Groener reizen met Greenseat

CO2 compensatie - Groen reizen - Compenseer vliegreis - Greenseat

Waarom groener reizen met GreenSeat?

 • De uitstoot van CO2 door reizen draagt bij aan klimaatverandering.
 • Door de CO2-uitstoot van je reis te compenseren zorg je dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt.
 • Door jouw CO2-uitstoot te compenseren geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. De projecten die jij mogelijk maakt slaan twee vliegen in 1 klap; Dit zorgt voor minder klimaatschade en is tegelijkertijd een vooruitgang voor de lokale families. Maak het mogelijk!
 

Een GreenSeat boeken in cijfers:

 • In één keer makkelijk aan te vinken bij het boeken van je reis (zie boekingsformulier).
 • 106.518 reizigers gingen je voor, wat gelijk staat aan 355 volle vliegtuigen.
 • 141,910 ton CO2 minder en 55.344 huishoudens een beter leven.
 • Het is goedkoop. Voor slechts €9,90 pp compenseer je je vliegreis.
 
 

Footprint Travel kiest voor GreenSeat

Groen reizen wordt de toekomst, daar geloven wij in. Je gaat op vakantie voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat ze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren maak je duurzame energie voor huishoudens in ontwikkelingslanden mogelijk.
 

Projecten duurzame energie in ontwikkelingslanden

De projecten van GreenSeat geven huishoudens in gebieden waar het echt nodig is toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en is tegelijkertijd een vooruitgang voor de lokale families. Met jouw bijdrage worden deze projecten mogelijk gemaakt!
 
 • Biogas in Cambodja (ism Hivos)
Meer dan de helft van de bevolking van Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Door de plaatsing van biovergisters (kleinschalige biogasmachines) maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leefsituatie van deze families. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400 aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt.
 
 • Houtskoolovens in Oeganda
De uitstoot van CO2 wordt nu ook gereduceerd door investeringen in houtskoolovens in Oeganda. Behalve dat het ontbossing scheelt, bespaart een houtoven $110 per familie per jaar. Het koken van een maaltijd staat dan niet meer gelijk aan het roken van 40 sigaretten per dag en de mensen hebben minder lichamelijke klachten (rug, nek) door het dragen van hout. Dat is nog eens een mooi effect van groener reizen!
 
 • Windmolens in India
Elektriciteit in Zuid-India is slechts sporadisch beschikbaar en veelal opgewekt met centrales die, de toch al vervuilde, lucht zeker niet schoner maken. Door de komst van deze windmolens worden lokale huishoudens voorzien van een stabiele toevoer van schone energie. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert hun leefsituatie. Daarnaast creëert het project veel werkgelegenheid. De windmolens zijn opgezet in samenwerking met een Indiaas bedrijf dat naast zijn financiële doelstelling ook zijn sociale rol erg serieus neemt. Zo investeren ze in infrastructuur en zijn ze betrokken bij de bouw van een school, een bibliotheek en andere lokale projecten.
 

Alleen Gold Standard en VCS gecertificeerde projecten

Je krijgt bij GreenSeat de garantie dat de hoeveelheid CO2-uitstoot die jij wilt compenseren ook daadwerkelijk voor een afname van die hoeveelheid CO2 in de atmosfeer zorgt. GreenSeat werkt alleen met de standaarden die internationaal de strengste eisen hebben, VCS en Gold Standard. Het feit dat ze voldoen aan de strengste internationale criteria betekent dat deze projecten additioneel, meetbaar, permanent en verifieerbaar zijn en een positieve bijdrage leveren aan de lokale bevolking op het gebied van:
 
•              Werkgelegenheid
•              Toegang tot schone energie
•              Verbetering van leefomstandigheden
•              Verbetering van gezondheidssituatie
•              Armoedebestrijding
•              Overdracht van kennis en technologieën
 

De effecten van het klimaatprobleem

Met het klimaatprobleem wordt het zogenaamde broeikaseffect bedoeld; het opwarmen van de aarde. Door ontbossing en het verbranden van fossiele brandstoffen door de mens zijn er te veel broeikasgassen in de atmosfeer gekomen. Deze extra broeikasgassen zorgen ervoor dat er teveel warmte wordt vastgehouden en dat heeft een negatief effect op ons klimaat. Dit noemen we het klimaatprobleem. De effecten die we daarvan terugzien, en steeds vaker zullen terug zien, zijn o.a.:
 • door de hogere temperatuur op aarde smelten poolkappen, dat smelten zorgt voor een hogere zeespiegel en dat leidt (uiteindelijk) tot overstromingen,
 • het aantal hevige weersomstandigheden zoals stormen, orkanen, cyclonen en moessons komt vaker voor,
 • er ontstaan risico’s voor de gezondheid van de mens: onverwachte hittegolven, overdraagbare ziekten, en minder beschikbaar drinkwater zijn een aantal veroorzakers hiervan,
 • natuurlijke ecosystemen zoals, koraalriffen, gletsjers, mangroves etc., worden beschadigd en gaan in sommige gevallen zelfs verloren.