De reisreporters Zuid-Afrika zijn weer thuis!

Zuid-Afrika - Reisreporters - Kaapstad - Johannesburg - Mijn Zuid-Afrika

Paulien van der Geest, 20 december 2015

Reisreporter Roëll de Ram en Jeroen Koning wonnen de eerste reis naar Kaapstad en de West Kaap. Reisreporters Rik Jongenelen en Chris König wonnen de tweede reis, een citytrip naar Johannesburg en Pretoria gecombineerd met safari in Waterberg. Wat zijn hun eerste reacties op hun Zuid-Afrika reis?

 
 

Vrienden maken in Kaapstad

Roëll de Ram, oprichter van travelblog We Are Travellers, reisde af naar Kaapstad om de West Kaap provincie te ontdekken. Roëll vertelt:  “Ik vond het super om te mountainbiken tusen zebra’s, elanden en bontebokken in De Hoop Nature reserve. De Marine Walk in De Hoop was ook echt leuk, de gids had zulke interessante verhalen te vertellen. Ook de pinguïns bij Kaap De Goede Hoop vonden we grappig om te zien. Bij Cederberg maakten we een ezelstochtje bij een community project, hele lieve mensen hebben we daar ontmoet. En daarna werden we enorm in de watten gelegd bij Bushmanskloof. Hier gingen we mountainbiken, kayakken, en zagen de eeuwenoude Bushman rotstekeningen. Loyiso en Brian lieten ons de townships bij Kaapstad zien, allebei op hun eigen manier. Ook erg leuk, we gingen koken in de Bokaap. Wat een leuke vrouw! We hadden echt het gevoel dat we vrienden achter lieten in Kaapstad.”
 

Dichtbij de mensen

Rik Jongenelen en Chris König schrijven voor reisblog Reisjunk en reisden naar Johannesburg. Rik: “De wijkjes Newtown, Braamfontein en Maboneng zijn echt hip en gezellig. De Critical Mass Bike Trip was mooi om mee te maken en daarna zijn we op een feestje in The Sheds beland. Johannesburg heeft echt de potentie om een hippe stad te worden. Maar natuurlijk bezochten we ook de townships. Terwijl wij daar waren, zagen we een bus toeristen uitstappen op een heuveltje en van afstand een foto nemen en weer doorrijden. Wij liepen daarentegen met onze gids rond, en stapten binnen bij mensen om een praatje te maken. Dat is wat mij betreft een veel leukere ervaring. In Pretoria aten we bij mensen thuis, familieleden van een verzetsheld. Niet alleen interessant, maar ook authentiek. Wij waren de eersten die er kwamen eten, en iedereen ging ook gewoon zijn gang. Mooi om dat zo mee te maken. ”
 

Op je mountainbike langs een giraffe fietsen

Chris: “Het allermooiste vond ik toch wel om bij Kololo in Waterberg tussen het wild te mountainbiken. Fiets je langs een giraffe, wanneer maak je dat nou mee. Op de game drive gingen we naar Big Five gebied. We hebben ze niet allemaal gezien, maar wel de neushoorn van dichtbij. Ook zeker de moeite vond ik de grotten van de Cradle of Human Kind, waar allerlei schedels en fossielen zijn gevonden van de oudste mensen.”
 

Volg de verhalen van de reisreporters

De komende tijd zullen de verhalen van de West Kaap van Roëll en Jeroen en van Rik en Chris over het noorden van Zuid-Afrika gepubliceerd worden op onze website. Je vindt de verhalen terug in ons maandelijks online Mini-Reismagazine en op onze Footprint Facebookpagina.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Zuid-Afrika - Kaapstad - Johannesburg eo

Footprint Travel reizen -


Reacties


Laat hier je reactie achter