Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella

Sri Lanka reis - Dambulla - Kandy - Knuckles - Nuwara Eliya treinreis - Ella - Horton Plains

Je Sri Lanka reis is niet compleet zonder een bezoek aan levendig Kandy met de beroemde Tempel van de Tand. Onderga een boeddhistisch ritueel en leer meer over het boeddhisme. Bezoek de groene theeplantages van Kandy en Nuwara Eliya. Maak een prachtige treinreis en wandel door de heuvels van relaxt Ella. Optionele verlenging: Wandel in de ruige bergen van verrassend Knuckles!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Ervaar een boeddhistische ceremonie in Kandy
  • Bewonder de tempel van de tand in Kandy
  • Leer alles over thee bij Nuwara Eliya
  • Prachtige treinrit langs groene heuvels en theeplantages
  • Beklim Little Adams Peak in het groene Ella
  • Extensie: Wandel in de ruige bergen van Knuckles
    
   
   
   
Reisschema
Dag 1: Sigiriya - Kandy, rotsttempels Dambulla, spice garden
Dag 2: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 3: Kandy - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 4: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 5: Afscheid van Ella
Dag tot dag

Dag 1: Via de rotstempels van Dambulla naar Kandy

Via de rotstempels van Dambulla naar Kandy
Je chauffeur brengt je naar Kandy. Onderweg maak je een aantal interessante stops, je bepaalt zelf waar je wil stoppen en betaalt de entree ter plaatse. Kom je uit Sigiriya, dan stopt de chauffeur voor je bij de rotstempels van Dambulla. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. De eerste grot is de ‘Grot van de goddelijke koning’, en heeft een 15 meter lange liggende Boeddha. Aan zijn voeten zit zijn leerling Ananda en bij zijn hoofd de god Vishnu. De ‘Grot van de grote koningen’ is de tweede grot en het grootste en meest indrukwekkend. In de grot staan 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden als Vishnu en Ganesha. In het midden is een kleine waterbron waarvan men zegt dat het de zwaartekracht trotseert. ok een stop maken bij een spice garden, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. Bij alle spice gardens zijn uiteraard ook winkeltjes. De kruiden zijn hier vaak wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn.
 
Kandy is een gemoedelijke stad gelegen aan een kunstmatig meer in de groene heuvels. Het belangrijkste monument van Kandy is de Dalada Maligawa, ofwel Tempel van de Tand. In de tempel bevindt zich een tand van Boeddha. Dagelijks komen talloze pelgrims hun eer bewijzen aan de Boeddha. De ruimte waarin de tand zich bevindt wordt elke dag op gezette tijden geopend, waarbij er verschillende tempel ceremonies plaatsvinden. Het is bijzonder om getuige te zijn van de enorme devotie van de Sri Lankanen.
 

Dag 2: Gesprek met een boeddhistische monnik en ontdek Kandy

Gesprek met een boeddhistische monnik en ontdek Kandy
Vanochtend staat er een bijzondere ontmoeting van ongeveer 3 kwartier.op het programma. Je zult tijdens je reis wel gemerkt hebben dat het boeddhisme een centrale rol speelt in de Sri Lankaanse samenleving. Er staat daarom een ontmoeting gepland met een boeddhistisch (meditatie)leraar aan wie je al je vragen over het Sri Lankaans boeddhisme kunt stellen die tijdens de reis bij je zijn opgekomen. Wij vroegen hem waarom waarom meditatie zo belangrijk is, hoe het kan dat sommige boeddhistische landen toch oorlog kennen en waarom hij monnik is geworden. Er volgde een heel bijzonder gesprek, waar we nog vaak aan terugdenken. 
 
Je hebt de rest van de dag de tijd om Kandy en omgeving te ontdekken. In overleg laat je  chauffeur je een aantal interessante bezienswaardigheden van de stad zien. Zeer de moeite waard zijn de botanische tuinen vlak buiten Kandy, de tuinen van Peradeniya. De tuinen strekken zich uit over een oppervlakte van 60 hectare en je vindt er meer dan 500 soorten bomen en planten, waaronder prachtige orchideeën en een enorme Javaanse vijgenboom. Leuk om te bezoeken zijn het theemuseum (aan de rand van de stad). De centrale markt van Kandy is een kleurrijk geheel met verschillende afdelingen voor groente, fruit, vlees, vis, etc. Dit is eveneens een prima plek om op zoek te gaan naar leuke souvenirs. Bij Sthree van het Womens Development Center (Peradeniya Road) help je met je aankoop van prachtige handgemaakte souveniers vrouwen in nood. Een win-win situatie, jij een souvenier met een goed verhaal, zij een zelfstandig inkomen en ontsnappen aan huiselijk geweld. Het belangrijkste monument van Kandy is de Dalada Maligawa, ofwel Tempel van de Tand. In de tempel bevindt zich een tand van Boeddha. Dagelijks komen talloze pelgrims hun eer bewijzen aan de Boeddha. De ruimte waarin de tand zich bevindt wordt elke dag op gezette tijden geopend, waarbij er verschillende tempel ceremonies plaatsvinden. Je chauffeur weet de tijden. Het is bijzonder om getuige te zijn van de enorme devotie van de Sri Lankanen. Rond 5 uur kun je een optioneel (zie exursies) een bezoek brengen aan een leuke culturele show, met de traditionele dans, kleurrijke kleding en muziek waar Kandy beroemd om is. De show wordt afgesloten met vuurdansers die vuur spuwen en over gloeiende kolen lopen. Leuk voor jong en oud, maar reis je met kinderen, dan zullen die zeker hun ogen uitkijken.

Dag 3: De theeplantages rondom Nuwara Eliya en treinrit naar Ella

De theeplantages rondom Nuwara Eliya en treinrit naar Ella
Door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages rijd je in ongeveer drie uur richting Nuwara Eliya. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Je hebt dan thee van de hoogste kwaliteit, die je niet in de winkels ziet liggen. 
 
Afhankelijk van je treintijden heb je kort de tijd om het stadje Nuwara Eliya te bekijken (als je dit graag wilt, bespreek de dag van te voren met je chauffeur hoe laat je dan moet vertrekken). Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen, het Grand Hotel en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Vervolgens rijd je door naar het treinstation van Nanu Oya, een kwartier van Nuwara Eliya. Hier stap je op de trein voor een spectaculaire treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen. Voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren en het kan dus voorkomen dat je de hele reis moet staan. Mochten er onverhoopt toch geen treintickets meer beschikbaar zijn, is vervoer per auto altijd een goed alternatief. Omdat Nuwara Eliya koel en mistig is, en Ella een zeer aangenaam klimaat heeft, vinden we overnachten in Ella een aanrader. Ook is dit stuk van het treintraject een van de mooiste. Op het station van Banderella aangekomen staat je chauffeur je al bij het treinstation op te wachten om je naar je hotel te brengen.

 

Dag 4: Wandelen in Ella: Little Adam’s Peak

Wandelen in Ella: Little Adam’s Peak
Ella is prachtig gelegen middenin de groene bergen. Je kunt hier dan ook geweldig wandelen. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen, actieve reizigers kunnen er ook twee op één dag doen. Een geleidelijke klim langs bossen en theeplantages brengt je naar de zogenaamde Little Adam’s Peak. Je chauffeur kan je desgewenst op deze wandeling vergezellen. Ben je een echte wandelaar, en hou je van een stevige wandeling? Kies dan voor de wandeling Ella Rock. Zie excursies.
Ook mooi is de 9 Arches Bridge, een fotogenieke stenen spoorbrug. Je chauffeur kan lokaal navragen wanneer de treinen komen, voor de mooiste foto. In de restaurantjes in Ella kun je cappuchino en taart krijgen, of een lekkere smoothie. Stop bij de Rawana Falls, voor een foto en een maiskolf of kokosnoot in een van de kraampjes. Het is een van de grootste watervallen van Sri Lanka. Na regenval is de waterval indrukwekkender dan in de droge tijd. Of zwem samen met de lokale toeristen in het bergwater, waar toeristen komen blijft helaas wel troep achter. De tweede, hogere waterpoel is wat rustiger. Tip: met sokken aan glij je minder snel uit op glibberige rotsen. Ook bij Ella zijn theeplantages, dus je kunt er ook voor kiezen in deze omgeving eentje te bezoeken. Overleg met je chauffeur. Je verblijft in een fijn hotel in een prachtig groene omgeving. Wat een uitzichten hier! Een ideaal plekje om ook eens te gaan zitten met een boek.

Dag 5: Afscheid van Ella

Afscheid van Ella
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt doorreizen naar Tissamaharama om op luipaard safari in Yala Nationaal Park te gaan of naar Udawalawe Nationaal Park voor een olifantensafari. Of reis meteen door naar de stranden aan de zuidkust van Sri Lanka. 

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Standaard/winterop aanvraag€ 463,- p.p.€ 385,- p.p.€ 352,- p.p.€ 328,- p.p.€ 315,- p.p.
Standaard/zomerop aanvraag€ 448,- p.p.€ 372,- p.p.€ 339,- p.p.€ 314,- p.p.€ 301,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer vanaf Sigiriya
 • 4 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Treinrit
 • Bezoek aan theefabriek
 • ​Bezoek aan Tempel van de Tand in Kandy
 • Stadstour Kandy
 • ​Wandeling naar Little Adam's Peak in Ella
 • auto met chauffeur inclusief benzine en verblijfskosten chauffeur

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12+€ 77,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.

Excursie 2: Culturele voorstelling in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.

Excursie 3: Koken bij mensen thuis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
 • Inclusief marktbezoek, kookles en lunch
Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Kandy


Kandy is een leuk stadje om een vrije dag in te voegen, er is genoeg te ontdekken. Of ga fietsen of koken bij mensen thuis. 

Dag 3: Extra vrije dag in Kandy

Extra vrije dag in Kandy
Kandy is een gezellig stadje, volop bezienswaardigheden. Een extra vrije dag in Kandy brengt meer rust in je reis. Ga bijvoorbeeld wandelen in het regenwoud van Udawattekele Sanctuary, wat tegen Kandy aanligt. Een verrassend stukje natuur vlak buiten de stad! Of boek een fietsexcursie of ga koken bij mensen thuis, een aanrader om de gastvrije mensen beter te leren kennen!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Kandy:
Dag 1: Sigiriya - Kandy, rotsttempels Dambulla, spice garden
Dag 2: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 3: Kandy
Dag 4: Kandy - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 5: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 6: Afscheid van Ella

Extensie 1: Extra vrije dag in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 186,- p.p.€ 93,- p.p.€ 68,- p.p.€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 63,- p.p.


Extensie 2: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter


Breng een dag door in het Engels koloniale stadje Nuwara Eliya en maak de volgende ochtend een prachtige wandeling over de hoogvlakte van Horton Plains naar World's End, een gapende afgrond met een waanzinnig mooi uitzicht over de laagvlakte tot aan de Indische Oceaan. 

Dag 3: De theeplantages van Nuwara Eliya

De theeplantages van Nuwara Eliya
Door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages rijd je in ongeveer drie uur naar Nuwara Eliya. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Je hebt de middag vrij om het stadje te bekijken. Tip: drink in stijl een kopje thee in het Grand Hotel. Ook een bezoek aan de markt is de moeite waard.

 

Dag 4: Wandel over de Horton Plains naar World's End en trein naar Ella

Wandel over de Horton Plains naar World's End en trein naar Ella
De wekker gaat vroeg vandaag, vertrek om 5 uur, want rond 11 uur trekt de mist binnen en verdwijnt het schitterende uitzicht. In ongeveer een uur brengt de chauffeur je naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Horton Plains, een uitgestrekte hoogvlakte op 2100 meter hoogte. Als je op tijd vertrekt, kom je hier aan als het net licht wordt. Het bezoekerscentrum is het startpunt van een prachtige wandeling naar World's End, één van de mooiste uitzichtpunten van  Sri Lanka. Het totale wandelrondje is 9,5 kilometer en gaat over schitterend savanne-achtig landschap en door bos met uitzichten over Little World's End en de waterval Baker's Falls. Uitzichtspunt World's End ligt precies in het midden (sommige mensen lopen dezelfde weg heen en terug, echter het hele rondje lopen is evenver en biedt meer variatie). Voor je bevindt zich een gapende afgrond. Met helder weer heb je hier een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. 
 
Je rijdt terug naar Nuwara Eliya en pakt je spullen. In Nawara Eliya of onderweg kun je luchen en rijd je naar het station van Nanu Oya, een kwartier van Nuwara Eliya. Hier stap je op de trein voor een spectaculaire treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen, voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. Dit stuk van het treintraject vinden wij een van de mooiste van Sri Lanka. Omdat Nuwara Eliya koel en mistig is, en Ella een zeer aangenaam klimaat heeft, vinden we overnachten in Ella een aanrader. Op treinstation Banderella aangekomen staat je chauffeur je al bij het treinstation op te wachten om je naar je hotel te brengen.

 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter:
Dag 1: Sigiriya - Kandy, rotsttempels Dambulla, spice garden
Dag 2: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 3: Kandy - Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 4: Nuwara Eliya - Ella, Excursie Horton Plains, trein Nanu Oya naar Banderella
Dag 5: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 6: Afscheid van Ella

Extensie 2: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 152,- p.p.€ 131,- p.p.€ 121,- p.p.€ 115,- p.p.€ 111,- p.p.


Extensie 3: Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Sigiriya - Knuckles - Kandy) -Winterreis


Geniet van geweldige uitzicht en wandel door de Knuckles Mountain Range, een schitterend berggebied dat nog weinig toeristen bezocht wordt.  

Dag 1: Grottempels van Dambulla en spectaculaire bergrit naar Knuckles Mountain Range

Grottempels van Dambulla en spectaculaire bergrit naar Knuckles Mountain Range
Het is ongeveer 3 uur rijden naar de Knuckles Mountain Range, maar onderweg stop je eerst bij de rotstempels van Dambulla. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. De eerste grot is de ‘Grot van de goddelijke koning’, en heeft een 15 meter lange liggende Boeddha. Aan zijn voeten zit zijn leerling Ananda en bij zijn hoofd de god Vishnu. De ‘Grot van de grote koningen’ is de tweede grot en het grootste en meest indrukwekkend. In de grot staan 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden als Vishnu en Ganesha. In het midden is een kleine waterbron waarvan men zegt dat het de zwaartekracht trotseert. 
Na een paar uur gaat de weg de bergen in en begint een spectaculaire rit van ongeveer anderhalf uur door de bergen naar de Knuckles Mountain range. De Knuckles Mountain Range is een prachtig gebergte met veel wandelmogelijkheden. Knuckles heeft zijn naam te danken aan haar toppen, die op gebalde vuisten lijken. In Knuckles vind je veel vegetatietypen, van regenwoud tot steppe en savanne. In de middag kun je zelfstandig wandelen in de omgeving van je hotel of lekker relaxen en van het mooie uitzicht genieten. Je verblijft in een eenvoudig lokaal guesthouse, maar wat een uitzicht! 
 

Dag 2: Wandeling door de bergen van Knuckles Mountain Range

Wandeling door de bergen van Knuckles Mountain Range
Vandaag staat er een wandeling door het gebergte van de Knuckles Mountain Range op het programma. Onder leiding van een plaatselijke gids (spreekt beperkt Engels) verken je dit prachtige gebied. De gids wijst de weg, bergopwaarts voor een prachtig uitzicht over de vallei. Afhankelijk van je wensen, tempo en hoe vaak je stopt onderweg, kan de wandeling 5 a 6 uur in beslag nemen. Neem take-away lunch en voldoende water mee. Tip: Kijk 's avonds of je vuurvliegjes of vallende sterren ziet. Wie weet heb je geluk!

Dag 3: Door de bergen naar Kandy en kruidentuin

Door de bergen naar Kandy en kruidentuin
Het is een prachtige rit door de bergen naar Kandy van ongeveer 2 uur naar Kandy. Onderweg kun je stoppen bij een spice garden, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. De rondleiding is vaak gratis. Bij alle spice gardens zijn uiteraard ook winkeltjes. Natuurlijk hoopt men dat je hier iets koopt. De kruiden zijn hier vaak wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn. Kandy is een gemoedelijke stad gelegen aan een kunstmatig meer in de groene heuvels. Het belangrijkste monument van Kandy is de Dalada Maligawa, ofwel Tempel van de Tand. In de tempel bevindt zich een tand van Boeddha. Dagelijks komen talloze pelgrims hun eer bewijzen aan de Boeddha. De ruimte waarin de tand zich bevindt wordt elke dag op gezette tijden geopend, waarbij er verschillende tempel ceremonies plaatsvinden. Het is bijzonder om getuige te zijn van de enorme devotie van de Sri Lankanen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Sigiriya - Knuckles - Kandy) -Winterreis:
Dag 1: Sigiriya - Dambulla - Knuckles, Dambulla rotstempels
Dag 2: Knuckles, wandeling met lokale gids (full day), take-away lunch
Dag 3: Knuckles - Kandy, spice garden
Dag 4: Kandy, ontmoet boeddhistisch monnik en citytour
Dag 5: Kandy - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 6: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls
Dag 7: Afscheid van Ella

Extensie 3: Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Sigiriya - Knuckles - Kandy) -Winterreis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18 & Winter 18/19op aanvraag€ 319,- p.p.€ 263,- p.p.€ 241,- p.p.€ 223,- p.p.€ 212,- p.p.
Excursies

Ella

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock

Wandeling Ella's Rock
De hike naar Ella Rock is een redelijk zware wandeling van 11 km en een pittige klim. Ideaal als je sportief bent en op vakantie wat extra uitdaging zoekt. De wandeling gaat door groene heuvels en langs theeplantages. Boven aangekomen word je beloond met een fantastisch uitzicht over het groene landschap met Ella Gap, Little Adam's Peak en Namunukula Mountain. Onderweg naar Ella Rock kom je langs een beroemde grot, die een rol speelt in het hindoe epos de Ramayana. Volgens dit liefdesverhaal werd Sita hier door de demonenkoning Rawana gevangen gehouden.
 

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12+€ 77,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.Kandy

Excursie 2: Culturele voorstelling in Kandy

Culturele voorstelling in Kandy
In de avond kun je een culturele dansvoorstelling bijwonen. De dansers dragen prachtige kostuums en voeren verschillende dansen uit. De show wordt afgesloten met vuurdansers die vuur spuwen en over gloeiende kolen lopen.

Excursie 2: Culturele voorstelling in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.Excursie 3: Koken bij mensen thuis

Koken bij mensen thuis
Dit is niet alleen de lekkerste, maar ook de gezelligste excursie van Sri Lanka! Eerst ga je samen met je kookgids inkopen doen. Vervolgens ga je bij de gids thuis koken, ondertussen kun je volop babbelen en vragen stellen over het leven in Sri Lanka. Samen maak je een heerlijke Sri Lankaanse lunch en die je met zijn allen opeet. Met een beetje geluk komen meer familieleden thuis, van haar dochtertje tot oma. Wij vinden het heerlijk om te zien hoe mensen echt leven.

Excursie 3: Koken bij mensen thuis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.


Reacties van reizigers (5)

"We vonden de safari's geweldig en hebben veel olifanten gezien"

Sri Lanka rondreis - Negombo - Wilpattu - Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Yala - Udawalawe - Sinharaja - Galle

Jan De Moor - 22-10-2018
Onze eerste reactie Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.   Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis Wij vonden de safari's ge...
Verder lezen
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een divers vakantieland: safari's, regenwoud, culturele tempels en stranden!"

Sri Lanka reis - Galle - Yala - Ella - Kandy - Sigiriya - Polonnaruwa - Trincomalee - Anuradhapura - Negombo

Petra van der Meer - 12-10-2018
Eerste reactie op onze vakantie in Sri Lanka Sri Lanka is een divers land met mooie natuur, bijzondere cultuur, safari, regenwoud, strand én een lekkere temperatuur! De organisatie van de reis was goed. We hadden bijvoorbeeld een hele fijne chauffeur die...
Verder lezen
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Onze huwelijksreis in Sri Lanka was fantastisch!"

Huwelijksreis Sri Lanka - Kandy - Culturele Driehoek - Galoya - Pasikudah - Jaffna - Anuradhapura - Wilpattu

Harry & Christine - 24-09-2018
Onze huwelijksreis in Sri Lanka was fantastisch Sri Lanka en de hele reis was in 1 woord FANTASTISCH!!! Als je naar Sri Lanka gaat, zijn de Safari's absoluut fantastisch. Wij waren in Wilpattu, Minnerya en Gal Oya. De overnachting in Gal Oya, in di...
Verder lezen
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wilpattu, Knuckles en Sinharaja waren onze hoogtepunten!"

Sri Lanka: Negombo – Wilpattu – Anuradhapura – Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa – Pasikudah – Knuckles – Kandy – Ella – Sinharaja – Tissamaharama – Mirissa – Galle.

Sandra - 16-07-2018
Sri Lanka biedt een mooie natuur, veel landschappen in één land. Niet de bekende hoogtepunten, maar juist de onbekende plekjes waren onze hoogtepunten. Dit zijn de plekjes die we andere reizigers absoluut zouden aanraden.   Luipaard en s...
Verder lezen
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
Centraal Sri Lanka reizen: Theeplantages en treinreis bij Kandy, Nuwara Eliya en Ella
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie