Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
De leukste manier om Namibië te ontdekken is door een ‘self-drive’, zelf rijden met een huurauto. Onderweg kun je zo vaak stoppen als je maar wilt, waar en wanneer je maar wilt. Het geeft je de ultieme vrijheid. Rijden in Namibië is niet moeilijk. De wegen zijn gravelwegen (onverharde wegen), maar wel goed onderhouden, er zijn duidelijke wegwijzers en er is beperkt verkeer op de weg. Natuurlijk rijdt men wel aan de linkerkant van de weg en zit het stuur voor ons dus 'aan de verkeerde kant', maar na één dag ben je hieraan gewend. Onze autoverhuur prijzen zijn niet alleen heel voordelig, ze zijn ook nog eens inclusief een uitgebreid Supercover verzekeringspakket. Zo ga je veilig en goed voorbereid op reis!
 
 
Bij aankomst in Windhoek is het plezierig dat je wordt opgewacht door een meet&greet persoon. Deze persoon heeft het informatiepakket voor je en kan je de weg naar de autoverhuur wijzen. De meeste mensen nemen de huurauto direct mee vanaf het vliegveld en rijden zelf naar de accommodatie. Desgewenst kunnen we echter ook een transfer naar je accommodatie voor je boeken (zeker fijn als je s avonds aankomt). 
 

Gewone auto of 4x4 huren in Namibië?

We raden je voor Namibië aan minimaal categorie K of R te kiezen i.v.m. de hogere wegligging. Deze stoere auto's zijn weliswaar niet 4x4, maar hebben wel de hogere wegligging. Kies je voor een auto die lager ligt, dan heb je veel meer kans op schade omdat je gedurende de hele reis over gravel wegen rijdt met regelmatig kuilen en stenen. Ook zul je met een auto met een lagere wegligging veel langer over de afstanden doen, je zult namelijk een stuk voorzichtiger moeten rijden omdat je auto telkens de grond dreigt te raken. In een auto uit de K of L categorie rijdt je een stuk comfortabeler. De 2x4 aandrijving is voordeliger, dit is geen vierwielaandrijving maar voor gravelwegen voldoende. Wil je tijdens regenachtige periodes rijden of op zandwegen, dan is een 4x4 (categorie 1L of 1M) een overweging. Deze auto's zijn geschikt voor ritten in de bush.  
 

Prijzen huurauto Namibië

Let op: De prijzen zijn voor boekingen langer dan 5 weken voor vertrek (Early booker). Boek je korter dan 5 weken voor vertrek, dan gelden andere autohuur prijzen. Deze zijn op aanvraag te verkrijgen.
 
AfbeeldingTypeEigenschappen
C-klasse Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig
C-klasse Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig
5-deurs, handgeschakeld, radio/CD, airco, stuurbekrachtiging, ABS, airbag, bagage: 3 middelgrote tassen. Geschikt voor 2/3 personen
E-klasse Toyota Corolla Quest (automaat) of vergelijkbaar
E-klasse Toyota Corolla Quest (automaat) of vergelijkbaar
5-deurs, automaat, radio/CD, airco, stuurbekrachtiging, ABS, airbag, bagage: 3 middelgrote tassen. Geschikt voor 2/3 personen. Beperkte bagageruimte bij 3 personen.
K-klasse Toyota RAV 4x2 of gelijkwaardig
K-klasse Toyota RAV 4x2 of gelijkwaardig
5-deurs, handgeschakeld, radio/CD, airco, stuurbekrachtiging, ABS, airbag, bagage: 1 middelgrote en 2 kleine reistassen en een rugzak. Vanwege beperkte bagageruimte geschikt voor 2/3 personen die een grotere, hogere auto willen. Hoger gelegen, geschikt voor gravelwegen.
M-klasse Nissan X-trail 4x4 of gelijkwaardig
M-klasse Nissan X-trail 4x4 of gelijkwaardig
5-deurs, automaat, radio/CD, airco, stuurbekrachtiging, ABS, airbag, bagage: 2 middelgrote en 2 kleine reistassen en een rugzak. Geschikt voor 4/5 personen. Geschikt voor onverharde wegen.
N-klasse Toyota Double Cab of gelijkwaardig
N-klasse Toyota Double Cab of gelijkwaardig
5 deurs, handgeschakeld, radio/cd, airco, stuurbekrachtiging, ABS, airbag, bagage 4 grote en 4 kleine tassen. Geschikt voor 4 – 5 personen.Met name geschikt voor Namibië en Botswana: voor rijden in de bush, onverharde wegen en wildparken waar 4x4 gewenst is (oa Chobe) en aanbevolen in regenachtige periodes.
I-klasse Toyota Fortuner 4x2 of vergelijkbaar
I-klasse Toyota Fortuner 4x2 of vergelijkbaar
5-deurs, handgeschakeld, radio/CD, airco, stuurbekrachtiging, ABS, airbag, bagage: 1 middelgrote en 2 kleine reistassen en een rugzak. Vanwege beperkte bagageruimte geschikt voor 2/3 personen die een grotere, hogere auto willen. Hoger gelegen, geschikt voor gravelwegen.
Hoogseizoen: 1 juli t/m 31 oktober 2020 - Early booker*
Categorie1-6 dagen7-13 dagen14-29 dagen30+ dagen
C-klasse Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig€ 51,-€ 48,-€ 46,-€ 0,-
E-klasse Toyota Corolla Quest (automaat) of vergelijkbaar€ 75,-€ 70,-€ 66,-€ 0,-
K-klasse Toyota RAV 4x2 of gelijkwaardig€ 104,-€ 98,-€ 93,-€ 0,-
M-klasse Nissan X-trail 4x4 of gelijkwaardig€ 115,-€ 107,-€ 102,-€ 0,-
N-klasse Toyota Double Cab of gelijkwaardig€ 122,-€ 114,-€ 108,-€ 0,-
I-klasse Toyota Fortuner 4x2 of vergelijkbaar€ 123,-€ 115,-€ 109,-€ 0,-
Laagseizoen: 1 november 2019 t/m 30 juni 2020 - Early Booker*
Categorie1-6 dagen7-13 dagen14-29 dagen30+ dagen
C-klasse Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig€ 47,-€ 44,-€ 42,-€ 0,-
E-klasse Toyota Corolla Quest (automaat) of vergelijkbaar€ 68,-€ 63,-€ 60,-€ 0,-
K-klasse Toyota RAV 4x2 of gelijkwaardig€ 95,-€ 89,-€ 85,-€ 0,-
M-klasse Nissan X-trail 4x4 of gelijkwaardig€ 104,-€ 97,-€ 93,-€ 0,-
N-klasse Toyota Double Cab of gelijkwaardig€ 111,-€ 103,-€ 98,-€ 0,-
I-klasse Toyota Fortuner 4x2 of vergelijkbaar€ 107,-€ 100,-€ 95,-€ 0,-
Early Booker = Minimaal 5 weken van te voren boeken/betalen
LATE Booker = Binnen 5 weken voor vertrek boeken/betalen
 
* Early Booker Prijzen
Let op: De prijzen zijn voor boekingen uiterlijk dan 5 weken voor vertrek. Boek je last minute - d.w.z. korter dan 5 weken voor vertrek- dan gelden andere autohuur prijzen. Deze zijn op aanvraag bij ons te verkrijgen.
 
 
Deze prijzen voor huurauto Namibië zijn:
 
Inclusief een uitgebreid verzekeringspakket (Super Cover)*:
 • Super Full Cover Damage Waiver, dwz all-risk schade verzekering (SCDW)*
 • Diefstalverzekering (Super Theft Loss Waiver, STLW)*
 • Dekking schade aan banden en voorruit
 • Luchthaven toeslag (Airport Surcharge)
 • Toerisme toeslag (Tourism Levy)
 • Lokale belasting van 15% (VAT 15%)
 • Onbeperkt aantal kilometers (Unlimited mileage)
 • WA-verzekering (Third Party)*
 • General Public Liability Insurance (aansprakelijkheidsverzekering)
 • Dekking schade door water en aan het onderstel*
 • Schade door zandstralen*
 • Eén extra bestuurder (additional driver) per autohuur.
 • Wegenboek Zuidelijk Afrika, volledige routebeschrijving
 • Autohuur assistentie van het verhuurbedrijf
 • Contractkosten 
*Alle verzekeringen onder voorwaarden van normaal en verantwoordelijk gebruik.
 
Exclusief**:
 • Borgsom N$ 2.475,- (ca. €165,-) per huurperiode, via je credit card (verplicht!)
 • Eventuele kosten voor het afleveren van de auto bij je accommodatie. Binnen straal 25 km: € 33,- binnen kantooruren (maandag-vrijdag 8:00-17:00); €65 buiten kantooruren (buiten kantooruren en weekenden)
 • Eventuele ‘one way’ (drop-off) kosten (ergens anders inleveren van de auto dan waar je de auto ophaalt). Deze kosten worden na afloop door de autoverhuurder van je creditcard afgehouden. Voorbeeld: je haalt de auto op in Windhoek, maar levert in Kasane in Botswana (Chobe Nationaal Park) in, dan is de Internationale One Way Fee N$ 4055 (ca €270,-). Dit is exclusief Cross Border Fee.
 • Eventuele Cross Border Fee. Bijvoorbeeld: Namibië - Zuid-Afrika/Botswana / Swaziland / Leostho N$1515 (ca €100,-). 
 • Eventuele jonge bestuurders ‘young driver’ toeslag voor bestuurders van 18 t/m 20 jaar van  N$ 310 per driver per dag.
 • Eventuele extra voorzieningen als GPS systeem (N$ 75 per dag, borg N$ 1000 plus evt One way fee kosten), babyzitje N$ 350 per huurperiode.
 • Brandstof (ca.  €1 per liter).
 • Tolkosten (geldt met name voor Zuid-Afrika) (direct aan de poortjes of wordt ingehouden van creditcard)
 
Let op! De kosten die niet bij de huurprijs zijn inbegrepen voldoe je ter plaatse met je credit card en zijn onder voorbehoud van lokale wijzigingen. Ook voor je borgsom, dien je je credit card te gebruiken. Zonder credit card zal het autoverhuurbedrijf je geen huurauto meegeven.
** De genoemde tarieven zijn prijs indicaties geldig tot oktober 2016, ze zijn slechts bedoeld om je een orde van grote te geven. Voor het omrekenen naar euros hebben we een globale koers aangehouden. De tarieven worden door de autoverhuur vastgesteld en deze int ook de extra's. Op de hierboven gemelde prijsindicaties kunnen geen aanspraken worden gedaan. 
 
Belangrijk:
 • Een internationaal rijbewijs is verplicht is voor alle bestuurders.
 • Een credit card is verplicht voor de borgsom per autohuur. Zonder credit card geen huurauto!
 • Lees de uitgebreide Uitleg en voorwaarden Namibië Huurauto goed door. Hier staan verschillende zaken nog eens uitgebreid uitgelegd.
 
Als je een offerte voor een huurauto (alleen in combinatie met landarrangement) vrijblijvend wilt aanvragen, ga dan naar Mijn Reisplan en vul het formulier in. Heb je nog vragen over je huurauto in Namibië, gebruik het opmerkingen veld in Mijn Reisplan of stuur ons een email.