Footprint Travel medewerker Kieke genomineerd voor prestigieuze Frans Lanting Award!

Fotografiewedstrijd - Frans Lanting Award - National Geografic - Wereld Natuur Fonds - Kieke van Maarschalkerwaart

Paulien van der Geest, 16 oktober 2014
De wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting maakte op 15 oktober in het programma RTL Late Night bekend welke 25 foto’s zijn genomineerd voor de Publieksprijs van de eerste Frans Lanting Award. En hoera! Onze eigen Kieke van Maarschalkerwaart is genomineerd met haar foto Catch of the Day. 
 
Op de foto Catch of the Day rooft een orka de één na de andere puppy van het strand. De rest van de puppy crèche zie het meer als spelletje en kijkt enthousiast toe, zo omschrijft Kieke haar foto. Kieke maakt de foto op PuntaNorte, Argentinië.​ Kieke:"Om deze foto te maken lag ik 11 dagen op het strand van Punta Norte te vernikkelen. Het jaar ervoor lag ik 3 dagen op het strand te wachten, maar helaas geen orca te zien. Maar het was het wachten waard! En dan ook nog genomineerd worden voor de Frans Lanting Award: ik sta helemaal te stuiteren."
 

 
De jury van de Frans Lanting Award 2014 heeft uit meer dan 5.000 inzendingen een longlist van de 25 beste foto’s samengesteld. Het thema van de wedstrijd is  ‘waar land en zee elkaar raken’. De jury was onder de indruk van de manier waarop fotografen zich hebben laten inspireren. Juryvoorzitter Frans Lanting: “Ik ben heel trots op deze lijst. Er zitten technisch hele goede foto’s tussen. Maar de jury heeft ook nadrukkelijk gekeken naar de persoonlijke visie van de fotograaf. Het gaat niet alleen om een heel mooi landschap of een dier. Sommige fotografen zijn net een stapje verder gegaan. Dat zie je terug in de longlist. We zijn erg benieuwd welke foto het Nederlandse publiek uiteindelijk als winnaar zal kiezen.”

Je kunt vanaf 15 oktober 22.30 uur stemmen op jouw favoriete foto. Onder de stemmers worden 100 prijzenpakken ter waarde van €60,- verloot! De winnende fotografen worden op 26 november bekendgemaakt.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags:

Footprint Travel reizen -


Reacties


Laat hier je reactie achter