Van 0% naar 100% klimaatneutraal in 1 dag

Groen reizen - Klimaat neutraal - CO2 uitstoot compenseren - GreenSeat - Duurzaam reizen

Paulien van der Geest, 15 juni 2015
Duurzaam reizen, dat begint met het kiezen van een duurzame onderneming. Zo bouw je mee aan een klimaatneutrale economie. Juist als kleinschalige organisatie is het heel goed mogelijk om klimaatneutraal te ondernemen en heel snel stappen te zetten. In 1 dag ging Footprint Travel voor de eigen bedrijfsvoering in Nederland naar 100% klimaatneutraal!
 
Om deel te nemen aan de Nederlandse Klimaatcoalitie stel je als bedrijf jezelf een doel om energie te besparen en de CO2 uitstoot te compenseren. Ecostroom hadden we natuurlijk al. Ook hebben we ‘het nieuwe werken’ volledig omarmd met een online systeem wat een streep door het woon-werkverkeer zet. En als dat verkeer er toch is, gaat dat bij ons met de trein, OV-fiets of Greenwheels. Brochures versturen we niet, alles gaat online, dat scheelt in het onnodig kappen van bomen. Dus waar was er nog winst te behalen? Voorzichtig vulden we bij onze doelstelling voor de Klimaat Coalitie 10% compensatie van CO2 uitstoot in, al hadden we nog geen idee hoe dat werkte. 
 

Energie uitstoot van kantoor compenseren

Als reisorganisatie compenseerden we uiteraard onze eigen vluchten met GreenSeat. Maar dat je ook het energieverbruik van je kantoor kon compenseren, daar hadden we simpelweg nog nooit aan gedacht. ​Via de Climate Neutral Group bleken we onze energie-uitstoot op kantoor te kunnen compenseren met een bijdrage aan energieprojecten in ontwikkelingslanden. Je spaart het milieu en je doet tegelijkertijd aan ontwikkelingswerk. We betaalden met veel plezier! Juist als kleinere organisatie zonder bureaucratische rompslomp konden we snel stappen zetten. Binnen een dag na aanmelding bij de Nederlandse Klimaatcoalitie ging ons kantoor door middel van CO2 compensatie van 0% naar 100% klimaatneutraal. Zo simpel is het dus. Gewoon even doen.
 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Als veel mensen allemaal een klein stapje maken, creëren we samen een schonere wereld. ​We geven als duurzame organisatie natuurlijk graag het goede voorbeeld. Maar nog mooier zou het zijn als al onze reizigers ervoor zouden kiezen om de CO2 uitstoot van hun vlucht te compenseren met een GreenSeat. Je bijdrage voor CO2 compensatie gaat dan naar duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Hierdoor snijdt het mes aan vele kanten. Jij doet iets goeds voor het milieu en aan de andere kant van de wereld krijgen mensen toegang tot schone energie, wat vaak ook nog eens veel veiliger en gezonder is.
 

Biogas in Cambodja

Moeders en kinderen in Cambodja bijvoorbeeld ademen nu niet  langer giftige stoffen van een houtvuurtje in, maar gebruiken biovergisters (kleinschalige biogasmachines). Meer dan tienduizend boerenfamilies maken gebruik van biogas afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. De leefsituatie van deze families verbetert enorm hierdoor. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1400 aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Er worden veel minder bomen gekapt. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrij komt.
 
 

Doe jij ook mee?

Wil je ook meehelpen aan een klimaatneutraal Nederland? Kijk dan eens waar je energie kunt besparen en als je niet kunt besparen, hoe je kunt compenseren. Soms is het makkelijker dan je denkt. Als je naar een ver land in Azië of zuidelijk Afrika wilt reizen, dan is je vlucht de grootste vervuiler van je reis. De trein pakken is helaas geen optie, dus in dat geval is CO2 compensatie een goed idee. Door bij het boeken van je vlucht, direct compensatie met GreenSeat te kiezen, ben je goed bezig voor een schonere wereld!
 





Reizen met een groene reisorganisatie? Bekijk onze reizen!

Tags: Go Fair

Footprint Travel reizen -

Laat hier je reactie achter