Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
De Culturele Driehoek mag aan geen enkele Sri Lanka reis ontbreken. Bezoek de oude koningsstad Anuradhapura, beklim de indrukwekkende leeuwenrots Sigiriya, ontdek de grottempels van Dambulla en fiets tussen de tempels van Polonnaruwa. Gek op dieren? Ga op olifanten safari in Minneriya Nationaal Park, waar de grootste Aziatische olifanten samenkomst ter wereld is. Of leer over het leven van apen bij het Primates Project. Tijd te kort? Geen punt: kies een extra dagje Sigiriya en maak je Sri Lanka rondreis op maat!
Hoogtepunten

Indrukwekkende oude tempelstad Anuradhapura 

Fiets tussen de tempels van Polonnaruwa 

Beklim de 200 meter hoge Leeuwenrots Sigiriya

Ontdek de grottempels van Dambulla

Optioneel: Olifant safari in Minneriya Nationaal Park

Optioneel: Apen Project in de jungle

€ 322,- p.p. Prijs bij 2 personen 3-5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Centraal Sri Lanka reizen: De Culturele Driehoek - Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 7 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (7)
Reisschema
Dag 1: Negombo - Anuradhapura - Sigiriya, vismarkt Negombo en Anuradhapura
Dag 2: Sigiriya, beklimming Sigiriya Rock en guided bike tour Polonnaruwa (excl entrees)
Dag 3: Afscheid van Sigiriya
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 
Treinreis in Sri Lanka
Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
Centraal Sri Lanka reizen: De Culturele Driehoek - Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 328,- p.p.€ 268,- p.p.€ 247,- p.p.€ 227,- p.p.€ 220,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 322,- p.p.€ 263,- p.p.€ 241,- p.p.€ 222,- p.p.€ 215,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 328,- p.p.€ 268,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 322,- p.p.€ 263,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 247,- p.p.€ 227,- p.p.€ 220,- p.p.
Zomer€ 241,- p.p.€ 222,- p.p.€ 215,- p.p.
De prijzen zijn geldig t/m 30 april 2020. Het winterseizoen loopt van 1 november t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Extra vrije dag in Sigiriya
Met deze extra dag in Sigirya kun je op een rustig reistempo alle hoogtepunten bekijken of een safari excursie naar Minneriya Nationaal Park toevoegen.  

Dag 3: Extra vrije dag in SigiriyaExtra vrije dag in Sigiriya
Er is veel te zien in de omgeving van Sigiriya en deze extra dag brengt rust in je reis. Je kunt bijvoorbeeld vandaag de excursie naar Minneriya Nationaal Park doen om olifanten te spotten. In juli en augustus vindt hier de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld plaats! Een andere leuke excursie is een bezoek aan het Primate Project, waarbij je apen in hun natuurlijke omgeving volgt. Zie excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Sigiriya:
Dag 1: Negombo - Anuradhapura - Sigiriya, vismarkt Negombo en Anuradhapura
Dag 2: Sigiriya, beklimming Sigiriya Rock en guided bike tour Polonnaruwa (excl entrees)
Dag 3: Sigiriya
Dag 4: Afscheid van Sigiriya

Extensie 1: Extra vrije dag in Sigiriya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 59,- p.p.€ 50,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zomerop aanvraag€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zomer€ 59,- p.p.€ 50,- p.p.€ 53,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting inclusief ontbijt
  • 1 dag auto met chauffeur

Extensie 2: Op safari in Wilpattu Nationaal Park
Wil je op safari in een prachtig nationaal park, wat nog niet druk bezocht wordt door toeristen? Kies voor een safari in Wilpattu Nationaal Park en overnacht in luxe safaritenten.

Dag 1: Bezoek aan de vissersmarkt in Negombo en naar Wilpattu Nationaal ParkBezoek aan de vissersmarkt in Negombo en naar Wilpattu Nationaal Park
Na het ontbijt staat de auto met Engelssprekende chauffeur voor je klaar. De chauffeur fungeert ook als gids en kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Bespreek dagelijks met je chauffeur het programma, en wellicht heeft je chauffeur ook nog leuke suggesties voor stops. Natuurlijk kun je het altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen om een foto te maken of voor een extra pauze. De aangegeven reistijden zijn bij benadering en zonder stops berekend. Om je reis zo flexibel mogelijk te houden, betaal je gedurende de reis zelf je entrees ter plaatse, zoals bijvoorbeeld de komende dagen bij Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa. Hierdoor kun je gemakkelijk een bezienswaardigheid schrappen als je eens een keer geen zin hebt.
 
Allereerst breng je een bezoek aan de vismarkt op het strand van Negombo. Om 6 uur 's ochtends zie je hoe traditionele vissersboten aan land worden getrokken en de binnengehaalde vis verhandeld wordt. Op zondag is de markt gesloten en breng je een bezoek aan de markt bij de kerk van Negombo. Na ongeveer 4 uur rijden kom je aan in het Big Game Camp aan de rand van Wilpattu Nationaal Park. Je slaapt in luxe safaritenten met echte bedden en een eigen douche en toilet. De tenten liggen verscholen in de jungle, je dompelt je helemaal onder in de natuur. Vanaf het moment van aankomst word je in de watten gelegd door het personeel van het kampement. Na de lunch ga je op safari in het Wilpattu National Park. Dit park is met 1000 km2 het grootste nationale park van Sri Lanka en ook een van de oudste. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. Wilpattu staat bekend om zijn rijkdom aan diersoorten. In Wilpattu leven luipaarden, lippenberen (sloth bear), wilde olifanten, waterbuffels, apen, herten, pauwen, leguanen, bengaalse varanen, cobra’s, pythons en krokodillen. Ook vind je hier meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Je ziet in Wilpattu wellicht wat minder snel luipaarden en wat minder grote olifanten groepen, maar als je ze ziet is het ook in veel meer rust. Zo heb je meer een safari gevoel en natuurbeleving, dan in de populaire, maar daardoor drukke andere nationaal parken. De safari (minimum 2 personen) is georganiseerd door het safari camp, en je jeepchauffeur is een kei in het spotten van dieren en vogels. Na de safari ga je terug naar het kampement waar een heerlijk diner op je wacht. Het diner wordt geserveerd op een bijzondere plek in de omgeving van het kampement. In de avond wordt er een kampvuur gemaakt. Wat is beter dan in slaap vallen met de geluiden van de natuur op de achtergrond?

