Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Je Sri Lanka reis is niet compleet zonder een bezoek aan levendig Kandy met de beroemde Tempel van de Tand. Onderga een boeddhistisch ritueel en leer meer over het boeddhisme. Bezoek de groene theeplantages van Kandy en Nuwara Eliya. Maak een prachtige treinreis en wandel door de heuvels van relaxt Ella. Optionele verlenging: Wandel in de ruige bergen van verrassend Knuckles!
Hoogtepunten

Ervaar een boeddhistische ceremonie in Kandy

Bewonder de tempel van de tand in Kandy

Leer alles over thee bij Nuwara Eliya

Prachtige treinrit langs groene heuvels en theeplantages

Beklim Little Adams Peak in het groene Ella

Extensie: Wandel in de ruige bergen van Knuckles

€ 448,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-9 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 6 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (6)
Reisschema
Dag 1: Sigiriya - Kandy, rotsttempels Dambulla, spice garden
Dag 2: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 3: Kandy - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 4: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 5: Afscheid van Ella
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 
Treinreis in Sri Lanka
Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Standaard/winterop aanvraag€ 463,- p.p.€ 385,- p.p.€ 352,- p.p.€ 328,- p.p.€ 315,- p.p.
Standaard/zomerop aanvraag€ 448,- p.p.€ 372,- p.p.€ 339,- p.p.€ 314,- p.p.€ 301,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Standaard/winterop aanvraag€ 463,- p.p.€ 385,- p.p.
Standaard/zomerop aanvraag€ 448,- p.p.€ 372,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Standaard/winter€ 352,- p.p.€ 328,- p.p.€ 315,- p.p.
Standaard/zomer€ 339,- p.p.€ 314,- p.p.€ 301,- p.p.
De prijzen zijn geldig t/m 30 april 2020. Het winterseizoen loopt van 1 november t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Extra vrije dag in Kandy
Kandy is een leuk stadje om een vrije dag in te voegen, er is genoeg te ontdekken. Of ga fietsen of koken bij mensen thuis. 

Dag 3: Extra vrije dag in KandyExtra vrije dag in Kandy
Kandy is een gezellig stadje, volop bezienswaardigheden. Een extra vrije dag in Kandy brengt meer rust in je reis. Ga bijvoorbeeld wandelen in het regenwoud van Udawattekele Sanctuary, wat tegen Kandy aanligt. Een verrassend stukje natuur vlak buiten de stad! Of boek een fietsexcursie of ga koken bij mensen thuis, een aanrader om de gastvrije mensen beter te leren kennen!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Kandy:
Dag 1: Sigiriya - Kandy, rotsttempels Dambulla, spice garden
Dag 2: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 3: Kandy
Dag 4: Kandy - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 5: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 6: Afscheid van Ella

Extensie 1: Extra vrije dag in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 186,- p.p.€ 93,- p.p.€ 68,- p.p.€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 63,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 186,- p.p.€ 93,- p.p.€ 68,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 63,- p.p.
Inclusief:
 • overnachting Kandy inclusief ontbijt
 • extra dag auto met chauffeur

Exclusief:
 • overige maaltijden

Extensie 2: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter
Breng een dag door in het Engels koloniale stadje Nuwara Eliya en maak de volgende ochtend een prachtige wandeling over de hoogvlakte van Horton Plains naar World's End, een gapende afgrond met een waanzinnig mooi uitzicht over de laagvlakte tot aan de Indische Oceaan. 

Dag 3: De theeplantages van Nuwara EliyaDe theeplantages van Nuwara Eliya
Door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages rijd je in ongeveer drie uur naar Nuwara Eliya. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Je hebt de middag vrij om het stadje te bekijken. Tip: drink in stijl een kopje thee in het Grand Hotel. Ook een bezoek aan de markt is de moeite waard.

 

Dag 4: Wandel over de Horton Plains naar World's End en trein naar EllaWandel over de Horton Plains naar World's End en trein naar Ella
De wekker gaat vroeg vandaag, vertrek om 5 uur, want rond 11 uur trekt de mist binnen en verdwijnt het schitterende uitzicht. In ongeveer een uur brengt de chauffeur je naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Horton Plains, een uitgestrekte hoogvlakte op 2100 meter hoogte. Als je op tijd vertrekt, kom je hier aan als het net licht wordt. Het bezoekerscentrum is het startpunt van een prachtige wandeling naar World's End, één van de mooiste uitzichtpunten van  Sri Lanka. Het totale wandelrondje is 9,5 kilometer en gaat over schitterend savanne-achtig landschap en door bos met uitzichten over Little World's End en de waterval Baker's Falls. Uitzichtspunt World's End ligt precies in het midden (sommige mensen lopen dezelfde weg heen en terug, echter het hele rondje lopen is evenver en biedt meer variatie). Voor je bevindt zich een gapende afgrond. Met helder weer heb je hier een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. 
 
Je rijdt terug naar Nuwara Eliya en pakt je spullen. In Nawara Eliya of onderweg kun je luchen en rijd je naar het station van Nanu Oya, een kwartier van Nuwara Eliya. Hier stap je op de trein voor een spectaculaire treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen, voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. Dit stuk van het treintraject vinden wij een van de mooiste van Sri Lanka. Omdat Nuwara Eliya koel en mistig is, en Ella een zeer aangenaam klimaat heeft, vinden we overnachten in Ella een aanrader. Op treinstation Banderella aangekomen staat je chauffeur je al bij het treinstation op te wachten om je naar je hotel te brengen.

 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter:
Dag 1: Sigiriya - Kandy, rotsttempels Dambulla, spice garden
Dag 2: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 3: Kandy - Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 4: Nuwara Eliya - Ella, Excursie Horton Plains, trein Nanu Oya naar Banderella
Dag 5: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 6: Afscheid van Ella

Extensie 2: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 160,- p.p.€ 134,- p.p.€ 127,- p.p.€ 118,- p.p.€ 116,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 160,- p.p.€ 134,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 127,- p.p.€ 118,- p.p.€ 116,- p.p.
Inclusief:
 • overnachting Nuwara Eliya inclusief ontbijt
 • excursie naar Horton Plains, met wandeling naar World's End, incl entree
 • extra dag auto met chauffeur
 

Exclusief:
 • De treinreis zit reeds inclusief in de basisbouwsteen

Extensie 3: Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Sigiriya - Knuckles - Kandy) -Winterreis
Geniet van geweldige uitzicht en wandel door de Knuckles Mountain Range, een schitterend berggebied dat nog weinig toeristen bezocht wordt.  

Dag 1: Grottempels van Dambulla en spectaculaire bergrit naar Knuckles Mountain RangeGrottempels van Dambulla en spectaculaire bergrit naar Knuckles Mountain Range
Het is ongeveer 3 uur rijden naar de Knuckles Mountain Range, maar onderweg stop je eerst bij de rotstempels van Dambulla. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. De eerste grot is de ‘Grot van de goddelijke koning’, en heeft een 15 meter lange liggende Boeddha. Aan zijn voeten zit zijn leerling Ananda en bij zijn hoofd de god Vishnu. De ‘Grot van de grote koningen’ is de tweede grot en het grootste en meest indrukwekkend. In de grot staan 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden als Vishnu en Ganesha. In het midden is een kleine waterbron waarvan men zegt dat het de zwaartekracht trotseert. 
Na een paar uur gaat de weg de bergen in en begint een spectaculaire rit van ongeveer anderhalf uur door de bergen naar de Knuckles Mountain range. De Knuckles Mountain Range is een prachtig gebergte met veel wandelmogelijkheden. Knuckles heeft zijn naam te danken aan haar toppen, die op gebalde vuisten lijken. In Knuckles vind je veel vegetatietypen, van regenwoud tot steppe en savanne. In de middag kun je zelfstandig wandelen in de omgeving van je hotel of lekker relaxen en van het mooie uitzicht genieten. Je verblijft in een eenvoudig lokaal guesthouse, maar wat een uitzicht! 
 

Dag 2: Wandeling door de bergen van Knuckles Mountain RangeWandeling door de bergen van Knuckles Mountain Range
Vandaag staat er een wandeling door het gebergte van de Knuckles Mountain Range op het programma. Onder leiding van een plaatselijke gids (spreekt beperkt Engels) verken je dit prachtige gebied. De gids wijst de weg, bergopwaarts voor een prachtig uitzicht over de vallei. Afhankelijk van je wensen, tempo en hoe vaak je stopt onderweg, kan de wandeling 5 a 6 uur in beslag nemen. Neem take-away lunch en voldoende water mee. Tip: Kijk 's avonds of je vuurvliegjes of vallende sterren ziet. Wie weet heb je geluk!

Dag 3: Door de bergen naar Kandy en kruidentuinDoor de bergen naar Kandy en kruidentuin
Het is een prachtige rit door de bergen naar Kandy van ongeveer 2 uur naar Kandy. Onderweg kun je stoppen bij een spice garden, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. De rondleiding is vaak gratis. Bij alle spice gardens zijn uiteraard ook winkeltjes. Natuurlijk hoopt men dat je hier iets koopt. De kruiden zijn hier vaak wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn. Kandy is een gemoedelijke stad gelegen aan een kunstmatig meer in de groene heuvels. Het belangrijkste monument van Kandy is de Dalada Maligawa, ofwel Tempel van de Tand. In de tempel bevindt zich een tand van Boeddha. Dagelijks komen talloze pelgrims hun eer bewijzen aan de Boeddha. De ruimte waarin de tand zich bevindt wordt elke dag op gezette tijden geopend, waarbij er verschillende tempel ceremonies plaatsvinden. Het is bijzonder om getuige te zijn van de enorme devotie van de Sri Lankanen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Sigiriya - Knuckles - Kandy) -Winterreis:
Dag 1: Sigiriya - Dambulla - Knuckles, Dambulla rotstempels
Dag 2: Knuckles, wandeling met lokale gids (full day), take-away lunch
Dag 3: Knuckles - Kandy, spice garden
Dag 4: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 5: Kandy - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 6: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 7: Afscheid van Ella

Extensie 3: Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Sigiriya - Knuckles - Kandy) -Winterreis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 334,- p.p.€ 275,- p.p.€ 252,- p.p.€ 233,- p.p.€ 222,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 334,- p.p.€ 275,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 252,- p.p.€ 233,- p.p.€ 222,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2 dagen extra auto met chauffeur (aansluitend op de hoofdtour)
 • wandeling door de bergen onder begeleiding van een lokale gids 
 • take-away lunch

Exclusief:
 • overige maaltijden

Excursies
EllaExcursie 1: Wandeling Ella's RockWandeling Ella's Rock
De hike naar Ella Rock is een redelijk zware wandeling van 11 km en een pittige klim. Ideaal als je sportief bent en op vakantie wat extra uitdaging zoekt. De wandeling gaat door groene heuvels en langs theeplantages. Boven aangekomen word je beloond met een fantastisch uitzicht over het groene landschap met Ella Gap, Little Adam's Peak en Namunukula Mountain. Onderweg naar Ella Rock kom je langs een beroemde grot, die een rol speelt in het hindoe epos de Ramayana. Volgens dit liefdesverhaal werd Sita hier door de demonenkoning Rawana gevangen gehouden.
 

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12+€ 77,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
12+€ 77,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
12+€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
KandyExcursie 2: Culturele voorstelling in KandyCulturele voorstelling in Kandy
In de avond kun je een culturele dansvoorstelling bijwonen. De dansers dragen prachtige kostuums en voeren verschillende dansen uit. De show wordt afgesloten met vuurdansers die vuur spuwen en over gloeiende kolen lopen.

Excursie 2: Culturele voorstelling in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.
Excursie 3: Koken bij mensen thuisKoken bij mensen thuis
Dit is niet alleen de lekkerste, maar ook de gezelligste excursie van Sri Lanka! Eerst ga je samen met je kookgids inkopen doen. Vervolgens ga je bij de gids thuis koken, ondertussen kun je volop babbelen en vragen stellen over het leven in Sri Lanka. Samen maak je een heerlijke Sri Lankaanse lunch en die je met zijn allen opeet. Met een beetje geluk komen meer familieleden thuis, van haar dochtertje tot oma. Wij vinden het heerlijk om te zien hoe mensen echt leven.

Excursie 3: Koken bij mensen thuis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
Van dag tot dag
Reacties van reizigers (6)
 

Blogs over Sri Lanka


Sluiten