruimte, minimaal een auto in de C-categorie te kiezen. Wil je een grotere auto, dan is dat uiteraard mogelijk tegen bijbetaling. Lees meer op de autohuur pagina.
 
Accommodatie in Namibië
Namibië blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere 3 en 4 ster accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Heb je een ruimer budget dan kun je in Namibië ook kiezen voor bijzondere verblijven, waarbij je helemaal onderdompelt in de natuur. Voor deze bijzondere accommodaties kun je op aanvraag een offerte krijgen. 
 
Accommodaties:
 
Windhoek
Comfortabel guesthouse met zwembad. In de stad dichtbij voorzieningen en toch groen en rustig.  
 
Upgrade: Dit luxe guesthouse biedt hele goede value for money. Alles is modern en licht ingericht en de staff is wel de meest cute van heel Namibië! De eigenaar heeft ook een restaurant en er kan dus ook lekker voor je worden gekookt.
 
Mariëntal
Deze kleinschalige accommodatie is gelegen in het uitgestrekte Kalahari gebied, aan de rand van een dorpje, in de vruchtbare vallei van de Auob Rivier. De boerderij is omgebouwd tot hoofdgebouw met keuken, restaurant, bar, terras en zwembad. We hebben nog nooit zo’n lekkere koedoe steak gegeten als hier! 11 chalets zijn in Cape Dutch stijl gebouwd om het groene grasveld, en prachtig ingericht. Er is een kleine farm met een tuin, koeien, varkens, en een Hollandse (!) kaasmakerij. Deze farm verspreidt lokale producten naar regionale zusteraccommodaties, waardoor er meer eten uit de regio zelf komt i.p.v. uit Kaapstad, en er ook meer werkgelegenheid is. Bij een naastgelegen lodge kun je over het game park wandelen.
 
Bijzonder verblijf:
Deze lodge is spectaculair gelegen op een reeks rode duinen die in het landschap opdoemen. Zo slapen maak je zelfs in de Sossusvlei niet mee! Vanuit je badkuip of het terras kun je over een vlakte uitkijken waar regelmatig dieren langslopen.
 
Keetmanshoop
Basic Bushcamp, ideaal voor avonturiers en liefhebbers van natuur. Op het terrein is een 270 jaar oud Mesotaurus Fossiel gevonden. Je kunt een rondleiding over het terrein boeken.
 
Fish River Canyon
Deze vriendelijke en grappige lodge heeft maar 9 kamers en hoewel het eenvoudig is, vonden wij de service top. Het is bekend omdat je eet gezeten tussen oldtimers! Ook in de tuin staan oldtimers geparkeerd. Een bijzondere ervaring! Er is een goede value for money restaurant met bar, een informatie centrum, een zwembad.  De lodge is gevestigd op een privé reservaat van 1260 km2, waar je kunt wandelen, jeep excursie of rit te paard kunt doen. Dieren die in grote getale weer terug zijn in de regio zijn: springbok, oryx antiloop, hartebeest, blue wildebeest, struisvogel, plains and mountain zebra, kudu and klipspringer.
 
Bijzonder verblijf:
Heb je net iets meer te besteden, dan is deze lodge wel erg fraai gelegen tussen de rotsen. De rit ernaar toe is al erg mooi. De huisjes zijn helemaal in de rotsen gebouwd, en veel hebben dan ook bijvoorbeeld een achterwand van rots. Dit is wel een hele fraaie plek om te relaxen aan het zwembad of om op een berg te genieten van een sundowner!
 
Aus
Deze weidse privé farm in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park heeft voor elk budget een fantastische optie om te overnachten. Bij het hoofdgebouw met restaurant en bar met gezellige lounge zijn 24 zeer ruime 2-onder-1 kap huisjes in de stijl van de oorspronkelijke boerderij gebouwd. Vanaf je houten veranda heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte woestijnlandschap met bergen. Op het uitgestrekte terrein kun je wandelen en mountainbiken. Voor een kleine bijdrage (ca €3) heb je een toegangsbewijs, boekje met kaart en handige info over flora en fauna.
 
Bijzonder verblijf:
Als je ervan houdt om echt in de stilte van de natuur te zijn, dan zijn deze 8 afgezonderde chalets in blokhut stijl helemaal fantastisch. Hooggelegen en tussen rotsblokken ingebouwd, zijn de huisjes als je komt aanrijden nauwelijks zichtbaar tegen de bergwand. Eenmaal in het huisje, zie je de andere chalets nauwelijks. Je hebt het gevoel dat je als enige op dit uitzichtpunt verblijft. Vanaf je veranda heb je prachtig uitzicht over de zonsondergang. Je kunt kiezen of je in het restaurant van het hoofdgebouw eet (met de auto naar toe rijden), maar wij vonden het te gek om een barbecue pakket mee te nemen en zelf een fikkie te stoken. Voor ons is dit het ultieme Namibië gevoel!
 
Prijzen
Zuid Namibië bouwsteen: Fish River Canyon, spookstad Kolmanskop en wilde paarden bij Aus
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 498,- p.p.€ 407,- p.p.€ 437,- p.p.€ 407,- p.p.€ 425,- p.p.€ 407,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 498,- p.p.€ 407,- p.p.€ 437,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 407,- p.p.€ 425,- p.p.€ 407,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis bij 3 of 5 personen kan het een triple room zijn, maar het kan ook zijn dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accomodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen. Je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie Tarieven huurauto Namibië. Lees ook onze Voorwaarden autohuur Namibië. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in wisselkoers of brandstofprijzen. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt. 

Extensies
Extensie 1: Aankomst in Windhoek
Na een lange vlucht is het verstandig om een nacht in Windhoek te blijven slapen en pas de volgende dag door te reizen naar Mariëntal of Keetmanshoop.

Dag 1: Windhoek, hoofdstad van NamibiëWindhoek, hoofdstad van Namibië
Kom je ’s middags of ‘s avonds aan, of vind je het prettig om eerst te acclimatiseren voordat je in de auto stapt, dan is een nachtje in Windhoek een goed idee. Op het vliegveld wordt je opgewacht voor een meet&greet en naar je accommodatie gebracht. Het is prettig om eerst -aan de rand van het zwembad- uit te rusten van de vliegreis. Windhoek is een koloniaal Duits stadje. Een grappige bezienswaardigheid vonden wij het kunstwerk met de 33 stukken meteoriet van de meteorieten regen bij Gibeon. Met in totaal 77 brokstukken moet deze meteoriet regen, die 600 miljoen jaar geleden plaats vond, de zwaarste ooit zijn geweest.  Je kunt in de stad ook goed souvenirs shoppen, zoals een klein radiootje gemaakt van ijzerdraad. Er zijn verschillende goede restaurantjes. Het bekende Joe Beerhouse wordt veel bezocht door grote groepen overlanders, zelf vinden wij Luigi & The Fish of La Marmite wat intiemer. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Aankomst in Windhoek:
Dag 1: Aankomst Windhoek, meet&greet, transfer
Dag 2: Windhoek - Mariëntal of Keetmanshoop
Dag 3: Mariëntal - Fish River Canyon
Dag 4: Fish River Canyon - Aus
Dag 5: Aus - Kolmanskop - Luderitz - Aus
Dag 6: Vertrek Aus

Extensie 1: Aankomst in Windhoek
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
  • Meet&Greet bij aankomst
  • transfer vliegveld- accommodatie Windhoek
  • 1 overnachting met ontbijt

Excursies
AusExcursie 1: Aus: Nature drive Gondwana Sperrgebiet Rand Park
Je gaat op pad met gids en 4x4 jeep. De gids laat je graag de fascinerende planten- en dierenwereld van de Succulent Karoo zien tijdens een mooie rit door het Gondwana Sperrgebiet Randpark. Een gebied waar je zelf niet zomaar kunt komen. Zowel een halve als een hele dag is mogelijk.

Excursie 1: Aus: Nature drive Gondwana Sperrgebiet Rand Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 61,- p.p.€ 61,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 61,- p.p.€ 61,- p.p.€ 31,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Namibië reizen - Namibië - hoogtepunten: Fish River Canyon. Wat een uitzicht!Namibië reizen - Namibië - hoogtepunten: Fish River Canyon. Wat een landschap!Namibië reizen - Namibië - hoogtepunten: Fish River Canyon. Na Grand Canyon de grootste kloof ter wereld.Namibië reizen - Namibië - Uitkijken over de Fish River Canyon.Namibië reizen - Namibië - Een watertje kronkelt tussen de rotsen van Fish River Canyon.Namibië reizen - Namibië - Het land van de landschappen.Namibië reizen - Namibië - Eenzame kokerboomNamibië reizen - Namibië - Kokerbomen sieren het dorre landschap bij Fish River Canyon.Namibië reizen - Namibië - De kloof is enorm. Na de Grand Canyon de grootste ter wereld.Namibië reizen - Namibië - Je bent een van de weinige.Namibië reizen - Namibië - De riem van de Fish River Canyon.Namibië reizen - Namibië - Wandel over de Canyon riem.Namibië reizen - Namibië - Loop over de rand en kijk de Canyon in.Namibië reizen - Namibië - Ga 's ochtends vroeg naar de Fish River Canyon als het nog lekker koel is.Namibië reizen - Namibië - De Kloof van boven.Namibië reizen - Namibië - De twee na grootste Canyon van de wereld.Namibië reizen - Namibië - De weg door de woestijn.Namibië reizen - Namibië - De uitgestrekte droge vlaktes.Namibië reizen - Namibië - Bizarre landschappen.Namibië reizen - Namibië - De aarde maar dan net even anders.Namibië reizen - Namibië - Alsof je op de maan bent, fish River Canyon.Namibië reizen - Namibië - Een grond eekhoorn op zoek naar voedsel.Namibië reizen - Namibië - KokerboomNamibië reizen - Namibië - Kokerboom op de rand van de canyon.Namibië reizen - Namibië - Als je goed kijkt komt er vanalles tot leven in de woestijn.Namibië reizen - Namibië - Kokerbomen tussen de rotsen.Namibië reizen - Namibië - Een vogelflat, de huur is duur als er maar weinig bomen in de buurt zijn.Namibië reizen - Namibië - De dirtroads van de woestijn.Namibië reizen - Namibië - Solitaire, beroemd door het boek van Ton van der Lee.Namibië reizen - Namibië - Autowrakken bij de benzinepomp in Solitaire.Namibië reizen - Namibië - Een kleine oase in de woestijn, Solitaire.Namibië reizen - Namibië - Bizar plekje in "the middle of nix".Namibië reizen - Namibië - Onderweg schieten de droge landschappen aan je voorbijNamibië reizen - Namibië - Je kan prima zelf rijden, zelfs op de dirt roads. Pas daar wel je snelheid aan.Namibië reizen - Namibië - Steigerende wilde woestijnpaarden bij Aus.Namibië reizen - Namibië - Gemsbokken langs de weg bij Aus.Namibië reizen - Namibië - Wilde paarden, gemsbokken en struisvogels komen water drinken bij Aus.Namibië reizen - Namibië - Vlakbij Aus de wilde paarden zien die zijn aangepast aan de woestijn.Namibië reizen - Namibië - Zijn er geen paarden, dan zijn er misschien kuddes gemsbokken of struisvogel families.Namibië reizen - Namibië - Pas op overstekende struisvogels ...Namibië reizen - Namibië - Zandbak voor grote mensen: Kolmanskop.Namibië reizen - Namibië - Foto momentje: spookstad Kolmanskop!Namibië reizen - Namibië - Het zand neemt de huizen over in spookstad Kolmanskop.Namibië reizen - Namibië - Bizar hoe het zand de huizen overneemt bij Kolmanskop.Namibië reizen - Namibië - Griezelige kamer, het lijkt net of de bewoners even een blokje om zijn.Namibië reizen - Namibië - Wel eens een zandbad gehad?Namibië reizen - Namibië - Spookstad Kolmanskop bij Luderitz.Namibië reizen - Namibië - Soms is de weg even afgesloten om een vliegtuigje te laten landen.
 

Blogs over Namibië


Sluiten