Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Bezienswaardigheden Namibië

Namibië is een ideale bestemming voor een rondreis waarin natuur, cultuur en avontuur worden gecombineerd. Footprint Travel zet voor jou de vijf Namibië bezienswaardigheden die je zeker moet zien op een rijtje:
 

Sossusvlei

In het midden van de Namibwoestijn ligt de Sossusvlei, dé iconische bezienswaardigheid van Namibië. Spectaculaire rode zandduinen zorgen voor een onvergetelijk uitzicht. Dune 45 is de mooiste van allemaal en mag niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Namibië. Mis ook Deadvlei niet, een kleivlakte met dode bomen. Alsof je op Mars bent geland.
 

Etosha Nationaal Park

Maak met je eigen huurauto een rit door dit grote wildlife park. Je vindt er onder andere vier dieren uit de Big Five: olifanten, luipaard, leeuwen en de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Door de beperkte begroeiing, kun je de dieren goed zien. Ze verzamelen zich vaak rondom de schaarse drinkplaatsen. Maar ook zebra's, giraffes, de gemsbok met zijn machtige hoorns, grote kuddes impala's en hoog springende springbokken zul je zeker in grote kuddes zien! Etosha is een bezienswaardigheid van Namibië die op geen enkele rondreis mag ontbreken.
 

Damaraland

Ten noorden van Centraal Namibië ligt Damaraland. De Damara’s zijn één van de oudste bevolkingsgroepen van Namibië. In het Levend Museum Damaraland kun je zien hoe Damara’s vroeger leefde. De hoogste berg van het land ligt ook in het gebied, daar kun je heerlijk wandelen. Op verschillende locaties in Damaraland kun je rotstekeningen zien die meer dan 2000 jaar oud zijn.
 

Fish River Canyon

Met 160 km is de Fish River Canyon de één na grootste kloof ter wereld. Prachtige vergezichten zorgen ervoor dat je er niet meer weg wilt. Wandel langs verschillende uitkijkpunten en neem meer dan eens de tijd om te genieten van het uitzicht. Er komen niet veel bezoekers bij deze unieke bezienswaardigheid van Namibië en dus ideaal om je echt één te voelen met de natuur.
 

Swakopmund

De enige stad in dit lijstje omdat het in Namibië vooral om natuur gaat. Maar in het pittoreske Swakopmund kun je gemakkelijk een paar dagen verblijven. Je kunt in de omgeving van Swakopmund veel ondernemen: zee kajakken, dolfijn spotten en sand boarden! Have fun!
 

Alle bezienswaardigheden Namibië in een rondreis-op-maat

Footprint Travel biedt prachtige rondreizen naar Namibië aan. Met de grootste zorg hebben de reisspecialisten deze reizen samengesteld, bekijk het aanbod onder individuele rondreizen Namibië. Met een huurauto kun je al de ‘must sees’ van Namibië bezoeken. Of combineer de bouwstenen Namibië en creëer op die manier je eigen reis. Met extensies plak je er gemakkelijk nachtjes aan vast om de bezienswaardigheden te zien die op jouw verlanglijstje staan. Sanne, Zsa-Zsa, Karin, Ferry en Paulien zijn de reisspecialisten die je graag adviseren over de route, je huurauto en vliegtickets. Neem vandaag nog contact met hen op en je ontvangt een reisplan voor jouw rondreis op maat.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter