Centraal Sri Lanka reizen: Exclusief boutique Bush Walk Camp in Belihuloya

Sri Lanka reis - Belihuloya - Bush Walk Camp

Wil je op een exclusieve manier helemaal onderdompelen in de natuur? Dit Bush Camp is zonder twijfel het meest bijzondere plekje van Sri Lanka. Met slechts 3 luxe boutique safaritenten op platforms tussen de boomtoppen is dit een oase van rust. Geniet van een Afternoon Tea met uitzicht, een drankje bij het kampvuur en een Sri Lankees viergangendiner met wilde ingrediënten uit de bush. Met een gids maak je bush walks in de mooie omgeving en spot je vogels. Ontspan in een bad in de open lucht. Staar naar vuurvliegjes en de Melkweg vanaf je sterrenbed. Laat je wekken door het gezang van vogels. Met een zucht van spijt zul je deze bijzondere plek verlaten en nog vaak aan terugdenken.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Bush Walks
  • Endemische vogels spotten
  • Slapen in luxe safari camp tussen bomen
  • Sundowners bij kampvuur
  • Afternoon Tea with a View
  • Star bed
  • Zeer exclusief verblijf
Dag tot dag

Dag 1: Safaritent, kampvuur, sterrenhemel en vuurvliegjes

Safaritent, kampvuur, sterrenhemel en vuurvliegjes
Pak vandaag je spullen slim in, zodat je een groot deel van je bagage bij je chauffeur achter kunt laten. Net als je denkt dat je chauffeur op een volledig willekeurig punt op een verlaten weggetje stopt, komen er twee gidsen in safarikleding te voorschijn. Je bagage gaat op de schouder en in een half uurtje loop je naar het bushcamp. Daar aangekomen moet je even goed kijken voordat je de drie safaritenten ziet die op platforms verscholen tussen de bomen zijn. Je hebt een luxe zithoek, een aparte slaaptent en aparte douche tent. Achter de tent een bad voor een fantastische privé baddersessie onder de sterrenhemel. Je gids haalt je op voor een korte wandeling naar een viewpoint waar de safari ‘butler’ al op je wacht met de thee en Sri Lankaanse lekkernijen. Hierna heb je tijd voor de absolute topper: het sterrenbed naast je tent! Hier kun je luieren en naar vuurvliegjes kijken, een boekje lezen of als je wilt zelfs slapen. Of vraag je gids om een wandeling rondom het kamp, zeker een aanrader voor vogelliefhebbers. Met een drankje in je hand neem je plaats bij het kampvuur. Daarna geniet je van een uitgebreid viergangendiner, een fusion van Sri Lankaanse smaken met wilde planten uit de bush. Wonderbaarlijk, waar dat heerlijke eten vanuit het niets vandaan verschijnt…

Dag 2: Ga op een bijzondere bushwalk

Ga op een bijzondere bushwalk
‘s Ochtends word je gewekt door het fluiten van vogeltjes in de bomen rondom je tent. Magisch moment! Dit is een bushwalk camp dus vandaag ga je wandelen. Met je gids heb je afgesproken hoe je deze dag indeelt, hoe laat je vertrekt en hoe lang je loopt. We raden je aan een lunchpakket mee te nemen en voldoende water. Hoewel in de omgeving olifanten voorkomen, en je ook diverse sporen van olifanten ziet, is de kans klein dat ze je pad kruisen. Het gaat om de vogels, het bos en de rust. Je weet nooit wat je tegenkomt, iedereen heeft zijn eigen unieke beleving. Vraag of er onderweg tijd is om te gaan zwemmen in een riviertje of waterval en neem je zwemspullen mee: heerlijk om af te koelen. Op het einde van de wandeling liepen we door een dorpje, met buitengewoon vriendelijke mensen. Na deze wandeling is het heerlijk om een buitenbad te nemen en opgefrist naar de nieuwe verrassende spot voor de thee te wandelen. Geniet vanaf je veranda of starbed van de omgeving voordat je naar het kampvuur gaat voor het diner.

Dag 3: Afscheid van Belihuloya

Afscheid van Belihuloya
Hou je van vogels spotten? Sri Lanka kent maar liefst 33 endemische vogels, en ook rondom het Bushwalk camp komen er verschillende voor. Desgewenst kun je nog voor het ontbijt om een uur of 7 een wandeling van bijvoorbeeld 1 of 1,5 uur met je gids maken. Na het ontbijt vertrek je. Je wandelt terug naar de weg, waar je chauffeur je oppikt.

 

Reisschema
Dag 1: Ella - Belihuloya
Dag 2: Belihuloya, bushwalk
Dag 3: Belihuloya, vertrek
Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Centraal Sri Lanka reizen: Exclusief boutique Bush Walk Camp in Belihuloya
Prijs beschikbaar op aanvraag

Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen -