Thomas en Lisette - 14-05-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie als wij denken aan onze huwelijskreis: Wauw! Wat een gaaf land! Prachtige omgeving, vriendelijke mensen en schitterende locaties.
 
Accommodaties
We zijn erg te spreken over de accommodaties. We zijn overal heel gastvrij ontvangen en waren vooral in Namibie vrij verrast over de luxe. Mooie, schone kamers met prachtige badkamers. Maar vooral de omgeving en het uitzicht vonden we geweldig! Onze hoogtepunten: Fish River Canyon (deze upgrade was het dubbel en dwars waard!!) en de accommodaie bij Sossusvlei: (het zwembad met uitzicht was heerlijk na een ochtend zweten in de woestijn). Al met al accommodaties die naar onze verwachting waren en naar onze mening voldoen aan de prijs/kwaliteit verhouding.
 
De upgrade in Etosha, de waterhole chalet, vonden we enigszins tegenvallen. We hadden nog steeds geen uitzicht op de waterhole en zijn van mening dat we de waterhole net zo goed hadden gezien als we ergens anders op het park hadden gelegen. Daarna kwamen we aan in Onguma, weliswaar net buiten het park, maar sfeervoller, gastvrijer en luxer. Wat ons betreft heeft een accommodatie in het park geen meerwaarde en was drie nachten hier ook zeker fijn geweest.

Er is één accommodatie waar we niet blij mee waren, zeker gezien deze een meerprijs had omdat dit een alternatieve accommodatie was omdat de andere al volgeboekt was. Dit was in Botswana, Kasane. Het is voor ons niet mogelijk om te achterhalen of alternatieven beter waren of dat dit komt omdat we in Botwswana waren, wat een andere luxecomfort kent dan Namibië. Feit is wel dat deze accommodatie op verschillende gebieden beduidend minder is. Denk aan: gastvrijheid, bediening (ontbijt, lunch en diner waren heel omslachtig geregeld wat voor niemand duidelijk was), ligging (dicht bij de drukke weg, tegen een garage aan), uitstraling (zwembad/park slecht onderhouden). Het leek meer op een hostel/ backpackerslodge. 

Excursies
In Sesriem hebben we er voor gekozen om zelf rond te lopen. Er zijn veel aanbieders voor een georganiseerde tour met gids. Wij zijn van mening dat dit niet nodig is en je hier geld op kan besparen. De duinen zijn prima zelf te bereiken (een shuttle brengt je naar het laatste punt) en omhooglopen moet je toch echt zelf doen. Absolute aanraders: Sandboarden in Swakupmond: nog even genieten van de zandduinen en voor ons een echte adrenalinekick. Bootcruise in Chobe: dit was de kers op de taart om onze wildlife spotten af te ronden. Leuk om het park vanaf het water te zien! Microlight Flight over de Victoriafalls: het kost wat moeite om de grens naar Zambia over te steken, maar wat gaaf om de watervallen vanaf de lucht te bekijken. Heel spectaculair! Prijzig, maar was het zeker waard!
 
Organisatie
Wij zijn heel tevreden over Footprint en de lokale organisatie. Vooraf zijn we heel goed ingelicht en geadviseerd waardoor we goed voorbereid op weg gingen. Ook was het mailcontact heel soepel waarbij Footprint open stond voor aanpassingen! Tijdens de reis bleek een overnachting niet goed doorgegeven. We hadden de voucher van de verkeerde lodge en de dag van vertrek naar Namibië pas de goede gekregen wat voor ons te laat bleek. Daardoor stonden we bij de verkeerde lodge. We hebben toen contact gehad met Mark en hij heeft ons heel erg goed geholpen en het zo snel mogelijk opgelost. Een paar dagen later werden we nog een keer gebeld door Judith of alles in orde was. De waardering voor dit alles is groot. Een van de laatste dagen hebben we contact gehad met Marc en Marcelo Haupt (lokale partner) met de vraag of onze transfer naar de Victoria Falls vervroegd kon worden. Ondanks dat het een vrije dag in Zuid Afrika was, werd er door beide heren meegedacht en geregeld. Super fijn!

Hoogtepunten
Onze huwelijksreis naar Namibië, Botswana en Victoria Falls was op alle fronten fantastisch! Namibië is prachtig. Elke dag een ander uitzicht waarbij je soms het gevoel hebt dat je alleen in het land bent. De keuze om eerst naar het zuiden af te reizen voor de Fish River Canyon heeft ons niet teleurgesteld, wat een prachtig stukje Namibië. Voor ons echte hoogtepunten waren de Sossusvlei en Etosha. In Sossusvlei krijg je werkelijk het idee dat je een film in stapt waarbij elke foto die je neemt zo een reisgids in kan. Big Daddy beklimmen is even zwaar, maar zodra je boven bent ben je de inspanning alweer vergeten. Ook in Etosha voelt het alsof je zo de Lion King instapt. De leeuwen lopen rond je auto, olifanten komen in grote aantallen naar de waterholes waarbij gedronken en gezwommen wordt. Het is onmogelijk om het park te verlaten zonder een foto gemaakt te hebben waar niet tenminste vier verschillende dieren bij elkaar staan. Wij hebben onze vakantie afgesloten bij de Victoria Falls wat voor ons de kers op de taart was. Het is echt waanzinnig om de watervallen van zo dichtbij te zien. Het zelf rondrijden met een huurauto is ons goed bevallen. In het begin is het spannend omdat de wegen verre van goed zijn. Maar al snel hadden we in de gaten dat we een uitstekende auto hebben gehuurd die ons veilig door dit prachtige land heeft gereden. We raden iedereen aan om bij Footprint te boeken. Goede communicatie waarbij echt met je mee wordt gedacht. Ook tijdens de reis hebben we meerde malen contact kunnen opnemen als er iets opgelost moest worden.
 


Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen - Namibië reizen -