Hoe werkt het?

Bepaal zélf hoe, met wie en waarheen je reist!

Bij Footprint Travel bouw je je eigen rondreis met Bouwstenen. Deze bouwstenen zijn zowel ingedeeld per land als per gebied - kies zelf hoe je het liefst selecteert. Je reist met je eigen gezelschap, dus niet met een groep onbekenden, maar met wie jij wilt. Natuurlijk kunnen we op verzoek een reis voor je eigen groep samenstellen. Je kunt ook kiezen voor Individuele rondreizen, dit zijn voorbeeldreizen met de slimste combinaties van verschillende bouwstenen. Heb je heel specifieke ideeën, dan kunnen we zelfs in samenspraak met jou volledig een reis op maat maken.
 

Volg deze eenvoudige stappen:

 
Stap 1: Vraag een offerte aan
Nadat je hebt bekeken welke individuele rondreis of bouwstenen je wilt doen, kun je deze toevoegen aan Mijn Reisplan. Daarna nemen wij contact met je op en sturen we je een offerte toe.
 
Stap 2: Boek je reis
Als je tevreden bent met de offerte, boek je de reis door het boekingsformulier in te vullen. Je boeking is dan definitief, maar je mag de boeking nog binnen 24 uur na het verzenden van het boekingsformulier herroepen. Als wij al je persoonlijke gegevens hebben ontvangen via het boekingsformulier, kunnen we een optie op de vliegtickets nemen en sturen we je de factuur. Pas als er een optie op vliegtickets is genomen, staat de prijs van de tickets vast, deze optie verloopt na een paar dagen. Je dient ons vóór die periode betaald te hebben, wil je gebruik kunnen maken van de prijs van de optie. We werken dus niet met hoge, vaststaande prijzen, je betaalt bij ons gewoon de werkelijke prijs van het ticket. Wij vragen voor het internationale ticket slechts €20,- p.p. boekingskosten (maximaal €40,-). Voor je eigen veiligheid ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten.  Lees voordat je een reis boekt onze volledige Reis- en boekingsvoorwaarden.
                
Stap 3: Betaal de reissom
Voor het landarrangement (hotels, transport en excursies) doe je een aanbetaling van 20%. De vliegtickets dien je wel direct volledig te betalen, omdat luchtvaartmaatschappijen van ons direct de volledige betaling vereisen. Na ontvangst van je aanbetaling gaan we alle reserveringen maken en boeken we de vliegtickets. Je krijgt direct een link naar je e-tickets toegestuurd. 8 Weken voor de reis aanvangt dient het restantbedrag te zijn voldaan. Als je korter dan acht weken vóór vertrek boekt, dan vervalt de aanbetaling en dient de gehele reissom per omgaande te worden overgemaakt. Al onze prijzen zijn inclusief BTW. Op je betaling zijn onze annuleringsvoorwaarden en de voorwaarden van de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), van toepassing. Voor vliegtickets gelden de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. We brengen per persoon €15,- administratiekosten in rekening (maximaal €60,-).
 
Stap 4: Ontvang onze vertrekbrief
Acht weken van te voren ontvang je van ons de Vertrekbrief. Hierin staan zowel belangrijke zaken die je nog moeten regelen voor vertrek, als een aantal zaken die leuk of handig zijn om vooraf te weten. Je vindt hier ook de naam en het telefoonnummer van de Nederlands- of Engelstalige contactpersoon ter plaatse.
 
Stap 5: Aankomst op vakantie
Zodra je door de douane van je vakantiebestemming komt, staat er iemand op je te wachten met een bordje met je naam erop. Van deze persoon, of anders even later in het hotel of bij de lokale vertegenwoordiger, krijg je een enveloppe met hierin hotel vouchers, draaiboek/routebeschrijving en overige informatie. Je stapt in de auto en … je vakantie begint! Zo simpel is het.