Trots! Foto van Footprint medewerker Kieke staat in WNF boek!

Reisfotografie - Bultrug walvis - WNF - Fotoboek - Wereld Natuur - Kieke van Maarschalkerwaart - Frans Lanting

Paulien van der Geest, 21 december 2016
Een foto van Footprint Travel medewerker Kieke van Maarschalkerwaart is uit 11.500 foto’s gekozen voor het boek “Wereld Natuur” van het Wereld Natuur Fonds. Dit is het tweede jaar dat een foto van reisfotograaf Kieke is geselecteerd voor het boek. Kieke stelt de foto gratis ter beschikking voor het goede doel.
 

Sneak Preview

We mogen je vast een sneak preview geven: de foto die door Kieke is gemaakt en de cover van het boek!
 

Een baby van 5 meter en 2000 kilo zwaar

Op de onderwaterfoto die is gemaakt in Tonga is een bultrug walvis met een 1,5 week oud kalf te zien. Kieke vertelt over de foto: “De bultruggen bleven vlak onder de oppervlakte, omdat de kleine nog niet zo lang zijn adem in kan houden. De pasgeboren ‘kleine’ was overigens 5 meter lang en twee ton zwaar. Het kalf maakte mini breaches waarbij hij het water uit sprong en bij neerkomst flink spettert. Mama walvis deed ook nog even voor hoe je het ideale bommetje maakt. Wat een magisch moment!”
Tip: Wil je het hele reisverhaal over het walvis kraambezoek van Kieke lezen? Bekijk hier: www.travelsoap.nl
 
 

Wat is de WNF natuurfotowedstrijd?

Het Wereld Natuur Fonds organiseert ieder jaar een fotowedstrijd samen met Frans Lanting, een van de beroemdste en meest gerespecteerde natuurfotografen ter wereld. Uit tienduizenden (11.500 dit jaar) foto's worden de 170 allerbeste geselecteerd en gepubliceerd in een fotoboek. Hieruit maken 30 foto's kans op de felbegeerde WNF- Frans Lanting Photo Award.
 

Fotoboek Wereld Natuur gratis bij gift

Het boek “Wereld Natuur” is officieel verkrijgbaar via www.wnf.nl/wereldnatuur. Het is een ontzettend mooi en bijzonder boek geworden.  Mensen krijgen dit boek cadeau bij een gift vanaf €39,95. De verkoop van het boek komt ten goede aan de bescherming van de natuur. We zouden het ontzettend leuk vinden als jij dit bericht ook deelt en promoot op jouw social media. Zo kan WNF nog meer mensen bereiken! Help je mee?
 

Zou je ook walvissen willen zien?

De reisspecialisten van Footprint Travel adviseren je graag over de reis waarbij je grote kans hebt om de walvissen te zien. Bel ons eens als je hier vragen over hebt. Sanne, Paulien en Kieke hebben ontzettend veel ervaring in Afrika, dus kunnen je uit eerste hand adviseren. Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika eens voor inspiratie. Je kunt ook je Afrika reis zelf samenstellen met onze Zuid-Afrika bouwstenen
 

Stel zelf je Zuid-Afrika reis samen!

Tags:

Laat hier je reactie achter