Dag 2: Anuradhapura en de grottempels van DambullaAnuradhapura en de grottempels van Dambulla
Vandaag staat er een mooie rit op het programma, met interessante stops. Je rijdt door een prachtig plattelandslandschap met rijstvelden, kokospalmen en kleine dorpjes. Na een uur rijden kom je aan in Anuradhapura. Anuradhapura is een kleine omweg zeker waard! Het was eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en is nu een van de belangrijkste historische steden van het land. De oude stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en trekt veel pelgrims, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Anuradhapura heeft onder meer een aantal gigantische stupa's, in Sri Lanka dagoba’s genoemd. Ook heel bijzonder is de Sri Maha Bodhi, een heilige bo-boom van maar liefst 2200 jaar oud, volgens velen de oudste boom ter wereld. Het is een stek van de heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier bloemen offers brengen en andere rituelen uitvoeren.
 
Van Anuradhapura is het  nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Sigiriya. Een leuke stop is de lokale markt van Thambutthegama waar met name groente en fruit verhandeld wordt. Vlak voor Sigiriya stopt de chauffeur voor je bij de rotstempels van Dambulla. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s.  In Sigiriya verblijf je in een sfeervol en comfortabel hotel met zwembad.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Op safari in Wilpattu Nationaal Park:
Dag 1: Negombo - Wilpattu Nationaal Park, safari (14:30-18:00 PM)
Dag 2: Wilpattu - Anuradhapura - Dambulla -Sigiriya, lokale markt Thambutthegama
Dag 3: Sigiriya, beklimming Sigiriya Rock en guided bike tour Polonnaruwa (excl entrees)
Dag 4: Afscheid van Sigiriya

Extensie 2: Op safari in Wilpattu Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 291,- p.p.€ 231,- p.p.€ 212,- p.p.€ 195,- p.p.€ 190,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 275,- p.p.€ 218,- p.p.€ 196,- p.p.€ 181,- p.p.€ 174,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 291,- p.p.€ 231,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 275,- p.p.€ 218,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 212,- p.p.€ 195,- p.p.€ 190,- p.p.
Zomer€ 196,- p.p.€ 181,- p.p.€ 174,- p.p.
Inclusief:
  • Overnachting in luxe safaritent met eigen badkamer, inclusief ontbijt
  • full board, dat wil zeggen lunch en diner
  • privé safari
  • ​entree nationaal park Wilpattu
  • transfer Negombo-Wilpattu
 

Excursies
SigiriyaExcursie 1: Olifanten safari in Minneriya Nationaal ParkOlifanten safari in Minneriya Nationaal Park
Tussen Polonnaruwa en Sigiriya ligt het nationaal park Minneriya. Minneriya heeft uitgestrekte vlaktes en is met name beroemd om zijn olifanten die in grote groepen in het park leven. In Minneriya vind je in juli en augustus zelfs de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Daarnaast leven er apen, krokodillen, varanen en vele soorten vogels. Ook zijn er luipaarden in Minneriya, maar die worden hier niet vaak gespot. De chauffeur zet je rond half 3 af vlakbij de ingang van het park. Hier stap je in de jeep en rijdt naar de toegangspoort waar de safarichauffeur entree kaarten koopt. Hierna ben je klaar om op zoek te gaan naar de olifanten en ander wildlife van Minneriya. Camera bij de hand! De excursie is per privé jeep met parkranger (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt van 3 tot 6 uur.

Excursie 1: Olifanten safari in Minneriya Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursie 2: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
Maak kennis met apen in hun eigen leefomgeving. De Disney film the Monkey Kingdom toont het leven van een toque makaken apenfamilie (ceylonkroonapen familie) die in de jungle rondom Polonnaruwa woont. Tijdens een bezoek aan het Primates Project maak je een wandeling door het leefgebied van deze apensoort en twee andere apensoorten, de hanuman langurs, and purple-faced langurs. Een gids vertelt je van alles over het leven van de apen. Net als mensen leven apen in gezinnen, en hebben familieleden, vrienden en vijanden. Je zult zien dat ze zorg, samenwerking en passie tonen, maar ook  hebzucht, jaloezie en agressie uiten. Je zult vast en zeker parallellen in het gedrag van apen en mensen zien! Je ziet hoe moeders voor hun kinderen zorgen, territoriumgedrag en je leert hoe de apen met elkaar communiceren via gebaren, gezichtsuitdrukkingen en geluiden. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Excursie 2: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Alle leeftijden€ 99,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Alle leeftijden€ 99,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Alle leeftijden€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
Van dag tot dag
Reacties van reizigers (7)
 

Blogs over Sri Lanka


Sluiten