Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sandra Dekker - 30-07-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Eerste reactie
Prachtige natuur, indrukwekkende ontmoetingen met grootse (letterlijk en figuurlijk) dieren, ontspannen rijden in een mooi land met moderne voorzieningen.

Onze hoogtepunten
Zuid-Afrika was voor ons een reis naar de natuur: Kruger Park - giraffen, leeuwen, olifanten, enz. Zeer indrukwekkend! Addo Elephant Park - buffels, wrattenzwijnen, stokstaartjes en, jawel, OLIFANTEN! Prachtig om die grote kolossen in het water te zien. Nog mooier vonden we het moment dat ze een modderbad namen. Ze kwamen grijs aan en gingen bruin weer verder! Het autorijden op zich - De rit van PE naar Kaapstad loopt grotendeels langs de kust. Prachtige vergezichten over kliffen, rotsen en zee. Je rijdt op je gemakje: prima wegen, niet te lange afstanden. Een onverwacht hoogtepunt vonden wij het klifpad in Hermanus. Lekker wandelen langs de kust door het Fynbos. Af en toe zie je Kaapse otter en zelfs een keer een walvis! Walvissen kun je in Hermanus ook zien vanaf de boot, prachtig. De rondrit van Kaapstad via Simon’s Town (pinguins!) naar Kaap de Goede Hoop is zeker ook de moeite waard!

De accommodaties 
Alle accommodaties hadden “iets bijzonders”, zoals we van Footprint gewend zijn. De één ligt superhandig ten opzichte van een vliegveld of een “attractie”, de ander geeft je een mooie inkijk in het boerenleven van Zuid-Afrika. Wat ons opviel was de westerse luxe: een lekker dekbed, overal een goede douche enz. Er uit springen: Klaserie River Safari Lodge: fantastisch dat de wilde dieren tot aan je lodge komen (nijlpaarden, giraffen, kudu’s, apen). Fijne mensen, heerlijk huisje. Rosedale Organic Farm: de eenvoudigste accommodatie van onze reis. De handige ligging t.o.v. addo Elephant Park + de ligging in de citrusboomgaard maken dat het er voor ons uitspringt.

De excursies
Kruger Park - Klaserie (Thorny Bush): fantastische ligging, midden in de natuur. Toen we aan kwamen rijden bij onze lodge stapte net een moeder giraf met een jong voor ons het pad op. Super mooi. ‘s Nachts werden we een keer wakker van het enorme lawaai van het nijlpaard, indrukwekkend. Ook zonder excursie dus genieten. Maar de gamedrives raden we absoluut aan: doordat je wordt gereden heb je tijd om te fotograferen, rond te kijken, te zoeken naar wild. Addo Elephant Park bezoeken: heel bijzonder om zó dicht bij de olifanten te kunnen komen! Walvissen spotten in Hermanus met Southern Right Charters: op een verantwoorde manier de walvissen kunnen bekijken op korte afstand van de kust. Geen “jacht” op de dieren, maar op een rustige manier naderen. De walvissen kwamen zelfs richting de boot.

De organisatie
De organisatie was prima. De huurauto’s werden keurig geleverd, de uitleg was duidelijk en het was erg handig dat de coördinaten van de hotels (naast het adres) waren genoemd in de routebeschrijving. TomTom herkende niet alle adressen, maar de coördinaten maakten dat we er toch kwamen!