Kris Laan en Sascha Brinkkemper - 28-10-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze eerste reactie als wij terugdenken aan onze reis: adembenemend mooi. Als je in Namibië om je heen kijkt, weet je honderd procent zeker dat je ver van huis bent. Je waant je in een compleet andere wereld. Tijdens je autorit zie je urenlang niets om je heen op wat mooie wilde dieren na. Amper auto's, geen huizen, geen mensen. Je lijkt eventjes alleen op de wereld te zijn. De landschappen in Namibië zijn geweldig. Van zonsopgang en zonsondergang krijg je nooit genoeg. Tijdens een autoritje wil je continu stoppen, ieder uitzicht is weer geweldig. Ieder moment is het het weer waard om te stoppen om er eventjes van te genieten. Wat een land, wat een uitzichten, wat een landschappen. Namibië heeft het allemaal.

De kleinschalige en sfeervolle accommodaties sprongen er voor ons uit. Voorbeelden hiervan zijn de accommdoatie bij Sossuvlei en Sesriem. De mensen hier zijn altijd bereid te helpen, te denken in oplossingen en maken je verblijf geweldig. Er was een vrij grote variatie aan accommodaties, wat wij een zeer leuk aspect vonden. Er waren wel een aantal accommodaties die ons wat tegenvielen. Dit kwam vooral door het gevoel van massatoerisme (en dan hebben we het over de accommodaties in Etosha en Waterbergplateau). Bij deze accommodaties kregen wij het gevoel dat deze mensen hun best niet (meer) doen om het een geweldig verblijf te maken. Ze zijn weinig geïnteresseerd of je een prettig verblijf hebt, vinden het lastig om te schakelen als je een 'lastige' vraag hebt etc. Dat viel ons tegen.

Wij hebben onwijs veel gave excursies gedaan. De meest bijzondere was toch wel het beklimmen van de Big Daddy in Sosussvlei. De uitzichten hier zijn adembenemend mooi. Er zijn amper woorden voor wat je hier meemaakt. Daarnaast vonden we het Sandboarden geweldig, omdat dit ook echt iets is wat je bijna nergens anders kunt doen.

De organisatie was tip top in orde. We kregen een onwijs duidelijke routebeschrijving en plan voor de gehele reis. Via de mail werden wij voorafgaand aan de reis goed op de hoogte gehouden van updates en dergelijke. Tijdens onze reis was ons contactpersoon van Footprint erg goed bereikbaar via Whatsapp: een manier van communicatie die snel en gemakkelijk gaat. Heel prettig. Toen we op een moment een vraag hadden, konden wij telefonisch echter niemand bereiken. Dit kan gelegen hebben aan de plek waar we waren (geen bereik) of iets anders. Maar het lukte niet om contact te krijgen met iemand. Uiteindelijk hebben we het zelf opgelost.

Namibië is precies hoe je Afrika in je hoofd hebt. Het is een adembenemend mooi land. De landschappen en vergezichten vanuit de auto zijn geweldig. Iedere heuvel die je overgaat wil je weer stoppen, omdat het een perfecte foto oplevert en gewoon omdat je onwijs kunt genieten van de rust om je heen. Urenlang kun je rijden zonder auto's of huizen te zien. Alleen jij, je reisgezelschap en de auto, meer niet. Je komt echt tot rust.

Wat je op deze reis niet mag missen zijn de volgende activiteiten:
- naar Sossusvlei om een duin te beklimmen naar keuze. Wij hebben de Big Daddy beklommen (de hoogste), wat een adembenemend uitzicht gaf. Maar als bijvoorbeeld de gezondheid het niet toelaat, is een lagere duin vast niet minder mooi. Je kunt hier genieten van stilte, uitzicht, prachtige kleurencombinaties en het gevoel dat je helemaal één bent met de woestijn.
- in Twyfelfontein een bezoekje brengen aan het Damara museum om te zien hoe deze stam leeft. Deze mensen doen zo hun best om alles te laten zien en zijn zo dankbaar voor je bezoek. Het is het echt meer dan waard.
- Sandboarden in Swakopmund. Dit doe je nergens anders. Een once in a lifetime. Het is spannend als je geen ervaring hebt met snowboarden, maar de heren van de verhuur helpen je onwijs goed. Echt een gave ervaring.
- Levende woestijnexcursie in Swakopmund. Hier leer je wat er allemaal leeft in de woestijn. Hoe deze planten en dieren overleven en hoe kostbaar het leven hier is. Onwijs interessant en een bezoekje waard.
- Etosha. Hier ga je toch een beetje voor naar Afrika: wildlife. En die ga je zeker zien in Etosha. Neem wel minstens twee dagen de tijd, liever meer. Zodat je zowel safari's kan boeken als zelf met de auto op pad kan. Je gaat onwijs veel dieren zien en het woord 'euforisch' gaat zeker vallen. Ons hoogtepunt was dan ook een dag in Etosha waar wij zelf een dag hebben gereden. We hebben toen onwijs veel dieren van dichtbij gezien. Ik als (beginnend) fotograaf bleef maar plaatjes schieten en kon mijn geluk niet op.


Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen -