Zuid-Afrika reizen - Nieuws

Vakantie Zuid-Afrika reizen - Reisverslag Zuid-Afrika - Reisverhalen Zuid-Afrika

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Onze leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking en het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komen. Ons credo is: Go Fair. Go Local. Reis in dit nieuwsartikel met ons mee naar Zuid-Afrika!

 • Footprint Travel wenst je een reislustig 2018!


  Gelukkig nieuwjaar - 2018

  Het team van Footprint Travel wenst je hele fijne dagen met familie en vrienden en een heel reislustig 2018! De jaarwisseling is niet alleen oliebollen en vuurwerk, maar traditioneel ook een moment van terugblikken en plannen maken. Wat waren de mooie momenten van 2017?

  Verder lezen
 • Expositie: We Have a Dream - Gandhi, King, Mandela


  De Nieuwe Kerk Amsterdam - tot 4 februari 2018

  We Have a Dream is een expositie over 3 wereldberoemde figuren die de 20ste eeuw sterk hebben beïnvloed: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela.

  Verder lezen
 • Ontmoet ons op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam & Breda


  6 & 7 januari 2018 : Vakantiebeurs voor Bijzondere reizen Amsterdam - 20 & 21 januari 2018 : Vakantiebeurs voor Bijzondere reizen Breda

  Wil je kennismaken met de mensen achter Footprint Travel? Ontmoet ons dan in januari op de Vakantiebeurs voor Bijzondere reizen in Amsterdam en Breda!

  Verder lezen
 • Expeditie Eastern Cape: Winnaar 2 tickets Zuid-Afrika bekend!


  Zuid-Afrika - Eastern Cape Expeditie - winactie

  Rosalinde Köll uit De Bilt is de slimmerik die 2 tickets naar Zuid-Afrika heeft gewonnen! Uit alle deelnemers overwon ze met haar puzzel inzicht én originele motivatie. Roslanda ontvangt ook een voucher voor €250 bij Footprint Travel.

  Verder lezen
 • Win 2 tickets naar Zuid-Afrika! Volg de Expeditie Eastern Cape en kraak de Expeditie Code!


  Kraak de Expeditie Code en win 2 tickets naar Zuid-Afrika!

  Volg jij Wie is de Mol en Expeditie Robinson op de voet? Dan is dit je kans om gratis naar Zuid-Afrika te vliegen! We geven 2 vliegtickets naar Zuid-Afrika met South African Airways weg, je moet alleen eerst even de Expeditie Code kraken. Durf jij de uitdaging aan?

  Verder lezen
 • Fair Trade Holidays nu mogelijk met Footprint Travel


  Fair Trade Tourism - Fair Trade Holiday - Groen reizen - Duurzaam toerisme - Ecotoerisme

  Footprint Travel ondertekende op 5 juli 2016 de Fair Trade Gedragscode van Fair Trade Tourism. Footprint Travel is hiermee goedgekeurd door Fair Trade Tourism om Fair Trade Holidays te verkopen.

  Verder lezen
 • Winnaars Amandla Mandela musical bekend!


  Zuid-Afrika – Nelson Mandela – musical – DelaMar theater - muziek – dans - Apartheid

  De winnaars van de 3 x 2 eersterangs kaarten voor Amandla Mandela zijn bekend gemaakt door Footprint Travel. Silvia Riksten, Margot Pelders en Iris van Geer-Postmus hebben de kaarten gewonnen. De musical gaat over het leven van Nelson Mandela, leider van het verzet tegen Apartheid en eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika.

  Verder lezen
 • World Wildlife Day - Do's en Don'ts


  Stichting Spots - World Animal Protection - ANVR-richtlijnen - Wildlife - IFAW - ECO-reizen

  Morgen is het World Wildlife Day en er is goed nieuws, want er zijn nieuwe ANVR richtlijnen in de Nederlandse reisbranche omtrent excursies waarbij dieren betrokken zijn.

  Verder lezen
 • Win 2 kaarten voor de musical Amandla Mandela


  Zuid-Afrika - Musical - Amandla Mandela - DeLaMar theater - Amsterdam

  Dit is je kans. We mogen 3 x 2 eersterangs kaartjes weggeven voor de musical Amandla Mandela. Ga jij mee met Footprint Travel naar de musical Amandla Mandela in het DeLaMar theater in Amsterdam op 26 maart?

  Verder lezen
 • 80 jarige dame redt olifanten weesbaby’s!


  Afrika reizen - olifanten weeshuis - Lady Daphne Sheldrick - ivoor stropen olifanten

  Vaak laat een gestroopte moeder olifant een baby-olifantje achter, die nog niet voor zichzelf kan zorgen. Hartverscheurend! De prijs van ivoor neemt toe en dus neemt het stropen van olifanten voor hun slagtanden toe. Gelukkig is er het weeshuis voor baby-olifanten van Lady Daphne. Deze 80 jaar oude dame redt baby olifanten. Iedere dag weer!

  Verder lezen
 • Winnaar Reisreporter Johannesburg bekend!


  Win reis Zuid-Afrika – Winnaar Reisreporter Johnnesburg

  Rik Jongenelen en Chris König zijn de winnaars van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South African Tourism. Gelukkige winnaars Rik en Chris winnen als reisbloggers een trip naar Johannesburg, Pretoria en gaan op Big Five safari in Waterberg.

  Verder lezen
 • Nieuwe kans! Win een reis als reisblogger naar Zuid-Afrika!


  Win reis Zuid-Afrika - huurauto Zuid-Afrika - tickets Johannesburg - accommodatie Zuid-Afrika

  Win een reis naar Zuid-Afrika! Vanwege het overweldigende succes van onze vorige reisreporteractie, maak je opnieuw kans om als reisreporter een reis naar Zuid-Afrika te winnen. ​Dit keer naar Johannesburg en omgeving. Schrijf je in en wie weet word jij uitgenodigd om als reisblogger verslag te doen van je hippe citytrip in Johannesburg en je safari in Zuid-Afrika. Ben jij de gelukkige die straks naar Johannesburg vliegt?

  Verder lezen
 • Winnaar Reisreporter Kaapstad bekend!


  Win reis Zuid-Afrika - Winnaar Reisreporter - Kaapstad

  Roëll de Ram is de winnaar van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South Africa Tourism. Gelukkige winnaar Roëll wint een trip naar Kaapstad en de West-Kaap.

  Verder lezen
 • Droombaan: win een reis als reisreporter naar Zuid-Afrika!


  Win reis Zuid-Afrika - Reisreporter - tickets Kaapstad - South African Airways

  Win een reis naar Zuid-Afrika! Schrijf je in en wie weet word jij uitgenodigd om als reisreporter verslag te doen van je reis door de West Kaap in Zuid-Afrika. Ben jij de gelukkige die straks naar Kaapstad vliegt?

  Verder lezen
 • Win twee tickets naar Kaapstad met De Nationale Reistest 2015!


  BNN 3 Op Reis - Footprint Travel was erbij!

  Ben je een echte reisexpert? Maandag 1 juni kan jij het bewijzen tijdens De Nationale Reistest van BNN 3 Op Reis. Kieke en Paulien waren bij de tv-opnamen van De Nationale Reistest en spelen mee in het publiek. Thuis voor de buis kun jij ook meespelen en wie weet win jij twee tickets naar Kaapstad!

  Verder lezen
 • SAA bant vervoer jachttrofee van olifant, neushoorn en leeuw


  Zuid-Afrika reizen - Big Five - Zuid-Afrika nieuws - South African Airlines

  Het is moeilijk te geloven, maar er bestaan mensen die er plezier aan beleven om prachtige Afrikaanse dieren als olifanten, neushoorns en leeuwen dood te schieten. Trots gaan ze met hun buit op de foto en nemen een hoofd mee voor thuis aan de muur. Afschuwelijk, maar er is nu goed nieuws!

  Verder lezen
 • Sponsorproject: Mama Rosie blij met een maand eten voor 182 kinderen


  Zuid-Afrika - township Kaapstad - sponsorproject - Footprint Travel

  Mama Rosie kookt voor 182 kinderen in de township van Kaapstad een gezond ontbijt en smeert tientallen boterhammen met pindakaas voor lunchpakketjes. Iedere dag weer en al jarenlang. Ferry en Paulien gingen namens Footprint Travel langs bij Mama Rosie, maar natuurlijk niet met lege handen...

  Verder lezen
 • Nieuwe wetgeving visum Zuid-Afrika voor kinderen onder 18 jaar uitgesteld tot 1 juni 2015


  Zuid-Afrika - Reizen met kinderen - Visum Zuid-Afrika

  Naar Zuid-Afrika met kinderen? Let op deze nieuwe wetgeving! Vanaf 1 juni 2015 moet iedereen die met kinderen onder de 18 jaar naar Zuid-Afrika reist een officieel geboortecertificaat van die kinderen meenemen. Indien maar een (of geen) ouder mee reist moet er ook een schriftelijke verklaring van de andere ouder(s) getoond worden dat deze akkoord gaat met de reis.

  Verder lezen
 • Zuid-Afrika evacueert honderden neushoorns uit Krugerpark


  Safari Zuid-Afrika reizen - Big Five

  De Zuid-Afrikaanse regering is van plan om ongeveer vijfhonderd neushoorns te evacueren uit het Kruger National Park.

  Verder lezen
 • Footprint Travel uitgeroepen tot Topmember van Tourism Child-Protection Code of Conduct


  rechten van het kind - Topmember - The Code - ECPAT

  Trots dat we WERELDWIJD bij de 43 Topmembers van Tourism Child-Protection Code of Conduct horen, samen met onze lokale partner in Zuid-Afrika! Deze code is er om kinderen te beschermen binnen toerisme.

  Verder lezen